Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים.

השאלה נובעת מהתמונה של מחוג הספידומטר מהתאונה בכביש 65.

מצולמת שם תמונה של הטנדר, עם מחוג שמצביע על 160 קמ"ש, האם זהו מנגנון מסויים במערכות הרכב ש"תוקע" את מחוג המהירות במקרה של תאונה? אולי רק בתאונה קשה?

או שסתם המחוג "נפל" לכיוון מסויים?

http://www.hnn.co.il/gallery15186.html

יום טוב.

128024108_1525676010.jpg

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא שידוע לי,

ספציפית רוב הספידומטרים היום הם בעצם חשמלים \דגיטליים ולא מופעלים בכבל כך שאני מאמין [לא בטוח ] שברגע שהמצבר מנותק [כמו שהסוויטצ סגור ] בעצם הכל מתאפס.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם אני לא טועה, כאשר הרכב לא מונע, ואתה מדרדר אותו בירידה, המהירות כן תעלה?

פשוט לא יצא לי לעשות את זה הרבה זמן:-D למזלי הרב!!! (בלי לפתוח פה לשטן).

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

אם לרכב יש ספידומטר מכני, לא רואה סיבה שלא.

מצד שני, לתעד זה קצת בעיה, כי להיות ברכב מדורדר במהירות שבה אפשר לראות את המחוג זז, לא כ"כ בא לי כשתגבור בלם והגה כח לא פועלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי גם צריכה להיות ברכב סוג של "קופסה שחורה", כמו במטוס, ששומרת על כרטיס זיכרון את נתוני הפלט של מחשב רכב (כמו מהירות, סל"ד, התראות מיוחדות, מיקום הרכב, במידה ויש GPS מובנה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טויוטה הילקס מגיעה למהירות 160 קמש? גם בירידה זה לא יקרה.

ככל הנראה מהמכה החזקה המחוג קפץ קדימה

פורסם

ויותר מזה, אלא אם הנהג לא קלט כלל את התאונה, רוב הסיכויים שהוא בלם לפני, במהירות 160 קמ"ש בלימה הכי קטנה מורידה אותך ל120 בשנייה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

סתם קטע מוזר כזה לדעתי.

אני לא מכיר שום דבר שעלול לגרום למחוג ספידומטר לזוז בצורה כזו או להיתקע בצורה כזו. כנראה מעוצמת התאונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הרבה מדברים פה בלי בסיס.

אם המנגנון שם מכאני, רוב הסיכויים שהוא מחובר לגיר (רוב הישנות).

כעקרון, אם זה היה קורה במהירות האור (סתם דוגמא), המחוג היה נתקע על המהירות הנוכחית שהיה בה, מכיוון שהכבל היה נמחץ ומכאן שהמחוג נתקע.

אבל במקרה הזה, הרכב התנגש, ואז יש זמן קצר מאוד שהוא מספיק להבלם ולרדת במהירות, עד שהמכה תגיע לגיר\כבל ספידומטר.

אני מהמר שהוא היה במהירות 160+ (יותר מ160.)

כמוכן, זה לא נתון, מהירות מקבלים מנתונים אחרים.

(ספידומטר הוא לא אמין בזמן תאונה, נגיד אצלי בקוואליר, לפעמים בעצירה מתמשכת מ100 נגיד, לפעמים המחוג נופל מ60 ל40 בפחות משניה, יש משהו מלוכלך במערכת.)

פורסם
הרבה מדברים פה בלי בסיס.

אם המנגנון שם מכאני, רוב הסיכויים שהוא מחובר לגיר (רוב הישנות).

כעקרון, אם זה היה קורה במהירות האור (סתם דוגמא), המחוג היה נתקע על המהירות הנוכחית שהיה בה, מכיוון שהכבל היה נמחץ ומכאן שהמחוג נתקע.

אם הכבל נמחץ עקב התאונה, המהירות שתופיע בשעון תהיה אפס.

אבל במקרה הזה, הרכב התנגש, ואז יש זמן קצר מאוד שהוא מספיק להבלם ולרדת במהירות, עד שהמכה תגיע לגיר\כבל ספידומטר.

אני מהמר שהוא היה במהירות 160+ (יותר מ160.)

כמוכן, זה לא נתון, מהירות מקבלים מנתונים אחרים.

(ספידומטר הוא לא אמין בזמן תאונה, נגיד אצלי בקוואליר, לפעמים בעצירה מתמשכת מ100 נגיד, לפעמים המחוג נופל מ60 ל40 בפחות משניה, יש משהו מלוכלך במערכת.)

תגובתי באדום,

(לדעתי המחוג "קפץ" עקב מכה כלשהיא ונתקע שם, ואינו מראה את מהירות הרכב בזמן התאונה)

• תוכן חדש...