Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סיאט לאון 2002 (רמת גימור ספורט 1.8) אשר לאחרונה התחילה הנורה האדומה שנמצאת בתחתית שעון חום מנוע להבהב (בעקבות זאת יש 3 צפצופים) בכל נסיעה, לפעמים אחרי מס' מטרים בלבד.

כמובן שהרכב נבדק היטב הן במוסך שלי (שעליו אני סומך בעיניים עצומות) והן במוסך המרכזי של צ'מפיון מוטורס והם לא מצאו כל בעיה בהתחממות מנוע וכיו"ב וברור שמדובר בהתראת שווא. הוחלף איזשהו חיישן אבל זה לא פתר את הבעיה ומאחר וזה "מודפס" אז הפנו אותי למומחים ללוח שעונים לצורך טיפול בבעיה - "המדייק" בא.ת. תלפיות בירושלים ו/או אבו ספידומטרים בדרום ת"א.

יש לי 2 שאלות:

1. מה יכולה להיות הבעיה ומה עלול להיות עלות תיקונה?

2. האם מישהו יכול להמליץ או לשלול אחד מהמומחים אליהם נשלחתי ואולי להמליץ על מומחה שלישי?

תודה!

פורסם
שלום,

ברשותי סיאט לאון 2002 (רמת גימור ספורט 1.8) אשר לאחרונה התחילה הנורה האדומה שנמצאת בתחתית שעון חום מנוע להבהב (בעקבות זאת יש 3 צפצופים) בכל נסיעה, לפעמים אחרי מס' מטרים בלבד.

כמובן שהרכב נבדק היטב הן במוסך שלי (שעליו אני סומך בעיניים עצומות) והן במוסך המרכזי של צ'מפיון מוטורס והם לא מצאו כל בעיה בהתחממות מנוע וכיו"ב וברור שמדובר בהתראת שווא. הוחלף איזשהו חיישן אבל זה לא פתר את הבעיה ומאחר וזה "מודפס" אז הפנו אותי למומחים ללוח שעונים לצורך טיפול בבעיה - "המדייק" בא.ת. תלפיות בירושלים ו/או אבו ספידומטרים בדרום ת"א.

יש לי 2 שאלות:

1. מה יכולה להיות הבעיה ומה עלול להיות עלות תיקונה?

2. האם מישהו יכול להמליץ או לשלול אחד מהמומחים אליהם נשלחתי ואולי להמליץ על מומחה שלישי?

תודה!

אתה יכול לפנות לאבו ספידומטרים בבטחון מלא, בין הטובים בארץ בתחומם. דרך אגב הם יושבים על יצחק שדה ולא בדרום תל אביב.

הטלפון שלהם 03 5616880.

שיהיה בהצלחה

פורסם

בלאון 2002 שהייתה בבעלותי התופעה הייתה מתרחשת בהתחלה נסיעה כאשר היה מחסור בנוזל קירור.

לאחר שהשלמתי נוזל קירור כפעמיים, לקחתי את הרכב למוסך שם התגלתה נזילה קטנה בפלאנג' מים.

האם מפלס נוזל הקירור תקין?

פורסם

3 צפצופים עם מנורה מהבהבת אומר בדרך כלל 2 דברים

או שחסר נוזל קירור במיכל עיבויי \ חוסר נוזל במערכת קרור

או שהחיישן שבמיכל עיבוי החיישן פשוט נהרס.

דרך פשוטה לזהות את הבעיה היא לבדוק את מפלס הנוזל כאשר זה קורה אם חסר והמפלס ירד סימן שיש לך נזילה של מים

ואם המפלס בתחום הנדרש החיישן פשוט נדפק, לפעמים ניקוי עוזר ולפעמים צריך להחליף את כל המיכל כי החיישן בנוי בו.

פורסם

ממה שהבנתי, לא חסר נוזל קירור.

כשהמוסך התחבר עם המחשב לרכב, ראו שיש איזושהי בעיה עם חיישן טמפרטורה כלשהו (היה לו צבע ירוק כזה עליו) והחליפו אותו ואולם הבעיה לא נפתרה.

ממש לפני שהתחילה הבעיה, הרכב עבר טיפול 90 אלף וכן טיפול טיימינג+משאבת מים. ראיתי גם שניקו את המנוע וסביבתו.

המוסך עצמו היה זה שהמליץ לי ללכת לאוו ספידומטרים בטענה כי הבעיה ככל הנראה בלוח השעונים וזו כבר המומחיות שלו.

אני ממש מקווה שזה לא אחד המקרים שהרכב עובר בין איש מקצוע לאיש מקצוע ולא מוצאים פתרון לבעיה עד שאחרי כל כך הרבה זמן וטרטורים (וכסף) בסוף מגיע איזה מוסכניק מתחיל ובצ'יק פותר בעיה שגדולים ממנו לא הצליחו. קראתי על יותר מדי מקרים כאלו פה בפורום ואיני רוצה להיכנס לסטטיסטיקה הזו, מה גם שהרכב אמור להימכר החודש...

פורסם

אביתר

מדבריך אני יכול להבין 2 דברים:

1. אין טעם לנסוע בכלל לאוו ספידומטרים אם לא החליפו לפני כן את מיכל העיבויי כולו (שכן לדבריך אי אפשר להחליף רק את החיישן עצמו). כמה אמור לעלות מיכל כזה בכלל?

2. החליפו לשווא חיישן אחר שברור שלא פתר דבר.

אז ללכת למוסך ולבקש שיחליפו לי את מיכל העיבויי, כן? (כך זה נקרא, הם יבינו על מה אני מדבר)

פורסם

אם יש לך ידע קטן בפירוקים אתה יכול לפרק את מיכל העיבויי ולשטוף אותו עם מים טוב טוב אפילו להוסיף מעט אבקת כביסה, בדרך כלל נוצר לכלוך על המגעים ואז יש נתק שמביא לך את ה3 צפצופים כי המחשב חושב שהמיכל ריק.

לא זוכר כמה מיכל חדש עולה, היה פה שרשורים על הנושא, אתה יכול להתייעץ עם מוסך רון שהוא מכיר טוב את הרכב שלך.

פורסם

לרוב בתקלות כאלה הולכים על פיתרונות מהפשוטים עד למורכבים

לוח שעונים זה האחרון שהייתי בודק את החיישן במיכל (אם זה לא יקר הייתי מחליף בלי לבדוק כן ? )

אם אני זוכר נכון המיכל הזה עולה משהו כמו 200 שקל (לא יודע אם כולל חיישן או לא )

בדיקה של לוח שעונים תעלה לך יותר מזה

• ספונסר פורום
פורסם

הנורה האדומה של הטמפרטורה בלוח השעונים בעצם מבטאת את מפלס נוזל הקרור שבמיכל ,

אין קשר לטמפ המנוע ולכן גם לא לחיישן טמפרטורת המנוע שהוחלף .

החיישן שמפעיל את הנורה הוא חלק ממיכל העיבוי ולא ניתן להחליף אותו לבד .

התקלה שאתה מתאר יכולה להיגרם מתקלה באותו החיישן ואני ממליץ לך לנסות להחליף

את המיכל כדי לשלול מצב כזה ,בכל מקרה כדאי להחליף את המיכל הזה אחת לכמה שנים

כי הוא מאבד את השקיפות שלו וזה לא יהיה כזה נורא גם אם הוא לא הבעיה עצמה .

מיכל עיבוי מקורי עולה כ 250 שח לפני מעמ .

בכל מקרה אני ממליץ לפני החלפת המיכל לנתק את התקע החשמלי שמחובר עליו (בחלקו העליון של מיכל העיבוי)

ולראות אם אין מים או קורוזיה בחיבור עצמו ,אם כן אז לנקות היטב ולבדוק.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הבוקר הכנסתי את הלאון למוסך של סיאט בירושלים (כזה שטיפל בסיאט עוד בשנות ה-80) והוחלף מיכל העיבויי. אחרי כרבע שעה של עבודה ו-196 ש"ח בכרטיס האשראי (כולל מע"מ) עושה רושם שנפתרה הבעיה. השארתי את הרכב דולק עוד כ10 ד"ק במוסך והמנורה לא פעלה, כנ"ל בנסיעה בעיר במשך כ-20 ד"ק. על פניו הבעיה נפתרה.

רק רציתי לעדכן ולהודות לאנשים המקסימים והמנוסים כאן, ובעיקר לך-אביתר, שחסכתם לי נסיעה מיותרת למכון שעונים בת"א, הוצאה כספית לשווא ועצבים לרוב.

• תוכן חדש...