Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שהאיזור בו מושמעת המוזיקה יכול להשפיע על פיזור הסאונד.

באופן כללי, אמור להיות הבדל גם כאשר אני נוסע ברחוב רחב, ואז נכנס לרחוב צר - הסאונד אמור להיות מושפע מזה.

בכל השינויים האלה אני בד"כ לא מרגיש הבדל (רחוב רחב-צר, איזור בנוי-פתוח כו') פרט לנסיעה מהירה מול איטית (כמובן עם חלונות פתוחים).

שינוי אחד שאני תמיד מרגיש בו הבדל, והבדל רציני - שינוי גובה משמעותי בטווח קצר.

אני עובד באוניברסיטה הפתוחה, אני נוסע על רוקח מכיוון גני התערוכה, ועולה ימינה לכיוון האוניברסיטה (מתחת לגשר של הירידה לאיילון דרום). מי שמכיר - מיד אחרי הרמזור יש עליה שמסתיימת בכיכר.

ברגע שאני מסיים את העלייה הזו הסאונד "מתבהר" מעט, ומתחזק.

אז לגבי רוחב רחוב איזור פתוח/בנוי, זה די ברור למה אמורה להיות השפעה (אבל לא ברור למה היא לא מורגשת).

לגבי גובה - איזו השפעה יש לזה על הסאונד ?

פורסם

בחלונות פתוחים אולי יש לזה משמעות - אך לא כך מתבצעת בדיקה של SQ או האזנה למוזיקה ברכב..

בקיצור - חלונות סגורים.. ואם עם חלונות סגורים אתה מרגיש השפעות כנראה שהרכב שלך לא אטום מספיק.

פורסם

מישהו דיבר על SQ ???

מישהו דיבר על בדיקות ? על תחרות ???

מה הקשר ????

בד"כ בנסיעה רגילה, אני מניח שהרוב נוסעים עם חלונות פתוחים (כאשר מזג האוויר מאפשר), ולכן תיתכן השפעה.

אני שאלתי שאלה פשוטה (בעצם שתיים):

1. למה עם חלונות פתוחים, ואותו ווליום, אני לא מרגיש שינויים בסאונד במעבר מרחוב צר לרחב ולהיפך, או שטח פתוח/בנוי (אני לא מתייחס לכביש מהיר שבו רעש הרוח מאלץ אותי להגביר עוצמה, אלא נסיעה במהירות דומה של 50-60 קמ"ש) ?

2. למה אני כן מרגיש בהבדל משמעותי בשינוי גובה הנסיעה (בדגש על שינוי יחסית גדול על טווח קצר, ז"א עליה תלולה במרחק קצר) ?

בכל מקרה, אני אבדוק מחר בבוקר בדרך לעבודה (שוב) את העניין אך כאשר החלונות יהיו סגורים. (מקווה שאני אזכור).

שוב - אני לא מדבר על תחרויות/ בדיקות SQ או השוואות למיניהן אלא פשוט נסיעה רגילה שגרתית...

פורסם

אין סיבה שזה שאתה נוסע ברחוב צר או רחב ישפיע על הסאונד בטוח הרכב שלך, בדיוק כפי שאם בבית המערכת שלך ממוקמת בחדר של 3X4 מטר זה לא משנה מה יש מסביבה אלא רק מה שקורה בתוך החדר.

אם מישהו היה יכול כביכול להרגיש את השינוי זה דווקא מי שעומד מחוץ לרכב ולא אתה אשר נמצא בפנים.

שינוי בגובה יכול לגרום לשינוי בסאונד בגלל הפרשי לחצים. סאונד מועבר באוויר ולכן מושפע מהלחץ וכמו כן השינוי בלחץ משפיע על האוזניים ככה שזה יכול להיות שילוב של השניים.

פורסם
שינוי בגובה יכול לגרום לשינוי בסאונד בגלל הפרשי לחצים. סאונד מועבר באוויר ולכן מושפע מהלחץ וכמו כן השינוי בלחץ משפיע על האוזניים ככה שזה יכול להיות שילוב של השניים

לדייק יותר, לכל גובה יש לחץ אטמוספרי שונה. חלק אולי מכירים את המקרה של אולימפיאדה (בשנות ה-70 נראה לי) במקסיקו שבה נשברו שיאים רבים בגל שהתחרות התקיימה בגובה רב (ניצול של יחס אטמוספרי).

הלחץ באוזניים נגרם כתוצאה של מעבר מהיר בין לחצים. לדוגמא, כשיורדים ועולים מגבעה או מהר מרגישים שהאוזניים נסתמות. זאת גם יכולה להיות סיבה לשמיעה אחרת.

ככל שהאוויר יותר דחוס הצליל ישמע יותר חזק, ככל שהוא יותר דליל ושואף לוואקום הוא ישמע יותר חלש.

מי שלא מאמין, אני מזמין אותו למקום העבודה שלי במוזיאון המדע בחיפה. יש שם מיכל עם פעמון, ברגע שיש לחץ אוויר רגיל שומעים את הפעמון. כשלוחצים על כפתור שגורם לשאיבת האוויר מהמיכל עד ללחץ נמוך מאוד, לא ניתן לשמוע את הפעמון כלל.

• תוכן חדש...