Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל, לפני שאתה רץ להשמיץ כדאי שתבדוק אצלך בבית.

לדוד שלי יש גולף 2 ליטר ג'נריישן 2001 יד ראשונה עם 70K ק"מ. אחרי פחות מ-5 שנים על הכביש הלך החיישן שאחראי על חלוקת הבלימה בזמן החלקה (לא חיישן ABS), עלות החיישן בצ'מפיון 5K ש"ח ובחו"ל (בזמנו דוד שלי כל חודש נסע לארה"ב מטעם העבודה) המחיר היה דומה. לבסוף לאחר הפעלת קשרים דרך היבואן הם השתתפו ב-50% מעלות התיקון.

השאלה מה אתה רוצה לומר ולמה אתה חושב שאני משמיץ ?

עובדתית ,כלי רכב שנמכרים בארה"ב יש להם הרבה יותר חלקים זמינים והרבה יותר זולים, האיביי האמריקאי ואתרי הטיונינג האמריקאים הרבה הרבה יותר מפותחים מאלו האירופאים.

אתה אפילו לא יודע איזה חיישן זה ובן דוד שלך לא בהכרח יודע איפה לחפש בארה"ב אם בכלל.

אפילו לא בדקתם במקומות כמו מוסך רון ואתה נותן לי כאן חוויה מגוף שלישי ומנסה ללמד אותי על סוג רכב שאני מתמחה בו ולך אין נסיון איתו , לאחר שהתעסקתי ברכישה של לא מעט חלקים מחו"ל, הרוב המכריע ל MK4.

סתם דוגמא :

אני יכול לומר לך שמודול הצתה ל GTI הקודמת שעלה כמה אלפים טובים בחברה (בשיא הגיע ל4K), ובסביבות 1200-1500 במוסך רון, רכשתי מדילר רשמי של VW בארה"ב במחיר של 60 דולר לחלק מקורי (סתם דוגמא)

כנ"ל עם חיישן למדה שרצו עליו כמה אלפים טובים ונרכש ע"י חבר פורום חלק OEM זהה של BOSCH ב20 דולר.

לא חסרות דוגמאות.

בכל מקרה, יש לכם שיטה להסיט את הדיון מהעיקר : גם אם המצב ב VW גרוע פי 200, זה לא משנה את העובדה שהתמחור של קרסו שערורייה. זה רק יסיט את הנושא לפסים לא קשורים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בזמנו כשהלך לי diverter valve בגולף תיארתי לעצמי שזה יעלה לי בארץ הון תועפות ואולי אין אותו במלאי וכו' וכו'. בלי ללכת בכלל למוסך הזמנתי את החלק מחו"ל. הלך ביום חמישי, הזמנתי ביום שישי עם המשלוח הכי מהיר של FEDEX, היה אצלי ביום ראשון. עם כל האגרות והעמלות אח"כ חלק של 74 דולר הפך להיות 900 שקל ועדיין זה היה יותר זול ב100 ש"ח או יותר מהמחיר של צ'מפיון.

גם זו שיטה...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מדבר אתך על מקרה שקרה לפני יותר מ-7 שנים. לדוד שלי יש חברים ומשפחה בארה"ב שבדקו בשבילו יותר טוב ממה שאני ואתה יכולים לבדוק. שוב פעם אתה קובע עובדות נחרצות כאילו אתה היית נוכח באירוע (אני לא הייתי מעורב באירוע בזמנו מכיוון שאבא של דודה שלי ז"ל היה אחד ממהנדסי הרכב הבכירים בארץ והוא זה שנתן את הטון).

אין לי שום כוונה להשמיץ אף אחד כי כולם בתחום הזה מנסים לעשות רווחים קלים ולא מבינים שמה שהם גורמים זה שאנשים פשוט יותר ויותר מתרחקים ממוסכים מורשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ההתנצחויות האלו לא מועילות בכלום, שוק הרכבים הוא קרטל אחד גדול ! ככה זה שכל משפחה מחזיק 2-3 יבוא בלעדי של רכבים והיעדר תחרות, בעוד שבכל מקום מתוקן יש עשרות דילרים, זה הופך אותם (את הדילרים שלנו) לחזקיםן יותר מול היצרן (הם דילר אחד שחולש על כל השוק המקומי), מה שמקנה להם מחירונים נמוכים, ומקנה להם את האופציה לשחוט לקוחות כי אין אלטרנטיבה, זה לא משנה מהיכן תטפל החלפים בכל מקרה( שם הכסף הגדול) יגיעו מהיבואן הבלעדי.

המייל ששלחתי ליצרן הועבר לטיפול של קרסו, ביקשו ממני טלפון ומספר רכב, אעדכן מה הם טוענים כביכול להגנתם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מצחיק או עצוב תשפטו אתם, מייל ליצרן הועבר לטיפול קרסו, בחורה נחמדה אגב בשם מעיין (אם אני לא טועה) מתקשרת אלי היום ולא מבינה מה לעזאזל אני רוצה מהם.

היא אומרת שמיילא הרכב לא מטופל אצלם, אבל שוב אני מסביר לה שאת החלפים אני קונה כאן בארץ ממרכזי השירות שלהם וזה אדם אחר שעושה את העבודה. אבל אז זה נכנס למין התגוננות של לא מבינה מה א תה רוצה אם אתה לא מטפל אצלנו, ואז הסברתי לה על הצורך להחליף רכיב כלשהו והוא עולה פשוט כפול מאשר בחול.

הובטח לי תשובה מחר

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אם זכור לי נכון רשמתי פעם בשרשור שלי לגבי בעיה בחלונות חשמל, המחיר שדרשו ממני במורשה vw למנוע לחלון היה 2800 ש״ח, זה לא רק קרסו זה הרוב המוחלט של היבואנים בארץ שכמו כולם היום לא משנה באיזה ענף כולם שוחטים במחירים.

שכחתי לציין שהרכב בכלל לא בקטגוריה של חדש (גולף mk4) וזה קרה השנה ככה שהתמחור עדכני פלוס מינוס.

פורסם

השאלה שלי למה אף אחד לא מרים את הכפפה?

למה לא קורה פה בתחום הזה מה שקרה ברוב מוצרי החשמל, שנוספו כמה יבואנים נוספים שהיו אחראים לשבירה של המחירים וגם באותו זמן הרוויחו?

שהרי בתחום החלפים לרכב, הפערים כול כך גדולים ככה שאפשר להרוויח כסף לא רע בכלל,וגם הלקוח ישחט פחות.

השאלה שלי למה לא עושים את זה? האם המדינה מגבילה? האם יש איומים/שוחד מצד יבואן גדול, למנוע כניסה של יבואנים קטנים יותר?

פורסם

אני אומר דבר כזה.

האנשים שגולשים באתר חלקם הגדול מחוברים למצב הזה, וחלקם הגדול לא פוחדים לבצע הזמנה באינטרנט.

למה לא לפרסם בפורום אחזקה וטיפולים כתובות של דילרים מאנגליה וארה"ב? ככה כול פעם שמישהו צריך לשלם מחיר גבוה על חלק מחו"ל הוא מהר מאוד יודע אצל מי לחפש אלטרנטיבה.

נכון מדובר בסוג של פירסום בחינם לאותם דילרים, אבל גם מדובר בשירות חשוב לאנשי הפורום ומכאן זה יכול רק להתפתח.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כל היבואנים בארץ גנבים רוצים להרוויח על האזרח הקטן

אל תתפלאו הונדה בין הגנבים הראשיים בארץ כל חלף וחלק מתומחר אצלם ברמות שאי אפשר לתאר לעומת

ארה"ב

אני את רוב החלפים אם לא כולם קונה רק בארה"ב, EBAY , חנויות פרטיות ועוד.

מה שהולך בארץ זה שוד, מרוב שזול בחו"ל לעומתנו מחירי החלפים החליפיים יקרים יותר מהמקורי בהזמנה מחו"ל.

ארץ אוכלת יושביה מתחיל מלמעלה ונופל למטה.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

ודבר נוסף בקשר ליבוא חלפים

מה שאנשים לא יודעים הוא שהמס על חלף ביבוא אישי הןא 40%

לעומת זאת היבואן מסחרי משלם רק 20% - הגנה של המדינה , אולם היבואן צריך אישור של מכון התקנים ליבוא (עולה סכום קבוע וככל שהמשלוח גדול יותר , אז העלות מתחלקת בין מספר חלקים גדול יותר)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אם אנחנו כבר עוסקים במחירי חלפים,אני מחפש חיפוי מראה שמאלית (זאת שעם הווינקר) לרכב מסוג מרצדס c class קומפרסור בציר 2005 (הצורה הרגילה לא הקופה) ,ובמורשה ביקשו מעל 1000 ש"ח! ובאיביי אני לא מוצא ,על הדרך אני גם רוצה להזמין לרכב רפידות מאיפה אפשר להזמין?

פורסם

מאוד מאוד חסרה לי פה התגובה של קרסו (שאנו יודעים שהם פעילים פה בפורום), ואני חושב שהיא יותר ממתבקשת:

משהו, איזשהו הסבר קטן/גדול, הצדקה כלשהי למדיניות הזו (אולי המחירים שהם קונים כ"כ יקרים, ומתח הרווחים שלהם קטן, קשה להאמין אבל אולי) או אי הצדקה או כל נימוק אחר שאנחנו יכולים "להתמודד" איתו.

כ"כ - אם מישהו אחר מתחום החלפים / מכונאות יוכל להציג את עמדתו - הרי זה משובח.

אתם יודעים איך זה - שתיקה כמוה כהודאה (לפחות בינתיים).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי

תשכח מתגובה של קרסו כמו שכולם יכולים לשכח מתגובות של שאר היבואנים.

אני בשעתו כשהיתי בעבר בעל WRX STI בקשתי הסבר מיפנאוטו מדוע רפידות בלמים קדמי + אחורי עולים

4,000 שח ( 1,890 שח קדמי + 1,840 שח אחורי ) לפני מע"מ ולפני עבודה......

תנחש כמה עלו לי הרפידות הללו באנגליה של חברת EBC קרמיים ( הרבה הרבה יותר טובים מהמקוריים ) ?

85 ליש"ט , כן זאת לא טעות , ואחרי משלוח ומע"מ 1,130 !

כלומר רבע מחיר מהארץ !

איזו תשובה אתם רוצים שיאמרו לכם יבואני הרכב , אנחנו "דופקים" אתכם ? ברור שלא !

ולכן הם מתעלמים , נקודה .

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
אם אנחנו כבר עוסקים במחירי חלפים,אני מחפש חיפוי מראה שמאלית (זאת שעם הווינקר) לרכב מסוג מרצדס c class קומפרסור בציר 2005 (הצורה הרגילה לא הקופה) ,ובמורשה ביקשו מעל 1000 ש"ח! ובאיביי אני לא מוצא מוזר, בדרך כלל ניתן למצוא הכל באיביי. לדעתי עדיף לך דווקא לחפש בפרוקיות בארץ כי אאל"ט דגם השלדה הזה שימש כמונית. ,על הדרך אני גם רוצה להזמין לרכב רפידות מאיפה אפשר להזמין? זה נחשב כרכיב בטיחותי ולהבנתי יהיה קשה להכניס אותו לארץ. כבר ביצעת בירורים בחנויות חלפים בארץ? דרך אגב, החלפתי לפני כחודש ברכב של אישתי (C240 W202) את כל ארבעת הבלמים (רפידות וצלחות) בחלקי OEM וזה עלה לי כ 1600 ש"ח

במורשה הכוונה לכלמוביל? אם כן אז נסה את ה"סמל" בראשל"צ.

• תוכן חדש...