Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיים אתה צודק,לגבי הדגם זה הדגם של המוניות,לגבי הבלמים במורשה הוא אמר לי שזה יעלה לי אם אני מחליף את כל הארבעה (צלחות+רפידות) בסביבות ה3000 ש"ח!.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העתקתי את התגובה שלי מת'רד זהה שנפתח על ידי ליאור ברוך:

אם אני אתחיל לרשום פה דוגמאות, עמוס השרת יקרוס / יצא לפטרול.

אני מחזיק רכב ביבוא אישי, בשימוש יום יומי.

את כל החלקים של הרכב,אבל הכול כולל הכל, מטמבונים ועד חלקי מנוע אני מזמין מחו"ל, נכון אני יכול למצוא חלקים תואמים מדגמים שונים של היצרן (יש לי מק"ט לכל חלק) אבל המחיר בארץ הוא הזוי.

קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, רציתי להזמין דרך חנות היבואן בתל-אביב, 2 קאמשפטים רצו על כל אחד 3500 ש"ח כולל מע"מ וכמובן חודשיים המתנה כי צריך להזמין מיפן. ז"א 7000 ש"ח לזוג.

הזמנתי זוג קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, ישירות מהיצרן בחו"ל (השירות בטלפון היה מדהים) במחיר של 1800 ש"ח כולל משלוח לזוג!!!

7000 ש"ח בארץ מול 1800 ש"ח מחו"ל. (מה שם הוא לא מרוויח?? הוא עובד חינם??)

בכוונה התייחסתי לחלק "גדול" מבחינת עלויות, אבל גם בחלקים קטים הפער מטורף.

וחיישנים שם המחירים מטורפים:

חיישן אוויר (MAF) ביונדאי אקסנט בארץ 1000 ש"ח, מחו"ל מקורי, 380 ש"ח כולל משלוח!!!

דוגמאות מהרכב של האישה , רנו קליאו:

ידית לכיוון כסא נהג (ידית פלסטיק ארורה), ביבואן 120 ש"ח לידית, ספק בגרמניה 2 ידיות 60 ש"ח כולל משלוח.

עוד דוגמא, רכב של אבא:

קיה פורטה 2011, ספויילר אחורי מקורי אצל היבואן 1000 ש"ח, מגיני רוח 800 ש"ח.

הזמנה מספק בקוראיה: 860 ש"ח כל הערכה (מגיני רוח וספויילר+ משלוח), כולל צביעה של החלק בחו"ל לצבע הרכב.

אני את חרם הצרכנים שלי כבר התחלתי מזמן בנושא חלקי חילוף. (כבר למעלה מ 5 שנים)

אני מזמין רק מחו"ל, מספקים קבועים ועם חלקים מקוריים ולא הסיניים שנמכרים פה.

לעיתים גם בידיעה שהרכב יעמוד חודש ללא תנועה, עדיין זה שווה לי את החסכון בכסף.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בלי לפגוע חס וחלילה : תמיד עניין אותי לדעת מה מיוחד במאזדה הזו, הרי היא לא חזקה, לא מתנהגת , לא מאובזרת במיוחד , שווה את כל הכאב ראש הזה? (העמדת אותה למכירה לא פעם אבל אתה ממשיך איתה)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
העתקתי את התגובה שלי מת'רד זהה שנפתח על ידי ליאור ברוך:

אם אני אתחיל לרשום פה דוגמאות, עמוס השרת יקרוס / יצא לפטרול.

אני מחזיק רכב ביבוא אישי, בשימוש יום יומי.

את כל החלקים של הרכב,אבל הכול כולל הכל, מטמבונים ועד חלקי מנוע אני מזמין מחו"ל, נכון אני יכול למצוא חלקים תואמים מדגמים שונים של היצרן (יש לי מק"ט לכל חלק) אבל המחיר בארץ הוא הזוי.

קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, רציתי להזמין דרך חנות היבואן בתל-אביב, 2 קאמשפטים רצו על כל אחד 3500 ש"ח כולל מע"מ וכמובן חודשיים המתנה כי צריך להזמין מיפן. ז"א 7000 ש"ח לזוג.

הזמנתי זוג קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, ישירות מהיצרן בחו"ל (השירות בטלפון היה מדהים) במחיר של 1800 ש"ח כולל משלוח לזוג!!!

7000 ש"ח בארץ מול 1800 ש"ח מחו"ל. (מה שם הוא לא מרוויח?? הוא עובד חינם??)

בכוונה התייחסתי לחלק "גדול" מבחינת עלויות, אבל גם בחלקים קטים הפער מטורף.

וחיישנים שם המחירים מטורפים:

חיישן אוויר (MAF) ביונדאי אקסנט בארץ 1000 ש"ח, מחו"ל מקורי, 380 ש"ח כולל משלוח!!!

דוגמאות מהרכב של האישה , רנו קליאו:

ידית לכיוון כסא נהג (ידית פלסטיק ארורה), ביבואן 120 ש"ח לידית, ספק בגרמניה 2 ידיות 60 ש"ח כולל משלוח.

עוד דוגמא, רכב של אבא:

קיה פורטה 2011, ספויילר אחורי מקורי אצל היבואן 1000 ש"ח, מגיני רוח 800 ש"ח.

הזמנה מספק בקוראיה: 860 ש"ח כל הערכה (מגיני רוח וספויילר+ משלוח), כולל צביעה של החלק בחו"ל לצבע הרכב.

אני את חרם הצרכנים שלי כבר התחלתי מזמן בנושא חלקי חילוף. (כבר למעלה מ 5 שנים)

אני מזמין רק מחו"ל, מספקים קבועים ועם חלקים מקוריים ולא הסיניים שנמכרים פה.

לעיתים גם בידיעה שהרכב יעמוד חודש ללא תנועה, עדיין זה שווה לי את החסכון בכסף.

מה לגבי מכס?

ואיך אתה מוצא את אותם ספקים ? לי היה נסיון עם ספק כזה שמצאתי באמצעות האינטרנט הוא טען שהחלק מקורי אך כשהגיע הבנתי שלא כך הדבר.

טל.

פורסם
בלי לפגוע חס וחלילה : תמיד עניין אותי לדעת מה מיוחד במאזדה הזו, הרי היא לא חזקה, לא מתנהגת , לא מאובזרת במיוחד , שווה את כל הכאב ראש הזה? (העמדת אותה למכירה לא פעם אבל אתה ממשיך איתה)

חס וחלילה להיפגע. אני מבין שאתה מנסה להשוות אותה למאזדה 323F, (הרי מעולם לא נהגת על אקזמפלר כמו שלי, כך שאין לך דרך אחרת להשוות את הפרמטרים שציינת)

אבל בכל זאת,נענה לפי הסדר:

1. חזקה?, מספיק לי ה 130 כ"ס שלה די והותר, אל תשכח מדובר על הספק יפה ממנוע 1.5

2. מתנהגת?, יפה מאוד לדעתי, משקל קל, מרכב הינו קצר וכך גם בסיס הגלגלים, 4 מוטות מייצב, מנוע שלא שוקל הרבה בחרטום. (ברקסים גדולים מקדימה, בקרוב סרן דיסק מאחור), אומנם לא 306GTI, אך מהנה מאוד בנס הרים לדוגמא.

3. מאובזרת? חוץ מכריות אוויר קיים הכל, חיצוני החל מפנסי ערפל,כיוון חשמלי לפנסים ראשיים, תא מטען מזכוכית שקופה וקיט חיצוני מלא, (תאורת פנים בדלתות בעת פתיחת הדלת), מראות חשמליות, חלונות חשמל, הגה כוח.

ועד, הגה עור מתכוונן לגובה, סלון עור מלא עם חימום במושבים, מזגן מקפיא , משענת יד נשלפת לנוסעים מאחור,תאורת סלון אחורית, קדמית מחולקת נהג / נוסע,ואפילו (תחזיק חזק) מחזיק כוסות נשלף מהדשבורד :shock: ועוד המון דברים שאני לא זוכר...

(אגב הכל מקורי מהיצרן).

אה שכחתי, יש גם מצית...8)

לגבי המכירה, הוחלט לבסוף להשאיר בבית את הרכב, כרכב שלישי (למען הדור הבא שבדרך:wink:, רכב אספנות עתידי).

כאב ראש ממש לא, יותר בכיוון של הרפתקאה נהדרת. (זה בסדר,שלומי חושב שאני מזוכיסט, מטורף,)

מקווה שענית לך על מרבית השאלות...

עריכה:

חוץ מכל מה שרשמתי,

הרכב עוזר לי בעוד משהו, כל שנה הוא מזכיר לי מחדש, מתי לאישה יש יום הולדת.

(תאריך העברת הבעלות נעשה ביום ההולדת שלה).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כל מילה כאן בסלע.

בואו ניקח את המקרה שלי: נשם לגיר, רנו קליאו ספורט. כמעט 400 שקל על צינורית ונשם.

תנו הצעות. מאיפה אני מזמין?

פורסם
חיים אתה צודק,לגבי הדגם זה הדגם של המוניות,לגבי הבלמים במורשה הוא אמר לי שזה יעלה לי אם אני מחליף את כל הארבעה (צלחות+רפידות) בסביבות ה3000 ש"ח!.
שוב, איזה מורשה? בנוסף, זה מעט מוזר כי מוניות (מדגם השלדה שלך) גומרות בלמים מהר וכל מוסך מורשה (לא מוסך יבואן) מרצדס מתמחה היטב ברכישת בלמים ומקבל אותם במחיר הגיוני.

אני מציע כי תרים טלפון למספר מוסכים ושאל מהי עלות החלפת הבלמים (מקורי מרצדס או OEM לבחירתך ו/או לפי יוכולות המוסך), אני מניח כי תגלה מהו המחיר הממוצע בשוק. היזהר ממוסכים שמנסים לדחוף את החלפים הזולים ביותר (סיני או זבל).

הרם טלפון למספר חנויות המספקות חלפי מרצדס (באחד מהשירשורים שפתחתי מופיעות מספר חנויות) ובדוק מחיר.

פורסם
כל מילה כאן בסלע.

בואו ניקח את המקרה שלי: נשם לגיר, רנו קליאו ספורט. כמעט 400 שקל על צינורית ונשם.

תנו הצעות. מאיפה אני מזמין?

יש שני אופציות:

1. להזמין מכאן :

[email protected]

אתה נותן מספר שלדה ואיזה חלק אתה צריך והוא יתאים לך אותו לרכב או לחלופין אם תוכל להשיג מקט זה יקל עליך

הוא הזול ביותר שמצאתי הבעיה אינו עושה משלוחים לארץ הקודש ותצטרך לשנע את החבילה דרך FEDEX או כל חברת משלוחים אחרת, לא משהו מסובך מדי.

2. להזמין דרך פיליפ המדובר

הוא גוזר קופון לא נורמלי על כל חלף היתרון היחידי שלו זה המשלוח לארץ אבל תמיד תמיד הוא יהיה היקר ביותר מבין שני החברות הללו גם אם תוסיף את מחיר המשלוח לארץ

[email protected]

פיליפ לא תמיד עונה ולפעמים לוקח לו זמן לענות אז אם יש צורך שלח שוב פעם הודעה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לא יודע אם עוד פעיל, אבל אם אתה יודע את המק"ט:

ממליץ על רוברטו מIBERPARTS, נמצא בויגו בספרד, ועבור רדיאטור ותושבות מנוע לטווינגו היה זול ב-260% מקרסו.

[email protected]

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל החלקים האלה שאתם מזמינים, באמת צריך ללכת להוציא אישורים ממוסכים מורשים וממשרד הרישוי, או שלא אוכפים את זה?

כי אם כן, איך יש לכם סבלנות וזמן לכל זה?

אם כבר סיפור על יבואנים חזירים, אז לפני 4 חודשים ילדים שברו לי פנס. הלכתי למחסן הראשי של צ'מפיון בחוף שמן (כי רציתי חלק מקורי חדש). המחסנאי בדלפק אמר 500 ש"ח, ועוד הוסיף שיש זמן המתנה של שבוע - שבועיים כי הם מזמינים את הפנס מפירוק, כלומר חלק משומש. משם נסעתי לפרוקיה בקריות וקניתי את אותו פנס משומש ב 100 ש"ח, עם הנורות ביחד :shock:

אז נכון שחלק חדש הם כבר לא מחוייבים להחזיק, אבל התיווך הזה ביני לפירוקיה צריך לעלות 400 ש"ח?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היום מעיין מקרסו מתקשרת אלי, והם אינם יכולים להוריד ממחיר החלק

הביזיון הגדול הוא הזילזול באינטלגנציה שלי בתשובות שלה מצחיק או עצוב תשפטו אתם:

דילר באנגליה מקבל מחירון נמוך יותר משל קרסו, אבל כשאני מסביר לה שדילר באנגליה חולש במקרה הטוב על מחוז, אתם חולשים על כל המדינה ואתם בעצם סוג של קרטל, לא קיבלתי לזה תשובה איך בכל זאת האנגלי יקבל מחירון נמוך יותר

כשהתחילה לדבר איתי על נושא המיסוי, הוסבר לה שהיא בתור יבואן תשלם 20 אחוז מיסוי ואני אשלם 40 אחוז, ואז התחילה להמציא סיפורי אלף לילה על תקנות וחוקים וכל מיני מסים שהמדינה מקשה בהם, ככה זה כשאתה קרטל המדינה מקשה על כל השאר להתחרות בך.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מה ציפית שהיא תגיד?

שבגלל שהיא צריכה לקבל משכורת, הבוס שלה צריך לקבל משכורת, המנהל מותג צריך לקבל משכורת והבעלים צריך לקבל הרבה רווחים, ובעיקר בגלל שהם יכולים עקב בלעדיות, זה המחיר?

משכנתא זה קל

פורסם
שוב, איזה מורשה? בנוסף, זה מעט מוזר כי מוניות (מדגם השלדה שלך) גומרות בלמים מהר וכל מוסך מורשה (לא מוסך יבואן) מרצדס מתמחה היטב ברכישת בלמים ומקבל אותם במחיר הגיוני.

אני מציע כי תרים טלפון למספר מוסכים ושאל מהי עלות החלפת הבלמים (מקורי מרצדס או OEM לבחירתך ו/או לפי יוכולות המוסך), אני מניח כי תגלה מהו המחיר הממוצע בשוק. היזהר ממוסכים שמנסים לדחוף את החלפים הזולים ביותר (סיני או זבל).

הרם טלפון למספר חנויות המספקות חלפי מרצדס (באחד מהשירשורים שפתחתי מופיעות מספר חנויות) ובדוק מחיר.

חיים,מדובר במרשה מרצדס בבאר שבע "ברוש" קוראים למוסך.

• ספונסר פורום
פורסם
אייל, לפני שאתה רץ להשמיץ כדאי שתבדוק אצלך בבית.

לדוד שלי יש גולף 2 ליטר ג'נריישן 2001 יד ראשונה עם 70K ק"מ. אחרי פחות מ-5 שנים על הכביש הלך החיישן שאחראי על חלוקת הבלימה בזמן החלקה (לא חיישן ABS), עלות החיישן בצ'מפיון 5K ש"ח ובחו"ל (בזמנו דוד שלי כל חודש נסע לארה"ב מטעם העבודה) המחיר היה דומה. לבסוף לאחר הפעלת קשרים דרך היבואן הם השתתפו ב-50% מעלות התיקון.

אתה מדבר על חיישן ESP שנקרא G202

החיישן הזה תמיד עלה בצמפיון בסביבות 4-5 K לפני מעמ

בחול מחירו נע באיזור ה 500 דולר ולא פעם לקוחות שמבינים עיניין הביאו

לי כזה מחול שאני יתקין להם ברכב .

מדובר באביזר בטיחות מהמעלה הראשונה שהתימחור השערוריתי שלו גורם לאנשים

לנסוע ברכב עם תקלה מאד מסוכנת במשך שנים .

יש לי חבר קרוב שהוא בכיר במערך החלפים של יבואן יפני גדול

והוא אמר לי שתימחור החלפים המקובל הוא פי שניים שלוש ממחיר העלות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אתה מדבר על חיישן ESP שנקרא G202

החיישן הזה תמיד עלה בצמפיון בסביבות 4-5 K לפני מעמ

בחול מחירו נע באיזור ה 500 דולר ולא פעם לקוחות שמבינים עיניין הביאו

לי כזה מחול שאני יתקין להם ברכב .

מדובר באביזר בטיחות מהמעלה הראשונה שהתימחור השערוריתי שלו גורם לאנשים

לנסוע ברכב עם תקלה מאד מסוכנת במשך שנים .

יש לי חבר קרוב שהוא בכיר במערך החלפים של יבואן יפני גדול

והוא אמר לי שתימחור החלפים המקובל הוא פי שניים שלוש ממחיר העלות .

מכיר WALLMART? הקונצרן הקימונעי הגדול ביותר בעולם? אצלם כל פריט בחנות מתומחר פי שניים או שניים וחצי ממחיר העלות. יש איתם בעייה. מצד אחד הם מציאים מחיר זול לצרכן, מצד שני הם דופקים את העובדים שלהם בכך שמציעים להם תנאים על הפנים ובצורה זו הם מרשים לעצמם לגבות מחירים זולים יותר. למה זה גורם? שעסקים בסביבה שגובים על כל מוצר שלהם פי 3 על מנת לשלם תנאים סוציאלים לא עומדים בתחרות ונאלצים לסגור את העסק.

אלה היו 200 מילים חפירות על וולמרט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...