Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לספר לכם סיפור קטן שכאב לי על חבר שלי ואולי מישהו פה מבין בחוקי עבודה ויכול לייעץ ולעזור כל פניה תתקבל בברכה.

מדובר על בחור בן 26 יוצא יחידה קרבית שמשרת פעיל במילואים ביחידה לוחמת בממוצע חודש בשנה ,

הוא ניסה להתקבל לחברת תרופות גדולה (לא נציין את השם אין צורך אתם יכולים להסיק לבד) ,

עבר את הראיון הטלפוני + ראיון ראשוני , והיום התקשרו אליו מהאגף למשאבי אנוש\גיוסים והודיעו

לו שם שמחים לבשר לו שהוא נמצא מתאים והם מעוניינים להמשיך איתו את התהליך מתוך מאות שנבחרו ,

והם מעוניינים לזמן אותו למרכז הערכה\יום ראיונות מלא של חברת התרופות המסויימת עם עוד מספר

מצומצם של אנשים ומתוכם מי שיבחר 1 או מספר יותר גדול של אנשים במקרה הצורך יתקבל לעבודה.

הוא אמר להם שהוא שמח שהם בחרו בו והוא גם מאוד מעוניין להמשיך בתהליך ,

אבל כאן הוא עשה את הטעות הגדולה ומתוך יושר אישי שלו , הוא סיפר למראיינת\העובדת ממשאבי אנוש

שיש לו מילואים עוד חודש (באוגוסט) כ3 שבועות תעסוקה מבצעית כדי שיראו אך זה יסתדר מבחינתם ומבחינתו.

היא אמרה לו להמתין על הקו , חזרה אליו אחרי 5 דקות ואמרה שהם לא מעוניינים להמשיך איתו את התהליך ,

והם מחפשים מישהו בזמינות יותר טובה ממנו , ושאם הוא רוצה שיתעדכן מדי פעם באתר שלהם לראות בעתיד

אם שוב תהיה משרה שתתאים לו.

הוא התקשר אליי מבואס רצח , ואמר לי תראה מה זה , גם קשה לחיות במדינה הזאת ,

גם אני משרת 3 שנים סדיר בתור לוחם , גם עושה מילואים ובסוף זה מה שאני מקבל , ואני מבין אותו ב100%

הוא אפילו הגיע למצב שאמר לי שהוא מתקשר לקצינת קישור ומודיע לה שהוא לא בא למילואים ,

ושיעשו מה שהם רוצים כי נמאס לו מהבירוקרטיה במדינה הזאת.

עכשיו תגידו לי אתם מה אתם אומרים על זה ? מדובר על חברה גדולה שמכבדת את עצמה.

לצערי השיחה עם העובדת לא הוקלטה .

יש משהו לעשות בנושא ? להתלונן על זה ? זה בכלל שווה זה יעזור במשהו ?

כי אני יודע מי שמפטרים אותו מעבודה בגלל מילואים (מעסיקים מוצאים גם תירוצים אחרים) יכול להתלונן לא מי

שהופלה בגלל שהוא משרת במילואים ולא התקבל לעבודה מסויימת .

אני אומר לכם אני אישית מרגיש גועל נפש כלפי החברה המסויימת הזאת , ממש נגעל ,

וגם אני שואל את עצמי לפעמים , הרי אני נזכר בימים שהייתי בסדיר וראיתי סביבי חיילים יוצאים על פרופיל נפשי

ותמיד אמרתי וגם אמרו לי עזוב , אלה בחיים לא יתקבלו לעבודה טובה בגלל שהם לא עשו צבא ,

בסוף אני רואה את ההיפך מול הפנים שלי , חשבתי מילא מעסיקים קטנים מעדיפים חיילים שלא עושים מילואים ומשרתים

את המדינה , אבל אם חברה כל כך גדולה מפלה ככה בפומבי מה נשאר ?

איי אייי , מחאת הדיור , מחאת הקוט'ג , לפעמים אני נשאר חסר מילים ממה שקורה במדינה הזאת.

אתה נותן את הנשמה ומקבל בעיטה בפנים , ואחר כך שואלים למה יש הרבה משתמטים .

עכשיו אם אתם שואלים את עצמכם למה אני רושם את ההודעה דווקא בפורום הזה ולא פורום אחר

כמו פורום לחוקי עבודה וכ'ו , אני יודע שיש כאן אנשים איכותיים שיש להם דעה אובייקטיבית ורצינית ,

אני נמצא כמה שנים בפורום וקורא את ההודעות פה ויודע איזה אוכולוסיה גולשת כאן.

אני בטוח שיש חלק מהקוראים שיש להם דעה אחרת משלי , ואולי אפילו כועסים על מה שרשמתי ,

אבל כמו בכל מדינה דמוקרטית אני אשמח לקבל כל תגובה בברכה ,

תודה.

פורסם

בתור מישהו שגם עושה מידי שנה חודש במילואים (המילואים הבאים שלי בעוד חודש וחצי), זה באמת מעציב אותי לקרוא על מקרים כאלה. העניין הוא שעם כל הצער שבדבר, לענ"ד דעתי אין הרבה מה לעשות. אם לא בגלל המילואים, אותה חברה תמצא מתחת לאדמה תירוץ אחר מדוע לא לקבל את חברך לעבודה.

אם המשרה נורא חשובה לו, הייתי מציע לבדוק עם קצינת הקישור אפשרות לדחות את המילואים.

התמזל מזלי וכל מקומות העבודה שלי תמיד קיבלו את ההיעדרות הזאת בהבנה. חבל שלא כולם כאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חשבת על זה שאולי יש איזשהי סיבה אחרת שהם לא מעוניינים וסתם נתנו לו תירוץ או משהו? אולי הוא יכול להתקשר אליהם שוב, ולומר שהוא עדיין מעוניין ושהמילואים שלו נדחו משהו בסגנון? לנסות לראות מה התגובה שלהם תהיה ולהקליט? אפילו לומר, תשמעו באופן מפתיע קיבלתי פטור מהמילואים וכרגע אני זמין כל הזמן. להבא שלא יספר בראיון עבודה שהוא יוצא לחודש מילואים בשנה. אי אפשר לדעת מול מי אתה עומד, יש כאלו שיתחייסו לזה כמו שצריך ויעריכו. ויש אנשים שיגידו הא למה לי להתעסק עם עובד כזה. אני רוצה מישהו שאני יכול להפעיל שנה שלמה לצרכים שלי. למה לא להתקשר לאותה חברה ולומר שזו הפליה בניגוד לחוק?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

מסכים עם התגובה מעלי.

לדעתי צריך לנסות שוב ולהקליט, כך אפשר יהיה לוודא שמדובר במילואים או לא.

למרות שכל תשובה כמו זה לא אקטואלי וכו' לא תעזור במקרה הזה עדיין שווה לו לנסות.

מביחנתו הדרך האופטימלית היתה לקבל מהם תאריך ולראות אולי זה יוצא לפני המילואים, בטווח כזה (חודש) אפשר היה כבר לסגור חוזה, ואז המילואים לא היו יכולים להיות עילה (חוקית) לפיטורין.

אז שינסה טוב ואם התאריך בעייתי שידבר עם הקצינת קישור/מ"פ/מג"ד.

בתור משרת מילואים פעיל אני מבין לגמרי את חבר שלך. זה מעצבן וזה דפוק לגמרי שזה ככה במדינה. מצד אחד אני מסתיר את עניין המילואים ממעסיקים אך מצד שני אני מאוד גאה לעשות זאת.

בהצלחה!

פורסם

הסיבה היא 100% מילואים ,

הרי היא התקשרה אליו כדי לזמן אותו ליום הערכה\מבחנים שלם , ולתאם איתו תאריך לעוד

שבוע ליום שמתאים לו .

אז הוא אמר לה בטיפשתו שיש לו גם חודש הבא מילואים , סתם שתדע , אולי נפלט לו אפילו.

ברגע שהיא שמעה את זה , היא אמרה לו שהיא צריכה לבדוק בקשר למבדקים\יום הערכה בשבוע הבא .

הוא המתין על הקו 5 דקות , היא חזרה אליו ואמרה לו שהמשרה כבר לא רלוונטית עבורו ,

שהוא שאל למה ? היא ציינה שהם לא מנדבים מידע למועמדים , והוא נמצא כבר לא מתאים ,

ואם הוא מעוניין שבעתיד יכנס לאתר ויחפש משרה רלוונטית שוב .

בזה הסתיימה השיחה .

עכשיו אם זה לא המילואים אז תגידו לא אתם מה ?

שקוף וצלול כמו מים.

אני רק יכול להמליץ לכל המועמדים לעבודה ששולחים קו"ח , ואני אומר את זה בצער כן !

אל תציינו בקורות חיים שאתם משרתים במילואים , או אפילו את השירות הצבאי שלכם.

אין צורך , אם ירצו ישאלו אתכם לבד , בצער אבל זאת המציאות.

פורסם

POP אתה צודק לגמרי.

אני חושב שזה לא חוקי לשאול מועמד אם הוא משרת במילואים/ על שירות צבאי בכלל.

פורסם

בוודאי שזה חוקי , ויש מקומות שלא יקבלו אותך ללא שירות צבאי לעבודה.

יש שאלות שאסור לשאול , כמו מאיזה מוצא אתה , ומה היה הפרופיל שלך בצבא ולמה שוחררת מוקדם (במידה ו) , ועוד.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

שלום

אם הבנתי נכון את שם החברה, תעביר לי בפרטי את פרטי החבר שלך, ופרוט מדיוק על המקרה.

אחד ממנהלי החברה הוא אל"ם במיל' שעשה מילואים ביחידה ששירתתי בה בסדיר. אני אנסה (לא מבטיח) להעביר לו את הפרטים של החבר שלך עם הסיפור הנ"ל.

בברכה

אדי

פורסם

אוגוסט זה לא עוד חודש, אוגוסט זה עוד פחות משבוע.

האם המילואים נקבעו לו לקראת סוף אוגוסט או לתחילתו? אם המילואים נקבעו לתחילת אוגוסט זה בהחלט יכול להוות בעיה למעביד הפוטנציאלי.

סביר גם להניח שבחברה בסדר גדול כזה קליטת עובדים היא תהליך מסודר ומתוכנן, יש הדרכה/קליטה מסודרת שהחברה נערכה לקראתה. כך שאם המילואים חופפים את תהליך הקליטה הדבר יכול להוות כשל רציני.

פורסם

יש סיכוי שצריכים אותו לפרוייקט שלא סובל דיחוי של חודש. יש הבדל גדול בין אדם שמגייסים לעובד שלך שיוצאים למילואים.

למיטב הכרתי עם החברה הנ"ל (ויש לי היכרות די טובה איתה) הם לא מפלים.

אישית אני מעדיף יוצאי צבא (ללא קשר איפה שירתו) ומשרתי מילואים כי מעבר למילוי החובה האזרחית זה מעיד על אנשים יותר אחראיים ויציבים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה מעיד על אנשים יותר אחראיים ויציבים.

ברשותך:

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש שתי סיבות שאנשים הולכים למילואים:

1. נותנים להם לשחק עם רובים.

2. אפשר להפליץ בפומבי.

לא רואה איך זה קשור לאחריות....

לעניין, חוקית אני לא יודע אם יש מה לעשות כאן, אבל אולי זה יעניין איזה כתב צהבהב ב-Ynet או דומיו, בגלל החברות הקשורות (חברת התרופות וחברת המיון וההשמה). יש את מי לתקוף, יש מי שיגיב, הרבה טוקבקים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערי אין לו ממש מה לעשות , אפילו אם הוא יצליח להקליט את אותה נציגה שאומרת לו את זה במפורש

בסופו של דבר, לעבוד באותה משרה או באותה חברה כבר לא ייצא לו

נגיד ואפילו הוא יתבע יחד עם ההקלטה, נראה לכם שיכריחו אותם לתת לו משרה ? ונגיד שכן

תהיו בטוחים שלא ייקח להם יותר מדי זמן כדי לפטר אותו על שטות אחרת

בלי קשר, מעסיקים באופן כללי (לפחות אני ) יוצא מנקודת הנחה שכל עובד עושה מילואים עד גיל 42

(אבל יכול להיות מצב שלא יקבלו מישהו אם המילואים שלו סמוכים לתאריך תחילת העבודה - וזה חוקי ! )

ועוד דבר, מעסיק שמראיין מישהו שלא שירת שירות מלא יש את כל הזכות לדעת למה וזה בגלל שיש

אין ספור סיבות לשחרור מוקדם - חלקם הוא שיחרור עם אות קלון וזה יכול להיות עילה לאי קבלה לעבודה

פורסם
יש שתי סיבות שאנשים הולכים למילואים:

1. נותנים להם לשחק עם רובים.

2. אפשר להפליץ בפומבי.

לא רואה איך זה קשור לאחריות....

אני מקווה מאוד שלא כתבת את זה ברצינות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני. ממש "כיף חיים" זה מילואים.

לא.

זה חרא.

בדיוק כמו שלהיות קרבי היה חרא. אני מעדיף לשחק בדברים אחרים. גם חבר שלי שבמקרה היו לו השנה מילואים על הסמסטר (19 יום שדפקו לו את כל המבחנים) היה מעדיף להפליץ בשקט ושלא ידפק לו הסמסטר, העיקר שנותנים לו צילומים בחינם... :roll:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...