Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי לא לומד - ושם את הרכב במוסך לפני שהוא מתייעץ איתי. התוצאה - הרבה כסף...

המוסך (מורשה טויוטה בהרצליה) נתן לו הצעת מחיר של כ-1000 שקלים לטיפול (עבודה+שמן+מסנן מקורי+נוזל קירור מקורי+ מסנן מזגן חליפי + מסיר פיח) כולל מע"מ.

בנוסף יש להחליף בלמים בכל הגלגלים - רפידות מקוריות 471, צלחות מקוריות - 678, סנדל בלם אחורי מקורי 316, עבודה על הכל 539 כל אלו לפני מע"מ - סה"כ 2200 כולל מע"מ.

ובנוסף - בולמי זעזועים אחוריים - 413 לחלק מקורי, 230 להחלפה - 750 כולל מע"מ.

שאלות:

1. האם חייבים בלמים מקוריים בטויוטה? האם המחיר (הגבוה, אין ספק) הגיוני, או שבמוסך לא מורשה טויוטה עם חלפים תחליפיים טובים אפשר לקצץ מאות רבות של שקלים?

2. אני המלצתי לו להחליף כבר גם את הבולמים הקדמיים - האוטו בן 10 ועבר 85000 ק"מ. מה דעתכם? (בנוגע למחיר)

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשהגעתי עם היאריס לטיפול 75K במוסך של סוכנות טויוטה אמרו לי שיש להחליף את הרפידות הקדמיות מאחר ויש "מעט חומר" עליהן וזה גובל בסיכון. לא הסכמתי להחליף, המשכתי עם הרפידות עד טיפול 90K אותו ביצעתי במוסך של סוכנות אחרת של טויוטה, שם לא נשמע ציוץ כלפי אותן הרפידות כשעליהן 15K ושנתיים נוספים. כך המשכתי עד המכירה עם 95K קילומטר, כשהבלמים לא הצביעו על כל דעיכה הדרגתית עם השנים. בעת המכירה הרכב נבדק במכון בדיקה מהימן ולא נמצאה כל הערה כלפי הבלמים.

באשר לבולמים, אני יכול רק להעיד שהרכב שלי היה בן 7 כשהגיע ל-95K, לא הוחלפו בו בולמים למיטב ידיעתי והם מעולם לא השמיעו קולות מחאה הדורשים החלפה.

כאנקדוטה משעשעת: לפני 4 שנים ביקרתי אצל רופא שיניים שמצא שהכל תקין מלבד סתימה נושנה שהמליץ למלא מחדש, אחרת יורגש כאב בקרוב והמצב רק יחמיר. מיותר לציין שלקחתי הסיכון ולא שמעתי בקולו. עברו 4 שנים ולא חשתי בכאב בכל הזמן הזה. נראה לי שזה די והותר זמן כדי להצביע על כך שבעת הבדיקה הסתימה לא דרשה תיקון כלשהו.

מה מוסר ההשכל, אתם שואלים? אני עונה, שכל אחד יסיקו בעצמו.

:idea:
פורסם

אני מבין אותך, אבל במקרה של אח שלי הוא סומך עלי לפידבק ומכיוון שאני לא רואה בעין כמה הבלמים גמורים וכמה הבולמים בלויים, אני לא יכול לתת לו חוות דעת נוספת. לכן השאלה היא בעיקר בנושא המחיר והצורך בהחלפה למקורי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני נוסע על BMW E90 07 צלחות קידמיות עלו לי 460 כולל מע"מ של חברת TEXTAR שהוא יצרן OEM

רפידות עלו לי 260 כולל מע"מ לTEXTAR שהוא יצרן OEM.

אני ממליץ בחום על החברה הגרמנית הזאת, אין שום טעם לשים מקורי.

בטיוטה המדוברת, אני מאמין שהמחירים יהיה חצי.

סנדל בלם אחורי הייתי כן לוקח מקורי, כי הרבה מוסכים פשוט משפצים אותו וזה יוצא זבל.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
אני נוסע על BMW E90 07 צלחות קידמיות עלו לי 460 כולל מע"מ של חברת TEXTAR שהוא יצרן OEM... אין שום טעם לשים מקורי.

TEXTAR הוא אחד היצרנים של בלמים ל-BMW, כמו שאתה בעצמך אמרת. כלומר שהוא היצרן המקורי. יש רק שני הבדלים:

1. על האריזה כתוב "TEXTAR" ולא "BMW" (או "VOLVO", למשל).
  2. המחיר הרבה יותר נמוך.

דני

פורסם

לרוני:

לדעתי, הבולמים המקוריים הם מן הסתם KYB, ואותם אפשר להשיג בפחות.

אני בכלל הייתי מכניס את הרכב למוסך טוב אבל לא יבואן, ומבקש שירכיבו חלקים טובים אבל לא "מקוריים" כלומר יקרים, ונראה לי שאפשר לשלם פחות מחצי ולקבל אותו דבר.

דני

פורסם

עדכון:

אמרתי לאחי שהמחיר יקר, בעיקר בסעיף הבלמים (יותר מ-2000 שקלים להחלפת בלמים קומפלט ביאריס? מי ישמע איזה בלמים יש שם...). הוא אמר שהתחילו כבר בעבודה ואין לו כוח לריב, אז הצעתי לו שפשוט יגיד לאחראי שם שהמחיר יקר ושהוא לקוח קבוע שלהם מזה 10 שנים והם יכולים לעשות הנחה.

ומה אתם יודעים - זה עבד. מעבר להנחה הראשונית שנתנו לו על העבודה (15%) האחראי אמר לו שהוא יקבל עוד הנחה של 200 שקלים, וכשהוא ניגש לשלם, המזכירה אמרה לו שמורידים עוד 300, כך שהמחיר הסופי הוא פחות מ-3400 שקלים במקום 3900. עכשיו הגלולה פחות מרה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כנראה מתמחרים שם בשיטת "מצליח".

אם בעל הרכב אינו פוצה פה - הוא משלם הסכום שננקב. אם פוצה פה - מקבל מייד הנחה, ואני מאמין גם שאותו מוסך, מרוויח גם מספיק יפה עם ההנחות שנתן.

alfa 156 2.5.

פורסם

מוסכים מורשים של יבואנים לא מתמחרים כפי שאתה משמיץ

יש מחירון של היבואן והוא אחיד לכל הרשת

אבל מה, המוסך יודע שהמחירים של חלקים מקורים יכולים להיות יקרים ולכן נותן הנחות ובמקרה זה ניתנו הנחות מאוד יפות וזאת כדי שהלקוח יצא מרוצה וזאת על חשבון הרווח שלו מהחלקים שהוא הרווח העיקרי

פורסם

אני יכול להעריך שמוסך עושה בערך 30%-40% רווח על חלק זה עדיין מצויין ולא צריך לדאוג להם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

זו אסטרטגיה שנבנתה הרבה מחוכמת חיים

בזמנו קראו לזה "הרבי והעז"

אם היו מבקשים מראש 3400 ש"ח היית טוען שהם גנבים ושוחטים

כעת שבקשו 3900 ובסוף התחשבו בתחינותך והפכו את זה ל 3400

הם הפכו לנדיבים וישרים והלקוח יצא מרוצה עם חיוך של אושר

פורסם

בכל הנוגע לטויוטה ומחירי החלפים ההזויים, ככל הידוע לי האשם טמון ביבואן שמלכתחילה מתמחר את מחיר החלפים גבוה ועל זה המוסכים גובים עוד בין 25% ל 30% רווח.

רוני, אני לא יודע מי הוא יצרן ה OEM של טויוטה, אבל אני בטוח שמסתובבים בשוק חלקים תחליפיים איכותיים לא פחות ובמחירים שפויים הרבה יותר. היאריס היא רכב נפוץ ולא משהו נדיר ולכן אין בעייה להשיג חלקים תחליפיים.

יותר מעניין אותי למה החליפו צלחות ולא חרטו אותן? הסיכוי שהיה צריך להחליף צלחות אחרי שרוב הקילומטרז נצבר אצל אמא שלך (שאני מניח שהגנים הספורטיביים שלך לא הגיעו ממנה :wink:) שואף ל 0. גם עניין הרפידות נשמע לי תמוהה.

לגבי בולמי הזעזועים - 750 ש"ח זה מחיר לבולם יחיד או לזוג? אם זה זוג מדובר במחיר הוגן, אם יחיד זה שוד לאור היום.

בקיצור - אחיך אכל את האלמנט כמעט בשלמותו. אם תרצה \ הוא ירצה להבא אני מתנדב לעזור בהזמנת חלקים מקוריים מחו"ל ואני מבטיח שזה ייצא זול בעשרות אחוזים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אמא שלי דווקא נהגת שודים (אפילו יותר מל' :-P ) - אצלה הדוושות הן "ON" "OFF".

הבלמ"ז - כמובן לזוג, כולל התקנה. מחיר סביר בהחלט (לפני ששמעתי אותו אמרתי לאח שלי שזה אמור לעלות 1500 לרביעיה כולל הכל).

אני לא מרחם על אח שלי אם הוא שילם 3400 במקום נניח 2800, מהסיבות הבאות:

1. המוסך סמוך לעבודה שלו - מינימום התעסקות.

2. הוא נכנס למוסך לטיפול רגיל ורק אז התברר שהוא צריך להחליף. הוא לא יכל להתכונן מראש.

3. הזמנת חלפים מהרשת - סתם הסתבכות בשבילו.

4. התעסקות עם החלפים, חיפוש מוסך מתאים שיבצע בזול, מכס, בדיקות, התעסקויות - בזבוז זמן יקר.

5. הוא מרוויח יפה מאוד בעבודת ההייטק שלו. :wink:

בסופו של דבר עזרתי לו לחסוך עוד 500 שקל, זה גם משהו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...