Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה תלוי עד כמה הוא גדול יותר.. ראה לדוגמא את ה-B3, ה-1.5 ליטר לוקח יותר דלק מה-2 ליטר למרות שה-2000 סמ"ק היא גם הנעה כפולה קבועה.

אני מאמין שבנפח יותר גדול כמו 2.5 ליטר היא תיקח כבר יותר מה-2 ליטר.

פורסם
בתוך העיר מנוע קטן חסכוני יותר

בכביש מהיר המנוע הגדול חסכוני יותר

מה ? בדיוק להיפך.

בתוך העיר הרבה תאוצות ותאוטות, מנוע גדול חסכוני יותר בגלל שהוא עומד בעומס בסל"ד נמוך יותר והילוך גבוה יותר.

מחוץ לעיר רוב הנסיעה זה להחזיק את המהירות קבועה, דורש פחות כח מהמנוע מאשר להאיץ, אז מנוע קטן חסכוני יותר

פורסם

הפוך גוטה הפוך, בכביש מהיר מנוע גדול ישייט בסלד נמוך יותר (קרי מאמץ מופחת) לעומת מנוע קטן, או שתשווה בין מפלצת אמריקאית שמשייטת 100 על 2K סלד, ולעומת זאת מיני עם מנוע 1300 שישיט על 3K סלד, ברור מאליו שהאמריקאי מתאמץ פחות לא (קרי צורך פחות דלק) ?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אז מה אם המנוע הקטן מתאמץ יותר? זה לא ברור שהאמריקאי יצרוך יותר דלק?

המנוע של המפלצת האמריקאית כמו שאמרת ב100 קמ"ש על הילוך הכי גבוה, צורך נגיד ליטר ל10 ק"מ ואני לא רחוק מהמציאות.

והמנוע של המיני (או פונטו 1250 - ששם אני מכיר את הצריכה) צורך באותה מהירות ליטר ל 15-16 ק"מ, אולי אפילו יותר.

אלה דוגמאות קיצוניות ולא תמיד זה ככה

למשל הGTI6 שלי מנוע 2000 צורך במשולב 1/12

והכריזמה של ההורים שלי עם מנוע 1600 צורך 1/10 במשולב.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
זה תלוי עד כמה הוא גדול יותר.. ראה לדוגמא את ה-B3, ה-1.5 ליטר לוקח יותר דלק מה-2 ליטר למרות שה-2000 סמ"ק היא גם הנעה כפולה קבועה.

אני מאמין שבנפח יותר גדול כמו 2.5 ליטר היא תיקח כבר יותר מה-2 ליטר.

1+

ונסכם זאת כך, אין תשובה חד משמעית וכל מקרה לגופו.

עוד דוגמא שאני יכול לתת לך זה יונדאי אלנטרה מנוע 1.6. מול מנוע2.0, המנוע יותר חסכוני ולא חשוב אם זה עירוני בינעירוני.

אביב8)

• תוכן חדש...