Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק תחשבו על חברות הליסינג שאלפי מכוניות עומדות במיגרשים שלהן כאבן שאין לה הופכין, ומפסידות מידי חודש אלפי שקלים.

איך הם מרוויחים כסף, אני ממש לא יודע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אל תרחם עליהם כ"כ, רייב פרחי.

הם קנו את הרכבים במחיר הקרן. הם החכירו אותם והרוויחו יפה מאד. הם מוכרים אותם אח"כ במחיר מחירון המוגן ע"י הלוביסטים שלהם אצל כותבי המחירונים ("משוקלל" יענו, בהפחתת האחוזים להחכרה).

אז עכשיו המגרשים "מפוצצים במכוניות, ויש מחירי "התאבדות" (תראה את שרשור "חווית רכישה" שפתחתי). הם רק הורגים את המוכרים הפרטיים תוך המשך עשיית רווח לעצמם. מהמלאי הם יפטרו במוקדם או במאוחר, והוא ממילא משמש להם בינתים כבטוחה לאשראי עתידי.

לובינסקי,שלא מחוייב למותגי UMI מוכר אופטרות מבציר 2008 ב-34K ש'. ויש לו מכוניות ראויות במחיר הזה. ק"מ סבירים, מליסינג, כולל תיקון ליקויים לפי בדיקה של הקונה ("יישור קו" מלא) ואחריות+התחייבות לרכישה עתידית.

אז נראה אותך מוכר אופטרה, יד ראשונה פרטית, ביותר מהמחיר הזה. האוטו הזה, שעלה לך לפני ארבע שנים כ-110K ש"ח, הפסיד בדיוק 70% מהמחיר שלו תמורת שירות של ארבע שנים.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
רק תחשבו על חברות הליסינג שאלפי מכוניות עומדות במיגרשים שלהן כאבן שאין לה הופכין, ומפסידות מידי חודש אלפי שקלים.

איך הם מרוויחים כסף, אני ממש לא יודע.

אל תרחם עליהם כל כך...

נניח שהם קונים רכב שעולה 120K ש"ח ב- 100K ש"ח (חלק מהדגמים גם פחות)

על רכב כזה הם גובים 2500 ש"ח בחודש במשך שלוש שנים, כלומר קיבלו עליו 90K חזרה ולכן הם מופסדים ב- 10K

אגרות רישוי בשלוש שנים- כ- 5000 ש"ח לכל התקופה

ביטוחים- משהו כמו 15K לכל התקופה

טיפולים- כ- 3K בכל התקופה

זה אומר שהם במינוס של 33,000 ש"ח בעסקה (10+5+15+3)

כלומר כל משפחתית בת 3 שהם מכרו ביותר מ- 35K (הוספתי 2K בלת"ם) מהווה רווח נקי (לפני הוצאות פרסום, שכירות, תפעול וכו').

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אל תרחם עליהם כל כך...

נניח שהם קונים רכב שעולה 120K ש"ח ב- 100K ש"ח (חלק מהדגמים גם פחות)

על רכב כזה הם גובים 2500 ש"ח בחודש במשך שלוש שנים, כלומר קיבלו עליו 90K חזרה ולכן הם מופסדים ב- 10K

אגרות רישוי בשלוש שנים- כ- 5000 ש"ח לכל התקופה

ביטוחים- משהו כמו 15K לכל התקופה

טיפולים- כ- 3K בכל התקופה

כלומר כל משפחתית בת 3 שהם מכרו ביותר מ- 35K (הוספתי 2K בלת"ם) מהווה רווח נקי (לפני הוצאות פרסום, שכירות, תפעול וכו').

נראה לך שאני מרחם עליהם ?!

ראשית, הם לא גובים 2500 ש"ח למכונית ממוצעת אלא הרבה פחות מכך, בייחוד לציים גדולים.

שנית, הם כבר מזמן לא קונים מכוניות ב 25% הנחה אלא בהרבה פחות מכך.

בנוסף, יש להם לא מעט הוצאות - עובדים, שכירויות, ארנונה, טיפולים ותיקונים.

הבונוס שלהם אמור להיות מחיר המכירה של הרכב, אלא שמכוניות שלא נמכרות, לא מביאות כלום, ולמכור אופטרה 08' ב 35K זה כבר הפסד כסף, פשוטו כמשמעו.

ואל תשכחו שיש גם לא מעט מכוניות שנגנבות, מושבתות מתאונות וכדומה.

ממידע שקיבלתי מחבר, בכיר בצי רכב גדול, בשנה האחרונה הם ממש לא מרויחים, והם תקועים עם מלאי עצום של מכוניות שפשוט לא נמכרות, ומכונית, ברגע שסיימה את שירותה מתחילה להפסיד כסף.

פורסם

קראתי את השרשור והכתבה....... שיש נפילות של 4K, וכעד 7%.

אבל לא ברור לי למה הרכב שלי - יונדאי טוסון 2006 בנזין היה במאי - 88,000 ש"ח לפני שקלול בלוי יצחק.

ועכשיו ביוני - 77,000 ש"ח לפני שקלול.

זו נפילה של 12.5%!!! ולדעתי זה לא רכב שנפוץ מאוד בליסינג. ( או שאני טועה)

אז מישהו יכול להסביר לי איך נפילה כזו מתרחשת בחודש אחד?

ואיך זה שמחירון אתר יד 2 המחיר נשאר אותו הדבר? יש הבדל כזה משמעותי בין המחירונים?

פורסם

כי הטוסון שותה דלק.

אגב מעניין איך הורדת המחיר של האלטו תשפיע על מחירי הקטנות המשומשות, כבר ראיתי בחודש האחרון אלטו בת שנה ב45,000 לפני מיקוח (רק מה שלא ברור לי איך בשנה אפשר להגיע בר ליד 02)

פורסם

מה לא ברור בזה?

הרכב הזה כל כך קודר ומעפן, שאחרי חודש נראה לי הייתי בועט אותו.

חוץ מזה, העובדה שראית רכב או שניים יד שנייה, לא מהווה דוגמה מייצגת על שאר האלטואים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אגב מעניין איך הורדת המחיר של האלטו תשפיע על מחירי הקטנות המשומשות,

גם הפיקנטו וגם האלטו משפיעות על השוק של יד2 , כל מיני חדשה שנמכרת - זה עוד רכב משומש שמחפש קונה

פורסם
כי הטוסון שותה דלק.

מה הקשר בין זה שהטוסון "שותה דלק" לבין זה שנפל ב 11K בחודש אחד???? זה אומר שהמחיר שלו יגיע ל-0 בעוד 7 חודשים??? :-)

לא ברור לי עדיין הנפילה החדה במחיר.

פורסם

עיניין של ביקוש והיצע, פשוט מאד.

קשה עד בלתי אפשרי כיום למכור מכונית משומשת, וזה כולל גם דגמים שבעבר היו נימכרים "מפה לאוזן".

יש גבול כמה אפשר להחזיק מחירי מחירון לא ראליים רק על מנת להגן על שווי השוק של ציי הרכב.

פורסם

תקראו קצת את הכתבות של דובי גדליהו מגלובס על הבועה של שוק הרכב,

ושוק הליסינג בפרט. הוא מציין וציין בעבר את כל מה שקורה היום, שלא לעולם

יוכלו להחזיק מחירונים פיקטיביים לרכב חדש, אותם מחירונים שהשוק הפרטי קונה

לפיהם מהיבואנים, ומסבסד את הליסינג.

הוא גם כותב שחברות הליסינג שפולטות לשוק כמויות עצומות של רכבים יאלצו לתת עוד

ועוד הנחות כדי להפטר מהמלאי, והשוק הפרטי יושפע מזה בצורה קשה.

כמו כן לדעתי היבואנים ירו לעצמם ברגל, כי מה שיקרה הוא שיותר ויותר אנשים לא

מוכנים לרכוש רכב חדש בגלל ירידות הערך הדרסטיות, והמחירונים הלא ריאליים של רכב

חדש ללקוח פרטי. הם ניפחו את הבועה הזו, ועכשיו האוויר מתחיל לצאת.

ואין דבר כזה שרכב מפרטי נמכר בקלות ובטח לא במחירון, שיש רכב מקביל ב 25-30 אחוז פחות.

שיש לך מול העיניים רכב 2007 שעולה 60 אלף מפרטי, ומולו מקביל ליסינג לשעבר ב 42 אלף,

קשה לי להאמין שיהיו הרבה קונים לרכב מפרטי. שלא לדבר על תנאי מימון נוחים וכד׳.

פורסם
ממידע שקיבלתי מחבר, בכיר בצי רכב גדול, בשנה האחרונה הם ממש לא מרויחים, והם תקועים עם מלאי עצום של מכוניות שפשוט לא נמכרות, ומכונית, ברגע שסיימה את שירותה מתחילה להפסיד כסף.

רק היום שמעתי את הנ"ל מחבר שמעורב בנושא. לדעתי מדובר בשיטה הישראלית לניהול עסקים: carpe diem - ללא תיכנון וללא אסטרטגיה. להרוויח היום (שנת 2008 ) ומחר (שנת 2011) שיהיה מבול. הכי עצוב ששיטת ניהול זו אופיינית לא רק לענף הרכב, אלה לכלל המדינה, כולל הנושאים הגורליים ביותר.

• תוכן חדש...