Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיית הקווים היא לא רק בעיית חניות כמו בנושא דומה שנפתח.

היום גיליתי את גודל האטימות גם בעצירה ברמזור.

נסעתי מאחורי נהג מונית, הרמזור התחלף לאדום ונהג המונית החל להאט לקראת עצירה בנתיב השמאלי, היה לבד לגמרי.

אז הוא גם החליט שנתיב אחד לא מספיק לו והחל להתמקם בתוך הנתיב הנוסף לפניה שמאלה. כשעצר תפס בערך שליש מהנתיב הנוסף. בכוונה רשמתי להתמקם כי הרכב לא סטה הוא נראה כאילו הוא מתכוונן לממיקום הזה.

החלטתי לעצור לידו ולשאול אותו למה לעצור על שני הנתיבים(נצמדתי כדי לא לתפוס את הנתיב השלישי).

שאלתי בצורה הכי רגועה ולא פוגענית, למה לעצור על שני הנתיבים וציפיתי להרבה תשובות שונות, מאיימות, מתחמקות, מבקשות סליחה וכו... אבל לא למה שהוא אמר לי.

"אתה צריך להחליף את המשקפיים שלך", זאת התגובה שקיבלתי ממנו. לקח לי כמה שניות לעכל את זה.

אחרי דין ודברים הוא עוד זורק לי, "מה אתה רוצה, 20 שקל?"

בתוגה, "לא, אני רוצה שתנהג כמו בן אדם". (זה כבר לא יקרה)

היה ירוק, הוא חתך משם מהר מבלי להתבלבל ולנסוע על הקווים לאורך כל הפניה ואחריה.

באמת לא הבנתי אם התגובה הראשונית שלו היתה רצינית או נסיון מטומטם להתחכם.

הכי עצוב הוא שגם הבן שלו היה באוטו וכל הזמן זרק "סתמו, שבו בשקט..."

וכנראה שעוד שנה - שנתיים נקבל עוד נהג ששם קצוץ עלו כוווולם.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה נורא פופולרי אצל נהגי מוניות; לעצור ברמזור על שני נתיבים, לנסוע בכביש על שני נתיבים..

תחשוב האנשים האלה על הכביש רוב שעות היום. כבר ראו את כל סוגי החולירעות בכביש,

בשלב הראשוני גם כעסו. אחרי זה התרגלו. אח"כ קיבלו בהבנה ובסוף נהיו כאלה.

"ברומא התנהג כרומאי"

אני בטוח שלא כל הנהגים המקצועיים (מוניות, משאיות, אוטובוס) הם דגנרטים מלידה,

הם פשוט נהיו כאלה כי הרוב המוחלט של הנהגים בכביש כאלה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שני דברים עיקריים מאפיינים נהגי מוניות, האחד נסיעה שלא בנתיב אלא תמיד בין שניים, השני חוסר יכולת לשמור על מהירות סבירה, או נסיעה מאוד איטית או מאוד מהירה, הראשונה כמובן נפוצה יותר, ודאי בדרכים עירוניות. אם תתקלו במונית שמתנהגת באופן נורמלי בכביש, הייתי שוקל בכובד ראש פנייה למשרד התחבורה בתלונה על נהג מונית חסר אחריות.

פורסם

אלה לא רק נהגי מוניות אלא הרבה מאוד נהגים רגילים.

לא מדובר רק במצב עצירה, אלא גם במצב נסיעה. בצד ימין, נצמדים לפס הצהוב, בצד שמאל נוסעים רחוק מהאמצע. אי אפשר לדרוש לנסוע צמוד לקיר, אבל מספיק רחוק מהנתיב הצדדי. צריך לשמור על מרחק בין מכוניות, לא רק מקדימה/אחורה, אלא גם מרחק צד, כדי שאף אחד לא יחשוש לנסוע בנתיב שלו ו/או לעקוף במידת הצורך. לא מבין את הטמטום הזה. למה לא קונסים ב-2,000 ש"ח על הדברים האלה למשל? אם נסיעה בצד שמאל זו עבירה, אז לדעתי הימנעות מבחירת נתיב מסוים זו עבירה חמורה ומסוכנת פי 9. אם אתה בשמאל, תהיה בשמאל, אם אתה בימין, תהיה בימין. תעבור נתיב, אז תעבור נתיב ותהיה בנתיב החדש.

פורסם
זה נורא פופולרי אצל נהגי מוניות; לעצור ברמזור על שני נתיבים, לנסוע בכביש על שני נתיבים..

תחשוב האנשים האלה על הכביש רוב שעות היום. כבר ראו את כל סוגי החולירעות בכביש,

בשלב הראשוני גם כעסו. אחרי זה התרגלו. אח"כ קיבלו בהבנה ובסוף נהיו כאלה.

"ברומא התנהג כרומאי"

אני בטוח שלא כל הנהגים המקצועיים (מוניות, משאיות, אוטובוס) הם דגנרטים מלידה,

הם פשוט נהיו כאלה כי הרוב המוחלט של הנהגים בכביש כאלה.

תופעת ה"עדר" תמיד קיימת. מי שרואה רכב אחר מבצע משהו, הולך אחריו, ככה זה.

פורסם

חסרים אנשים כאלה? זה לא רק נהגי מוניות, זה אנשים שלא ממש אכפת להם..

ובוודאי שאם תבוא ותשאל מישהו למה הוא עשה ככה, הוא לא יגיד לך "אוי, אני מתנצל אתה צודק, לא שמתי לב"

האגו הישראלי... יש לך מזל שהוא לא יצא אליך. למה לחפש צרות?

פשוט תנסה להיות אתה זהיר כמה שאפשר , ואת השאלות שלך תשמור לעצמך, כי אתה לא רוצה שיום אחד מישהו יצא אלייך עם סכין. והיו מקרים מעולם שאני מניחה שבטח שמעת עליהם

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
חסרים אנשים כאלה? זה לא רק נהגי מוניות, זה אנשים שלא ממש אכפת להם..

ובוודאי שאם תבוא ותשאל מישהו למה הוא עשה ככה, הוא לא יגיד לך "אוי, אני מתנצל אתה צודק, לא שמתי לב"

האגו הישראלי... יש לך מזל שהוא לא יצא אליך. למה לחפש צרות?

פשוט תנסה להיות אתה זהיר כמה שאפשר , ואת השאלות שלך תשמור לעצמך, כי אתה לא רוצה שיום אחד מישהו יצא אלייך עם סכין. והיו מקרים מעולם שאני מניחה שבטח שמעת עליהם

מחזק את הדברים. זה הדבר שדווקא שכחתי לציין בתגובה שלי.

פורסם

יש לי הרבה תוספות לנושא הנהיגה, לא בהכרח מנהגי מוניות, ולא בהכרח קשור לקוים.

בעניין הקוים:

מישהו שם לב פעם לפניה שמאלה בראשלצ מדרך המכבים (412) לכיון מערב (יפו 44) ?

אני עוד לא ראיתי נהג אחד שפונה את הפניה הזו נכון, תמיד שאני פונה מהנתיב האמצעי ופונה נכון, אני מקבל צפירות וצעקות מהנהג בנתיב הימני (כולם מגהצים נתיב אחד שמאלה את הפניה).

אני עובד כנהג משאית, לא אחת אני נתקל בהבהוב אורות מהרכב שמאחורי, כאשר אני נוסע לי להנאתי על 90 קמש בימני (מגבלת מהירות אלקטרונית ותודה לUTI שעשו ככה).

לפעמים אני עוצר לפרוק סחורה וחוסם נתיב בלית ברירה (או זה או ללכת ברגל מרחק, אין לי אפשרות בגלל המוצר אותו אני מוביל - קרח)

השיא היה, נהג מונית שהגדיל לעצור לידי ולהסביר לי שזה לא בסדר שאני עוצר באמצע הכביש וחוסם נתיב, בתגובה:

"וכשאתה עוצר על 2 נתיבים להעלות נוסע ועומד להתווכח איתו, ועוד שולח יד מזלזלת לנהג אשר מצפצף לך, זה בסדר זה ?"

הנ"ל החל ממלמל משהו, סגר את החלון והסתלק.

יש לי עוד בערך 25463 דוגמאות, אבל אני עדיין שומר על סגנון נהיגה רגוע, מאותת בפניות ומעברי נתיב, מקפיד על הפעלת 4 איתותים בעת עמידה בנתיב נסיעה וכל מה שצריך לעשות כדי להיות נהג מתורבת.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מזכיר לי מקרה בו נהג מונית ניסה להדחף לנתיב שלי ולא נתתי לו. כאשר הוא היה מקביל אליי, הוא שאל אותי, למה אני לא נותן לו לעבור. השבתי כי כל מה שהוא צריך זה לאותת ואתן לו לעבור. האחרון פשוט גמגם מילה לא יפה ולא הסכים לאותת, אז הוא לא עבר נתיב :).

השבוע נתקלתי באוטובוס במהירות 80-100 קמ"ש, אשר נסע על שני נתיבים לאורך 10 דקות לפחות. פשוט לא יאומן לאיזו רמה, אנחנו מגיעים.

פורסם

בעניין הקוים:

אני עוד לא ראיתי נהג אחד שפונה את הפניה הזו נכון, תמיד שאני פונה מהנתיב האמצעי ופונה נכון, אני מקבל צפירות וצעקות מהנהג בנתיב הימני (כולם מגהצים נתיב אחד שמאלה)

לצערי זה לא רק שם, בכל מקום שיש יותר משני נתיבים לפנייה, אנשים עושים פנייה כמו של אוטובוס וכשאני פונה נורמלי אז הם צופרים לי

זה ספציפית משגע אותי!

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

בטח בפורום של נהגי המוניות הוא פירסם שמישהו העיר לו על זה שהוא עצר על שני נתיבים ואיזה נהגים חוצפנים יש על הכבישים היום. :)

נהגי המוניות חושבים שהכבישים שייכים להם כולל ספר החוקים והם לא מבינים שלא כולם נוהגים כל היום על הכביש ויש נהגים שלא מוכנים ולא יודעים להגיב למצבים של:

*סטייה לתוך הנתיב שנהגים אחרים נוסעים בו.

*יציאה מהירה מהתחנה להשתלב בתנועה (ללא כל בדיקה במראה אם בא רכב מאחור).

*עקיפה מימין בעומס תנועה.

*התחרות שהם עושים ביניהם מי מגיע ראשון לתחנה לקחת נוסעים.

פורסם

בעניין הקוים:

אני עוד לא ראיתי נהג אחד שפונה את הפניה הזו נכון, תמיד שאני פונה מהנתיב האמצעי ופונה נכון, אני מקבל צפירות וצעקות מהנהג בנתיב הימני (כולם מגהצים נתיב אחד שמאלה את הפניה).

נכון מאוד, מכיר את הפנייה. לדעתי הצבע של הנתיבים לא ברור כ"כ ולכן נוצרת בעייתיות.

אני עובר שם מספר פעמיים בשבוע ועדיין לא החלטתי איך עדיף לי לפנות, כמו כולם ולסטות נתיב, או בצורה נכונה ולהסתכן בתאונה קטנה.

מה שכן, שם אני תמיד מאט וזהיר כפליים כי לך תדע מה יעשו הנהגים מימין ומשמאל (במיוחד אם מימין יש אוטובוס).

VW PASSAT 1.8T

פורסם

לא שאלתי למה נוהג כמו חיה, אבל אמרתי לו שאני מצפה שינהג כמו בן אדם.

דווקא ציפיתי למצב של נסיון לאלימות, קללות וכו.. לא ציפיתי לטמטום מהסוג שהוא הציג.

באותו היום היה אחד בסופר שהפיל כמה קופסאות שימורים. הוא הזיז קופסא אחת שלא תפריע לו והחליט להשאיר

אותן על הריצפה. החלטתי לבוא ולהרים במקומו. אחרי שהוא ראה את זה, הוא החליט לעזור לי להרים את השאר. אולי פעם הבאה הוא לא יצטרך את הדירבון הזה ופשוט ירים לבד. סהכ נמאס לי שאני גדל במדינה הזאת לתוך גן חיות ומנסה לעשות לפחות מעט, כדי שאנשים יחזרו להתנהג כמו בני אדם, גם אם לפעמים זה אומר שאני אקח סיכון מסויים(למרות שלרוב אני דיי מצליח לזהות למי לפנות ואת מי להשאיר בשקט).

• תוכן חדש...