Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור ל SQL DATABASE בעזרת #C ו VISUAL STUDIO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה אני מתחיל לכתוב את הפרויקט הסופי לתואר.

הפרויקט הוא מערכת מידע קטנה, לתמיכה ותיעוד של תהליך החזרת מוצרים תקולים. המערכת תיבנה על בסיס נתונים של 3-4 טבלאות SQL ב #C.

אשמח לדעת ממפתחים מנוסים כל דבר שיכול לעזור ולהקל על החיבור בין ה VISUAL STUDIO ל SQL ובסיס הנתונים. יש לי ידע בסיסי בנושא מקורס שעשיתי ב #C. בקורס הגעתי לרמה של חיבור לבסיס הנתונים והרצת שאילתות פשוטות יחסית. אני זוכר שזה היה סיפור לא ממש נוח (כל פעם להתחבר, לכל שאילתא לבנות STRING) ולכן מחפש כלים שיעזרו (במידה ואכן קיים משהו) כגון:

- תוספים ל VISUAL STUDIO בנושא בסיסי נתונים. (למשל משהו שכבר מצאתי: SQL Prompt)

- אולי יש תוכנה חיצונית להכנת שאילתות שמוכנות להשתלה ב VS (משהו כמו Mockup Screens שמאפשרת תיכנון מסכים לתוכנה, ללא קוד ושימוש ב VS)

- אתרים טובים שמהם אפשר ללמוד ולראות דוגמאות.

- כל טיפ יתקבל בברכה.

אני יודע ש GOOGLE הוא כלי נהדר ללימוד ולעזרה, השתמשתי בו בעבר ואשתמש בו בעתיד, אבל אולי יש לכם עוד הצעות.

תודה.

*עריכה: מחיפוש קצר שעשיתי הבנתי שדרך נוחה מאוד לגשת לבסיסי נתונים מה VS היא בעזרת Entity Framework, גם על זה אשמח לקבל מידע :)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אם מדובר בפרוייקט קטן עדיף לא להשתמש בכל מיני שכבות ביניים.

בכל פעולה תיצור חיבור לSQL, משם תיצור שאילתה (אלא אם כן דרשו ממך Stored Procedure - אתה לא צריך בפרוייקט קטן) ותריץ אותה.

אם אתה צריך תשובה תרוץ על ה READER - while (read())

עד הסוף. יותר פשוט מזה לא יהיה לך ולהתחיל להשתמש בשכבות ביניים בפרוייקט קטן רק יגרום לך סיבוכים מיותרים ובסוף גם לא תבין את מה שקורה מאחורי הקלעים.

זכור להשתמש בפרמטרים חיצוניים ולא לדחוף אותם לתוך השאילתה בכל מיני שיטות שרשור משונות.

parameters.add().

זכור גם לסגור את החיבור.

הENTITY רק תסבך אותך כשמדובר בפרוייקט קטן, ובפרוייקטים גדולים אני אישית בניתי לעצמי סביבה דומה אך קצת משופרת שעוטפת את הSQL בצורה שהכי נוחה לי (הפרוייקט הנוכחי כולל 50+ טבלאות, הסביבה כוללת אנליזה לשאילתות, מדידת ביצועים ופילטור אבטחה).

פורסם

אני אומר שיש הרבה כלים להקלה על החיים שלנו, אבל אם לא תלמד להתחרבש עם הדברים המגעילים (ואגב זה לא כזה מגעיל) אז לא תבין מה קורה מאחורי הקלעים. בעתיד תודה לעצמך על כך שלמדת מה קורה מאחורי הקלעים.

בכל אופן זה נורא פשוט ליצור חיבור עם שאילתה בסיסית ולהחזיר תשובה.

תקרא על connection pool, מה זה named pipes, מה ההבדל בין ExecuteNonQuery, Scalar & Reader.

תכתוב מאפס קלאס שמבצע שאילתה בסיסית ותבין מה כל אוביקט מייצג ומה התפקיד שלו.

אחרי זה הכל יהיה מובן.

פורסם

במקום להתקין תוספי ל- VS עדיף כבר להוריד Management Studio. מאד נוח וקל לעבוד איתו. מצטרף להמלצה נגד entities\LINQ, בייחוד אם אין לך נסיון DB\C# טוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...