Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים

יש לי חבר עם פזו 306 2002 אוטו'.

הטרמוסטט נדפק לו ברכב ו2 מוסכניקים(שאני קורא להם חאפרים) אמרו לו שלא צריך ואפשר להוציא אותו.

אני מאידך מאוד מתנגד לעניין,הסברתי לו למה התרמוסטט חשוב אבל אין אמונה.

אם תוכלו בבקשה להלות פה את כל הסיבות למה חשוב הטרמו' ברכב אני אודה לכם מאוד,כדי שאני יראה לו.

חבריי בעלי המקצוע התפקדו....(בבקשה)

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

המידע כבר מצוי בפורום, רק לחפש. חוץ מזה אם הוא לא מקשיב זו בעיה שלו, לא כן?!

1. צריכת דלק מוגברת.

2. בלאי מואץ למנוע.

3. זיהום אוויר גבוה יותר.

אף אחד מהגורמים הנ"ל לא קריטי, אבל לאורך זמן ישנה השפעה כלשהי.

פורסם

שלום רב !

2 המכונאים אכן חאפרים, לא מקצועים וחסרי ידע לגבי תפקוד יעיל של מנוע.

תפקידו של תרמוסטט, ברכב ישן ומודרני גם יחד, לזרז את הגעת המנוע לטמפרטואת עבודה יעילה, בהתאם לנתוני הרכב ולנתוני היצרן.

היעילות המושגת מכך: חיסכון בדלק, המושג על ידי משך קיצור העשרת הדלק, במנוע קר, שימוון יעיל יותר של החלקים הנעים ומסוככים במנוע על ידי שמן המנוע, והארכת חייי המנוע, הפחתת הפיח המצטבר בתא השריפה, בטבעות, במערכת הפליטה, במצתים, והקטנת הסכוי להצטברות עודף פיח בתא השריפה הגורם להלקחות עצמית דנוצייה וצלצולים.

מאריך את חיי השמן ומונע מעבר פיח רב לשמן, ועבוי החודר לשמן, ופוגע ביעלות הסיכוך.

יש צורך להוסיף עוד דבר מה, כדי לשכנע את חברך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
יש גם מנועים שללא תרמוסטט פשוט יתחממו במצבים מסויימים. שורה תחתונה - לא מבטלים תרמוסטט.

דניאל, אפשר לדעת כיצד יכול לקרות מצב היתחממות ללא טרמוסטט? ובאלו מנועים זה קורה?

אני שואל כי אני חושד ברכב מסויים שזה קורה אצלו (דייהו רייסר אם זה משנה).

תודה.

:)
פורסם

האם יהיה שינוי בתשובות שלכם במידה והרכב הוא אילתי...(נמצא ב40 מע'חום בצל)??

אני לא שואל סתם כי פשוט התשובות של המוסכים שם משגעים אותי...

תודה וסליחה על החפירה

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

ללא טרמוסטט יופיע לך בעיות בסחיבה בעיקר כשהמנוע קר

לא מבין למה עלות של חלק ב-40 ש"ח הופך להיות בעיה??

החלף מוסך וסיים את הפרשה

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

חבריט הפורום שמגיבים שלום רב !

שימו לב שפותח השרשור פתח זאת בשם חברו.

מכיוון שסביר להניח שחברו לא רשום בפורום ולכן לא יכול לשאול ולהגיב בפורום חבר הפורום עושה זאת בעצמו ומוסר לחברו את תגובת חברי הפורום.

לצערי קימים בעלי רכב רבים, בעלי מודעות לרכב קטנה ביותר שנקלעים עקב כל למוסכים חאפרים, שגם כאלה קימים לצערי.

ובשביל זה קיים הפורום להעשרת מידע בנושאע הרכב חינם, ולהכוונה למוסכים אמינים מקצועים ובעלי שם בתחומם, וסשל כך קיים תת פורום באוף טופיק, שבהם מככבים לעיתים קרובות בעלי מקצוע בעלי המלצות חמות של חברי הפורום, מומלץ להכנס ללת פורום של" המלצות חמות על בעלי מקצוע" באוף טופיק ולממוד מניסיון חיובי, של חברי פורום אחרים.

בברכה

צביקה

פורסם
יש גם מנועים שללא תרמוסטט פשוט יתחממו במצבים מסויימים. שורה תחתונה - לא מבטלים תרמוסטט.

דניאל שלום רב !

אשמח לשמוע ממך, לאיזה רכבים כוונתך שמתחממים במצבים מסוימים דווקא בגלל הוצאת תרמוסטט, והנמוקים המקצועים המסבירים זאת?!

בברכה

צביקה

פורסם

ברכבים עם תרמוטט כפול, שפותח את הפתח למעגל הגדול (לרדיאטור) וסוגר את המעגל הקטן (במנוע בלבד). ללא התרמוסטט פתח המעגל הקטן פתוח קבוע ולכן לא כול נוזל הקירור מגיע לרדיאטור ומתקרר אלא חוזר חזרה למשאבת המים וזה עלול לגרום להתחממות המנוע.

פורסם

תחליף את הטרמוסטט זה זול ובד"כ לא מסובך ועדיף שיהיה, לא סתם הוא שם.

בנוסף, לשאלתך:

בלי הטרמוסטט המים ירוצו חופשי במערכת מהרדיאטור למנוע ובחזרה,

הבעיה הכי גדולה היא שהמים הזורמים בתעלות המנוע מתחממים,

ברגע שהם לא סטטים(ברדיאטור) הם לא תמיד מספיקים להתקרר כי אין להם איפה,

ככה יווצר לך מעגל של חימום מים ואז למע' הקירור בקושי יש השפעה.

מניסיון לא כדאי לך לפרק אותו.

• תוכן חדש...