Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריטת רכב ללא טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי רכב שנת 88 שאני מעוניין לגרוט. הטסט לרכב פג לפני חודשיים.

השאלה היא: האם כדי לגרוט את הרכב די לשלם את אגרת הרכב בלבד ואז מיידית לבצע ביטול הרישיון במשרד הרישוי או שבכל מקרה יש להעבירו טסט במכון רישוי?

(למי שמעוניין לדעת dl 88)

פורסם

תבדוק במשרד הרישוי, נראה לי שאפשר גם לגרוט רכבים שעבר חצי שנה מאז תוקף הטסט, אני כל כך בטוח בזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא יעזור לך. הרעיון של משרד התחבורה והוא דיי הגיוני לגרום לאנשים להתפטר מרכבים שנוסעים על הכביש. אם יש למישהו גרוטאה ששוכבת בחצר שלו כבר כמה שנים טובות אז מבחינת משרד הרישוי שהיא גם תישאר שם. לא מפריע להם גרוטאות שנמצאות "בשינה" עמוקה אלא מכוניות שנוסעות על הכביש.

עכשיו, למקרה הספציפי הזה.תשלם את רישיון הרכב ותעשה לו טסט. לאחר כמה ימים אחרי הטסט פנה למשרד הרישוי ותתחיל בהליך של גריטת הרכב. אתה תקבל את ה 3,000 שח המובטחים פלוס החזר על רישיון הרכב ששילמת מינוס כמה ימים. הדבר היחידי שהפסדת יהיו השישים ומשהו שקלים שהם בעצם האגרת טסט שאתה משלם למכון. דרך אגב, שלא ינסו לדחוף לך בדיקת עשן. רכב בגיל כזה לא צריך בדיקת זיהום אויר. מה שכן, הם דורשים טופס בדיקת בלמים (שעד היום אני לא מבין למה) שהמוסך נותן לך אחרי שהוא אמור לבדוק לך את הבלמים.

זהו זה. נגמר הסיפור.

נשק למכונית שלך בפעם האחרונה לנצח ותקח כמה תמונות למזכרת כמו שאני עשיתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מאיזו שנה?

רכב מעל 20 שנה.

למה במבחן הכשירות התקופתי מבקשים אישור בלמים? משום שבמבחן בודקים פיזית רק את עוצמת הבלמים. אי אפשר לנחש אם הבלמים לא במצב מסוכן של שאריות הרפידה. ההנחה היא שאנשים שנוסעים ברכב חדיש מטפלים במוסך שדואג בכל מרווח נסועה לבדוק שמצב הרפידות יספק עד לטיפול הבא. נראה לי שהמחשבה היא שאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם רכב חדיש יחסכו בכל דבר, יטפלו ברכב לא במוסכים מורשים, או גרוע מכך: תחזוקת שבר.

הרעיון הגאוני שמי שמטפל ברכב בעצמו גם יציץ לראות מה מצב הרפידה - לא הגיוני בעיני המחוקק (יודע מה? טוב שכך!)

פורסם
דרך אגב, שלא ינסו לדחוף לך בדיקת עשן. רכב בגיל כזה לא צריך בדיקת זיהום אויר.

רק רכב עד שנת 1971 לא צריך בדיקת זיהום אוויר, כל הרכבים החדשים יותר כן צריכים.

פורסם
מאיזו שנה?

רכב מעל 20 שנה.

למה במבחן הכשירות התקופתי מבקשים אישור בלמים? משום שבמבחן בודקים פיזית רק את עוצמת הבלמים. אי אפשר לנחש אם הבלמים לא במצב מסוכן של שאריות הרפידה. ההנחה היא שאנשים שנוסעים ברכב חדיש מטפלים במוסך שדואג בכל מרווח נסועה לבדוק שמצב הרפידות יספק עד לטיפול הבא. נראה לי שהמחשבה היא שאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם רכב חדיש יחסכו בכל דבר, יטפלו ברכב לא במוסכים מורשים, או גרוע מכך: תחזוקת שבר.

הרעיון הגאוני שמי שמטפל ברכב בעצמו גם יציץ לראות מה מצב הרפידה - לא הגיוני בעיני המחוקק (יודע מה? טוב שכך!)[/

quote]

זה בולשיט אחד גדול רק לסחוט כסף מאנשים עם רכבים מעל 15 שנים. הבדיקה בטסט מראה במדוייק כמה לחץ בק"ג כל גלגל מקבל ויש תקנים מסויימים שמערכת הבלמים צריכה לעמוד בו. היה והמערכת עומדת בתקן בסדר גמור היה ולא קדימה לתקן. בטסט במילא הבוחן מסתכל על הצנרת של הבלמים אז למה לשלם על זה כפול? גם בטסט וגם במוסך?

רק רכב עד שנת 1971 לא צריך בדיקת זיהום אוויר, כל הרכבים החדשים יותר כן צריכים.

לפני שאני אענה לך אני אבדוק את זה שוב. אני יודע שרכבים מעל 15 שנים לא נדרשים לעבור ביקורת זיהום אוויר כי במילא ידוע שהם כבר מזהמים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ותקח כמה תמונות למזכרת כמו שאני עשיתי.

לאן לקחת את התמונות ואיזה תמונות לקחת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במבחן הכשירות בודקים שהמערכת מפעילה מספיק כח בלימה על הגלגל אך לא מפרקים את הגלגל כדי לראות כמה חומר נשאר בפועל

מה שאומר שיתכן שכרגע המערכת עוצרת היטב, אך יתכן שבעוד 3000 ק"מ תגיע לברזל (ישמע גם קול מתכתי לפני כן, אבל לא תמיד מתייחסים לזה, וגם לאנשים בגיל מבוגר קשה ללהבחין בקול הזה). בחלק מהרכבים המודרניים קיימת נורת התראה לרפידות בלם קדמיות שחוקות, מה שלכאורה פותר את הבעיה.

לי ידוע שעד לאחרונה רק רכב משנת 95 ומעלה חויב בבדיקת זיהום אויר, יתכן שהרחיבו את הבדיקה לכל הרכבים?

פורסם

לא הרחיבו שום בדיקה, בדיקות זיהום אוויר מבוצעות משנות ה 70.

פשוט מכוניות ממודל 95 ומעולה עוברות בדיקה שונה ומחמירה יותר. למכוניות ישנות יותר מבצעים בדיקה בסל"ד סרק בלבד ואחוזי CO מותרים גבוהים הרבה יותר.

פורסם

אם אתה מעוניין ורוצה לחסוך לעצמך את הכאב ראש בלהעביר טסט, ולחכות 45 יום לכסף שתקבל ממשרד הרישוי, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בה.פ.

אני מוכן לקנות ממך את הרכב AS IS במחיר הגון שיתאים לשנינו .

שונא גזענים !.

פורסם

הרכב חודשיים ללא טסט, אז אפשר להעביר, כי זה עד שלושה חודשים.

ולא, אני לא לוקח לחלקים. אני רוצה לגרוט. אני אשבור את הראש עם הטסט והזמן שאני אחכה עד לקבלת הכסף ממשרד הרישוי.

זה כמובן נכון בהנחה שבעל הרכב רוצה כסף זריז, במקום לחכות 45 יום למשרד הרישוי.

שונא גזענים !.

פורסם
תבדוק במשרד הרישוי, נראה לי שאפשר גם לגרוט רכבים שעבר חצי שנה מאז תוקף הטסט, אני כל כך בטוח בזה.

את זה אני רוצה לבדוק. זה יקל על העיניינים.

סמיר תודה. אבל הזמן לא בוער לי עם הכסף.:wink:

• תוכן חדש...