Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Vienna. מה מומלץ, מה רצוי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בספט' הקרוב נטייל לנו (שוב) לאוסטריה (וגרמניה. נו... IAA2011 :wink:), רק שהפעם התוכנית היא ביקור בוינה (וגיחה של יום לזלצבורג ול-Grossglockner).

אשמח לקבל המלצות למלונות (אין צורך ב-5 כוכבים. 4 יספיקו :lol:). כרגע שמתי עיני על מלונות Mercure, שם גם אקבל הנחה של עובדי LH.

בנוסף, אשמח לכל המלצה שהיא על כל יעד שחובה לבקר בו בוינה, וגם בסביבה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קשה לי להמליץ לך כשאני לא ממש יודע מה אתה מחפש, ולמען האמת גם אם היית אומר היה לי קשה... הייתי בוינה שלושה ימים, ורובם הוקדשו לפעילות שאני הכי אוהב לעשות בחו"ל - שיטוט ברחובות בלי מטרה ובלי הדרכה, עם עצירות מתבקשות בכל פאב שנראה נחמד :), וקשקשת עם תושבי (ותושבות) המקום.

אני כן יכול להמליץ לך על מוזיאון מדהים, ולמען האמת לא ממש מוזיאון, יותר סוג של גלריה, וגם זה לא מדוייק. המקום נקרא על שמו של האמן, Hundertwasser, בניין דירות שלם בעיצובו, בקונספט מאוד מקורי ומעניין, ובו ציוריו ועוד הרבה מעבר.

אינני חובב מוזיאונים סטנדרטי, חוץ מתערוכות באמת מוצלחות פה ושם אני מאוד משתעמם. שם - נהניתי בטירוף, והחכמתי מאוד. מעבר להיותו אדריכל מאוד מקורי ומעניין, וצייר מצויין - הייתה לו תפישה סביבתית/חברתית ייחודית ופשוט מדליקה.

בקיצור, פעם הבאה שלי בוינה זה המקום הראשון שאני חוזר אליו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ראית את בתי גאודי בפאסייג דה גרסיה בברצלונה ?- חסוך את הזמן להונדרטוואסר.

היום הכל זמין בהרבה מקורות. מה שלמשל לא כתוב במדריכים :-

א. בדרך לעירו של זמנהוף וינרנוישטאדט עם האנדרטה לחלומו - שפה שתאחד את העולם - אספרנטו,ראה את המערות הטבעיות שהוגדלו ע"י פועלי כפיה שבנו בהם מטוסי קרב שכמעט שינו את תוצאת המלחמה. מעניין ולא שגרתי- לא הרבה מבקרים.

ב. בדרך לזאלצבורג - מאוטהאזן. לדעתי יותר נוגע ללב ממחנות משופצים בחוסר רגישות. נשאר כפי שהוא.

פורסם

הכל מהכל - מוזיאונים, גנים, כנסיות, מסעדות מומלצות... :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש המון דברים יפים בווינה, אפילו 9 ימים לא הספיקו לי.

העיר עצמה בנויה בצורה טבעתית, אפשר לשוטט בלי סוף בטבעת הפנימית, מרכז העיר,

שהיא כולה מדרחוב אחד גדול. חוץ מזה?

הארמון והגנים של שונברון - http://en.wikipedia.org/wiki/Sch%C3%B6nbrunn_Palace

מוזיאון האמנות - אחד המוזיאונים הטובים, במיוחד אם אתה חובב ציור - http://en.wikipedia.org/wiki/Kunsthistorisches_Museum

אם הכיוון הוא מכונות וכו' - http://en.wikipedia.org/wiki/Technisches_Museum_Wien

בכלל, כמות המוזיאונים בלתי נתפסת.

אם אתה חובב אופרה/מוסיקה קלאסית, יש את בית האופרה המרכזי + עוד כל מיני.

מבחינת אוכל, נכנסתי פה ושם לבתי קפה באופן מקרי, לא יכול להמליץ על משהו מסוים,

בסך הכול הרמה הייתה טובה (בעיקר בגזרת הקינוחים...).

הרכבת התחתית ובכלל, התחבורה הציבורית בווינה היא פלא פלאים עבור ירושלמי מצוי שכמוני. תענוג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ראית את בתי גאודי בפאסייג דה גרסיה בברצלונה ?- חסוך את הזמן להונדרטוואסר.

א. אמנות היא לא בזבוז זמן.

ב. מה קשור מחט לת*ת? מה בין גאודי להונדרטוואסר? האחד אדריכל גאון עם אסתיקה מצויינת, השני אדריכל מופרע ויצירתי עם תפישת עולם רחבה מאין כמוה. ציוריו מקסימים, אבל יותר מהכל מדהים לראות בכמה דברים הוא היה מעורב, בין במישור החשיבתי ובין במישור העשיה.

מסכים שאמנם הסגנון דומה פה ושם, אבל בין זה לבין לבטל את הונדרטוואסר המרחק רב מאוד.

בקיצור, שווה ביקור, ולימוד מעמיק (לא צריך מראש, הכל כתוב במוזיאון).

ר. פרסקי

פורסם
א. אמנות היא לא בזבוז זמן.

ב. מה קשור מחט לת*ת? מה בין גאודי להונדרטוואסר? האחד אדריכל גאון עם אסתיקה מצויינת, השני אדריכל מופרע ויצירתי עם תפישת עולם רחבה מאין כמוה. ציוריו מקסימים, אבל יותר מהכל מדהים לראות בכמה דברים הוא היה מעורב, בין במישור החשיבתי ובין במישור העשיה.

מסכים שאמנם הסגנון דומה פה ושם, אבל בין זה לבין לבטל את הונדרטוואסר המרחק רב מאוד.

בקיצור, שווה ביקור, ולימוד מעמיק (לא צריך מראש, הכל כתוב במוזיאון).

ראית את גאודי ? לא הסגרדה פמיליה. הבתים ופארק גואל.

מהתגובה אני בספק. הונדרטוואסר הושפע מאד.

פורסם
קשה לי להמליץ לך כשאני לא ממש יודע מה אתה מחפש, ולמען האמת גם אם היית אומר היה לי קשה... הייתי בוינה שלושה ימים, ורובם הוקדשו לפעילות שאני הכי אוהב לעשות בחו"ל - שיטוט ברחובות בלי מטרה ובלי הדרכה, עם עצירות מתבקשות בכל פאב שנראה נחמד :), וקשקשת עם תושבי (ותושבות) המקום.

מסכים בהחלט, גם לדעתי חלק מהכיף זה להחליט שביום מסויים לא עושים שום דבר מאורגן אלא מסתובבים ברחוב בלי לדעת לאן\איפה\איך. אומנם הייתי בוינה מזמן, אבל אני עדיין זוכר כמה כיף היה לעלות על "טראמס" בלי לדעת לאן הם נוסעים ופשוט לרדת כל פעם שראינו משהו מעניין.

בקשר להמלצות ספציפיות, אני תמיד ממליץ על האתר TRIPADVISOR, במיוחד למלונות וגם לאפשרויות בילוי ומקומות לראות.

קשה לטעות כשמדובר בהמלצות של מליוני גולשים:

http://www.tripadvisor.com/

יש לי גם שתי המלצות שאני זוכר, אבל תקח בחשבון שהייתי שם בסוף 2004 !

ישנה שדרת פאבים שנמצאים מתחת למסילת רכבת החל מתחנת Thalia Strasse ועד תחנת Josef Strasse, מקום מגניב עם הרבה מקומיים.

ברחוב Rennweg 39, אני זוכר שאכלנו שניצל מעולה במקום שניקרא IMBIS ב 2.9 יורו ! מעניין כמה זה עולה היום :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ראית את גאודי ? לא הסגרדה פמיליה. הבתים ופארק גואל.

מהתגובה אני בספק. הונדרטוואסר הושפע מאד.

אמנות דרכה להתגלגל. תמיד יהיו השפעות. בהחלט יש דמיון בין יצירות מסויימות של שני האמנים, יש קו מחבר. אבל לשפוט את הונדרטוואסר רק על פי כמה מבנים שמזכירים את גאודי זה קצת שטחי.

שוב אציין - הונדרטוואסר הוא הרבה יותר מאדריכל. האם היית במוזיאון בוינה?

ר. פרסקי

פורסם
מסכים בהחלט, גם לדעתי חלק מהכיף זה להחליט שביום מסויים לא עושים שום דבר מאורגן אלא מסתובבים ברחוב בלי לדעת לאן\איפה\איך. אומנם הייתי בוינה מזמן, אבל אני עדיין זוכר כמה כיף היה לעלות על "טראמס" בלי לדעת לאן הם נוסעים ופשוט לרדת כל פעם שראינו משהו מעניין.

בקשר להמלצות ספציפיות, אני תמיד ממליץ על האתר TRIPADVISOR, במיוחד למלונות וגם לאפשרויות בילוי ומקומות לראות.

קשה לטעות כשמדובר בהמלצות של מליוני גולשים:

http://www.tripadvisor.com/

יש לי גם שתי המלצות שאני זוכר, אבל תקח בחשבון שהייתי שם בסוף 2004 !

ישנה שדרת פאבים שנמצאים מתחת למסילת רכבת החל מתחנת Thalia Strasse ועד תחנת Josef Strasse, מקום מגניב עם הרבה מקומיים.

ברחוב Rennweg 39, אני זוכר שאכלנו שניצל מעולה במקום שניקרא IMBIS ב 2.9 יורו ! מעניין כמה זה עולה היום :-D

אכלתם שניצל במקום שנקרא מזנון ? - imbiss

יוזף,טליה,רנווג - לא בלבלת עם ציריך ?

פורסם

ב2.9 יורו הוא בטוח לא אכל כלום בציריך. אולי כוס מים מהברז.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אין יורו בציריך.שניצל באימביס בציריך צריך להיות בסביבות 8-10 CHF בעמידה ומ-10 ומעלה בישיבה + זנבות,כנראה שבלבל משהו. הרחובות הם בציריך.

פורסם

כאמור, imbiss זה שם גנרי המציין מזללה או מזנון, בד"כ אלה המנוהלים ע"י מהגרים.

בגרמניה, אוסטריה והאזור, זאת הדרך הכי משתלמת לאכול, בהנחה והתנאים הסניטריים תקינים.

אמנות זה לחובבי הז'אנר, ובאמת שאין צורך לריב על זה. יש גם אנשים שראו את גאודי עשר פעמים,

וחוזרים להתפעל ממנו כל פעם מחדש. אם RS והמשפחה בקטע האומנותי, אין סיבה שלא יעבירו שם

איזה אח"צ אביבי. זאת לא משימת עבודה עם צ'ק-ליסט שממלאים בסוף, אלא חופשה שכדאי לבלות

בנחת ובקצב רגוע.

בכלל haimy, אני לא מבין מאיפה האגרסיה הזאת. יש לך כ"כ הרבה נסיון וידע מכל העולם, למה לא

לחלוק אותו בצורה מתורבתת ונעימה? מאיפה הנטיה הזאת לתקן וליישר את כל חברי הפורום בהתאם

לראיית המצב שלך? בחייך, תרגיע קצת...

אישית אני לא חסיד גדול של אירופה הקלאסית, אבל אבדוק את הנושא עם אחותי שהייתה בוויינה לפני

מספר חודשים, אולי היא תמליץ על משהו שווה.

• תוכן חדש...