Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכובדי,

בבית הורי מותקן מחשב בממ"ד, והיות וכל ציוד התקשורת נמצא שם, שם הותקן גם הנתב האלחוטי.

הממ"ד נמצא בקומה הראשונה, בצד המערבי של הבית, וכתוצאה מכך הקליטה היא בצד המערבי של הקומה הראשונה והשניה, ואילו בצד המזרחי לא קולטים כלום (חוץ מהרשת של השכנים).

בביקורי דאגתי להישאר איפה שיש קליטה כל פעם שהייתי זקוק לרשת.

דה עקא, הורי התחדשו בשני לפטופים, ורוצים שתהיה קליטה גם כשהם במיטה או בשירותים רחמנא ליצלן, וכל העסק הזה נמצא בצד המזרחי.

לגבי הקומה הראשונה, התוכנית הייתה להוציא את הנתב מהממ"ד כך שיכסה את כל הקומה, ולמתוח כבל בינו לבין המחשב הנייח בממ"ד כך שהביצועים שם יהיו סבירים. חשבתי לשים אותו בתוך ההנמכה של המזגן, אך אני חושש מהשראה שתפגע בתקשורת כשהמזגן דולק. יש ממה לחשוש או שזה לא אמור להפריע? כל העסק שם צפוף למדי, זה יהיה חייב להיות קרוב למעבה.

כעת עולה השאלה מה עושים בקומה העליונה.

אני רוצה למתוח כבל מהנתב לקומה העליונה, ולחבר שם עוד נתב אלחוטי. האם זה יהיה בסדר או שצריך לקנות דווקא נקודת גישה (AP)?

מה מבחינת הגדרת הרשת האלחוטית, צריך להיות אותו שם רשת או שמות נפרדים?

אם נתב, יש אפשרות שהDHCP ימשיך להעשות על ידי הנתב בקומה התחתונה (ואז זה בעצם AP), כך שכולם יהיו על אותה הרשת ואוכל להתחבר למשאבי רשת בקומות שונות? או שמא להגדיר רשת אחת כClass B segment ואחת כClass C?

לא התעסקתי עם רשתות בצורה מקצועית כמעט 5 שנים, אני חלוד מעט.

תודה רבה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נתבים חדשים יודעים לעבוד כנקודות גישה וריפיטרים.

אתה צריך שהם יהיו אותו SSID, אבל נראה לי שצריך על כך אחד להגדיר רשימת כרטיסים מותרים להתחברות, במקרה ואתה מסננן ברמת MAC.

פורסם

לא מתכוון לעבוד על רשימת MAC כדי שלא יתקשרו אלי כל פעם שמגיע אורח ורוצה להתחבר. העסק סגור היום עם WEP2 וככה זה ישאר.

עד כמה הקטע של רפיטר יעיל? מספיק טוב בשביל לחסוך את סלילת הכבל לקומה העליונה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש את הפתרון של העברה דרך רשת החשמל, עם שני מתאמים, וכך אתה יכול למשוך מהממ"ד

לקומה העליונה, ושם לחבר נתב אלחוטי נוסף ביציאה של המתאם.

אתה חוסך את העברת הכבל בין הקומות, אלא אם כן יש לך תעלה מוכנה, ואז זה פשוט ויפה.

הבעיה היא שזה חייב חיבור ישיר לתקע, ולא דרך מפצל או כבל מאריך, כי זה מוריד את המהירות,

ולפעמים אם הרשת סבוכה או ישנה מידי, המהירות העברה נמוכה מאוד.

אולי אם אתה מכיר מישהו שיש לו כאלה מתאמים, קח ממנו לנסיון, ותראה אם זה מספיק מהיר.

מנסיון שלי, אצלי בבית, רשת החשמל כנראה מאוד ישנה, או סבוכה, או גם וגם, וכך בדירה זה

עבד ממש רע. לעומת זאת אצל חבר, שמנו את זה בבית דו קומתי, וזה עובד מצויין.

פורסם

יש תעלות, הרעיון של לא להצטרך להתעסק איתן באמת קוסם, אבל החשמל בבית תלת פאזי ולמיטב זכרוני זה לא עושה טוב לרשת על גבי תשתית החשמל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

איזה תקן הראוטר? G או N? הN יותר חזק ובצירוף AP N איכותי יוכל לכסות לך את כל הבית בצורה טובה.

אם זה G, שקול לעבור לN.

רשת על חשמל זה פתרון מצוין, עובד ברוב המקרים גם על תלת פאזי אבל חבל שתקנה ואז תגלה שלא.

אם אתה קונה AP, בדוק שהוא מצויד ביכולת הצפנה WPA2, בחלק מהפשוטים (G) יש רק יכולת WEP.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אפשר לשרשר שני נתבים זה לזה, עם כבל או עם חיבור אלחוטי. זה לא עסק מסובך במיוחד.

אבל לפני שאתה יוצא לדרך המסובכת הזאת, בדקת האם הוצאת הנתב האלחוטי מהממ"ד לא מכסה גם את הקומה העליונה? אני קולט יפה-יפה את הראוטר של השכן מהמקומה מתחתיי וקולט סביר גם את של השכן שתי קומות למטה. אז נכון שאני גר בבניין רכבת ולא באחוזה שחילקו בזמנו לכל אחד ממנהלי הפורום, אבל יש סיכוי סביר שזה יעבוד גם אצלכם.

ממ"ד זה אחד הדברים הכי רעים שיש לשידורים אלחוטיים. כל הבטון המזויין הזה פשוט הורג סיגנאלים אלחוטיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל, אם יש לך נתב תקן N, אז הוא אמור להספיק לקומה השנייה, בתנאי שהכרטיסי רשת במחשבים גם הם תקן N.

במידה ואחד מהתנאים לא מתקיימים, אז יש לך אפשרות לחבר עוד נתב בקומה העליונה, שיהיה מוגדר על DHCP.

לנתב הזה צריך להגדיר SSID אחר, על מנת שהמחשבים בקומה העליונה יתחברו אליו.

אבל דבר ראשון לפני שאתה מתעסק עם כל זה, תמתח סתם כבל מהמודם לראוטר, ושים את הראוטר מחוץ לממד, ותבדוק אם אכן יש בעיה של קליטה. אולי כל העסק יעבוד בלי בעיה.

במקרה ותהיה לך קליטה נמוכה במקרה הנ"ל, כנס להגדרות של הנתב ותנסה לשחק עם הגדרות התדר של הרשת שלך.

שונא גזענים !.

פורסם

פתרונות לדעתי :

הכי טוב - לחבר את האלחוטי השני לראשון בכבל רשת סטנדרטי, לבטל בשני כל אופצית רשת מתקדמת ולתת לראשון לנהל את כל כתובות הרשת, מבחינת אמינות ומהירות זה הפתרון המועדף.

אולי יש תעלות כבלים שאפשר להתשמש בהן.

רפיטר מעולם לא עשיתי, לא יכול להעיד על טיבו, אבל נשמע טוב.

לקנות מתאמי רשת על גבי רשת החשמל, הפתרון דומה בקונפיגורציה לפתרון מספר 1 אבל מהנסיון שלי הקצבים על רשת החשמל ממש איטיים עד כדי פחות מ 1MBPS שזה נמוך אפילו מקצב רוב קוי האינטרנט היום ולכן יהוו צוואר בקבוק בנוסף חיבים ששני התקעים יהיו על אותה פאזה אם זה בית עם 3 פאזות.

להוציא את הראוטר לנקודת קליטה שמכסה את כל הבית ולקנות למחשב שבממד USB WIFI שיקלוט.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

[quote=nitch;2898165]מכובדי,

בבית הורי מותקן מחשב בממ"ד, והיות וכל ציוד התקשורת נמצא שם, שם הותקן גם הנתב האלחוטי.

הממ"ד נמצא בקומה הראשונה, בצד המערבי של הבית, וכתוצאה מכך הקליטה היא בצד המערבי של הקומה הראשונה והשניה, ואילו בצד המזרחי לא קולטים כלום (חוץ מהרשת של השכנים).

בביקורי דאגתי להישאר איפה שיש קליטה כל פעם שהייתי זקוק לרשת.

דה עקא, הורי התחדשו בשני לפטופים, ורוצים שתהיה קליטה גם כשהם במיטה או בשירותים רחמנא ליצלן, וכל העסק הזה נמצא בצד המזרחי.

לגבי הקומה הראשונה, התוכנית הייתה להוציא את הנתב מהממ"ד כך שיכסה את כל הקומה, ולמתוח כבל בינו לבין המחשב הנייח בממ"ד כך שהביצועים שם יהיו סבירים. חשבתי לשים אותו בתוך ההנמכה של המזגן, אך אני חושש מהשראה שתפגע בתקשורת כשהמזגן דולק. יש ממה לחשוש או שזה לא אמור להפריע? כל העסק שם צפוף למדי, זה יהיה חייב להיות קרוב למעבה.

אני עשיתי בדיוק את מה שאתה מתאר, רק שאת המודם (אצלי זה משולב עם ראוטר) אני הדבקתי לקיר ואת הכבלים אני העברתי דרך החור של החיישן של השלט שמדליק את המזגן.

פורסם

קניתי לפני כחודש נתב EDIMAX 6226 ב-125 ש"ח. הוא יודע לעבוד כ- UNIVERSAL REPEATER ועובד ככה מצויין - וזה דקה בדיוק להגדיר אותו ככזה. אם אתה יכול להציב אותו במקום בו הוא עדיין קולט את הנתב מהממ"ד, ומספיק קרוב לצרכנים, זהו פתרון קל, פשוט, זול ומהיר.

:turn-l:
פורסם

ואיך הביצועים עם רפיטר?

בשלב זה אני מתפתה לקנות אקסס פוינט איכותי, ולמתוח כבלים שיחוברו לאנטנות במקומות מרכזיים. קצת עבוד עם המתיחה, אבל ככל הנראה תהיה קליטה מושלמת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
להוציא את הראוטר לנקודת קליטה שמכסה את כל הבית ולקנות למחשב שבממד USB WIFI שיקלוט.

We have a winner.

כל היתר סתם היה אוברקיל.

במידה ולא היה עובד, עמדתי לקנות AP עם שתי אנטנות מתפרקות, ולשים כבלים לאנטנה אחת בכל קומה.

תודה לעוזרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...