Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פונטו ספייס 2006. המוסכניק שלי שמע שאני מתכוון להתקין מערכת (סאב, מגבר, קומפ') ברכב, והמליץ לי להתקין כבלים כפולים בעוביים. הכוונה לחוטים שיוצאים מהמצבר ומתחברים לאלטרנטור והמערכת החשמלית. הוא אמר לי שבספייס יש כבלים דקים מאוד, שגורמים לבעיה בהעברת הזרם ובנפילות מתח בזמן עומס על המערכת.

רציתי לשאול אם מישהו שמע על בעיה כזו/ נתקל בבעיה כזו, והאם כדאי לי להחליף את הכבלים כפי שהוא אמר. לא שאלתי אפילו לגבי מחיר, כי כרגע אני לא מתקין מגבר וסאב, יש לי קצת בעיות טורים ורעידות בזמן שאני מפעיל צרכני חשמל ברכב (אורות, אורות חירום) כאילו הרכב מתאמץ ונמצא בעומס, גם בעצירות הטורים נופלים ל-600 וקופצים ל-800 ומתייצבים.

בכל אופן אשמח לדעת אם יש משהו בדבריו בנוגע לכבלים, הוא אמר לי שזה ימנע את נפילות המתח במידה ואתקין מערכת.

שבת שלום.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עם אותו רכב (אתה יכול לראות בסמלון).

יש לי מערכת עם 3 מגברים וסאב כבר תקופה די ארוכה, ולא נדרשתי להחליף את החוטים המקוריים שהולכים לאלטרנטור.

אין לי שום בעיה של הבהובי אורות או בעיות חשמליות אחרות.

למרות שעם העלות לא גבוהה אין מניעה מלעשות את הפעולה הזאת למען השקט הנפשי.

לגבי נפילת טורים- תנסה לבדוק מנוע צעדים, וחוטי הצתה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

חוטי הצתה הוחלפו לפני שבועיים-שלושה. לגבי מנוע צעדים, מישהו כבר אמר לי לבדוק את זה, כנראה שזה יהיה הכיוון הבא שאני אבדוק, מנוע צעדים ובית מצערת. לגבי העלות אני אשאל ואעדכן. האמת שאם ייפתרו לי בעיות הטורים והרעידות אני לא אלך על זה עד שאראה שבאמת המערכת שאתקין עושה לי בעיות חשמל ונפילות מתח.

פורסם

ניקוי בית מצערת יכול בהחלט לעזור. זה אפילו לא מסובך ותוכל לעשות זאת בעצמך.

מסתובב ברשת מדריך מלא לנושא הזה בליווי תמונות, יתכן שהוא מופיע באתר של מועדון פיאט.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

הוא בטח התכוון לשלושת הגדולים.

זה תמיד טוב לשדרג את שלושת הגדולים באם יש לך מערכת חזקה

או לא.

במידה והוא שם כבל 0 גייג' או 2 גייג' הייתי מציע לעשות אם הצעת המחיר

שהוא נותן סבירה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

מכיוון שבאתי בגלל בעיה אחרת, לא התמקדתי בדיוק, אבל הוא הראה לי את החוטים שיוצאים מהמצבר ונראה לי שכן, הוא התכוון לשלושה חוטים כאלה, לא הכבלים של המינוס והפלוס כמובן.

אני אשאל לגבי הצעת מחיר, אבל כמה זה בעיניך מחיר סביר לכבלים שהצעת?

פורסם

המחיר שנדרש הוא 400 ש"ח לכבלים כולל עבודה. יש לציין שזה מורשה.

את עובי הכבל אני לא יודע, הוא אמר לי שהוא שם לי כבל כפול בעוביו מהכבל שיש לי עכשיו ברכב (ספייס 06).

נראה לי שאני אתקין את המערכת קודם, ואז אראה אם באמת יש נפילות מתח ואם יש צורך.

פורסם

החלפת הכבלים זה דבר מעולה, אבל לא תמיד הכרחי. לגבי מה שנאמר פה על העובי , אני לא מאמין שהוא יתקין לך 0 או 2 גייג'. לדעתי מוסכים מורשים בכלל לא מחזיקים דברים כאלה כי אין להם סיבה. מקסימום הוא ישים לך 4 גייג' שזה מספיק מעל ומעבר.(בהנחה שזה 4 גייג' אמיתי)

פורסם

יש כללים ונוסחאות לנושא צריכת זרם והספק :lol: יש אנשים ששמים מגבר אחד שצורך 100 ווט שזה אומר כ 7וחצי אמפר זה זניח למערכת החשמל ברכב. אבל אם מישהו מתקין מגבר/ים שצורכים הספק כולל של 500 ווט שזה כ 36 אמפר זה כבר בעיה כללית ברכב ללא קשר לעובי החוטים. מי שחושב שהוא יתקין מגבר של 500 ווט והוא יקבל את ההספק הזה בפועל הוא חיי באשליה כמו שכוכבת פורנו תתן לו לגעת בה [ללא תמורה :-D] לעניין הפונטו עם החיווט המקורי של היצרן והמצבר המקורי לא תהיה בעיה להפעיל מגבר אחד של 200 ווט [אמיתיים] RMS המערכת תעבוד ללא בעיה. הספקים גבוהים יותר דורשים התערבות כללית במערכת החשמל באוטו כי צריך אלטרנטור חזק ומצבר גדול יותר [גיבוי לאלטרנטור] וחיווט עבה להעברת זרם מקסימלי. פה אני חייב לציין שבהחלט איכות חוטי המתח הם הקובעים העיקריים במערכת ברכב אבל זה כבר "קורס" אחר למעוניני ידע

פורסם

אני חושב שלא צריך לקפוץ כל כך מעל הפופיק.

אפילו עם מערכת של 1000RMS לא צריך התערבות של שדרוג אלטרנטור אולי לשים מצבר פריקה עמוקה

וחיווט בשלושת הגדולים וחיווט עבה למגברים.

לפתוח האשכול הייתי מציע לך לעשות כך אם לא התקנת עדיין את המערכת.

תנסה לעשות שלב אחרי שלב ולבדוק אחרי כל שלב אם יש צורך לעבור לשלב הבא:

1. ניתוב כבל 4 גייג' אמיתי למגברים מהמצבר. או 0 גייג' אבל זה כבר אוברקיל למערכת שלך.

2. שידרוג שלושת הגדולים בכבל 0 גייג' או 2 גייג' לפחות.

3. לבדוק מצב המצבר אם הוא תקין או לא במידה ולא לשדרג למצבר פריקה עמוקה כדוגמת אופטימה מכסה צהוב.

4. במידה ועדיין יש בעיות חשמל ללכת לחשמלאי ולהריץ בדיקות עומס וזליגות ברכב .

5. במידה ובדיקה מראה שהאלטרנטור לא תקין אז לשקול לשדרג אלטרנטור ל AMP גבוהה יותר.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

המגבר מוצהר ע"י היצרן 4X100W RMS מה שאומר שלא תהיה בעיה שהוא יופעל בהספק מקסימלי כל עוד לא יעבדו המזגן + אורות רכב. שורה תחתונה...? תתקין לא תהיה לך שום בעיה אתה לא שומע כל הזמן בהספק מקסימלי רק רצוי שתקפיד להעביר כבל מתח מהמצבר עד למגבר בעובי של מינימום 8 ג'יג' [אמיתי] (גם המינוס שיהיה כזה)

פורסם
אני חושב שלא צריך לקפוץ כל כך מעל הפופיק.

אפילו עם מערכת של 1000RMS לא צריך התערבות של שדרוג אלטרנטור אולי לשים מצבר פריקה עמוקה

1000 ווט?? תשכח מזה

אני פה לא לויכוחים אבל כשהייתי צריך להתמודד עם אספקת זרם למערכות בתערוכות שונות ברכבי הדגמה רק שורה של ספקי כח ממותגים שחוברו במקביל הצליחו לספק את "הרידינג" הדרוש להספק של 1000 ווט ומעלה. קח בחשבון שאלטרנטור של 85 אמפר לא מספק את הזרם רק "למערכת שלך" הוא אמור לספק לשאר צרכני החשמל ברכב ואגב זה 85 אמפר לא "נטו" וגם מעל סל"ד מסוים בטח לא בסל"ד סרק.

אין לי ספק שמעולם לא מדדת הספק [לא SPL] ברכב צריך לעשות זאת עם ציוד מעבדה כמו אוסילוסקופ + מד מתח AC + נגדי עומס וכו'. בצעירותי בעסק שלי עשיתי הרבה "שטויות" :-D וניסיונות היה כיייףףףףף :lol:

• תוכן חדש...