Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

הסיפור החל לפניי 4 חודשים בערך כאשר הלך לי מייסב פנימי בגיר , הלכתי למכון גירים אשר שיפץ את הגיר ונתן אחריות של חצי שנה .

כ שבועיים שלושה לאחר השיפוץ החלו להשמע דפיקות קלות בזמן בלימה , הן היו כה חלשות ונשמעו לסרוגין כך שרק אני שמעתי אותן ואף אחד מסביבי לא שמע . כעבור חודש מרגע השיפוץ חזרתי למכון הגירים לביקורת , כפי שנתבקשתי לאחר השיפוץ , שם בדקו שמן , נזילות ולקחו את הרכב לנסיעת מבחן .

בזמן הנסיעה ביקשתי מהבודק להאזין הייטב לנקישות אולם הוא לא שמע כלום ואמר : '' כרגע אני לא מצליך לשמוע כלום אך אם תהיה בעייה בהמשך תבוא אנחנו כאן '' .

עברה עוד תקופה והרגשתי שהנקישות מתחזקות אז לקחתי את הרכב למוסך מורשה שאני מכיר וסומך עליו , שם הרכב נבדק אבל גם הפעם הנקישות לא נשמעו ולא ידעו מהיכן הם .

עברה עוד תקופה והנקישות ממש התחילו להתחזק כך שגם מי שיושב ברכב החל לשים לב אליהם , לקחתי את הרכב שוב למוסך מורשה ושם אחריי בדיקה נאמר : '' חד משמעית הנקישות הן מהגיר !

היום חזרתי למכון הגירים , לאחר בדיקה מקיפה הם טענו שהבעייה לא יכולה לנבוע מהגיר מכיוון שאין שם שום חלק שיכול להרעיש בצורה כזאת וטענו שהרעש נובע ממקור אחר אולי אגזוז אולי כל מיני דברים אחרים ושחבל לי על הזמן בחיפוש הרעש כנראה שאני לא ימצא אותו אבל מהגיר זה בטוח לא !!

האחריות על הגיר נגמרת עוד חודש וחצי ,

איך עליי לנהוג במצב כזה ?

פורסם

אני הייתי הולך למוסך, מבקש שיוציאו לי בידיוק מה הבעיה בגיר.

חוזר למכון אומר להם, במידה והמכון מתנער מאחריות הייתי חוזר למוסך, מתקן את הבעיה(בתנאי שהוא אכן יודע מהי) ואז תובע את המכון על העלות תיקון.

כמו כן, הייתי מתייעץ עוד מספר מכונים לשיפוץ גירים.

מאיפה אתה בארץ?

קובי

פורסם

אני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום הטכני, על שיפוץ גירים.

יש אחד מומלץ בפתח תקווה.

כמו כן אתה יכול לחפש דרך האתר של רפי לין, אתר מוסך(תריץ בגוגל).

קובי

פורסם
אני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום הטכני, על שיפוץ גירים.

יש אחד מומלץ בפתח תקווה.

כמו כן אתה יכול לחפש דרך האתר של רפי לין, אתר מוסך(תריץ בגוגל).

יש אחד בפתח תקווה שאני יכול להזהיר אותך לא ללכת איליו.

תיקן לי גיר תקין בעבר ולקח מחיר מופרז.

צור איתי קשר בפרטי.

פורסם

אוקיי , אז היום הייתי במכון גירים בחולון , אשר בדק את הגיר והגיע למסקנה ברורה שהנקישות מגיעים מתוך הגיר !!

לדעתו הבעייה היא בדיפרנציאל/בקאקס אבל אי אפשר לדעת ב 100% עד שלא פותחים את הגיר .

כעת מה עליי לעשות ?

המכון ששיפצתי בו ממשיך בשלו שהרעש לא קשור כלל לגיר ובכלל הוא לא מביו מה אני רוצה ממנו שהריי האוטו נוסע מצויין והדבר היחידי הוא שיש נקישות בזמן הבלימה , אותי מאוד מרתיח כל העיניין הזה .

מה שחשבתי לעשות הוא לקחת את הרכב לחברה ושם לעשות לגיר דיאגנוסטיקה רצינית ולהוציא מהם מסמך רישמי של החברה שהבעייה היא בגיר (יעלה כ 700 ש''ח ) ועם זה לגשת אליו ובמקרה שעדיין לא יסכים להגיש תביעה משפטית .

פורסם

זה מקרה דיי קל.

תלך למוסך מורשה שיעשה לך דיאגנוסטיקה לגיר. שיוציאו לך מכתב המסביר בדיוק מאיפה הבעיה כמה ולמה.

עם המסמך הזה אתה מגיע למכון הגירים ואומר שאם הם לא פותחים את הגיר, מסדרים את מה שלא בסדר ומשלמים לך על הדיאגנוסטיקה אתה תובע. בתביעה הם גם ישלמו לך את מחיר הגיר וגם את מחיר הדיאגנוסטיקה.

Renault clio RT 1994

פורסם

אני ממליץ לך לפני הדיאגנוסטיה לחזור שוב למכון הגירים שאצלו ביצעת, לבקש לדבר עם המנהל ולהבהיר בתוקף (בלי צעקות או אלימות כמובן!) שברצונך טיפול ובכוונתך לפנות לערכאות (איגוד המוסכים/תביעה).

אני מקווה שהפעולה תפתור את בעית האדישות של מכון הגירים.

אם מסרבים דרוש את התשובה בכתב והמשך לפי ההמלצות הקודמות. מותר לך גם להקליט את התשובה שלו (בלי ידיעתו) בסתר, באמצעות MP3 או טלפון נייד מקליט. זה בטח לא יזיק אם תלך לכוון של תביעה.

• תוכן חדש...