Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הוציאו ממנוע 2.0 240 כ"ס? (S2000)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה שלא יוציאו?

שים לב שהמנועים של הונדה תמיד היו טובים בלנצל כל סמ"ק עד העצם.

ד.א המנוע של ה S2000 מגיע לטורים גבוהים מאוד.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
למה שלא יוציאו?

שים לב שהמנועים של הונדה תמיד היו טובים בלנצל כל סמ"ק עד העצם.

ד.א המנוע של ה S2000 מגיע לטורים גבוהים מאוד.

אין סיבה שלא יוציאו ,השאלה שלי זה איך הוציאו ...

קח לדוגמא A4 ,מנוע 2.0 טורבו שמוציא 200 כ"ס ,אז השאלה שלי, מה הם ההסברים השונים לכך שאותו מנוע (אותו נפח) מוציא 40 כ"ס יותר ללא טורבו?

ואני יודע זאת ,המנוע שלה מגיע לאזור ה9 אלף סל"ד.

פורסם

הכל תלוי בטכנולוגיה, איך מגיע הכוח, בכמה דלק תשתמש, וכמה מומנט יהיה לך, וכמובן עד כמה טוב המהנדס שלך, אגב למה לא שאלת איך הוציאו 200 ! כ"ס ממנוע ליטר 1 אטמוספרי?

(נינג'ה 2010 200 כ"ס 12,500 סל"ד 11.5 קג"מ ב 8,700 סל"ד)

פורסם

רגע, שנספר לך כמה כ"ס מפיקים מנועי פורמולה 1 בלי טורבו?

מכיוון שכ"ס הוא בסך הכול מכפלה של מומנט וסל"ד,

הרי שברמה התיאורטית, אם תיקח מנוע מסוים ופשוט תגרום לו להסתובב באופן יעיל בסל"ד גבוה יותר,

הכ"ס יעלה באופן משמעותי.

יותר קשה להעלות מומנט.

במקרה הספציפי של ההונדה, המומנט עצמו סטנדרטי עבור מנוע 2 ליטר (22 קג"מ אם אינני טועה),

אבל הנקודה שבה מושג שיא המומנט היא מאוד-מאוד גבוהה. תכפיל בסל"ד וקיבלת יופי של נתון בכ"ס,

אבל אם לא תעלה מעל ל-2500 סל"ד תעקוף אותך גם משפחתית-אוטומטית, שאצלה שיא המומנט בסל"ד נמוך בהרבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שים לב שכמות הכ"ס הזו מתקבלת באיזור ה-8,000 סל"ד. אולי אפשר להחליף את השאלה באיך הונדה מייצרים מנוע שמגיע לרמות כאלה של סל"ד? ולמה לא כל היצרנים עושים כך? אולי בגלל המחיר? אמינות? וכו'...

172

פורסם

הסיבה פשוטה מאוד:

99.9999 אחוז מהמכוניות אינן מכוניות ספורט/מסלול קיצוניות,

ולכן צריכות להיות נוחות לשימוש. מנוע ששיא המומנט שלו גבוה

איננו נוח לשימוש יום-יומי, הכולל עצירות ונסיעה במהירות איטית,

ולכן אין טעם להציע או לפתח מנוע כזה.

אני מדגיש, שוב: מה שיותר קשה זה לשפר מומנט,

ודווקא בתחום הזה יש אופנה חולפת/חוזרת של מגדשי טורבו בלחץ נמוך במכוניות רגילות,

שעושים בדיוק את זה - משפרים מומנט בסל"ד נמוך יחסית ו/או משפרים את הזמינות שלו (השיא מושג בסל"ד נמוך יותר).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שים לב שכמות הכ"ס הזו מתקבלת באיזור ה-8,000 סל"ד. אולי אפשר להחליף את השאלה באיך הונדה מייצרים מנוע שמגיע לרמות כאלה של סל"ד? ולמה לא כל היצרנים עושים כך? אולי בגלל המחיר? אמינות? וכו'...

לא עושים זאת כי הבלאי של המנוע מוגבר בהרבה,בגלל הסל"ד הגבוהה,זה לא יעיל כל כך לקבל את שיא המומנט ושיא הכ"ס בסל

"ד כל כך גבוה ,זה אוכל הרבה מאוד דלק ,וגם כנראה זה יקר.

בכל מקרה תודה לכולם על התשובות .

ד"א איך באמת הטורבו משפר את מומנט המנוע ,הרי המומנט תלוי בנפח המנוע ,לא כך?

פורסם

לפני שאתה נכנס למספרים,

מה שעושה טורבו זה פשוט להכניס יותר תערובת דלק/אוויר לצילינדר.

יותר תערובת = יותר כוח (מומנט). תחשוב על זה כאילו שהגדלת את הנפח של המנוע (לא מדויק בכלל, אבל ככה בקווים גסים).

עריכה:

הכותרת "נושאים דומים" בתחתית הדף מראה שקיים שרשור כזה כבר מ-2003.

השאלה לא השתנתה, וגם התשובות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=15377

פורסם

זה כי הRX-7 משתמש בשני טורבואים ומנוע וונקל, שעובד בסל"ד אחר, בשיטת פעולה שונה לגמרי. פה מדובר על מנועי צילינדר סטנדרטיים

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה כי הRX-7 משתמש בשני טורבואים ומנוע וונקל, שעובד בסל"ד אחר, בשיטת פעולה שונה לגמרי. פה מדובר על מנועי צילינדר סטנדרטיים

RX8 מוציא 250 בלי טורבו, שנמשיך ?

פורסם

הספק, פשוטו כמשמעו הוא כמה עבודה אתה מסוגל לעשות בזמן נתון.

אם אתה ממלא 3 שקים בחול בשעה אז ההספק שלך הוא 3 שקים בשעה.

אם אני אתן לך את חפירה יותר גדול אז בלי לשנות שום דבר ביכולות שלך, פתאום אתה מסוגל להגיע להספק של 5 שקים בשעה.

ההסבר הזה ברור?

אם הוא ברור אז בא נשליך את זה על המנוע, אנחנו מעוניינים להעלות הספק.

הזמן הוא זמן נתון (במקרה שלנו דקה) ולכן אנחנו צריכים לגרום למנוע להסתובב יותר סיבובים בדקה (למלא יותר שקי חול בדקה).

ברמת העיקרון אין שום בעיה לעשות את זה, גם מנוע סקודה פליסיה בן 20 יגיע ל 8000 סל"ד רק שאז, הוא יתפרק לאלף חתיכות.

קח את אותו מנוע, תחליף את החלקים הנעים (בוכנות,טלטלים,קרנק) לחלקים קלים יותר, עמידים יותר ואיכותיים יותר, תחליף מיסבים ופינים לחלקים שיעמדו בעומסים של 8000 סל"ד, שסתומים ומובילים וקפיצים, תשנה את ניהול המנוע/קרבורטור בהתאם לעליה בסל"ד ופתאום תראה שגם הסקודה פליסיה משיגה נתונים מרשימים מאוד.

רק שאז אתה מקבל מנוע עם רצועה צרה מאוד ואתה כל הזמן צריך לשמור על המנוע ברצועת סל"ד מאוד צרה, מה שמאלץ אותך לנהוג בסל"ד גבוה ובבחישה מתמדת במוט ההילוכים.

זה אולי נשמע מגניב אבל ביום יום, אחרי יומיים זה נמאס ומעייף.

RX8 מוציא 250 בלי טורבו, שנמשיך ?

סלוניה, מדובר במנוע וונקל שעובד אחרת לגמרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...