Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד מעניינת התופעה של שריפת שמן ( 1,5 ליטר ב-1000 ק"מ) במנוע טויוטה 2003 . דחיסה טובה , נפילות לחץ 4 % בלבד בכל הצילנדרים והמנוע לא מעשן בעומס. ברור שפיח של שמן שרוף המצוי בחלל השריפה גורם לאטימה טובה בצילנדרים .

היה סימן של רפש בבית הארכובה , עשינו שטיפה טובה עם ממיס פיח איכותי , פתחנו אגן שמן לשטיפה כוללת , הוחלף שמן ומסנן שמן ועדיין המנוע שורף שמן.

ידוע ששריפת שמן יכולה להגרם מגומיות שסתומים או ממובילי שסתומים שחוקים , מטבעות שמן של בוכנה שחוקים / תפוסים , שמן בעל צמיגות נמוכה.

במוסך טויוטה מרכזי נוהגים למלא את כל בית הארכובה בממיס מיוחד למספר ימים ולאחר מכן שוטפים הייטב ובודקים צריכת שמן , במוסך טויוטה גובים על טיפול כזה 2000 ש"ח.

תופעה זו ידועה לכם ?

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אני מכיר תופעה כזו ממכוניות ניאסן אלמרה ללא סימפטום של עשן ובעיות הספק של המנוע ובכל זאת הייתה צריכהשל שמן.
  2. תקלה זו נבעה כתוצאה מהיתפסות של טבעות בוכנה.
  3. הפיתרון שהיצרן נתן לתיקון התקלה היה החלפת טבעות בוכנה.

פורסם

בדקנו רכב טויוטה קורולה משנת 2003 עם כ-100K ק"מ , התוצאות של כל הבדיקות מצביעות על מנוע תקי , המנוע לא מעשן לא בסרק ולא בעומס , גזים נקיים , (מצאנו סימנים של פירוק אגן שמן של המנוע) , הרכב נראה במצב מעולה.

המכונית נרכשה על ידי זוג צעיר מדימונה.

כעבור חודש ימים הלקוח בא אלי עם המכונית וביקש שאני אבדוק שמן מנוע בדקתי וראיתי שחסר שמן , הוספתי כ-1,5 ליטר (מאז הבדיקה הרכב נסע כ-3000 ק"מ).

בקשתי מהלקוח לנסוע 500 ק"מ ושימדוד שוב שמן וידווח לי.

הלקוח נסע 500 קילומטרים ובא אלינו עם רכבו , מדדתי והמפלס היה תקין ללא חוסר שמן. הכל בסדר אמרתי לו , "סע ,בדוק ודווח כך אמרתי ללקוח .

עבר כחודש והוא עם רכבו אצלינו במכון ועם חוסר שמן מופרז במנוע . המנוע עבר פלאשינג עם חומר איכותי , הוחלף מסנן ושמן .

הלקוח חזר כעבור כ-חודש עם חוסר שמן מופרז , שכרתי ללקוח רכב ואמרתי לו שאני אחליף לו מנוע .

הוחלף מנוע שנרכש מ-"אורדן" , הלקוח נסע עם הרכב ולאחר כשבועיים חזר אלינו עם רעשים במנוע , שוב שכרתי רכב ללקוח והוחלף עוד מנוע.

הודעתי ללקוח שהרכב שלו מוכן , הלקוח השיב לי שהוא כרגע בנופש בצפון (עם הרכב שהשכרתי לו) והוא שוקל לא לקחת את המכונית וביקש ממני שאני אקנה אותה ממנו , "אני איבדתי את האימון שלי בך ואני לא רוצה את הרכב" .

ביררתי אצל המוסך המטפל הקבוע של המכונית הזו , מתברר שאף פעם לא היו טענות או תלונות של הלקוח שלו ׁ(שהוא נהג באגד) על תצרוכת שמן במנוע , לפני המכירה הוא כן עבר ניקוי של בית הארכובה מפיח שהצטבר. המוסך הוא "מוסך גל" שהוא ידוע כמוסך אמין מאוד בעיר באר שבע.

חברים , מה עושים במקרה כזה , שכרתי לו רכב , החלפתי פעמים מנוע , טיפלתי כל כך יפה בלקוח , והוא לא מרוצה ?

פורסם

כל עוד אתה עושה את כל המאמצים למסור לו רכב עם מנוע תקין ושוכר לו רכב חליפי אין לו מה לבוא בטענות.

איזה אמון הוא איבד? קורה שמנוע ישן מצבו מדרדר אחרי זמן מה גם אם הייתה לו בדיקה תקינה וקורה שמחליפים מנוע והמנוע המוחלף מתברר כלא תקין.

תפסיק לשלם לו על הרכב השכור ושיבוא לקחת את הרכב כעת.

אם הוא כעת תקין אין לו שום עילה לתבוע אותך כי פיצית אותו מעל ומעבר.

רק אני מציע לך לבדוק הפעם טוב טוב את הרכב ולסוע בו הרבה כדי שלא תהיה לך אי נעימות נוספת

פורסם

1. תממן לבעל רכב חדש על חשבונך או תראה לבחור את הנחיות ייצרן הרכב.

It is normal for the engine to consume a certain amount of oil. Consumption

can be up to 1.0 litres per 1,000 km. For this reason the engine oil level must

be checked at regular intervals, preferably when filling the tank and before a

journey.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהסיפור הזה נראה שאתה פשוט בנאדם טוב מדי. אתה עושה מעל ומעבר, לא במובן הטוב של המילה - במובן שפוגע רק בך.

המנוע עובד בסדר גמור, גילית בו חוסר שמן - ואתה ישר רץ לשכור ללקוח רכב ולהחליף מנוע? מאיפה ההחלטה שזהו, המנוע גמור? ואח"כ אתה שוב מבצע החלפה? תיכף אתה תקנה ממנו את הרכב במחירון מלא...

נראה לי שאתה צריך מישהו שיגיד לך מתי לא לוותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בסך הכל אתה המכון הכי אמין בב"ש אך כל עסק דומה לשלך לא מחליף אן לוקח אחריות מהר כלכך ולכן הסיפור שלך קצת לא ניראה לי. או לפחות הייתי שמח לשמוע את צד ב'

אבל שיהיה לך בהצלחה

פורסם

מרק 10 חברי , לא מקובל שיעלם שמן בנפח של 1,5 ליטר ב-3000 ק"מ ! , מה שכותבים "לא מחזיק מים"...כלומר לא יעמוד בדיון משפטי כדבר מבוסס.

פורסם

יוסי , כ-100 אלף ק"מ . המנוע שרף שמן בנפח של 1,5 ליטר ב-3000 ק"מ ולא ב-1000 ק"מ (סליחה על הטעות).

בסוף החלפתי לרכב הזה שני מנועים. ראה שרשור חדש בנושא .

פורסם

גם אצלי במאזדה 6 מנוע 2.3 2004 שורף שמן ואין סימנים ולא עשן ועד היום עשינו פלאשינג+ החלפת שמן ולא עזר ועדיין לא יודעים מה לעשות.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
חברים , מה עושים במקרה כזה , שכרתי לו רכב , החלפתי פעמים מנוע , טיפלתי כל כך יפה בלקוח , והוא לא מרוצה ?

עושים מה שכל מכון בדיקה עושה, לא מתחייבים לגבי תצרוכת השמן במנוע, כי זה משהו שאתה, בבדיקת רכב, לא יכול לאמוד או למדוד.

לגבי התופעה של תצרוכת בטויוטה, אם תעשה חיפוש בפורום תמצא את המסמך יצרן שמסביר בדיוק מה התקלה ומה התיקון.

פורסם
מרק 10 חברי , לא מקובל שיעלם שמן בנפח של 1,5 ליטר ב-3000 ק"מ ! , מה שכותבים "לא מחזיק מים"...כלומר לא יעמוד בדיון משפטי כדבר מבוסס.

דוד, אני נוטה לאמין שאת ספר הרכב כתבו מהנדסי טויוטה בפיקוח עורכי דין של טויוטה לכן בדיון משפטי תציג את הכתוב בספר הרכב.

לדוגמא צירפתי לך את הרשום בספר הרכב של יאריס 2006.

Pages from Owner_s_Manual.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...