Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי מופנית לבעלי נסיון,האם קים אטם ראש מחוזק אמין ובעל טיב ברמה גבוהה יותר מהמקורי,שיוכל לשרוד פרק זמן סביר בהנחה ששאר הקומפוננטות השייכות לראש מנוע כגון מי צינון ומאוורר תקינים .

אשמח לקבל תשובה מבעלי מקתצוע בתחום או מאלו האוחזים ברכב זה .

אם יש טיפים נוספים כגון מוסכים טובים לביצוע העבודה אודה לכם .

למותר לציין שהרכב במצב פנטסטי נוח מרווח ובעל כוח משיכה חזק ומאובזר היטב וקשה לי להפרד ממנו ,עד היום הוא לא תקע אותי ואני נוהג לתור איתו כל פינה בארץ .

פורסם
מדוע אתה מעוניין באטם טוב יותר ? מה לא מספק אותך באטם המקורי ?

שלום יבגני

אין לי כל טענה לגבי המקורי,חשבתי לתומי שאולי בשל ריבוי התקלות מהסוג הזה ברכבים הללו אולי יש פתרון טוב יותר , אני מודה שאין לי מידע קונקרטי לגבי מוצר כזה ,אבל בכל זאת החלטתי לשאול ,אולי בכל זאת ידוע לך או לאחרים על מוצר כזה

אז טוב ,בהנחה שהערתך מבוססת מה תוכל לחדש לי בסוגייה זו ? ראש ,מים , אטם , מוסך , עבודה טובה , אמצעי מניעה .

אשמח לשמוע דעות בנושא .

פורסם

אם אתה מתעניין באטם ראש אני מניח שכרגע הרכב שלך סובל מפריצת אטם ראש , לא ?

ידוע לך ממה הדבר נגרם ? התחממות ? מה גרם לה ? איבוד נוזל קירור או התחממות בגלל סתימה במערכת קירור / חוסר תפקוד של המאווררים ?

בעבר היה ברשותי רכב מסוג זה וגם הוא עבר תיקון של פריצת אטם ראש . אצלי הסיבה הייתה נזילת מים דרך רדיאטור ( לא מקורי ) .

בגלל התחממות נאלצתי להחליף ראש מנוע ( סדקים ) ולאחר שיפוץ המנוע תיפקד מעולה .

מהיכן אתה בארץ ? מה הקילומטרז' שהרכב עבר , אולי כדאי להחליף מנוע במידה והבלאי גבוהה .

פורסם

אם אתה מתעניין באטם ראש אני מניח שכרגע הרכב שלך סובל מפריצת אטם ראש , לא ?

ידוע לך ממה הדבר נגרם ? התחממות ? מה גרם לה ? איבוד נוזל קירור או התחממות בגלל סתימה במערכת קירור / חוסר תפקוד של המאווררים ?

בעבר היה ברשותי רכב מסוג זה וגם הוא עבר תיקון של פריצת אטם ראש . אצלי הסיבה הייתה נזילת מים דרך רדיאטור ( לא מקורי ) .

בגלל התחממות נאלצתי להחליף ראש מנוע ( סדקים ) ולאחר שיפוץ המנוע תיפקד מעולה .

מהיכן אתה בארץ ? מה הקילומטרז' שהרכב עבר , אולי כדאי להחליף מנוע במידה והבלאי גבוהה .

יבגני

אני מתגורר במעלה צבייה ,קניתי את הרכב עם 70000 מזקן שטיפל בחברה רק עם מים של החברה ,המשכתי את המסורת ותמיד שמתי מים מיוחדים ממיכל של ליטר עם סמלים של אוודי .

כעת יש לי 200K על השעון , הרכב אדיר, מושך חלום ,לא התחמם אבל יש מעט טחינה על פקק מילוי שמן .

צורך ליטר לכל 13 קמ .

מכונאי מזדמן לחש לי שזו פריצונת קטנה באטם ראש .

אני לא יכול להפרד מהרכב ,הוא נוח , זמין וזול בטרוף לרכישה ותחזוקה ומושך חזק מאוד,נדמה לי שיש לו 100 סוסים .

שמעתי כולל ממך שיש כאלו תקלות ברכב הזה, הבנתי שזו מחלתו,או שלא ,איני יודע בודאות .

כעת ...למה מנוע חדש ? כמה עולה תיקון ? מה לדרוש מהמבצע ? על מה להקפיד ?

יש חומרים או תוספים למערכת המים שפותרים כאלו בעיות של פריצונת קטנה ?

הגיר מקורי ומתפקד חלום.

חוץ מרצועת טימינג גלגלות ומשאבת מים לא נגעתי בכלום באוטו הזה ,פעם אחת גומיות צירייה ,קניתי אותו חדש מהזקן .

יבגני נסה לעזור לי, או כל אחד אחר שמוכן לעזור .

פורסם

רן אני לא בטוח שיש פריצה באטם ראש , מעט "טחינה" על פקק השמן עדיין לא קובע נחרצות שיש פגיעה באטם ראש . ה"טחינה" יכולה להיווצר מלחות או מגורמים אחרים . אני ממליץ לקבל חוו"ד נוסף ממוסך אחר .

הרכב ידני או אוטומט ?

פורסם

הרכב אוטומטי .

אני מוכן לעקוב ולחזור לכאן לחוות דעת נוספת .

מה עוד אתה ממליץ לי לעשות כטיפול מונע בנסועה הזו 200K ,למנוע בעיות אחרות ?

איזה עוד בעיות היו לך ברכב שלך ולאיזה קילומטראז' הגעת איתו , אני משתמש רק בשמן מינרלי 20W50 .

אצלי המנוע הוא 16 שסתומים .

פורסם

שמן מינרלי 20-50 ?! השמן הזה לא מתאים למנוע !

המנוע בעל מרימי שסתומים הדראוליים ולכן צמיגות השמן ואיכותו אינם מתאימים , השמן המתאים למנוע שלך הינו 10-40 חצי סינטטי . מדוע החלטת להשתמש ב 20-50 ?

פורסם

אני בספק שהטחינה מופיעה בגלל שמן מינרלי .

תעלה בבקשה תמונה של מכסה מילוי שמן וכמו כן תוציא את מדיד השמן ותבדוק האם גם עליו מופיעה טחינה .

אם תפתח את הספר רכב תוכל לראות את הצמיגויות ורמת איכות של השמן אשר מומלצת על ידי היצרן , למיטב זכרוני 20-50 לא מומלץ .

פורסם

בסדר יבגני אני מארגן מצלמה אם אצליח.

בכל מקרה יש גם על המדיד ומידי פעם אני מוסיף חומר למיכל עיבוי.

יש לי הרגשה שיש בראש דליפת מים זעירה למנוע.

יש גם מעט לחץ במיכל כשפותחים את המכסה וצריך להמתין עד שמשתחרר.

יש תוספים למערכת המים שיכולים לעזור ?

יבגני,כמה עולה סט פקונגים לשיפוץ הראש ?

כמה עולה העבודה לדעתך ?

פורסם
מדוע אתה מעוניין באטם טוב יותר ? מה לא מספק אותך באטם המקורי ?

יבגני שלום

חזרתי קודם מהדרום ,יש לי מעט מים בקרטר .

וחסר לי איזה 350 CC במיכל עיבוי .

מכונאי בצאלים מציע לי להוסיף כמות נכבדה של תוסף , מה דעתך ? תוסף לרדיאטור .

• תוכן חדש...