Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא רנו מגאן קופה נפח 2 ליטר דור רשאון, הופיעה בעיית תיקתוקים ממרימי שסטומים.

הבעיה קרתה זמן לא רב אחרי טיפול החלפת שמן מנוע + פילטר שמן + תוסף דלק (כמובן שעוד דברים אך לא רלוונטי לנושא)

בתחילה התקתוקים היו נחלשים עד שכמעט לא שומעים אותם כשמנוע מתחמם ולחילופין הרעש מתגבר כשמאמצים את המנוע, אך עכשיו הם מתקתקים באופן שוטף .

לאחר קריאה בפורום החלטתי לעשות פלאשינג למנוע עם החלפת שמן מ 10-40 ל5-40 סינטטי מלא של elf מה שהיצרן ממליץ(רק שמן ללא מסנן כי הוא חדש).

הפלאשינג לא עזר.

רציתי לפתוח את הקארטר כדי לנקות את רשתית המשאבת שמן ואת אגן השמן אך אין לי גישה אליו, הגשר חוסם אותו וצריך לפרק חצי אוטו כדי לפרק את הקארטר.

אני צריך הכוונה בהמשך הפיתרון לבעיה.

1)לפרק ראש מנוע ולהחליף מרימים

2) לפרק קארטר ולנקות משאבת שמן

3) תוסף יעודי למרימים הידראולים

בנוסף אני צריך לדעת אם אני גורם נזק בנסיעה עם התיקתוקים האלו.

פורסם

הייתה לי בדיוק אותה הבעיה ב307 שלי,השתמשתי בשמן סינטטי מלא של מוביל,והתקתוקים כבר הפכו להיות ממש הצקה תוך כדי נסיעה.

באיזשהו שלב החלטתי להחליף לשמן פרימיום בצמיגות 10-40 כדי שיהיה צמיגי יותר.

בקיצור,החלפתי לשמן XPR 10-40 של ROYAL PURPLE והתקתוקים הפסיקו ל-ח-ל-ו-ט-י-ן,אפילו בהתנעה קרה בבוקר לא שומעים בכלל תקתוקים,אני חייב לציין שלא ציפיתי לתוצאה כל כך טובה.

בלב שקט אני ממליץ לך על השמן למרות שהוא יקר [500ש"ח +-].

שבת שלום.

פורסם

השמן הקודם שלי היה חצי סינטטי 10-40 של ליקווי מולי, ככה שאני לא מאמין שזה ישנה אם אני אחזיר לשמן חצי סינטטי.

בכל אופן לא ידעתי שיש שמן שנמכר במחירים כאלו(500 שקל?!)

תודה אבל אני אחכה לתגובות נוספות.

פורסם
השמן הקודם שלי היה חצי סינטטי 10-40 של ליקווי מולי, ככה שאני לא מאמין שזה ישנה אם אני אחזיר לשמן חצי סינטטי.

בכל אופן לא ידעתי שיש שמן שנמכר במחירים כאלו(500 שקל?!)

תודה אבל אני אחכה לתגובות נוספות.

אתה טועה,10-40 סינטטי מלא!

בכל מקרה זה פתרון זול יותר מלפרק ראש או כדאי מלהכניס תוספי שיכולים לגרום לנזק.

פורסם
הרכב הוא רנו מגאן קופה נפח 2 ליטר דור רשאון, הופיעה בעיית תיקתוקים ממרימי שסטומים.

הבעיה קרתה זמן לא רב אחרי טיפול החלפת שמן מנוע + פילטר שמן + תוסף דלק (כמובן שעוד דברים אך לא רלוונטי לנושא)

בתחילה התקתוקים היו נחלשים עד שכמעט לא שומעים אותם כשמנוע מתחמם ולחילופין הרעש מתגבר כשמאמצים את המנוע, אך עכשיו הם מתקתקים באופן שוטף .

לאחר קריאה בפורום החלטתי לעשות פלאשינג למנוע עם החלפת שמן מ 10-40 ל5-40 סינטטי מלא של elf מה שהיצרן ממליץ(רק שמן ללא מסנן כי הוא חדש).

הפלאשינג לא עזר.

רציתי לפתוח את הקארטר כדי לנקות את רשתית המשאבת שמן ואת אגן השמן אך אין לי גישה אליו, הגשר חוסם אותו וצריך לפרק חצי אוטו כדי לפרק את הקארטר.

אני צריך הכוונה בהמשך הפיתרון לבעיה.

1)לפרק ראש מנוע ולהחליף מרימים

2) לפרק קארטר ולנקות משאבת שמן

3) תוסף יעודי למרימים הידראולים

בנוסף אני צריך לדעת אם אני גורם נזק בנסיעה עם התיקתוקים האלו.

החלפה של שמן ללא פילטר ?

אני מקווה שלא נישאר חומר של הפלאשינג בפילטר, החומר יכול לפגוע באיכות השמן.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

השמן החדש ששמתי נחשב לאיכותי מאוד ככה שאני לא רואה איך החלפה לשמן איכותי אחר תעזור. אני לא רוצה גם סתם לשפוך עוד כסף על שמן חדש בטח לא משהו שמתקרב ל500 ש"ח שבמחיר הזה אני מחליף את כל המרימים לחדשים.

לגבי הישארות חומר פלאשינג בפילטר זה נראה לי מזערי וחסר חשיבות עקב זה שחומר הפלאשינג הוא חצי ליטר וכמות השמן במנוע שלי הוא 6 ליטר והפילטר מכיל כ100 מיל' (השערה) ככה שהחומר המהול בשמן שנשאר בפילטר הוא כטיפה בים.

פורסם

היתה לי אותה בעיה בסובארו עם מרימים הידראולים .אחרי שניפרץ לי פקק מים וניכנסו מים למנוע המרימים התחילו לדפוק. אחרי שעשיתתי פלאשינג והחלפת שמן פעמים עדין היו רעשים חזקים בהתנעה .בהמלצת חנות חלקי חילוף הוספתי את החומר הזה שגרם למנוע להיות הרבה יותר שקט

למרות שהתוסף לא זול הוא שווה את המחיר

SE71_dovqJUfN_TopEndTreat.jpg

פורסם

תודה.

מה המחיר בערך של התוסף ומהיכן קנית אותו?

הקטע שאתה אומר שאצלך היו רעשים רק התנעה, ואצלי הרעשים ממשיכים גם לאחר שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה . יכול להיות בגלל שהמשאבה שמן סתומה?

פורסם

הרעשים החזקים היו בהתנעה אבל המשיכו להיות גם לאחר מכן אבל ברמה נמוכה יותר. לפי דעתי אם המשאבה שלך היתה סתומה היתה נדלקת לך נורת לחץ שמן .לי התוסף עלה כ100 שח

• תוכן חדש...