Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי מתעניין ברכב משפחתי דיזל מליסינג לעבודה בשווי בין 120-135 אלף.

לפי בדיקה שלי הדגמים האפשריים הם:

רנו מגאן II 1.5 DCI, עלותה 120 אלף.

סיאט טולדו 1.9 TDI, עלותה 127 אלף.

פיג'ו 307 2.0 XR HDI, עלותה 133 אלף.

פולקסווגן גולף 1.9 TDI, עלותה 134 אלף.

סיטרואן קסארה 2.0 HSI, עלותה 133 אלף.

טויוטה קורולה, 2.0 GLI TDI, עלותה 138 אלף.

הרכב אמור לעבור בממוצע בחודש כ 4000-5000 ק"מ, אז יש חשיבות רבה לאמינות אפילו שזה ליסינג, לא להיתקע כל תחילת שבוע עם הרכב במוסך, וכמובן גם חשובה הנוחות והבטיחות. כמו כן עדיף שתהיה כמה שיותר זולה. ואם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע.

תודה.

95 1.6 Ibiza ידנית, 106XS 1.4 95 ידנית, Lantis 1.8 95 ידנית,

ליסינג אוט' מכאן ואילך

פורסם

בתור בעל טולדו TDI 2004 וגולף SDI 2002 לשעבר אני יכול להגיד לך את דעתי על הטולדו שהיא נוחה מאד, חזקה מאד, מעט יותר זללנית מהמצוין במפרט (כ-5 - 5.5 ליטר ל-100 ק"מ).

רנו מגאן - נוחה, בטיחותית, יפה (עניין של טעם), חסכונית מאד. נגדה עומדים פקטור האמינות שהיא לא מזהירה ומנוע חלש יחסית (כל שאר המכוניות הן 1.9- 2.0 ליטר).

טולדו - קיבלת.

307 - נוחה ומאובזרת, סחירה, סה"כ מכונית טובה (דיזלים צרפתיים הם סוסי עבודה מדופלמים) כנ"ל גם לגבי הקסארה .

גולף - סחירה, נוחה, יפה, אמינה, חזקה, חסכונית.

קורולה - סחירות גבוהה, אמינות גבוהה, אבזור וסביבת נהג נעימה.

שורה תחתונה:

הכי חזקה - טולדו.

נוחות, בטיחות - מגאן, קסארה.

אמינות - טויוטה.

פורסם

מבין כל אלו הייתי לוקח את ה307, אני חושב. רק מה, גרסת XR זה רע, רע מאוד. בעיקר רע שאין עוד זוג כריות אוויר בצדדים, מה שפוגע בבטיחות משמעותית. גם מבחינת האבזור, לעומת הXT זה נראה כאילו שהאוטו היה במשחטת רכב..

נערך לומר שאין XT HDI בארץ בכלל, וגם אם כן זה היה הרבה מעבר לתקציב. אני טיפש ומגיע לי להענש. זמן לחשוב, בכל מקרה, על ארצות הניכר, שמקבלות HDI ברמת גימור XSI עם 110 כ"ס... :shock:

הטולדו חזקה יותר, אבל כנראה נעימה פחות - פחות מרווחת זה בטוח, פחות נוחה לדעתי.

המגאן חלשה וכבדה, משהו כמו 70 כ"ס אם אני זוכר נכון? על אוטו ששוקל כמעט כמו הלגונה דור קודם, זה לא לעניין.

הקסארה ארכאית, צפופה, אבל מאוד נוחה מבחינת מתלים בהשוואה ליתר. לא מספיק בטוחה ולא מספיק מהודרת לדעתי - היא לא בליגה כבר..

הגולף סיימה את הקריירה.

ואת הקורולה אני לא מכיר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
המגאן חלשה וכבדה, משהו כמו 70 כ"ס אם אני זוכר נכון? על אוטו ששוקל כמעט כמו הלגונה דור קודם, זה לא לעניין.

80 כ"ס.

והטורבו לא נותן לך הרגשה של עגלה...

פורסם

רנו מגאן - נוחה, בטיחותית, יפה (עניין של טעם), חסכונית מאד. נגדה עומדים פקטור האמינות שהיא לא מזהירה ומנוע חלש יחסית (כל שאר המכוניות הן 1.9- 2.0 ליטר).

הרכב רק יצא מהפיט וכבר הנך משמיץ אותו, הוא עוד לא הספיק לחרוך צמיגים, להזיע בשמש הקייצית(סליחה יש לו מזגן) או לזהם את ארצנו(יש ממיר) :shock:

אני מצפה לקצת יותר אחריות בניסוחים ולא פליטות פה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לפי דעתי תלך אל הקורולה או על הפיזו'

הקורולה אמינה ומרווחת

והפיזו ממש מומלצת בדגמי הדיזל כמו כל שאר הצרפתיות...

יש עוד אופציה שלא כתבת תראה אולי יש גם אותה: פיזו 407

אוטו גדול נוח חזק ממש מוצלח לפי דעתי.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

יש עוד אופציה שלא כתבת תראה אולי יש גם אותה: פיזו 407

אוטו גדול נוח חזק ממש מוצלח לפי דעתי.

נכון, שווה כל אגורה מה 190 אלף שקל, בערך, שהוא אמור לעלות (אם בכלל יביאו אותו). מה, זה רק ב45 אחוז יותר כסף מהתקציב שעומד לרשות הבחור כאן... :shock::wink:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הרכב רק יצא מהפיט וכבר הנך משמיץ אותו, הוא עוד לא הספיק לחרוך צמיגים, להזיע בשמש הקייצית(סליחה יש לו מזגן) או לזהם את ארצנו(יש ממיר) :shock:

אני מצפה לקצת יותר אחריות בניסוחים ולא פליטות פה.

עמית

למה להגיד פליטות פה אם אין לך מושג?

אני מכיר אנשים שעובדים בחברה וגם אני הייתי עד למקרים לא מועטים...

אנשים מתלוננים על תקלות רבות, הכרטיס (שמניע את הרכב) נתקע והרכב לא מניע, רכבים חדשים שרק יורדים מהאונייה וכבר מלאי בעיות.

אני אף פעם לא אומר סתם. אני מעדיף לשתוק מאשר להגיד משהו שאני לא בטוח לגביו.

הכי טוב תעשה סקר קטן בעצמך בקרב בעלי המגאן החדשה...

פורסם

אני יגיד לך את זה במשפט קצר וקולע:

דיזל/טורבו שיחזיק ללא הרף ושנים רבות - או מרצדס או פיגו/סיטרואן.

מנועי דיזל של פיגו הוכיחו עצמם ללא ספק.

המנועי טורבו אמינים להפליא, ואף יותר משל פולקסוואגן שם הטורבו הולך בסביבות 350. לפעמים גם 250 תלוי בנהג.

אם אתה מדבר על מנוע SDI - אז פולקסוואגן עדיף.

אם אתה מדבר על מנוע מוגדש, סיטרואן או פיגו הינה בחירה מצויינת. הבטחה שלי עד 280K הרכב לא יראה כלום מלבד טיפולים סדירים, וטיימינג.

(אני מדבר על גיר רגיל - אוטומט אל תקח לא פיגו ולא סיטרואן דיזל.)

אם חשקה נפשך באוטומט - פולקסוואגן.

עריכה ----

רציתי להוסיף כמה מילים לכל אלו שקנו עכשיו רכבי דיזל מבית פיגו סיטרואן.

המנועים רגישים במיוחד למים - לא להוסיף מים רגילים. ולאלו שיש להם מגדש, לא להניע עם גז. אם לא מניע לכם האוטו אז פילטר סולר\פלאגי חימום. להניע עם גז = טורבו אני שונא אותך.

פורסם

המנועי טורבו אמינים להפליא, ואף יותר משל פולקסוואגן שם הטורבו הולך בסביבות 350. לפעמים גם 250 תלוי בנהג.

אם אתה מדבר על מנוע מוגדש, סיטרואן או פיגו הינה בחירה מצויינת. הבטחה שלי עד 280K הרכב לא יראה כלום מלבד טיפולים סדירים, וטיימינג.

עריכה ----

המנועים רגישים במיוחד למים - לא להוסיף מים רגילים. ולאלו שיש להם מגדש, לא להניע עם גז. אם לא מניע לכם האוטו אז פילטר סולר\פלאגי חימום. להניע עם גז = טורבו אני שונא אותך.

אצלנו בבורה TDI אוטומאטית הלך הגיר אחרי 100 אלף... לפי מה שהבנתי זה בעיה בכל הגירים האוטומטים של פולסוואגן. יש בעיה בגיר בעמידה ברמזור והוא מתחמם והולך...

מגאן 265

פורסם

עריכה ----

אתה לא צודק.

אין מתכון שמוכיח שהטורבו בפולקסווגן הולך אחרי 250 -350 אלף ק"מ. זה תלוי בנהג ובנהיגה. מי שקורע את הטורבו דיזל שלו, מעמיס עליו, לא נותן לו חצי דקה לפני כיבוי מנוע יגמור טורבו אפילו לפני 250K ק"מ. אני יכול להראות לך כ-10 פולקסווגנים טורבו דיזל שעברו יותר מ-400K ק"מ וכמה טרנספורטרים שעברו יותר מ-600K ק"מ עם טורבו אחד...

פורסם

כי הטורבו של סיטרואן/פיגו אמין יותר משל פולקסוואגן.

לצערי, לרוב האוקטביות והגולף בק"מ 250-350 הטורבו הולך.מתוך 15 מוניות פיגו סיטרואן רק לאחד מהם הלך הטורבו ב 365 אלף.וזה לא בדיוק בגלל הטורבו המנוע רתח והכל התעקם שם.

לאחרונה בפולקסוואגן טרנספורטר הוחלף טורבו בצמפיון האוטו עשה 270 אלף ק"מ. ממש שמור.(וזה לא היחיד. יש עוד כמה אוקטביות. עם רעשים של מניפה מתפוצצת שנוסעים. וחריקות.)

וגם טורבו אחד במנוע CDI של מרצדס. (220CDI) שלטענת בעל הבית היה מלווה בהמון עשן שחור לעיתים לבן/אפור .הטורבו הוחלף וממה שמעתי הכל הסתדר אצל הבחור.

בהקשר לבחור עם הגיר האוטומט בפולקסוואגן: הגירים האוטומטים בפולקסוואגן ובמרצדס יותר אמינים נקודה. אצלכם הלך ב 100K? דוגמא:

סיטרואן קסארה 2003 HDi אוטומט - 35K - גיר הוחלף במסגרת האחריות

הרכב עשה עוד 60K נוספים ושוב גיר - למזל הבעלים באחריות.

פיגו 406 טורבו דיזל 2003 - 65K גיר - הוחלף על חשבון האחריות.

סיטרואן ZX (אומנם קצת ישן, אבל מנתון שאני זוכר מלפני שנתים) הוחלף גיר ב 90 אלף ק"מ. היו נקישות,החלפה לא סדירה,והתיבה היתה "נתקעת " לפעמים.

לעומת זאת בדגמי הידני אין שום בעיה. לפחות עד תחום 400-600

• תוכן חדש...