Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בודדים האנשים הישרים,זה בא לביטוי במיוחד שאנשים מוכרים את רכבם,אנשים מבוגרים,מכל העדות והצבעים,פשוט משקרים בלי טיפת זיעה,לא מקנא במי שמחפש רכב משומש,

תמיד כיף לקנות אוטו שמור ממבוגר שלא נסע הרבה , אבל זה לא תמיד קורה כמו באגדות ,

ולמרות השהמוכר הוא סבא חביב , יש כמה מכוניות שהן לא מטופלות (שמן שחור ומנוע מלא נזילות ) והם בטוחים שהרכב שווה מחירון + רק בגלל שהנהג מבוגר .

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קנית פעם מכונת כביסה ב-36 תשלומים? לקחת מימון על נכס שלא שווה כלום מרגע שיצא מהחנות :?

כנ"ל TV, כנ"ל מדיח - או כל מוצר אחר.

מה זה משנה איך תשלם את הכסף? או למוסכים (עניין של מזל, כנראה) או שתשים כסף בצד (חיסכון) או שתשלם לחברת מימון.

האם הרכב שאקנה במזומן לא ירד ערכו לעולם?

אתה משלם ריבית ומצמצם משמעותית את הכסף הנזיל העומד לרשותך. ייתכן ובגלל המימון לא תוכל להתמודד עם הוצאה גדולה שעלולה לצוץ בתקופת חמש שנים ותיאלץ לקחת הלוואה נוספת ו/או לקצץ משמעותית בהוצאות. בכל מקרה, אם אתה חייב לרכוש רכב חדש יותר אז אין ברירה ולוקחים רכב באמצעות מימון. אם אפשר להסתדר עם רכב ישן עד לעלייה בשכר או חסכון לרכב טוב יותר זו אופציה עדיפה משמעותית. באשראי צריך להשתמש בחוכמה ולא לראות בו כסף מתנה כמו שהרבה אנשים עושים.

בתקופה שעבדתי במכירת אלקטרוניקה ראיתי את התופעה מקרוב. נאלצתי לעשות טלפונים על בסיס יומיומי לחברות אשראי/ERN שיאשרו להם את העסקה. העיקר הם נכנסו לחנות בפוזה של מינימום מנהלים בכירים ודרשו את המחשב נייד הכי יקר בקטלוג כדי לגלוש באינטרנט ולראות סרטים.

פורסם
קנית פעם מכונת כביסה ב-36 תשלומים? לקחת מימון על נכס שלא שווה כלום מרגע שיצא מהחנות :?

כנ"ל TV, כנ"ל מדיח - או כל מוצר אחר.

לא... יש אני קונה, אין, לא קונה, שום דבר לא בורח... זו תרבות הצרכנות המערבית שגורמת לאנשים כל היום לחפש מה לקנות ולהשוות לדודים\שכנים\חברים\מכרים.

אני אומר בפשטות, בצרכנות תהיה פרקטי, תקנה מה שאתה צריך, לא יותר לא פחות.

מה זה משנה איך תשלם את הכסף? או למוסכים (עניין של מזל, כנראה) או שתשים כסף בצד (חיסכון) או שתשלם לחברת מימון.

אתה עושה את זה שחור או לבן... יש הרבה אפור באמצע... אני לא מדבר מצד אחד על רכב שנת 94 שכל יום יראה מוסך ומצד שני גם לא על לקרוע את עצמך עם רכב שנת 2009 ש 70% ממנו זה מימון, יש הרבה בשר באמצע. קח איזה פונטו או פיאסטה אם אתה צעיר... משפחה? קח יונדאי סונטה שנת 2003 ב 30K

פספסתי אגב, משהו - נגיד ויהיה לי אוטו מדהים בן 10 שלא מתקלקל, והוא יהיה אצלי עד גיל 15 שאז אוכל לקנות רכב נורמלי בן 3-4.

האם הרכב שאקנה במזומן לא ירד ערכו לעולם?

למה ירידת ערך זה בכלל שיקול בסוגיה של מימון?

אם זה כ"כ מפריע פסיכולוגית, תחשבו על זה בתור תשלום ירידת הערך בתשלומים :-) קנית ב-10 אלף, תמכור ב-10 אלף. זה הכל.

בדרך שילמת ב-60 תשלומים את ירידת הערך.

אין קשר הענין הוא שמימון גורם לאנשים לחיות באשליות שיש להם למרות שאין להם!! זו הנקודה שאתה מפספס... מי שיש לו כסף אהלן וסהלן שיוציא על מה שהוא רוצה כמה שבא לו, אני מדבר על אלה שאין להם או אין להם מספיק או יותר מדוייק אין להם מספיק ביחס למה שהם חושבים שיש להם והם הולכים שולל אחרי פיתויים של מימון "משתלם".

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
שלום רב אנשים יקרים

לאחר זמן רב בו אני מנסה למצוא רכב החלטתי להוציא את התסכולים הרבים שלי פה.

לפני מספר חודשיים עברתי תאונת דרכים שבה הרכב שלי הוכרז כ"טוטאל-לוסט"

הרכב ז"ל היה סוזוקי בלנו אוטמטית 98 שלמרות כל ההאשמות לא התרסק לחלוטין בתאונה ושמר עלי לא רע (נכנסו

בי 2 טנדרים...)

לעניינו.

מאז התאונה וקבלת הכסף מהביטוח אני מחפש רכב ...התקציב לא גדול בין ה20 ל25 אלף.

אני לא נעול על דגם מסוים ולא על שנתון מסוים - במילים אחרות "מה שבא - ברוך הבא - העיקר שתתחייב בבדיקה".

עברתי עד עכשיו ואני לא מגזים מעל ל1000 הודעות באתרים שונים ולוחות...ונתקלתי בכל כך הרבה שקרים חירטוטים וכמובן בהמון סוחרים.

הנה מספר דוגמאות.

1. פיאט פונטו ספייס 2001 יד 5 קילומטראז בסביבות 100 ק"מ

אני - שלום זה בקשר למודעה עדיין רלוונטי?

המוכר - "בטח בטח רכב מעולה שמור כל הטיפולים בזמן!"

אני - מצוין אתה מתחייב בבדיקה גיר מנוע שלדה?

המוכר - "אהההה סתכל אההה מה אני מוסכניק?????? לא יודע מה להגיד לך הכל תקין..."

אני - יום טוב.

2. רנו קליאו b אוטומטית יד 3 67000 קילומטר! בהרבה מעל המחירון

המוכר - "כן....(מתבאס על זה שהתקשרתי אשכרה)"

אני - יופי אפשר לשאול מספר שאלות ?

המוכר - "נו שאל....(כבר אשכרה מעוצבן עליי)"

אני - איך הקילומטראז' כזה נמוך בקושי נסעו עלייה?

המוכר -" כן לא נסעו הרבה..."

אני - יש הוכחות לעניין בספר טיפולים או במוסך?

המוכר - "מה זה הוכחות???מה אני שקרן??? (אשכרה צועק עליי!!) לא מאמין אל תקנה!"

אני - מנתק לו בפנים....

3. סוזוקי בלנו 2000 אוטומטית 150000 קילומטראז דורש מעל המחירון

מוכר - "כן בטח מתי אתה בא לראות??"

אני - סבלנות אחשלי כמה שאלות..

מוכר - "בכיף שאל"

אני - אתה מתחייב בבדיקה ? יש ספר טיפולים ? למה מעל המחירון ?

מוכר - "ידידי יש לרכב קרטריונים מעולים!! הרכב מטופל לשים דלק ולנסוע . הרכבים האלה במצב טוב הולכים מעל המחירון בהצלחה!"

אני - אוקי הקרטריונים מתחייבים בבדיקה?

המוכר - אין תשובה מנתק לי.

וזה רק קמצוווווווווץ ממה שעברתי עד עכשיו!

אז מה שאני מנסה להעביר פה...זה שבעצם יש אולי רבע אחוז של אנשים הוגנים\נורמאלים\כנים כשזה מגיע למכירת הרכב שלהם - וזה די עצוב.

שתפו אותי במחשבותיכם + נחומים גם יתקבלו בברכה

אור.

תגובה טבעית למי שכל הזמן משקרים גם אותו אז גם הוא משקר , תולדה של עשרות שנים בחינוך מהבית או מהצבא או מהאזרחות ,שיקרו אותי ,אני משקר הלאה את מישהו אחר.

לפעמים מעשה שעשו כלפיך גם אם לא הרגשת הוא שקר גדול ,שקר מוסכם , וככה זה מחלחל לכל שכבות החברה .

זה לא רק מכירת רכב .

פורסם
תגובה טבעית למי שכל הזמן משקרים גם אותו אז גם הוא משקר , תולדה של עשרות שנים בחינוך מהבית או מהצבא או מהאזרחות ,שיקרו אותי ,אני משקר הלאה את מישהו אחר.

לפעמים מעשה שעשו כלפיך גם אם לא הרגשת הוא שקר גדול ,שקר מוסכם , וככה זה מחלחל לכל שכבות החברה .

זה לא רק מכירת רכב .

עדיין, רוב האנשים לא ינסו למכור במודע רכב עם מכה בשלדה או עם מנוע גמור כאילו שהכל ורוד. בגלל זה בד"כ רכבים כאלו עושים מהר מאוד (ובזול מאוד) דרכם לידי סוחרים ממולחים שמחכים לתפוס את הפראייר התורן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא... יש אני קונה, אין, לא קונה, שום דבר לא בורח... זו תרבות הצרכנות המערבית שגורמת לאנשים כל היום לחפש מה לקנות ולהשוות לדודים\שכנים\חברים\מכרים.

אני אומר בפשטות, בצרכנות תהיה פרקטי, תקנה מה שאתה צריך, לא יותר לא פחות.

אתה עושה את זה שחור או לבן... יש הרבה אפור באמצע... אני לא מדבר מצד אחד על רכב שנת 94 שכל יום יראה מוסך ומצד שני גם לא על לקרוע את עצמך עם רכב שנת 2009 ש 70% ממנו זה מימון, יש הרבה בשר באמצע. קח איזה פונטו או פיאסטה אם אתה צעיר... משפחה? קח יונדאי סונטה שנת 2003 ב 30K

אין קשר הענין הוא שמימון גורם לאנשים לחיות באשליות שיש להם למרות שאין להם!! זו הנקודה שאתה מפספס... מי שיש לו כסף אהלן וסהלן שיוציא על מה שהוא רוצה כמה שבא לו, אני מדבר על אלה שאין להם או אין להם מספיק או יותר מדוייק אין להם מספיק ביחס למה שהם חושבים שיש להם והם הולכים שולל אחרי פיתויים של מימון "משתלם".

מאוד אהבתי לקרוא את תגובתך ,רק רציתי להעיר שזו לא תרבות רכישה מערבית ,אלא צרכנות אסיאתית פרו ישראלית לבנטינית.

במערב בודקים כל שקל ולא פוזלים אל השכן ומה שיש לו .

פורסם
אתה משלם ריבית ומצמצם משמעותית את הכסף הנזיל העומד לרשותך. ייתכן ובגלל המימון לא תוכל להתמודד עם הוצאה גדולה שעלולה לצוץ בתקופת חמש שנים ותיאלץ לקחת הלוואה נוספת ו/או לקצץ משמעותית בהוצאות. בכל מקרה, אם אתה חייב לרכוש רכב חדש יותר אז אין ברירה ולוקחים רכב באמצעות מימון. אם אפשר להסתדר עם רכב ישן עד לעלייה בשכר או חסכון לרכב טוב יותר זו אופציה עדיפה משמעותית. באשראי צריך להשתמש בחוכמה ולא לראות בו כסף מתנה כמו שהרבה אנשים עושים.

בתקופה שעבדתי במכירת אלקטרוניקה ראיתי את התופעה מקרוב. נאלצתי לעשות טלפונים על בסיס יומיומי לחברות אשראי/ERN שיאשרו להם את העסקה. העיקר הם נכנסו לחנות בפוזה של מינימום מנהלים בכירים ודרשו את המחשב נייד הכי יקר בקטלוג כדי לגלוש באינטרנט ולראות סרטים.

זה מאוד מסקרן לקרוא תגובות חיות מהשטח של אנשי מכירות , דברים שידעתי אבל התוספות שלכם רק מחזקות את דעתי .

תודה

פורסם

אני רואה שפגעתי פה בכמה נקודות רגישות גם בצד המוכרים וגם בצד הרוכשים...

בהחלט השכלתי.

אבל מה שבטוח זה שאני עדיין חושב שלמצוא רכב משומש זה סיוט ואני עדיין בטוח בזה שישראלים זה עם של שקרנים:-P

והחיפוש ממשיך!

פורסם
אני עדיין בטוח בזה שישראלים זה עם של שקרנים:-P

למה להכליל? דבר בעד עצמך. יש בארץ המון אנשים הגונים וכמו בכל מקום יש גם הגונים פחות. אין מה לעשות, כדי לקנות משהו משומש, צריך להבין טוב מאוד מה אתה קונה ואז הסיכוי לרמות אותך קטן פלאים. כמובן גם הדרישות צריכות להיות ריאליות בהתאם למצב בארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני רואה שפגעתי פה בכמה נקודות רגישות גם בצד המוכרים וגם בצד הרוכשים...

בהחלט השכלתי.

אבל מה שבטוח זה שאני עדיין חושב שלמצוא רכב משומש זה סיוט ואני עדיין בטוח בזה שישראלים זה עם של שקרנים:-P

והחיפוש ממשיך!

לא חושב שזה דווקא שקרנים, אלא יותר מייפים את האמת...

רוב האנשים לא באמת יודעים מה יש להם מתחת למכסה מנוע, והרבה מהם גם לא יודעים אם הרכב עבר תאונה כלשהי(או שתאונה עם משמעות מסויימת לשילדה), אז הם נוסעים ברכב, והוא נוסע בלי יותר מדי בעיות, אז מבחינתם הוא במצב מצויין...

לי יותר מפריעים השקרנים האמיתיים, אלא שאומרים לך שהם יד ראשונה, ואתה פותח את הרשיון רכב ורואה 01.

פורסם
לא חושב שזה דווקא שקרנים, אלא יותר מייפים את האמת...

רוב האנשים לא באמת יודעים מה יש להם מתחת למכסה מנוע, והרבה מהם גם לא יודעים אם הרכב עבר תאונה כלשהי(או שתאונה עם משמעות מסויימת לשילדה), אז הם נוסעים ברכב, והוא נוסע בלי יותר מדי בעיות, אז מבחינתם הוא במצב מצויין...

לי יותר מפריעים השקרנים האמיתיים, אלא שאומרים לך שהם יד ראשונה, ואתה פותח את הרשיון רכב ורואה 01.

שקרנים של מספר ידיים ממש לא חשוב .

הרכב תקין. מתאים ונוח. מטופל . קח אותו וחבל לפשפש ביד אחת יותר או פחות .

פורסם

מסכים לחלוטין עם חגי לשם. אנשים סתם נתפסים לקטנות במקום להתעסק בעיקרי הדברים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שקרנים של מספר ידיים ממש לא חשוב .

הרכב תקין. מתאים ונוח. מטופל . קח אותו וחבל לפשפש ביד אחת יותר או פחות .

מה?

סליחה, יד 5 או 6 זה לא באמת כ"כ חשוב, אבל יד 1 או 2 זה מאוד משמעותי אם אתה שואל אותי.

וחוץ מזה אם הבנאדם שיקר בדבר כזה, איזה סיבה יש לי בכלל לסמוך על משהו שהוא אומר בקשר לרכב?

פורסם

שאלת " למה כ"כ קשה למצוא רכב משומש\ למה ישראלים זה עם של שקרנים? ".

אז בוא ואענה לך.

אני במקרה מוכר את המאזדה שלי.

מההתחלה הייתי ישר ושקוף מול כל קונה אפשרי, ויש גם שירשור על זה בפורום, שיעיד על כמה קשה למכור מכונית היום.

גם עד לקריאת שירשור זה התחייבתי על שילדה מנוע וגיר, תודה שפתחתם את עיניי לבלגאן אפשרי, חברים.

הרכב לא עבר תאונות. נקנה במאי 08 עם 82,450 ק"מ. היה ליסינג בעברו. ראיתי את תוצאות הבדיקה שהחברה העבירה את הרכב במו עיניי ולפי זה קניתי אותו. היום יש לו 95,100 ק"מ (אחרי שנתיים וחצי, כן?), ואין לו תקלות. לא ראיתי איתו מוסך מעבר לטיפולים. ועדיין כולם מנסים להוריד לי במחיר לפני שראו בכלל את הרכב, וזה כשבכלל טורחים להתקשר, שגם זה לא קורה הרבה. ותמיד, תמיד, תמיד, שואלים את אותם השאלות-שכל התשובות מופיעות במודעה.

עכשיו.

זה רכב באמת תקין. באמת נקנה עם 82450 קמ, באמת היום 95100 קמ, באמת נקי מתאונות, ועדיין כלב לא יורק לכיוון שלו.

ואתה מתפלא שאנשים שמנסים למכור גרוטאות מסבנים את כל המידע עליהם?

הישרים תמיד נדפקים.

בהצלחה ידידי, ואם תחליט על מאזדה... :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מאוד אהבתי לקרוא את תגובתך ,רק רציתי להעיר שזו לא תרבות רכישה מערבית ,אלא צרכנות אסיאתית פרו ישראלית לבנטינית.

במערב בודקים כל שקל ולא פוזלים אל השכן ומה שיש לו .

וואו אם זה לא מערבית אלא פרו-ישראלית ז"א שאנחנו נמצאים בדרגת צרכנות פסיכית משל עצמנו... זה אפילו עוד יותר מדאיג. :lol:

שאלת " למה כ"כ קשה למצוא רכב משומש\ למה ישראלים זה עם של שקרנים? ".

אז בוא ואענה לך.

אני במקרה מוכר את המאזדה שלי.

מההתחלה הייתי ישר ושקוף מול כל קונה אפשרי, ויש גם שירשור על זה בפורום, שיעיד על כמה קשה למכור מכונית היום.

גם עד לקריאת שירשור זה התחייבתי על שילדה מנוע וגיר, תודה שפתחתם את עיניי לבלגאן אפשרי, חברים.

הרכב לא עבר תאונות. נקנה במאי 08 עם 82,450 ק"מ. היה ליסינג בעברו. ראיתי את תוצאות הבדיקה שהחברה העבירה את הרכב במו עיניי ולפי זה קניתי אותו. היום יש לו 95,100 ק"מ (אחרי שנתיים וחצי, כן?), ואין לו תקלות. לא ראיתי איתו מוסך מעבר לטיפולים. ועדיין כולם מנסים להוריד לי במחיר לפני שראו בכלל את הרכב, וזה כשבכלל טורחים להתקשר, שגם זה לא קורה הרבה. ותמיד, תמיד, תמיד, שואלים את אותם השאלות-שכל התשובות מופיעות במודעה.

עכשיו.

זה רכב באמת תקין. באמת נקנה עם 82450 קמ, באמת היום 95100 קמ, באמת נקי מתאונות, ועדיין כלב לא יורק לכיוון שלו.

ואתה מתפלא שאנשים שמנסים למכור גרוטאות מסבנים את כל המידע עליהם?

הישרים תמיד נדפקים.

בהצלחה ידידי, ואם תחליט על מאזדה... :lol:

אני חושב שבמקרה שלך זה קשור באופן ישיר לכך שפשוט יש המון מאזדות מחברות הליסינג עם הרבה "מימון" "אשראי" וכדומה, אז כנראה יש אנשים שמתבלבלים וחושבים שאתה תתן להם מחיר בהתאם למה שנותנים להם במגרשים מליסינג (כמובן הם עושים השלכה לינארית, ככה שאם מאזדה 2008 נמכרת שם ב 70K אז שלך נניח 2006 (לא יודע סתם ניחוש) הם רוצים אותה ב 45-50K לכל היותר... המספרים רק לצורך הדוגמא)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...