Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם המנוע מתמץ שלא כצורך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי מאזדה 323 סדאן LX שנת 96 1600 סמ"ק

כאשר אני נוסע בכביש מישור ואני נמצא על הילוך 5 ברגע שאני על 80 קמ"ש הטורים כבר על 2.5 ואילו כשאני על 100 קמ"ש הטורים כבר על 3

האם יש צורך בללכת למוסך לבדיקה או שמא זה מה שאמור לספק לי מנוע שכזה בשנים הללו ? אם כן איזה בדיקה אני צריך לבצע ?

כי לפי מה שהבנתי הרכבים הללו היו רכבים מאד מהירים ואיכותים

פורסם

לא הבנתי , לפי מה שאתה אומר הטורים במהירות 100 קמ''ש גבוהים?

3000 טורים ל-100 קמ''ש זה סביר לגמריי והכל תקין...

גולף GTI כי חיים פעם אחת:twisted:

פורסם

לא ציינת אם הרכב ידני או אוטומאטי, אך אני מניח שידני לאור העובדה כי אמרת "הילוך חמישי".

מה שחשוב להבין הוא שאין פה עניין של מאמץ של המנוע. אם לרכב "קשה" יותר זה לא אומר שהסל"ד יהיה גבוה יותר. זה אומר שיהיה לו קשה יותר לעלות בסל"ד!

יחס הסל"ד-מהירות הוא למעשה מה שנקרא "יחס העברה" והוא קבוע פר-הילוך. יש מספר רכיבים מעבירי כח בין גל ההינע של המנוע לגלגלים, בהם מספר גלגלי שיניים בגיר, הקלאץ', הדיפרנציאל וכדומה. כולם קבועים מלבד הגיר, שלמעשה כל תפקידו הוא לברור בין 5 יחסים שונים. כך או כך, 2 רכבים זהים (אותו דגם, אותו גיר = אותו יחס העברה) יסעו באותו הסל"ד במהירות מסוימת.

הסתייגות מזה היא קלאץ' מחליק מאוד, במקרה כזה (ואני לא לגמרי בטוח בכך) יכול להיות שלמעשה המנוע מסתובב יותר ממה שהגיר מסתובב בגלל החלקה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...