Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בהתנעה

Kobizz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכל חובבי הרכב

ברשותי רכב מסוג סטנדרד אנגלי משנות השלושים. אני לא נתקל בקשיי התנעה כאשר הרכב קר (בבוקר ) , אולם כאשר הרכב חם ולפעמים נכבה (בזמן עצירה או האטה ) אני מתקשה להניעו מחדש עד כדי כך שלעיתים המצבר נחלש ואני מוצא את עצמי בבעיה.

שאלתי מה יכולה ליהיות הסיבה ?

תודה מראש למשיבים

פורסם
חג שמח לכל חובבי הרכב

ברשותי רכב מסוג סטנדרד אנגלי משנות השלושים. אני לא נתקל בקשיי התנעה כאשר הרכב קר (בבוקר ) , אולם כאשר הרכב חם ולפעמים נכבה (בזמן עצירה או האטה ) אני מתקשה להניעו מחדש עד כדי כך שלעיתים המצבר נחלש ואני מוצא את עצמי בבעיה.

שאלתי מה יכולה ליהיות הסיבה ?

תודה מראש למשיבים

תערובת דלק עשירה מידי .

בדוק מצוף דלק , דיזות לא תקינות או דיזה אחת - שנות השלושים ... :-)

בהצלחה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

הבעיה קיימת מהיום שהרכב ברשותי. אני בהחלט נהנה ממנו אולם רק בעית הנעתו ,לעיתים שהוא נכבה שלא מרצון ושהוא חם,מעיבה במקצת על הרגשתי.

לפני שאני מטפל בבעיה אשמח לשמוע האם ישנן אפשרויות נוספות ?

נ.ב - תודה לך דרור על התיחסותך.

פורסם

לי דווקה נראה כמחסור בדלק. האם יש כוסית דלק? האם מלאה? האם ניסתה במקרה כזה להוסיף דלק ישירות לקרבורטור?

שלמה דן גדרון

פורסם
לי דווקה נראה כמחסור בדלק.

לא נראה לי. האבחנה של דרור לגבי תערובת עשירה מדי נראית סבירה יותר - מנוע קר "אוהב" תערובת עשירה. למנוע חם יש "טעם" אחר...

התופעה יכולה להצביע גם על "מחסום אדים" - דלק המתאדה בקוים יוצר "בועה" החוסמת את המשך הזרימה.

זה יכול להגרם ממשאבת דלק חלשה (יש בכלל משאבה ברכב זה?), או בגלל ניתוב לא מוצלח של קוי הדלק העוברים ליד אזורים חמים במנוע - דבר היכול לגרום אידוי מקומי של הדלק.

עודד

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי, בגלל זה שאלתי האם התופעה קיימת בעיקרון או שהיא חדשה.

הסיבה שחשבתי על זה היא שהיה לי נסיון עם תכנון לקוי של מערכת דלק ברכב בריטי. אמנם לא משנות השלושים, אבל למדתי שבבריטניה הגדולה לא כל מה שמקורי מי יודע מה מוצלח....

גם לי זה נשמע כאילו יש תופעה של התאדות דלק כשהמנוע חם או של חוסר הגעה במצב כזה. מצטרף למחשבה על הבדיקה הפשוטה של שפיכת דלק לקרבורטור כשהוא לא מניע.

אם זה המצב ממליץ מאוד לגשת למישהו שמבין לעומק מערכות דלק ולנסות לשפר את זה. אם תרצה אני יכול להמליץ בחום על אחד כזה.

אגב, אצלי בסאנבים עם 2 קרבוקרטורים סטרומברג הייתי יורק דם עד שהיא הניעה כי ניסיתי לשמר בכל דרך את המקוריות, והכוסית זכוכית של משאבת הדלק המקורית היתה פשוט יפהפיה...בקיצור, כשסוף סוף קיבלתי שכל והחלפתי למשאבה חשמלית, לא מקורית, לא יפה, אבל מה זה יעילה, הרכב הניע בנגיעה בכל מצב וגם התחיל לזוז.

לא המקרה שלך, אבל כיוון מחשבה לגבי תכנון מקורי בריטי....

בהצלחה, ואם תצטרך בעל מקצוע אשף אתה מוזמן לפנות

איתן

פורסם
זה בדיוק מה שחשבתי, בגלל זה שאלתי האם התופעה קיימת בעיקרון או שהיא חדשה.

הסיבה שחשבתי על זה היא שהיה לי נסיון עם תכנון לקוי של מערכת דלק ברכב בריטי. אמנם לא משנות השלושים, אבל למדתי שבבריטניה הגדולה לא כל מה שמקורי מי יודע מה מוצלח....

גם לי זה נשמע כאילו יש תופעה של התאדות דלק כשהמנוע חם או של חוסר הגעה במצב כזה. מצטרף למחשבה על הבדיקה הפשוטה של שפיכת דלק לקרבורטור כשהוא לא מניע.

אם זה המצב ממליץ מאוד לגשת למישהו שמבין לעומק מערכות דלק ולנסות לשפר את זה. אם תרצה אני יכול להמליץ בחום על אחד כזה.

אגב, אצלי בסאנבים עם 2 קרבוקרטורים סטרומברג הייתי יורק דם עד שהיא הניעה כי ניסיתי לשמר בכל דרך את המקוריות, והכוסית זכוכית של משאבת הדלק המקורית היתה פשוט יפהפיה...בקיצור, כשסוף סוף קיבלתי שכל והחלפתי למשאבה חשמלית, לא מקורית, לא יפה, אבל מה זה יעילה, הרכב הניע בנגיעה בכל מצב וגם התחיל לזוז.

לא המקרה שלך, אבל כיוון מחשבה לגבי תכנון מקורי בריטי....

בהצלחה, ואם תצטרך בעל מקצוע אשף אתה מוזמן לפנות

איתן

איתן,תודהעל התיחסותך. אשמח לקבל המלצה לבעל מקצוע שמתמחה במערכות דלק.

פורסם
לא נראה לי. האבחנה של דרור לגבי תערובת עשירה מדי נראית סבירה יותר - מנוע קר "אוהב" תערובת עשירה. למנוע חם יש "טעם" אחר...

התופעה יכולה להצביע גם על "מחסום אדים" - דלק המתאדה בקוים יוצר "בועה" החוסמת את המשך הזרימה.

זה יכול להגרם ממשאבת דלק חלשה (יש בכלל משאבה ברכב זה?), או בגלל ניתוב לא מוצלח של קוי הדלק העוברים ליד אזורים חמים במנוע - דבר היכול לגרום אידוי מקומי של הדלק.

בעית אידוי הדלק תשפיע גם על הנסיעה ובמיוחד במאמץ , מה שלא דווח כאן .

דווח כי הבעיה רק בהתנעה שהמנוע חם .

אכן , מנוע קר צריך תערובת עשירה יותר להתנעה קלה .

ומנוע השהוא חם התערובת צריכה להיות פחותה .

זו הסיבה שצריך צ'וק בבוקר , לשנות את יחס אוויר ודלק , לטובת הדלק

וכשהמנוע חם , סוגרים את הצ'וק ומגיעים לתערובת הרצויה .

כאן התערובת עשירה ממילא , אין צורך למשוך צ'וק בבוקר , הרכב מתניע בקלות

אולם כשהוא חם , התערובת עשירה מידי עבורו ,

תופעה נוספת - עשן שחור מהאגזוזט . פלאגים יהיו שחורים .

טיפול בקרבורטור .

יכול לספר באיזה רכב בדיוק ? אולי אפילו תמונה לסקרנים ? :-)

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

בפעם הבאה שהתקלה תחזור,תחזיק את דוושת התאוצה לחוצה עד הסוף ונסה להניע מבלי לעזרב הדוושה.

אם יניע ,אכן הבעיה תערובת עשירה,כי בפול גז נכנס הרבה אויר ומעט דלק.

אם לא יניע ,יש לחשוד בסתימת אידים,או חוסר ספייסר פיבר בין הקרבורטור לתושבת שגורם להתחממותו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אצלי יש בעיה מאותה משפחה, אשמח מאוד לקבל עצה טובה מהמשתתפים בשרשור הזה.

מדובר בקדילק 1958, מנוע V8 מקורי 6 ליטר עם קרבורטור מקורי 4brl ומשאבת דלק מכאנית מקורית. יש פילטר דלק מודרני (לא כוסית). הקרבורטור עבר שיפוץ מלא לפני חצי שנה בעזרת קיט מיוחד (הוחלפה משאבת תאוצה, כל האטמים, הגומיות וכו') - ועדיין ההתנעה שלו קשה מאוד, אם כי הנסיעה עצמה נהדרת. יש צ'וק אוטומאטי, שמעשית הוא בקושי עובד, כלומר תמיד התריס כמעט פתוח. לפני חודשיים עברתי מדינמו מקורי לאלטרנטור 100A (לצורך מזגן), והמעבר לא השפיע על ההתנעה - כלומר זו כנראה לא בעיית חשמל. ההתנעה תמיד היתה קשה, זה לא משהו מהתקופה האחרונה.

כשהאוטו קר לחלוטין, אחרי שבוע שלא נסע - אחרי כמה פמפומים וסטרטר "רגיל", יש צורך לתת סטרטר ארוך מאוד (אולי 10 שניות) עד שהוא מניע. במקרים קיצוניים שאני כבר מפחד לרוקן את המצבר (72 אמפר בן שנה) אני מזליף קצת דלק לקרבורטור וזה עוזר - לא בנסיון הראשון, אולי בשני או בשלישי :-(

כשהאוטו חם מאוד, כגון אחרי נסיעה של חצי שעה עם מזגן (מד הטמפרטורה לא עבר את החצי) - גם אז אני צפוי לפורענות בהתנעה חוזרת. יתכן שלא יניע בכלל, יתכן שיניע עם כבלים (קרה פעם-פעמיים אבל ספק גדול אם זה קשור) ולפעמים צריך פשוט לנוח קצת עד שיניע.

במצב ביניים - של נסיון התנעה אחרי נסיעה קצרה - ההתנעה הכי קלה, אבל גם כאן לא בנסיון הראשון ולא בלי תפילה...

תודה מראש לעונים ושבת שלום

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

דרור , אשרי ,איתן ,אחרים שמתיחסים ומנסים לעזור שבת שלום

מדובר בסטנדרד שנת יצור 1936.הרכב ברשותי כ8 שנים ואני מאוד נהנה ממנו בזמן הנהיגה.

הבעיה שאני העליתי מתחלקת לשתיים

1 המנוע נכבה לעיתים, אמנם לעיתים רחוקות (בעיקר בזמן עצירה / האטה ). האם קשור לטורים נמוכים מדי ?

2 כאשר המנוע נכבה אני מתקשה להניעו (מנוע חם ).כאמור במנוע קר אין שום בעיה להניעו גם לאחר כשבועיים ללא התנעה.

האם 2 הבעיות קשורות זו בזו ?

האם מה שאשרי הציע, ללחוץ את דבשת הדלק עד הסוף בזמן ההתנעה יהיה פתרון לתערובת עשירה מדי ?

תודה למשיבים

פורסם
אצלי יש בעיה מאותה משפחה, אשמח מאוד לקבל עצה טובה מהמשתתפים בשרשור הזה.

מדובר בקדילק 1958, מנוע V8 מקורי 6 ליטר עם קרבורטור מקורי 4brl ומשאבת דלק מכאנית מקורית. יש פילטר דלק מודרני (לא כוסית). הקרבורטור עבר שיפוץ מלא לפני חצי שנה בעזרת קיט מיוחד (הוחלפה משאבת תאוצה, כל האטמים, הגומיות וכו') - ועדיין ההתנעה שלו קשה מאוד, אם כי הנסיעה עצמה נהדרת. יש צ'וק אוטומאטי, שמעשית הוא בקושי עובד, כלומר תמיד התריס כמעט פתוח. לפני חודשיים עברתי מדינמו מקורי לאלטרנטור 100A (לצורך מזגן), והמעבר לא השפיע על ההתנעה - כלומר זו כנראה לא בעיית חשמל. ההתנעה תמיד היתה קשה, זה לא משהו מהתקופה האחרונה.

כשהאוטו קר לחלוטין, אחרי שבוע שלא נסע - אחרי כמה פמפומים וסטרטר "רגיל", יש צורך לתת סטרטר ארוך מאוד (אולי 10 שניות) עד שהוא מניע. במקרים קיצוניים שאני כבר מפחד לרוקן את המצבר (72 אמפר בן שנה) אני מזליף קצת דלק לקרבורטור וזה עוזר - לא בנסיון הראשון, אולי בשני או בשלישי :-(

כשהאוטו חם מאוד, כגון אחרי נסיעה של חצי שעה עם מזגן (מד הטמפרטורה לא עבר את החצי) - גם אז אני צפוי לפורענות בהתנעה חוזרת. יתכן שלא יניע בכלל, יתכן שיניע עם כבלים (קרה פעם-פעמיים אבל ספק גדול אם זה קשור) ולפעמים צריך פשוט לנוח קצת עד שיניע.

במצב ביניים - של נסיון התנעה אחרי נסיעה קצרה - ההתנעה הכי קלה, אבל גם כאן לא בנסיון הראשון ולא בלי תפילה...

תודה מראש לעונים ושבת שלום

רון

המצערת במערכת צ'וק אוטומטי כאשר המנוע קר צריכה ליהיות סגורה.כנראה שמכאן נובעת הבעיה של התנעה קשה שהמנוע קר.

חן.[אני חושב שניתן לכוון את פתיחת התריס עי"בורג כוונון].

פורסם
דרור , אשרי ,איתן ,אחרים שמתיחסים ומנסים לעזור שבת שלום

מדובר בסטנדרד שנת יצור 1936.הרכב ברשותי כ8 שנים ואני מאוד נהנה ממנו בזמן הנהיגה.

הבעיה שאני העליתי מתחלקת לשתיים

1 המנוע נכבה לעיתים, אמנם לעיתים רחוקות (בעיקר בזמן עצירה / האטה ). האם קשור לטורים נמוכים מדי ?

2 כאשר המנוע נכבה אני מתקשה להניעו (מנוע חם ).כאמור במנוע קר אין שום בעיה להניעו גם לאחר כשבועיים ללא התנעה.

האם 2 הבעיות קשורות זו בזו ?

האם מה שאשרי הציע, ללחוץ את דבשת הדלק עד הסוף בזמן ההתנעה יהיה פתרון לתערובת עשירה מדי ?

תודה למשיבים

הבעיה נשמעת מוכרת לי מנסיון עם הג'יפ שלי. לאחר העליה לירושלים, כשהמנוע חם יותר מהרגיל, כשנעצרנו ליד בניני האומה, כבה המנוע ולא הניע בנסיונות חוזרים ונישנים. בקבוק מים, שנשפך על משאבת הדלק המכנית, החזיר את המנוע לחיים מיד. קיבלתי הסבר ממלומדים ממני, שהמשאבה מתחממת יותר מידי ונוצר בה "כיס אויר" במקום דלק, מה שגרם לכיבויו המידי. על פניו, נשמע לי המקרה שלך זהה. נסה לקרר את משאבת הדלק כשהמנוע כבה ותראה אם הוא נדלק מיד בהתנעה הראשונה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
הבעיה קיימת מהיום שהרכב ברשותי. אני בהחלט נהנה ממנו אולם רק בעית הנעתו ,לעיתים שהוא נכבה שלא מרצון ושהוא חם,מעיבה במקצת על הרגשתי.

לפני שאני מטפל בבעיה אשמח לשמוע האם ישנן אפשרויות נוספות ?

נ.ב - תודה לך דרור על התיחסותך.

לא ציינת איזו משאבת דלק ברשותך, וגם לא איך פרוש קו הדלק.

ב"רובר 10" שלי הייתה בעיה דומה בזמנו. קו הדלק עבר סמוך למפלט, משאבת הדלק המכנית נמצאה תחת, וקרוב מאד, לסעפת הפליטה.

כתוצאה מכך התחמם מאד הדלק, וגרם ל"סתימת אדים" אחרי כיבוי המכונית. משאבת הדלק המכנית התקשתה להתמודד עם סתימה זו.

העברת קו הדלק לצד השני של השלדה, והחלפת משאבת הדלק המכנית בחשמלית פתר לחלוטין את הבעיה.

תוכל לבדוק זאת אצלך בקלות. כשהמנוע והמכונית חמים, נתק את קו הדלק מהקרבורטור והחלף אותו זמנית בקו הניזון מפחית דלק מוגבהת, למשל.

אם ההתנעה תהיה קלה - עלית על הבעיה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...