Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפקיד ההואקום ב W124 - מהו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מערכת של ואקום בדגמי מרצדס השונים. אותי מעניין מהן תפקידיה של מערכת זו בW124 .האם היא מעורבת בניהול המנוע,בדרך כלשהיא (קראתי בפורומים בחו"ל שהצתה תלויה בואקום)? מהן תפקידיה האחרים (נעילה מרכזית, פתיחת תא מטען)? איך אפשר לבדוק את תקינותה?

תודה מראש.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני זוכר שבב.מ.וו שלי קרס הבוסטר בלם (שמספק וואקום) הדבר השפיע על המנוע בצורה דרסטית: גימגם ונחנק וכמעט נכבה.

אני מסיק מכך שניהול המנוע אכן תלוי בוואקום.

לגבי נעילה מרכזית אני לא יודע בוודאות אבל שמעתי שאכן הנעילה עובדת על וואקום.

פורסם

מערכת הוואקום במרצדס W124 מפעילה את הנעילה המרכזית והאקונומטר (באם מותקן) בלבד.

בהצתה האלקטרונית במכונית הזו אין צורך בוואקום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש כמה מערכות ואקום. המערכת של הדלתות והבאג'ז היא נעילה מרכזית שמופעלת על ידי משאבת ואקום שנמצאת מתחת לכסא האחורי. למערכת הזו אין קשר למנוע.

ב 124 כמו בכל הזרקת דלק k של בוש יש לא מעט צינורות ואקום שהתקינות שלהן מבטיחה פעולה נכונה של מערכת הזרקת הדלק. בין קיר האש לבין החלון הקדמי (לא רחוק מתיבת הפיוזים) יש מפצל שיוצאים ממנו 6 (אם אני לא טועה) צינורות ואקום שקשורים למנוע ולמערכת ההזרקה. אתה יכול לראות האם הם תקינים בצורה פשוטה: הם מחוברים לאקונומטר בלוח השעונים ואם הוא מתפקד נכון הצינורות תקינים.

חוץ מזה בכל רכב ישנו צינור ואקום המחבר בין הבוסטר למנוע ונותן לחץ מהסעפת להפעלת הבוסטר. מה שקרה בתגובה שדיברה על זה הוא שבגלל משהו לא תקין (מן הסתם השסתום שנמצא על הצינור) הלחץ חזר לתוך הסעפת וחנק את המנוע.

למיטב זכרוני למערכת ההצתה בדגמים האלו באמת אין ואקום.

זהו פחות או יותר

פורסם

הרכב הוא עם הזרקה. האקונומטר עובד בצורה תקינה (למיטב הבנתי). כדי לחזק את דבריי - לפני מספר ימים הוצאתי את פילטר האוויר (שהיה מטונף לחלוטין) ולאחר מכן האקונומטר החל להגיע גם לקצה הסקאלה - דבר שלא היה לפני כן.

בזמן הפעלת הסוויץ' היה נשמע רעש במשך כמחצית הדקה ולאחר מכן נעלם. פירקתי היום את הכיסא האחורי, הצינור של הואקום היה מנותק. חיברתי אותו, ואז הסתבר שאחת היציאות שלו היא לכסא הנהג (ליד מתקן של חגורת הבטיחות) והיציאה הזו גם מנותקת. חיברתי הכל, אך לדאבוני הנעילה המרכזית לא חזרה לפעול כמצופה. איך הנעילה פועלת? האם כאשר כל הדלתות נעולות ואז פותחים את דלת הנהג עם מפתח, כל הדלתות נפתחות גם כן?

שוב תודה, ליודעי הדבר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
איך הנעילה פועלת? האם כאשר כל הדלתות נעולות ואז פותחים את דלת הנהג עם מפתח, כל הדלתות נפתחות גם כן?

כן.

פתיחת דלת הנהג (עם מפתח מבחוץ, או עם הידית מבפנים) משחררת את נעילת יתר הדלתות, פיית מילוי מיכל הדלק, ונעילת תא המטען.

הואקום במערכת אמור להשמר, ולאפשר את הנעילה המרכזית הזו גם כשהרכב כבוי.

בפועל, ברכבים ישנים, הואקום לא נשמר, והמערכת עובדת כשהרכב מונע בלבד.

המערכת הזו היתה בשימוש עד לפני עשור (עם תגבור חשמלי לשמירה על הואקום ברכב שעמד זמן רב).

ואקום נוסף, וסביר שאינו קיים ברכבך - אלא בדגמים מפוארים במיוחד - שמירה על תא נוסעים מבודד לחלוטין מהחוץ, למניעת מעבר ריחות ובידוד אקוסטי מלא מהסביבה.

תא הנוסעים הוא חלל מבודד מהחוץ, וישנו שסתום שחרור על / תת לחץ המאפשר פתיחת או טריקת הדלתות, אחרת הדבר בלתי אפשרי כמעט. חפש במנוע החיפוש של הפורום, לדעתי יש הסבר של חן פרחי על המערכת הזו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

המערכת שאתה מתאר נשמעת פנטסטית, חיפשתי עליה בפורום ולא מצאתי.

הכיצד הנוסעים יכולים לנשום במצב של תת לחץ שכזה?

• תוכן חדש...