Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

just the tip:sissies:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

למובילים שהביאו לי מכונת כביסה נתתי טיפים. הם לא רק מובילים, הגם גם מורידים במדרגות בכניסה, וגם מעלים במדרגות הצרות בבית.

אמנם חברת ההובלה מתמחרת את המדרגות במחיר ההובלה, אבל איני יודע אם המובילים עצמם מקבלים על זה בונוס. גם לא הגעתילמצב שבו המובילים ביקשו טיפ.

שליח שהביא לי אתמול איזו מתנה לחג הסתובב ויצא לפני שהספקתי להודות לו. בודאי שלא היה לי זמן לחפש כסף (מה לעשות, התיק שלי נמצא רחוק מאד מדלת הכניסה).

כמובן שאם יעשו עבודה לא נקיה או יגרמו נזק לא יזכו לטיפ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נורא קל לקחת נקודות קיצון אנקדוטיאליות ולהשליך על הכלל ועוד לגרור את זה לקיצונות (זוועות, מושפל, מופקע).

אחכ אתה שואל למה אני מדבר עליך ולא על הטענות שלך ועוד קורא לביקורת מנומסת "התקפה אישית".

יופי! :onfire::onfire::onfire:

הגענו למצב שמלצר מעז לרדוף אחרי לקוח כי הוא לא נתן טיפ ראוי (פעם זה 10% פעם זה 20%, כל מקום והפרוטקשן שלו), ללא קשר לאיכות השירות, אישית חוויתי זאת פעמיים, היה משפיל ומביש.

"ביקורת מנומסת" - " אתה בן אדם של BBB אתה לא מכיר מסעדות", ואם הייתי יושב כל יום במסעדת יוקרה אז הדעה שלי נחשבת? מאיפה לך איפה אני יושב?

"אחר כך אתה שואל למה אני מדבר עלייך" - כן, אני שואל למה אתה מדבר עליי, כי אני לא חושב שזה רלוונטי לנושא, לא נראה שזה מפריע לך להמשיך ולהפוך את החוויה האישית שלי לבדיחה.

אני רק מקווה יום אחד ליפול על המלצר המהולל הזה ששומע מזלג נופל ויודע את הדגם שלו או משהו כזה, אה ויש לו בלוטות טעם וריח בדיוק כמו שלי כדי שיכול להגיד לי מה יהיה לי טעים.

אם מלצר גרוע מקבל 10% כנראה שאחד כזה יקבל 100%.

פורסם (נערך)

באגירה/סלואורייד, בתור מי שכן חווה "מלצר אמיתי" כהגדרתכם, לא פעם ולא פעמיים - זה *ממש* לא מה שעשה את החוויה *עבורי*.

החוויה שלי במסעדות היא נגזרת של איכות האוכל, זו ההנאה שלי ועבור זה אני הולך. מצידי שהמלצר יוחלף ברובוט (הייתי במקום כזה ביפן, אגב, היה מגניב).

מי שאמר שאפשר לקחת אוכל הבייתה, אז... לא. זה לא עובד ככה, אוכל אינו באותה רמה כשאתה מוסיף אריזה וזמן שילוח, אם ימציאו קופסא מיוחדת ששומרת על המנה as is הייתי שמח לאכול בבית.

אני מבין שעבורכם זה כן פקטור, אני לא מבקר וחושב שזה מאוד לגיטימי, אבל מציע שתקחו בחשבון שלא כולנו חווים דברים בצורה זהה, חלקנו משקללים פנימה את המלצר שממלא לך את כוס המים אחרי כל שלוק וחלקנו מעדיפים שהוא רק יעזוב אותנו בשקט.

__

עכשיו שנראה שיש +/- קונצנזוס בנוגע לכך שמנטליות הטיפים היא דבר רע (כי כסף שחור, כי שכר משולם ע"י לקוח ולא מעסיק, כי טיפ לא פרופורציונלי לשירות אלא למחיר המנה, כי זה נהיה ברירת מחדל, כי מלצרים לא מיוחדים ביחס למקצועות אחרים, כי...) נותרה השאלה הכי מעניינת:

איך זה שכולנו (/רובנו המוחלט) זורמים עם זה...?

וכאן אני חוזר להודעה הראשונה שלי - מנטליות עדר. בעיני זה מרתק.

__

נקמיצ'י - מסכים לחלוטין. הזוי. תחשוב גם מה זה עושה ליוקר המחיה.

אבל בוא תשמע מה עוד יותר הזוי -

יצאנו למסעדה עם חברה ישראלית שגרה בארה"ב כמה חודשים.

קיבלנו את החשבון, והשארנו 15-18% טיפ כל אחד בערך.

אני שם לב שהחברה עוברת על הקבלות ונלחצת, עושה כל מיני חישובים - מה קרה? מסתבר שמבחינתה הקונפירמיזם הגדיר כי "מקובל" להשאיר 20%, מרוב הפדיחות על החברים ה"קמצנים" שמשאירים רק 15-18 היא רצתה להשאיר יותר בשביל לאזן את זה חזרה למקום ה"הגיוני".

זה, בעיני, מקרה בוחן לכמה קונפורמיזם יכול להכניס אדם למצב אירציונלי בעליל, ומכאן כל נושא הטיפים מסתעף לנושא הרבה יותר מעניין של איך אנחנו כחברה יכולים לעשות דברים מטופשים להחריד רק עקב מוסכמות משוללות הגיון.

עכשיו עזבו שטויות, מי מרים את הכפפה ומכניס למוסכמה החברתית שמתכנתים מקבלים מסאג' כל ערב? כואב לי הגב

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור - אתה יודע כמה אפליקציות לחישוב טיפים מסתובבות באפסטורים למיניהם? כאילו שהמחשבון המובנה שקיים בטלפון לא מספיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אור, אני רק מתייחס למה שאמר גטוסו על מקצוע המלצרות. בטח שזו לא חוויה שמעניינת כל אחד, אבל זה בהחלט לא מקצוע שזמנו עבר. על עניין הטיפים אין ויכוח. בעל המקום צריך לתגמל את העובדים, לא הלקוחות. הלקוחות של הבוס שלי לא נותנים לי מעטפות מתחת לשולחן כשהם מרוצים מהתוצרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בלי שום קשר לחילוקי הדעות כאן, מלצר/ שליח/

נותן שרות שמתעמת עם הלקוח על "לא נתת לי טיפ" הוא חוצפן שצריך להתלונן עליו למנהל שלו.

ואם כבר הדיון, קניתי מקרר, אספקה בשבוע הבא, צריך לתת למובילים טיפ? :wink:

כן , יהיה נחמד אם תתן להם טיפ - אצלי הם הביאו את המקרר הביתה בצורה יפה ומוגנת.

פתחו את הדלתות, התקינו את הרגליים וישרו את המקרר.

וגם תיאמו את סגירת הדלתות, שיסגרו לבד מעצמן.

והפעילו את המקרר לבדיקת תקינות הפעלה.

הם עבדו כ 10 דקות על התאמה טובה והפעלה במטבח.

לא הניחו את המקרר בכניסה לבית והלכו.

וגם לקחו את המקרר הישן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני רק מקווה יום אחד ליפול על המלצר המהולל הזה ששומע מזלג נופל ויודע את הדגם שלו או משהו כזה, אה ויש לו בלוטות טעם וריח בדיוק כמו שלי כדי שיכול להגיד לי מה יהיה לי טעים.

אם מלצר גרוע מקבל 10% כנראה שאחד כזה יקבל 100%.

נתקלתי בכמה וכמה. אפילו אחד שדפק ספרינט (שקט) כשראה שאשתי בהריון כשנכנסנו למסעדה, והגיע לכיסא שלה עם כרית לגב בדיוק כשעמדה להתיישב.

יחד עם זאת, המלצר הזכור לנו ביותר הוא במסעדה של שף מוכר בניכר, שבמסגרת ארוחת טעימות נתן פתיח של הסברים על כל מנה. על המנה השלישית הוא סיפר שהיא מזכירה לו את הטיול שלו לאיטליה לאחרונה, בגלל המרכיבים הפשוטים אך טריים מאוד שמשתלבים למנה עילאית.

כעבור כחצי שנה שבנו למסעדה לארוחת טעימות שונה (הרכב מנות שונה לחלוטין) וקיבלנו את אותו המלצר. משום מה גם פה המנה השלישית הזכירה לו את אותו טיול לאיטליה שגם היה לאחרונה ומאותן הסיבות :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

וגם לקחו את המקרר הישן.

אייל.

נשמע לי בדיוק מה שמצופה מחברה שמספקת לך מקרר. לא פחות ולא יותר.

פורסם (נערך)
...ואם כבר הדיון, קניתי מקרר, אספקה בשבוע הבא, צריך לתת למובילים טיפ? :wink:

עברתי דירה בשנה האחרונה והזמנתי הרבה מוצרי חשמל חדשים (מקרר, מדיח, מכונת כביסה). רק למוביל של המקרר נתתי טיפ וגם זה רק 20 ש"ח. דמי המשלוח שולמו כמובן בעת קניית כל אחד מהמוצרים.

אסביר את ההגיון שלי:

למובילים שהעבירו אותי דירה נתתי 100 ש"ח לכל אחד (X5). הם עבדו שעתיים, והיו צריכים לשמור על הדברים. לעומת זאת, מובילי מוצרי החשמל עבדו 10 דקות והביאו מוצרים ארוזים היטב בקרטונים/קלקרים. מוביל המקרר היה צריך להוציא אותו מהאריזה בלובי הבניין כי לא נכנס למעלית וגם למקם אותו בדירה ולכן קיבל משהו. האחרים רק העמיסו על עגלה ופרקו בסלון ומכאן זו בעיה של הטכנאי שיבוא להתקין. אין מדרגות ואין צורך במאמץ מיוחד.

אם הייתי צריך לתת טיפ יחסי אז היה יוצא פחות מ-10 שקל וזה מרגיש לי מעליב יותר מלא לתת כלום.

בכל מקרה אף אחד לא דרש טיפ.

עריכה:

בנושא השרשור - אף פעם לא יצא לי לא להשאיר טיפ בכלל, אבל כן יצא לי להשאיר מתחת ל-10% כשהשירות היה גרוע (להיאלץ להזכיר דברים שביקשתי, לחכות המון זמן כדי לקבל יחס וכו').

פעם אחת, מלצרית חוצפנית אפילו רדפה אחרי החוצה ודרשה/שאלה על הטיפ. קיבלה הסבר קצר, לא כל כך הסכימה, הסתובבתי והמשכתי ללכת.

עכשיו שדמי השירות בעצם יוכנסו לחשבון, האפשרות הזו לא תהיה קיימת (כמה מאיתנו באמת ילכו להתלונן למנהל ולדרוש שיורידו את דמי השירות מהחשבון?)

כשהשירות סטנדרטי משאיר 10% מעוגל כלפי מעלה. כשהשירות טוב במיוחד או כשבאנו עם הילדים שלכלכו את האיזור, משאיר באיזור ה-15%.

גם אני מאילו שמעדיפים שיעזבו אותם לנפשם וסתם מציק לי כשמלצר בא אליך באמצע הביס ושואל אם הכל בסדר. מצידי תדאג להיות בטווח הראיה שלי ותשתדל לא לקבור את המבט בריצפה כדי שאוכל לסמן לך לבוא אם אני צריך משהו. סה טו.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
אור, אני רק מתייחס למה שאמר גטוסו על מקצוע המלצרות. בטח שזו לא חוויה שמעניינת כל אחד, אבל זה בהחלט לא מקצוע שזמנו עבר. על עניין הטיפים אין ויכוח. בעל המקום צריך לתגמל את העובדים, לא הלקוחות. הלקוחות של הבוס שלי לא נותנים לי מעטפות מתחת לשולחן כשהם מרוצים מהתוצרים.

כשאמרתי שמלצרות הוא מקצוע Overrated, לא אמרתי שהוא צריך להכחד מן העולם, אמרתי שזה מקצוע שמתוגמל ומעורך יתר על המידה מכורח הנורמה החברתית שנבנתה סביבו, אפילו עבודה גרועה או בינונית מינוס מזכה את העובד בתגמול כספי שנקבע מראש כבונוס בלבד, כאשר הצדקת הטיפ היא תמיד דברים בסגנון "הם כולם סטודנטים מסכנים" ו- "אתה יודע איזה קשה זה כל היום לעמוד על הרגליים?", קיימים הרבה מקצועות אחרים שלעיתים דורשים הרבה יותר כישרון ומאמץ, אבל איכשהו מבין כל המקצועות, מלצרות "זכה" בנורמת הטיפים הנ"ל.

כן קיימים מלצרים ששומעים מזלג נופל וזורקים לך חלופי במאית השניה, אבל מה לגבי מקצועות אחרים שמבצעים את עבודתם בחירוף נפש ומקריבים הרבה יותר? איפה הכבאים, הרופאים? מישהו יכול לטעון שלהחליף מפית יותר חשוב וקשה מלבצע ניתוח מעקפים? אז איפה הטיפים לרופאים?

מלצרות היא Overrated.

זה בכלל לא קשור למקצועיות השירות, זה עניין של נורמה חברתית מטופשת שאין טעם להצדיק אותה באנקדוטות על מלצרים מעופפים בין שולחנות,

יהיה טוב מלצר ככול שיהיה, אתה משלם טיפ רק בגלל שכולם עושים את זה, כי כשרופא מציל לך את החיים אתה לא רואה צורך להכניס יד לכיס ולהוציא 200₪, מקסימום ברכה שהוא תולה במשרד או שי קטן.

פורסם (נערך)

וגם לקחו את המקרר הישן.

אייל.

צריך לתת טיפ לרופא שהקשיב לבעיה שלי, חייך ודיבר אתי בנימוס והתאים לי טיפול שמתאים בעיניי?

צריך לתת טיפ לרופא שניתח אותי והציל לי את החיים אבל היה חרא של בנאדם?

צריך לתת טיפ לקופאית בסופר שהכניסה לי את המוצרים לשקית בשבילי?

למתדלק?

לשף שהכין את ההמבורגר כמו שביקשתי, בדיוק מדיום ובלי חמוצים ועגבניה?

אני בטוח שאתה עשר אייל, אבל אתה מסרב להבין משהו פשוט. לקוח לא אמור לשלם את השכר של עובד, אלא המעסיק שלו. פינוקים, טיפים ובונוסים זה נחמד, אבל לא על זה אמור להתבסס שכר.

אני אוכל בחוץ לכל הפחות פעם בשבוע (במחיר מלא, לא תן ביס וכאלו) ואני לא מכיר מקום אחד שהייתי מפסיק ללכת אליו אם המחיר היה עולה ב10-15% למנה. אמת לאמיתה. מה גם שאם באמת יהיה חוק נורמלי, אז המחיר יעלה בכל המסעדות בארץ, אז אין באמת ברירה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

התעוררתי עכשיו, ונהנתי לקרוא את הדיון היום.

ושוב - זה דיון לפתח תאים אפרוריים, וגם את הסקרנות שלי.

אני תמיד אומר - כי לא כל החוכמה בידיים ובראש שלנו, וכדאי גם ללמוד מאחרים.

ולא, מסעדה זו או אחרת, היא נושא הדיון.

כדוגמה - מבחינה פסיכולוגית ואנושית , מעניין אותי לדעת

כיצד הנורמות במדינות מערב ארה"ב - העלו את הטיפים ל 20% .

* - גם אני כלקוח בסירה הזו, ויותר מכך עם שני כובעים, כמסעדן וכלקוח.

ומאחר ומכירים אותי, יש מעיין רמת ציפיות כי אני אתן תמיד טיפ יפה.

וגם לי לפעמים יש דילמות - ואם השרות אשר קבלנו, היה לא משהו..

אז פתרתי זאת כך, אני משאיר טיפ יפה בכל מצב - אבל יוצר קשר אח"כ עם המסעדה.

ומספר על ההתנהלות, ומקווה כי הנושא יתוקן, למען המסעדה, ולמען הלקוחות שיבואו אחרי.

וכך גם אני מוריד את הדילמה מהמחשבות.

אני הייתי בסדר, ומגלגל הלאה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
נשמע לי בדיוק מה שמצופה מחברה שמספקת לך מקרר. לא פחות ולא יותר.

אני נהנתי בכייף, לתת להם את הטיפ.

לדעתי הם השקיעו היו אדיבים, שאלו היכן להתקין, ועשו עבודה יפה.

אני עשיתי זאת מרצוני, הם חייכו ואמרו תודה.

לא כל-דבר צריך לבדוק מבחינה הגיונית.

לפעמים סתם כייף לתגמל אדם אשר עשה לדעתי עבודה יפה.

ולי התאים לתגמל אותם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אז מצאנו את הפתרון: לתת טיפ של 10-15% באופן שיטתי גם אם השירות גרוע (כי תארו לכם כמה עוד היו זורקים עליכם בלי זה) ואז להרביץ ביקורת Yelp רעה.

ככה תורידו את הקונפליט מעליכם, הייתם בסדר מבחינה חברתית ואפילו עשיתם שירות לבעל המסעדה (היי, לא תזרוק איזה משהו לכיוון שלנו על העזרה?)

giphy.gif

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תוכן חדש...