Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תכלס, גם המלצר כי עכשיו יקבל הפרשות ביטוחיות, פנסיוניות, בטל"א וכו על כל ה 6000.

לא בדיוק. שים לב לזה (הובא במקור ע״י פאלו):

מצד שני קובעים השופטים כי המעסיק רשאי להגיע להסכמה עם עובדי שרשרת השירות כי הוא יוכל להשתמש בכספי התשר, העולים על שכר המינימום או על שכר בשיעור גבוה יותר שסוכם עליו, לתשלום תשלומי החובה החלים עליו, כגון חלקו בדמי הביטוח הלאומי ובהפרשות לפנסיה או תשלום הזכויות הסוציאליות של עובדי שרשרת השירות.

כלומר מתוך ה-6000, המעביד ינכה למלצר מס הכנסה, את החלק של שניהם בדמי ביטוח לאומי, את החלק של שניהם בהפרשה לפנסיה, ואולי גם עוד אי אלו סוכריות שנחשבות כ״זכויות סוציאליות״ (דמי הבראה? נסיעות?).

כמה ישארו עכשיו למלצר האומלל מה-6000 המקוריים?

לדעתי הסעיף הזה, שמאפשר לבעל העסק להשתמש בטיפים כדי לשלם את החובות שלו בתור מעסיק, הוא בעייתי - בלשון המעטה.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וגם בפסיקה של בית המשפט לעבודה, יש עדיין בעיה משפטית.

הפסיקה סותרת את הוראות ופסיקת בית המשפט העליון.

אשר קבע כי הכנסת אמורה לחוקק את החוק בנוגע לשכר המלצרים והטיפים, ובמידה ותמצא לנכון.

ולא על בית-המשפט העליון לקבוע את החוקים.

וכאן נכנס, בית המשפט לעבודה בנעלי המחוקק וקבע את החוק.

אייל.

מבלי להיכנס למהות העניין עצמו, הנקודה הזו בעיני לא פחות חמורה בהסתכלות כוללת.

להבנתי לאחר פסיקת בג"ץ הכנסת החליטה באופן מודע להשאיר את המצב על כנו ולא לחוקק חוק

בנושא זה.

זה נורא נחמד שלבית המשפט יש דעה בנושא, אבל עם כל הכבוד לבוא ולחוקק במקום הכנסת זו חריגה מסמכותו בית המשפט באופן המובהק ביותר.

קצת מייתר את כל העניין הזה של מוסדות דמוקרטיים.

פורסם

מלצרות היא לא כריית פחם של המאה ה-21 כמו שכמה כאן מנסים לצייר אותה, התגמול היחיד שצריך לראות מלצר מהלקוח הוא "תודה", במקרה של מלצר ממש כישרוני, ז"א יודע לדבר בנימוס בסיסי, יודע לרשום הזמנה בלי שגיאות כתיב, יכול ללכת כמה מטרים ספורים בקצב סביר+ ולהחזיק מגש עם כמה צלחות בלי לשרוף את המקום ולשבור את כל הכלים, במקרה כזה הלקוח יכול להוסיף "רבה" ל-"תודה".

מי שצריך לתגמל את העובד הכישרוני הנ"ל בדברים אחרים מלבד מילות שבח הוא לא אחר מאשר המעסיק שלו, שאיתו יש לו חוזה העסקה ואיתו הוא צריך לסגור את שכרו.

בשלל עבודות הסטטוס קו הוא שכל עובד נותן את המירב שהוא יכול מעצמו עצם היותו מקבל שכר, מי שנותן אקסטרה מקבל בונוס ממעסיקו ומי שלא משקיע מספיק נאלץ לחפש עבודה אחרת או להתפשר על השכר, כשהטיפ הוא נורמה אין שום טעם להשקיע ולהיות מעל לבינוני או אפילו גרוע.

לכל אלה הרואים במלצרים מסכנים חסרי ישע ושלל סיפורי סבתא שהטיפים זה השכר היחיד שלהם ואם לא תשאיר להם x בסוף הארוחה הם ימותו ברעב ללא משכורת,

אתם בדיוק הבעיה שזה קורה מלכתחילה, הטיפים שלכם מונעים מהם שכר הוגן,קבוע וראוי לכישרונם.

אתם מעודדים מצב שעובד חרא יקבל 100₪ טיפ כי הוא שירת מישהו עם עודף כסף, ועובד כישרוני ירוויח 1₪ טיפ כי באותו זמן הזמינו אצלו כוס מים ועוגיה.

היכן השוויון והכבוד הראוי?

תפסיקו לתת טיפים למלצרים אם באמת אכפת לכם מהם, אתם רק גורמים ל-No-Win situtaion לטווח הרחוק גם לכם וגם למקצוע.

נעזוב את הפן הלא חוקי שבעניין התשר (העלמת מס, שחור על גבי לבן), אם נסתכל רגע על ההתנהלות של רשת מקדונלדס, זוהי דוגמה מצויינת לכמה שמקצוע המלצרות הוא Overrated, כיום אתה יכול להכנס לכל סניף, להזמין דרך אפליקציה, לשלם באשראי, לקחת את ההזמנה, לאכול וללכת.

כל זה מתבצע ללא הנפשות הפעולות - המלצריות שיגבו על התיווך בינך לבין המטבח 10%.

מה שלא מפתיע זה שיש כאן כמה שאומרים אפילו לתת יותר מ- 10 אחוז כנורמה, ברור כשמש שעומד מאחוריהם אינטרס לנפח את החשבון כמה שיותר לנו הלקוחות, כדי לשלם כמה שפחות למלצריות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל נכון, חוץ מלהשוות את כל תחום המסעדות למקדונלדס. חוויה אמיתית של מסעדה ברמה מחייבת מלצר שישרת אותך, אחרת מה הטעם ללכת למסעדה? תזמין אוכל הביתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסיבה היחידה שאני משאיר טיפים זה הנורמה והפחד שלא ישימו לי משהו באוכל שלא צריך להיות שם.

מהחוויות המעטות שיש לי כשאני הולך למסעדות רמה השירות ברוב המסעדות הרגילות לוקה בחסר.

פורסם (נערך)
הכל נכון, חוץ מלהשוות את כל תחום המסעדות למקדונלדס. חוויה אמיתית של מסעדה ברמה מחייבת מלצר שישרת אותך, אחרת מה הטעם ללכת למסעדה? תזמין אוכל הביתה.

את הזעווה שמגישים במקדונלדס אני כבר מתקשה לעכל גם אם זה המקום היחיד שזמין ואני מת מרעב. צריכים להוריד מחירים ב-50% ואז זה יתאים לרמה. וכמובן החוויה הפסטפודים הכי נוראית שיש. הכי הורג אותי כש יש שם תורים בלתי נגמרים כאילו מחלקים שם אוכל משובח בחינם..

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

גאטוסו8,

אתה מפספס לחלוטין את עניין המלצרות.

את מה שניתן לעשות במקדונלד יכולה לעשות גם ביתו בת ה 13 של הבעלים (סיפור אמיתי, שירתה אותי אתמול, יש חופש מהבית ספר אז מחלטרים במלצרות) אבל מלצר אמיתי, באמת אמיתי,

כזה שיורה לך את כל מרכיבי המנה של כל מנה בתפריט,

כזה שבשיחה של 2 דקות ידע איזה מנה מתאימה לך ואיזה לא,

כזה שאיך ששומע את המזלג נופל מתיצב לידך עם חלופי כי לפי רעש הנפילה הוא יודע בדיוק מה נפל לך,

כזה שיודע בע"פ את הספיישלים של היום וממליץ לך עליהם ולא שאתה פתאום מגלה באמצע הארוחה שיש היום ספיישלים,

כזה שרואה שמתחיל להגמר לך הלחם ואתה באמצע המנת קרפצ'ו מוציא לך סלסילה נוספת אום דה האוס,

מלצר כזה, זה מה שעושה ארוחה טובה לארוחה פצצה.

לצערי, הסטנדרט הזה די לא קיים בארץ אם נתעלם לרגע מהמסעדות המובילות והמקפידות ויש לא מעט כאלה, רק פשוט לא מספיק.

הסטנדרט בארץ זה סטודנט/ית שהמלצרות זה איזה עיסוק צדדי ושולי שרק נועד לשלם חשבונות, רובם באים לעבודה, לא באים באמת לעבוד.

ומרשים לעצמם להפגין סטנדרט מלצרות ירוד כי הנורמה היא לתת טיפ בכל מקרה והוא את הכסף שלו יקבל בכל מקרה.

את הזעווה שמגישים במקדונלדס אני כבר מתקשה לעכל גם אם זה המקום היחיד שזמין ואני מת מרעב. צריכים להוריד מחירים ב-50% ואז זה יתאים לרמה. וכמובן החוויה הפסטפודים הכי נוראית שיש. הכי הורג אותי כש יש שם תורים בלתי נגמרים כאילו מחלקים שם אוכל משובח בחינם..

פריחת הבורגריות בארץ גרמה לכך שאני כבר שנים לא יודע איך נראה סניף מקדונלד (גם לפני זה הייתי אולי פעמיים בשנה כברירת מחדל אחרונה).

אם אני יכול (סתם כדוגמא) לאכול בדוריס קצבים המבורגר מעולה, 250 גרם+ציפס (אמיתי, לא קפוא) +שליש טובורג ב 49 ש"ח, מה יש לי לחפש במקדונלד.

הערה אחרונה,

אם כבר ממסדים את הטיפים ואוספים אותם לקופה מרכזית שמחולקת בין כולם, לא רואה סיבה לא לשתף ב"חגיגה" את צוות המטבח. מה, הם חלק פחות חשוב בשרשרת המזון? כי ברמנים, אחמשיות ומארחות כן מתחלקים בקופת הטיפים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא משווה את מקדונלד'ס כי היא נותנת חוויה שונה, אבל השתמשתי בה כדוגמה לכמה התחום של מלצרות הוא מוערך יתר על המידה, בעיקר בגלל האינטרס של בעלי המסעדות והמלצרים להשקפה הזו.

באופן כללי כל אחד הולך למסעדה ומחפש בה חוויה אחרת, מסעדה מבחנתי זה לצאת מהבית ולטעום אוכל אחר עם רמת גימור שונה ממה שהיכולות שלי מאפשרות, אולי יש כאלה שצריכים מישהי שתקרקר סביביו עם חיוך מאולץ כל הערב, אני מעדיף דווקא להמנע כמה שיותר ממפגשים מהסוג הנ"ל, כמה שפחות אנשים שמעורבים באוכל שלי יוזיל לי את המחיר ואת הסבירות שאוכל להרשות לעצמי לאכול שם לעיתים יותר קרובות.

אתה אומר להזמין אוכל הביתה ופותח עוד סאגה על טיפים לשליחים שהיא מעוררת זעם לא פחות.

בהזדמנות תראה כתבה שהעלתה mako בה שליח של פיצה מספר שהוא ניער בקבוק קולה ללקוח כי לא השאיר לו טיפ, אם זה לא נקרא פרוטקשן אז אני לא מוצא עוד מילה להתנהגות כזו, מי שזעם בתגובות על ההתנהגות של השליח זכה לשלל תגובות חזרה בסגנון "הרוכבים מסכנים את חייהם כדי שיהיה לך פיצה לאכול ואתה לא יכול לפרגן בטיפ?", מה אני אגיד לכם, ממש נגע לליבי.

טיפ ממני, מי שלא מרוצה מהשכר שלו יכול

א. לחפש עבודה אחרת

ב. לבקש מהמעסיק העלאה

פורסם
אולי יש כאלה שצריכים מישהי שתקרקר סביביו עם חיוך מאולץ כל הערב, אני מעדיף דווקא להמנע כמה שיותר ממפגשים מהסוג הנ"ל,

בדיוק ההפך, מלצר צריך להיות כמו שהאנגלים פעם דגלו בגידול ילדים "CHILDREN SHOULD BE SEEN AND NOT HEARD", אפילו שאלת האגב הזאת של "הכל בסדר? הכל טעים?" שכל בעל תפקיד שואל אותך 7 פעמים בארוחה מיותרת להחריד. אבל כמו שתארתי, מלצר טוב צופה את צרכי הסועדים מהצד ומטפל בזה מבלי להתריד את אותם.

בהזדמנות תראה כתבה שהעלתה mako בה שליח של פיצה מספר שהוא ניער בקבוק קולה ללקוח כי לא השאיר לו טיפ

1. דווקא פה אני לא מסכים איתך, אתה יושב לך בפנאן בבית ומישהוא רץ עבורך כשבחוץ 5 מעלות עם גשם זלעפות או לחילופין הוא עם מעיל עור וקסדה על האופנוע ב 38 מעלות ו 85% לחות, ואללה, מגיע לו טיפ ותודה רבה.

2. הסיפור שיקרי כמובן כי אתה מוסר את המשלוח ואז מקבל כסף או טיפ. מה הוא אמר לו, תחזיר לי שניה את הקולה כי לא נתת לי טיפ אז אני אנער לך אותה? או שהוא עוד לא מסר את המצרכים וחזה שלא נותנים לו טיפ אז ניער את הבקבוק מול הלקוח? בקיצור, שקר.

פורסם
גאטוסו8,

אתם מפספס לחלוטין את עניין המלצרות.

את מה שניתן לעשות במקדונלד יכולה לעשות גם ביתו בת ה 13 של הבעלים (סיפור אמיתי, שירתה אותי אתמול, יש חופש מהבית ספר אז מחלטרים במלצרות) אבל מלצר אמיתי, באמת אמיתי,

כזה שיורה לך את כל מרכיבי המנה של כל מנה בתפריט,

כזה שבשיחה של 2 דקות ידע איזה מנה מתאימה לך ואיזה לא,

כזה שאיך ששומע את המזלג נופל מתיצב לידך עם חלופי כי לפי רעש הנפילה הוא יודע בדיוק מה נפל לך,

כזה שיודע בע"פ את הספיישלים של היום וממליץ לך עליהם ולא שאתה פתאום מגלה באמצע הארוחה שיש היום ספיישלים,

כזה שרואה שמתחיל להגמר לך הלחם ואתה באמצע המנת קרפצ'ו מוציא לך סלסילה נוספת אום דה האוס,

מלצר כזה, זה מה שעושה ארוחה טובה לארוחה פצצה.

לצערי, הסטנדרט הזה די לא קיים בארץ אם נתעלם לרגע מהמסעדות המובילות והמקפידות ויש לא מעט כאלה, רק פשוט לא מספיק.

הסטנדרט בארץ זה סטודנט/ית שהמלצרות זה איזה עיסוק צדדי ושולי שרק נועד לשלם חשבונות, רובם באים לעבודה, לא באים באמת לעבוד.

ומרשים לעצמם להפגין סטנדרט מלצרות ירוד כי הנורמה היא לתת טיפ בכל מקרה והוא את הכסף שלו יקבל בכל מקרה.

אתם מפספסים לגמרי את הפואנטה בגלל הערה צדדית על מקדונלדס, אני בכלל לא מכניס למשוואה את רמת האוכל אז לא ברור לי מה פשר ההערות על כך.

לירות את מרכיבי המנה יכול גם דף נייר בנוסף לתפריט בו כתובים המרכיבים או טאבלט, רוב הפעמים זה עדיף על מלצר ששכח פתאום שיש גלוטן או בוטנים במנה מסויימת (קרה כל כך הרבה פעמים, לפעמים גם בכוונה) ומסכן חיי אדם.

"כזה שיודע איזה מנה מתאימה לך" - ברור לך שטעם זה סובייקטיבי כן? למשל לאחד מנה מסויימת יכולה להיות חריפה מאוד, לשני בכלל לא.

ספיישלים - שוב כמו שאמרתי יש דף, יש טאבלט, זה כבר קיים במסעדות כמו BBB.

"כזה שרואה שמתחיל להגמר לך הלחם ואתה באמצע המנת קרפצ'ו מוציא לך סלסילה נוספת אום דה האוס" - ​אוקי ברור לך שהמלצר הוא לא הבעלים ולא מתמחר את חומרי הגלם במסעדה, אם הלחם הוא "און דה האוס" זה רק בגלל חוקי המקום או הוראה מלמעלה ולא מעשה גבורה של המלצר נגד הממסד a.k.a המסעדה.

יש לאנשים מחשבה כזאת שהמלצר עובד אצלו, כשבעצם המלצר עובד בשביל המסעדה ומשרת אותנו כחלק מעבודתו.

וכמו שאמרת, כל הדברים שתיארת קיימים אולי במסעדות יוקרה שממילא גובות מחיר גבוה בהתאם לרמת הניראות, האוכל והשירות שהן נותנות בתמורה.

פורסם
rupni - לא"מגיע לך" או "מגיע למלצר". יש חוזה עבודה שמושג במו"מ בין הצדדים, וכל אחד יודע לנהל אותו פחות או יותר טוב. אם המלצר יודע להתנהל מול המעסיק יותר טוב ממך הוא ירויח יותר, וזה לגיטימי.

יש שיקראו לזה קפיטליזם חזירי :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ספיישלים - שוב כמו שאמרתי יש דף, יש טאבלט, זה כבר קיים במסעדות כמו BBB.

מבלי שמץ של ביקורת, ככל הנראה אתה מבלה בעיקר במסעדות בסגנון BBB (שאין בזה שום בעיה, גם אני אוהב) ןמעולם לא נתקלת במלצר מקצועי אמיתי.

והמחשבה שמלצרים משקרים בכוונה תחילה ונותנים לאלרגי לבוטנים מנה עם בוטנים?

נו באמת!

בקיצור, גם לא נתקלת במלצר אמיתי וגם אתה, מסיבותיך שלך, עם בטן מלאה על מלצרים.

פורסם (נערך)
1. דווקא פה אני לא מסכים איתך, אתה יושב לך בפנאן בבית ומישהוא רץ עבורך כשבחוץ 5 מעלות עם גשם זלעפות או לחילופין הוא עם מעיל עור וקסדה על האופנוע ב 38 מעלות ו 85% לחות, ואללה, מגיע לו טיפ ותודה רבה.

2. הסיפור שיקרי כמובן כי אתה מוסר את המשלוח ואז מקבל כסף או טיפ. מה הוא אמר לו, תחזיר לי שניה את הקולה כי לא נתת לי טיפ אז אני אנער לך אותה? או שהוא עוד לא מסר את המצרכים וחזה שלא נותנים לו טיפ אז ניער את הבקבוק מול הלקוח? בקיצור, שקר.

1. הדגשת את ה-"עבורי" כאילו שליחי דואר מטיילים עם הדואר שלי בגשם וחמסין כי זה משאלת ליבם, ממש לא, זוהי עבודתם, הם כמובן לא רואים לא טיפ ולא תוספת בשכר עבור תנאי שטח ספציפיים.

כולם עושים את עבודתם בגלל שהם בחרו לעבוד בזה, ויש להבין שלפעמים צריך לרכב בגשם, אני בטח לא הכרחתי אף אחד להביא לי אוכל בגשם, חלק מתנאי העסקה של השליח זה להביא אוכל מתי שיש הזמנה ולא מתי שמתחשק לשליח, אם הוא עושה זאת עבור שכר שנראה לו לא ראוי הוא מוזמן לפעול בנושא מול המעסיק שלו שישלם אקסטרה עבור גשם, אקסטרה עבור חמסין, אקסטרה עבור שמש ואקסטרה עבור רוח, אם זה נראה לו לא משתלם אז שלא יעסיק שליח.

על סמך מה "מגיע לו"? חוק? לא זכור לי שרשום בתפריט "מס גשם", ואם היה הייתי משלם בכיף, רק שברור לך שבסופו של דבר יתווסף גם "מס שמש" "מס רוח" וכו', לכן קובעים מחיר אחיד של x פר משלוח עם המסעדה, ככה זה בכל תחום, אף אחד לא משלם אקסטרה לחשמלאי כי הוא בא ביום גשום או כי היה לו פנצ׳ר בדרך אלי.

2. אני אפילו לא נכנס לאיך זה קרה, הסיפור הספציפי יכול להיות שיקרי אבל בטח לא הראשון משלל סיפורי הזוועות של נותני שירות מתוסכלים (שלא בצדק) שפוגעים בכוונה (שלא בצדק) ברכוש של אחר, מזון במקרה הזה.

שוב, אם לא מדובר בפרוטקשן אז לא יודע מה כן.

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
פורסם
rupni - לא"מגיע לך" או "מגיע למלצר". יש חוזה עבודה שמושג במו"מ בין הצדדים, וכל אחד יודע לנהל אותו פחות או יותר טוב. אם המלצר יודע להתנהל מול המעסיק יותר טוב ממך הוא ירויח יותר, וזה לגיטימי.

מה שלא תקין הוא שהתשלום למלצר נעשה בדרך שאינה חוקית, למעשה על חשבוננו - מדובר בכסף "שחור" שלא משולם עליו מס כחוק.

יש שיקראו לזה קפיטליזם חזירי :)

המו"מ ינוהל על ידי ההסתדרות. סוציאליזם חזירי. :).

בסופו של דבר מדובר ביכולות של העובד, בתנאים המקובלים בענף, בתנאים שבהם יכול המעסיק לעמוד ובתוצאה של מו"מ.

אם הביקוש למלצרים גבוה מהביקוש למתכנתים סביר שהמלצרים ירויחו יותר. הנקודה שלי היתה של-rupni אין מה להלין על תנאי עבודתו (מתוך המעט שניתן להבין מהודעתו) שכן גם הוא בגדר עובד לא מקצועי, או בדרג זוטר מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מבלי שמץ של ביקורת, ככל הנראה אתה מבלה בעיקר במסעדות בסגנון BBB (שאין בזה שום בעיה, גם אני אוהב) ןמעולם לא נתקלת במלצר מקצועי אמיתי.

והמחשבה שמלצרים משקרים בכוונה תחילה ונותנים לאלרגי לבוטנים מנה עם בוטנים?

נו באמת!

בקיצור, גם לא נתקלת במלצר אמיתי וגם אתה, מסיבותיך שלך, עם בטן מלאה על מלצרים.

לא ברור למה החיים האישיים שלי ולהוסיף פסיכואנליזה קשורים לדיון, זה בטח לא רלוונטי לדיון שכן אני נתתי טיעונים שלא קשורים לחוויה אישית, אבל למען הסר ספק, הייתי בשלל מסעדות בעבר, ראיתי מסעדות איכותיות וכאלה שלא, היום אני לא אוכל כמעט בכלל בשום מסעדה בגלל שלא כיף לי החיוכים המזוייפים והרכילויות אחר כך על כמה הטיפ שלי היה קטן/בינוני אפילו אם השירות היה גרוע מאוד, ובכלל כל התרבות הזאת, להרגיש שלא נתת מספיק כל הזמן, לא אוהב את זה, רוצה לשלם מחיר פיקס ושכולם יהיו מרוצים בלי שיגנבו אותי בשחור.

"מלצרים שמשקרים בכוונה" - היה סיפור על מלצרית שרשמה בטוויטר משהו בסגנון "כל פעם שטבעוני ביקש ממני מנה טבעונית במטבח שמו לו חתיכות בייקון קטנות בפנים", ועוד אחת שאמרה כי "כל פעם שמישהי בקשה ממני משקה עם חלב סויה שמתי לה חלב רגיל", שגרר שלל תגובות אלרגניים זועמים ואנקדוטות מצידם.

אלה דברים שקורים, זה שלא נתקלת בזה לא אומר שזה לא קיים.

אתה מתעלם משאר הדברים שכתבתי, אבל אני די בטוח שפשוט אין לך מה להגיד בעניין, אם כן אשמח לשמוע משהו שרלוונטי ספציפית ולא תקיפה אישית.

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8

• תוכן חדש...