Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גאטוסו8,

אתה מפספס לחלוטין את עניין המלצרות.

את מה שניתן לעשות במקדונלד יכולה לעשות גם ביתו בת ה 13 של הבעלים (סיפור אמיתי, שירתה אותי אתמול, יש חופש מהבית ספר אז מחלטרים במלצרות) אבל מלצר אמיתי, באמת אמיתי,

כזה שיורה לך את כל מרכיבי המנה של כל מנה בתפריט,

כזה שבשיחה של 2 דקות ידע איזה מנה מתאימה לך ואיזה לא,

כזה שאיך ששומע את המזלג נופל מתיצב לידך עם חלופי כי לפי רעש הנפילה הוא יודע בדיוק מה נפל לך,

כזה שיודע בע"פ את הספיישלים של היום וממליץ לך עליהם ולא שאתה פתאום מגלה באמצע הארוחה שיש היום ספיישלים,

כזה שרואה שמתחיל להגמר לך הלחם ואתה באמצע המנת קרפצ'ו מוציא לך סלסילה נוספת אום דה האוס,

מלצר כזה, זה מה שעושה ארוחה טובה לארוחה פצצה.

לצערי, הסטנדרט הזה די לא קיים בארץ אם נתעלם לרגע מהמסעדות המובילות והמקפידות ויש לא מעט כאלה, רק פשוט לא מספיק.

הסטנדרט בארץ זה סטודנט/ית שהמלצרות זה איזה עיסוק צדדי ושולי שרק נועד לשלם חשבונות, רובם באים לעבודה, לא באים באמת לעבוד.

ומרשים לעצמם להפגין סטנדרט מלצרות ירוד כי הנורמה היא לתת טיפ בכל מקרה והוא את הכסף שלו יקבל בכל מקרה.

פריחת הבורגריות בארץ גרמה לכך שאני כבר שנים לא יודע איך נראה סניף מקדונלד (גם לפני זה הייתי אולי פעמיים בשנה כברירת מחדל אחרונה).

אם אני יכול (סתם כדוגמא) לאכול בדוריס קצבים המבורגר מעולה, 250 גרם+ציפס (אמיתי, לא קפוא) +שליש טובורג ב 49 ש"ח, מה יש לי לחפש במקדונלד.

הערה אחרונה,

אם כבר ממסדים את הטיפים ואוספים אותם לקופה מרכזית שמחולקת בין כולם, לא רואה סיבה לא לשתף ב"חגיגה" את צוות המטבח. מה, הם חלק פחות חשוב בשרשרת המזון? כי ברמנים, אחמשיות ומארחות כן מתחלקים בקופת הטיפים.

ניקח מקרה היפותטי שקיים מלצר כזה, כמה אחוז טיפ תשאיר לו בסוף הארוחה או אולי שתשאיר סכום ידוע מראש ואם כן מה הסכום?

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גאטוסו8,

אתה מפספס לחלוטין את עניין המלצרות.

את מה שניתן לעשות במקדונלד יכולה לעשות גם ביתו בת ה 13 של הבעלים (סיפור אמיתי, שירתה אותי אתמול, יש חופש מהבית ספר אז מחלטרים במלצרות) אבל מלצר אמיתי, באמת אמיתי,

כזה שיורה לך את כל מרכיבי המנה של כל מנה בתפריט,

כזה שבשיחה של 2 דקות ידע איזה מנה מתאימה לך ואיזה לא,

כזה שאיך ששומע את המזלג נופל מתיצב לידך עם חלופי כי לפי רעש הנפילה הוא יודע בדיוק מה נפל לך,

כזה שיודע בע"פ את הספיישלים של היום וממליץ לך עליהם ולא שאתה פתאום מגלה באמצע הארוחה שיש היום ספיישלים,

כזה שרואה שמתחיל להגמר לך הלחם ואתה באמצע המנת קרפצ'ו מוציא לך סלסילה נוספת אום דה האוס,

מלצר כזה, זה מה שעושה ארוחה טובה לארוחה פצצה.

לצערי, הסטנדרט הזה די לא קיים בארץ אם נתעלם לרגע מהמסעדות המובילות והמקפידות ויש לא מעט כאלה, רק פשוט לא מספיק.

הסטנדרט בארץ זה סטודנט/ית שהמלצרות זה איזה עיסוק צדדי ושולי שרק נועד לשלם חשבונות, רובם באים לעבודה, לא באים באמת לעבוד.

ומרשים לעצמם להפגין סטנדרט מלצרות ירוד כי הנורמה היא לתת טיפ בכל מקרה והוא את הכסף שלו יקבל בכל מקרה.

רתך שעובד בטמפרטורות גבוהות, מרתך בצורה מקצועית מאוד והסיכוי לסדק בין החיבורים שואף לאפס. הבוס נותן לעובד עבודות מאוד מורכבות והוא מרתך בהצלחה.

האם הלקוח משלם טיפ?

עכשיו ברצינות: כל עבודה היא קשה, כל עבודה יכולה להיות משעממת, וכל עבודה מתייחסת לכל אדם שונה. אבל תמיד מי שמשלם את המשכורת לעובד הוא המעסיק, ולא הלקוח. הלקוח משלם כיבכול דרך מחיר המוצר.

גילוי נאות: אני משלם טיפ בכל חשבון שאני מגיע למסעדה. אם אקבל שירות לטעמי אפילו אשים טיפ גבוה מפעמים הקודמות.

פורסם
רתך שעובד בטמפרטורות גבוהות, מרתך בצורה מקצועית מאוד והסיכוי לסדק בין החיבורים שואף לאפס. הבוס נותן לעובד עבודות מאוד מורכבות והוא מרתך בהצלחה.

האם הלקוח משלם טיפ?

.

לדעתי, הדוגמא שלך לא נכונה, בוא ניקח דוגמא שיותר מתאימה לדעתי, בעל מקצוע מגיע אליך הבייתה ומתקן ברז דולף, אין שום צורך בטיפ.

בעל מקצוע שבא אליך הבייתה ומאבחן שיש בעיה בצינור חיצוני וצריך להקים פיגום מחוץ לבית ועלות התיקון היא 5000 שקל אבל יש לו חבר רתך שעושה סנפלינג ויעשה לך את העבודה ב 1000 שח. בא לוקח 1000 שח ועושה פצצה של עבודה.

לא תיתן טיפ?

לזו בדיוק הייתה כוונתי, בעוד שלשליח של פיצה ביום רגיל אתה יכול לתת ויכול לא לתת טיפ, לדעתי בגשם שוטף, זה לא לעניין לא לתת טיפ.

דעתי בנושא:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה אומר החוק, לגבי טיפים לשליח של הפיצה?

בפעם האחרונה שהזמנתי פיצה, מרשת גדולה וידועה, שילמתי באשראי באתר ולא היה לי כסף קטן לטיפ (בד"כ אני נותן 5-10 ש"ח).

אחרי שסגרתי את הדלת, השליח האדיב והחייכן, שהבין שלא יקבל טיפ, טרק\בעט בדלתות האש בחדר המדרגות, זרק את החשבונית ליד הדלת שלי, ובדרכו החוצה מהבניין, צילצל באינטרקום, כדי לעצבן (ראיתי אותו במצלמה של האינטרקום).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לזו בדיוק הייתה כוונתי, בעוד שלשליח של פיצה ביום רגיל אתה יכול לתת ויכול לא לתת טיפ, לדעתי בגשם שוטף, זה לא לעניין לא לתת טיפ.

מחד, אף אחד לא הכריח אותו לעבוד בזה. אם לא מתאים לו, שלא יעבוד בזה.

מאידך, אף אחד לא הכריח אותי לרצות דווקא אוכל מהמסעדה ביום של גשם שוטף.

לכן אני מסכים לחלוטין עם באגירה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מה אומר החוק, לגבי טיפים לשליח של הפיצה?

בפעם האחרונה שהזמנתי פיצה, מרשת גדולה וידועה, שילמתי באשראי באתר ולא היה לי כסף קטן לטיפ (בד"כ אני נותן 5-10 ש"ח).

אחרי שסגרתי את הדלת, השליח האדיב והחייכן, שהבין שלא יקבל טיפ, טרק\בעט בדלתות האש בחדר המדרגות, זרק את החשבונית ליד הדלת שלי, ובדרכו החוצה מהבניין, צילצל באינטרקום, כדי לעצבן (ראיתי אותו במצלמה של האינטרקום).

אני רק מדמיין מה הוא היה עושה אם זה היה בגשם :lol:

פורסם
לדעתי, הדוגמא שלך לא נכונה, בוא ניקח דוגמא שיותר מתאימה לדעתי, בעל מקצוע מגיע אליך הבייתה ומתקן ברז דולף, אין שום צורך בטיפ.

בעל מקצוע שבא אליך הבייתה ומאבחן שיש בעיה בצינור חיצוני וצריך להקים פיגום מחוץ לבית ועלות התיקון היא 5000 שקל אבל יש לו חבר רתך שעושה סנפלינג ויעשה לך את העבודה ב 1000 שח. בא לוקח 1000 שח ועושה פצצה של עבודה.

לא תיתן טיפ?

דעתי בנושא:

אף פעם לא נתקלעתי בסיטואציה כזו, ולכן אין לי תשובה חד משמעית. כרגע התשובה היא לא, כי תרבות הטיפים במסעדות אני מבין שצריך לשלם, אך לא מובן לי מהו הגבול הפילוסופי שטיפ הוא ראוי או לא. אולי בהמשך לשרשור אבין, ולכן אשנה את דעתי ביום שאהיה בסיטואציה כזו מול אדם שחסך לי הרבה כסף.

פורסם
מחד, אף אחד לא הכריח אותו לעבוד בזה. אם לא מתאים לו, שלא יעבוד בזה.

מאידך, אף אחד לא הכריח אותי לרצות דווקא אוכל מהמסעדה ביום של גשם שוטף.

לכן אני מסכים לחלוטין עם באגירה.

טוב.

שלא יתפלאו שפתאום בגשם יש פחות מכירות.

פורסם (נערך)
רעיון מעולה. יתכבד המעסיק ויעניק בונוסים לכל מלצריו שנתנו שירות טוב. את הבונוסים יתמחר במנה כמובן.

ואז לקוח לא צריך לממן שוק שחור ולמלצרים יהיה תמריץ.

אור - מסכים עם כל מילה.

בדיוק.

"ברגע שאין טיפים, והמשכורת קבועה , יש את החשש כי המלצרים ידעו כי המשכורת קבועה.. ויזרקו."

"לכן אתה רואה שרות קצת חמוץ ולא יעיל, והמלצרים הטובים עוזבים.כי מדוע להם להשקיע, אם אחרים מרוויחים מהטיפים שהם קיבלו."

על אותו משקל, למה לי לעבוד שבועות של 60 שעות, כשאני יודע שהמשכורת שלי גלובאלית ולא תשתנה אם אעבוד יותר או פחות?

למה לי להשקיע עבודה קשה להצלחת החברה, כשאני יודע שבסוף השנה הבונוסים יחולקו בין כל העובדים, הזורקים והמשקיעים, שווה בשווה?

לכן מלכתחילה משולם לי שכר הוגן לכל החבילה הכוללת, אשר מתומחר בשירותי החברה כלפי לקוחות, ומדי פעם נזרק לכיווני "בונוס ביצוע אישי" אם באמת יצאתי מגדרי והבאתי תוצאות משמעותיות (בין אם הגדלת מכירות לחברה או שירות יוצא מן הכלל ללקוח)

הפתרון? שכר הוגן למלצרים מלכתחילה אפשרות לבונוסים לפי ביצועים, אשר יהיו באחריות בעל העסק. ביטול הלחץ החברתי להשאיר X% מתוך כל חשבון כטיפ, ושמירת האפשרות להשאיר טיפ מבחירה, במידה וקיבלת שירות באמת יוצא דופן.

סיפור רלוונטי חלקית ומשעשע: אני גם מאלה שתמיד משאירים טיפ יפה, כי זה מה שיש.

באחת הפעמים הבודדות שלא השארנו טיפ ישבנו במסעדה למשך כמעט שעתיים- המשקאות הראשונים יצאו אחרי חמישים דקות ומספר תזכורות, וגם זה היה עם טעויות וחלק מהסועדים שנשארו ללא משקה.

כשהגענו לשעתיים ללא אוכל, עם המון תזכורות, עם המון פעמים שהמלצרית חוזרת לוודא שוב מה הזמנו, עם חלק מהסועדים שעדיין לא קיבלו משקה - ביקשנו לעזוב את המקום.

בעל העסק עדיין חייב אותנו במשקאות, נו מילא. אבל כשקמנו בלי לשלם טיפ המלצרית עוד הייתה אמיצה/חצופה מספיק כדי לרדוף אחרינו לרחוב ולהתלונן שלא שמנו טיפ!

ולא סתם להתלונן, אשכרה בצעקות, משהו בסגנון "אנחנו במדינת ישראל! וכאן נותנים טיפ, לפחות 15%!"

יופי... ממש יופי.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

ואחרי כל סיפורי הזוועות האלה עדיין אנשים שואלים אותי למה הפסקתי ללכת למסעדות ולהזמין בחוץ.

מה לא מספיק המחיר המופקע, הטעם הבינוני והשירות הגרוע צריך גם להיות מושפל בסיום החוויה הזאת?

לא תודה, תן לי חמישה חבר'ה שמים 50₪ כל אחד קונים אוכל שתיה ויושבים עד לא יידע בחצר האחורית עם איזה משחק ברקע או סרט עם החברה..

פורסם (נערך)

המשכתי לקרוא עוד קצת, ראיתי באחת התגובות מגננה על מלצרים שהעבודה קשה, לוחצת, שוחקת, דורשת אמפטיה לאנשים ועבודה של 5 ימים ברצף רחמנא ליצלן.

אז, רגע... זאת סיבה לקבל טיפ? אם כן, אני ראשון בתור!

כשאני מנהל פרויקט גדול בחברה עם 50,000 עובדים מסביב לעולם, כשתקציבי ענק תלוים מעל ראשי, לוחות זמנים לחוצים וניהול צוותים מסביב לעולם 24/7 - לא למשך חמישה ימים, אלא למשך חודשים ארוכים. זה לא מלחיץ? לא שוחק? לא מצריך אמפטיה וסבלנות?

האם הבוס שלי הולך לבקש עבורי טיפ? או שאולי, רק אולי, המשכורת שלי מגלמת את כל זה מראש?

ומה יוצא לי מזה אישית? למה אני עושה את זה באמת ולא זורק, אם המשכורת שלי קבועה מראש? בשביל הסיכוי שאולי אצליח לתת שירות יוצא מהכלל, אולי אצליח לספק את המובטח מהר יותר מהלו"ז וכך לחסוך עלויות, אולי אצליח למצוא דרך לצמצם הוצאות, ואולי אקבל בונוס אישי בתום הפרויקט במידה והלקוח/מעסיק יראו לנכון.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
ואחרי כל סיפורי הזוועות האלה עדיין אנשים שואלים אותי למה הפסקתי ללכת למסעדות ולהזמין בחוץ.

מה לא מספיק המחיר המופקע, הטעם הבינוני והשירות הגרוע צריך גם להיות מושפל בסיום החוויה הזאת?

לא תודה, תן לי חמישה חבר'ה שמים 50₪ כל אחד קונים אוכל שתיה ויושבים עד לא יידע בחצר האחורית עם איזה משחק ברקע או סרט עם החברה..

נורא קל לקחת נקודות קיצון אנקדוטיאליות ולהשליך על הכלל ועוד לגרור את זה לקיצונות (זוועות, מושפל, מופקע).

אחכ אתה שואל למה אני מדבר עליך ולא על הטענות שלך ועוד קורא לביקורת מנומסת "התקפה אישית".

יופי! :onfire::onfire::onfire:

פורסם

בעל העסק עדיין חייב אותנו במשקאות, נו מילא. אבל כשקמנו בלי לשלם טיפ המלצרית עוד הייתה אמיצה/חצופה מספיק כדי לרדוף אחרינו לרחוב ולהתלונן שלא שמנו טיפ!

ולא סתם להתלונן, אשכרה בצעקות, משהו בסגנון "אנחנו במדינת ישראל! וכאן נותנים טיפ, לפחות 15%!"

יופי... ממש יופי.

והעברת לה את המסר הבא?

1234.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לשבת עם חברים בחצר ולעשות מנגל כשכל אחד מביא משהו זו חוויה, אבל בין זה לחוויה במסעדה אין שום קשר.

כשאתה הולך למסעדה (אמיתית, לא מקדונלדס ולא המבורגריה בשירות עצמי) אתה לא בא רק לאכול דברים טעימים אלא גם מארחים אותך. עורכים לך שולחן, מגישים לך את המנות ומסבירים לך עליהן אם אתה רוצה, משרתים אותך ודואגים לך. כשאתה מסיים מנקים ומסדרים אחריך כך שאתה בא לאכול בלי לדאוג לשום דבר, בניגוד להזמנה במזללות שצריך לאסוף את האוכל, למצוא מקום נקי לשבת, לזכור לקחת מפיות וכל מיני שטויות כאלה. כל זה בלי להתייחס בכלל לרמת האוכל . את זה רובוטים עדיין לא מסוגלים לעשות כי זו עבודה שדורשת יותר יחס אישי מקופה אוטומטית בסופר, לכן מלצרות היא עדיין לא overrated.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בלי שום קשר לחילוקי הדעות כאן, מלצר/ שליח/ נותן שרות שמתעמת עם הלקוח על "לא נתת לי טיפ" הוא חוצפן שצריך להתלונן עליו למנהל שלו.

ואם כבר הדיון, קניתי מקרר, אספקה בשבוע הבא, צריך לתת למובילים טיפ? :wink:

• תוכן חדש...