Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ואקום מהדיסטרביוטר


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מרצדס 250 6 צילי' הזרקה מכנית שנת 72.

לפני כמה ימים ניתקתי את הצינורית שיוצאת מהדיס' ולא הרגשתי משיכת ואקום ממנה.

הרכב נוסע ומגיב מצוין.

האם המצב צריך להיות ככה או שאמור להיות ואקום מהצינורית?

תודה למגיבים,

מיכאל

פורסם

צינורית הואקום אמורה לצאת מבית המצערת.

בסיבובי סרק כמעט ולא תרגיש בואקום ביציאה זו.

כאשר תעלה סל"ד תחוש בשינוי, במיוחד בעת "מכת גז" בסל"ד בינוני.

מערכת ההזרקה המיכנית נותנת למנוע תגובה מצוינת גם ללא העשרה חזקה בבנזין כמו בקרבורטור, וגם ללא קידום הצתה מטורף.

חשוב מאוד לבדוק את הכוון הבסיסי של המצערת (בורג גובל מהלך מצערת סגורה), ואת התפקוד של שסתום הפיצוי לסל"ד סרק כאשר המנוע קר.

 

בברכה,

 

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מסכים עם מה שנאמר, אבל עם תוספת קטנה.

 

הואקום הזה אמור לתת קידום הצתה כשאתה לוחץ, והוא משמעותי מאוד. ההזרקה המכאנית אכן נותנת תגובה אדירה (למה לא עושים דברים כאלה יותר...) אבל זה יכול להיות עוד יותר טוב.

 

הדיסטרביוטור במכוניות האלה נוטה להשחק, וכנראה זו הסיבה שאתה לא מרגיש הבדל. כשזה קורה ממילא ההצתה לא עובדת מדויק ולכן ההבדל בואקום לא מורגש.

 

אם זה כך הדיסטרביוטור מצריך שיפוץ או החלפה באחד טוב יותר. כמובן שניתן לסחוב עם זה ככה, אבל אם אתה רוצה עבודה מדויקת (ומדהים כמה הן טובות כשזה כך) הדיסטרביוטור מצריך החלפה.

 

בשביל לבדוק את ההשפעה תפתח את הדיסטרביוטור כשהמנוע מדומם ותתן "סחיבה" בפה לצינורית, אתה צריך לראות את הפלטה זזה.

 

בהצלחה

פורסם

שיטת בדיקה אחרת היא ניתוק הצינורית בזמן שאדם אחר לוחץ על דוושת הגז באופן קבוע סביב ה-3000 סל"ד. עם ניתוק הצינורית אמור להיות הבדל בסל"ד המנוע, אם לא מנגנון הקידום אינו תקין. יותר פשוט להחליף את מנגנון הקידום מלהחליף את כל הדיסטריביוטור.



עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה לא מדוייק. קידום ההצתה בעזרת וואקום נועד לחסכון בדלק ע"מ לאפשר שריפה טובה יותר של הדלק הנוסף בזמן האצה.

ברגע פתיחת המצערת נשאבת הממברנה ע"י הוואקום שהצטבר בסעפת היניקה וזאת לזמן קצר עד אשר המשקולות תופסות פיקוד. למיטב ידיעתי במרצדס הממברנה היא דו צדדית ומאפשר איחור הצתה.

פורסם

אם כבר בנושא ואקום מהדיסטורבוטור.

אצלי ברכב (הרכב בעל קרב' כפול), הואקום הנ''ל מנותק מהסיבה שאין לי יציאה לוואקום בקרבורטור הנ''ל.

 

האם הואקום מהדיסט' אל הקרב' משפיע בצורה משמעותית בצריכת הדלק וביצועי הרכב? חשבתי לקדם עוד טיפה את ההצתה בשביל לקבל אפקט דומה.

 

תודה, JEP.

פורסם
אם כבר בנושא ואקום מהדיסטורבוטור.

אצלי ברכב (הרכב בעל קרב' כפול), הואקום הנ''ל מנותק מהסיבה שאין לי יציאה לוואקום בקרבורטור הנ''ל.

 

האם הואקום מהדיסט' אל הקרב' משפיע בצורה משמעותית בצריכת הדלק וביצועי הרכב? חשבתי לקדם עוד טיפה את ההצתה בשביל לקבל אפקט דומה.

 

תודה, JEP.

 

 

קרבורטור כפול בלי וואקום? מוזר...איזה רכב?

פורסם

זו לא הפעם הראשונה שאומרים לי את זה.

הרכב הוא פורד סיירה עם בלוק 205 (ראש מנוע הזרקה).

 

ישנו מודול בשם ESC2 בסיירות עם קרב' הנ''ל, המודול אחראי לקידום ההצתה, בעצם הוא מחליף את החיבור לבסיס הקרב'. לצערי אין להשיג את המודול בארץ.

 

אשמח אם מישהו יענה לשאלות הקודמות ששאלתי.

 

תודה, JEP.

×
×
  • תוכן חדש...