Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח אנשים :beerchug: ,

לפני כשבועיים פרסמתי הודעה בפורום על חיפוש רכב בתקציב 20K, עם דגש על אחזקה וצריכת דלק חסכונית (רכב לסטודנט).

היו הרבה הצעות, למרבה הצער כל חיפוש שביצעתי על דגם מסויים הניב השמצות למיניהם, לכן החלטתי פשוט לחפש רכב במצב טוב ולא משנה איזה מודל(הרכבים שהוצעו בגדול היו פיאסטה,206,פולו וכו').

אחרי החג אני הולך לראות פולו שנת 2000 1.6 ידנית, 150K קילומטרג'.

לפי מה שאני יודע רכב גרמני הוא רכב מאוד אמין (למרות שאחרי שהרכב 10 שנים על הכביש זה פחות אקטואלי),

הפחד היחיד שלי כרגע זה מהעלויות הגבוהות שאנשים מדברים עליהם.

אחרי חפירה מעמיקה (מאוד!) בפורום לא ממש הגעתי למסקנה חד משמעית, להלן נתונים שמצאתי לפי חברי הפורום לגבי הפולו:

החלפת רצועת טיימינג 1400 ש"ח (היה גם מישהו שכתב 900 ש"ח)

טיפול גדול 60 K (שמן מנוע סינטטי,מסנן שמן,מסנן אויר,מסנן מזגן,מסנן דלק,4 מצתים) 800 ש"ח

רפידות בלימה קידמי ATE (יצרן מקורי) 350 שח

משאבת מיים 500 ש"ח

פלגים 100-120 (לרביעייה)

פילטר שמן - 50 ש"ח

פילטר דלק - 70 ש"ח

ביטוח מקיף + חובה + צד ג 5.000 שח

כל הנתונים על סמך הפורום, שום דבר לא מאומת,

השאלה שלי היא מה ההפרשים לדוגמא בין העלויות שציינתי לבין העלויות של פונטו ספייס (מודל 00-02),

לא יודע כבר אם עדיף ללכת יותר למוסך ולשלם פרוטות או ללכת פעם בשכחתי ולשלם הון :|

תודה מראש,

גיא.

פורסם

קודם כל - איזו סיבה יש לך לעשות ביטוח מקיף על רכב בן 10?

דבר שני - עלויות גבוהות זה קודם כל זמינות חלפים משומשים. זה אומר שאם הרכב מתחמם ואבחנו במוסך שהוונטה שלך זקוקה להחלפה, אז יש לך אופציה לגשת למגרש פירוק, לקנות וונטה תקינה ב-150-250 ש"ח, להתקין אותה ושלום על ישראל.

אם אין יותר מדי חלפים משומשים, אתה נזקק לחלק חדש - וכאן נכנס עניין של עלויות אחזקה גבוהות - לא אכנס איתך למספרים מדוייקים אבל סביר להניח שהסיפור די יקר.

שנית - ישנם גם חלקים תחליפיים שלפעמים מוזילים מאוד את עלות הטיפול. לפעמים הם לא מתאימים, וזה מעלה את המחיר - כמו למשל בפונטו ספייס אין אפשרות לשים מצתים תחליפיים, רק מקוריים - והם יקרים מאוד (מניסיון).

בכל מקרה - תמיד תחפש את הרכב שנותן לך את התמורה הטובה ביותר לכסף - שזה אומר שכדאי לחפש את הרכב עם השנתון הטוב ביותר והק"מ הנמוך ביותר וספר הטיפולים המפורט ביותר שתצליח למצוא.

בהצלחה!

פורסם

לפי מה שאני יודע רכב גרמני הוא רכב מאוד אמין (למרות שאחרי שהרכב 10 שנים על הכביש זה פחות אקטואלי),

רכב גרמני הוא לא רכב אמין מאוד, ולא חסרות דוגמאות לכאן או לכאן. עזוב אותך מסטיגמות, הם לא יובילו אותך לשום מקום.

השאלה שלי היא מה ההפרשים לדוגמא בין העלויות שציינתי לבין העלויות של פונטו ספייס (מודל 00-02),

עשית חצי עבודה, עכשיו גש לחצי השני ותריץ את אותם החיפושים גם על הפונטו :wink:

טוב, חלק מהעבודה עשינו עבורך. אתה מוזמן להציץ במדריך הרכב המשומש של הפולו וגם של הפונטו. יש שם לא מעט מידע שיוכל לעזור לך.

כמו שכתב הדוקטור, חלק מעלויות אחזקה זולות זה זמינות של חלפים תחליפיים באיכות סבירה. לנושא החלפים מפירוק אני מייחס משקל קטן יותר. בניגוד לדוקטור, לא הייתי מתקין וונטה מפירוק ברדיאטור שלי ולא נראה לי שגם אתה תתקין אחת - מעטים האנשים שמוכנים להתרוצץ בין המוסך לפירוקיה בחיפושיהם אחר וונטה מתאימה תוך כדי שהרכב שלהם מתחמם יתר על המידה ואין להם אחריות על העבודה או על החלק.

חלק נוסף, וחשוב לא פחות, הוא זמינות של מוסכים מקצועיים שאינם מורשי יבואן. מוסכים כללים לא מקצועיים עלולים לגרור אותך להוצאות גדולות בדרכם לפיתרון תקלות קטנות אך מסובכות. אם תתייאש מהמוסכים הכללים ותיגש למוסך מורשה יבואן תשלם פרמיה גבוהה בעבור המילה "מורשה". כך או כך תצא עם חור גדול בכיס. הפיתרון הוא מוסך כללי שמתמחה ביצרן הרלוונטי, אבל לא תמיד יש מוסך כזה ולא תמיד הוא נמצא במרחק נסיעה סביר ממקום מגוריך, ואז מתחילות הקומבינות שעושות כואב בכיס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קודם כל - איזו סיבה יש לך לעשות ביטוח מקיף על רכב בן 10?

יש סיבות טובות לכך - ההפרש בפרמיה בין ביטוח צד ג' (שעליו לא כדאי לותר) לביןביטוח מקיף קטן, כך שלרכב בן 10 שאינו מהדגמים שאיבדו לחלוטין את ערכם בהחלט סביר. אני נוהג ברכב בן 12 ששווי השוק שלו הוא 30,000 ש"ח כך שנראה לי שפרמיה של 1000-1500 ש"ח לשנה נראית לי סבירה. כל אחד ותחשיביו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

ביטוח מקיף אני לא יודע אם אני אעשה עדיין...הכל תלוי בתוספת כמובן, פשוט העתקתי נתונים יבשים שמצאתי בפורום.

אני גר בחיפה, יש מוסך מומלץ ולא "מורשה" לVW ? אני צריך באמת מוסך לבדיקה של הרכב.

תודה. :-P

• תוכן חדש...