Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש תמחור לסאאב 96 V4 מודל 68'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנעוריי הפוחזים ומלאי החסכים המוטוריים הצלחתי לשכנע את ההורים לקנות רכב אספנות ושאני ואבי, בעל הידע הטכני, ביחד נשפץ ונתחזקת את המכונית.

אחרי חודשים רבים של חעפושים מצאנו בראש פינה סאאב 96 V4 מודל 68 במצב בכללי לא רע למכונית זקנה, אלא שנדרש אוברול מנוע.

הרכב נקנה בסכום של 7000 ש"ח בחורף של שנת 2000.

הרכב הגיע הגרר לחניה שלי ומלאכת הפירוק של המנוע החלה.

המנוע היה במצב hope-less, לכן מצאנו מנוע חליפי ששופץ.

הרכב אז, נגרר למוסך והורכב בו המנוע מחדש, כנו כן חודשו הבלמים והוחלפו כל הצמיגים. אך מבחינה קוסמטית לא נגענו, אבל הוא בהחלט סביר.

אחרי שהשתמשתי ברכב כחודשיים בשימוש יומיומי לא מלא (עבר כ-2000 ק"מ להשערתי) כשהייתי תלמיד י"ב הגיע אליי הרכב הישן של אחי (וולבו 85') ובגלל שלסאאב התחילה בעיה עם הקלאצ' זנחתי אותה ורק לעיתים נסעתי איתה.

מאז התגייסתי ומפה לשם ובגלל עוד אלף סיבות (ועצלנותי בראשן) הרכב עומד עומד כבר שנתיים ורק לפעמים אני מניע אותו כדי שלא יתייבש לחלוטין.

אחרי שראיתי שאני עצלן מידי כדי לתחזק רכב כזה, נשאלת השאלה, כמה אני יכול לקבל על רכב כזה? או שכבר עדיף להשאיר אותו בחניה למקרה שפעם אני יזכר בו?

עומר.

פורסם
בנעוריי הפוחזים ומלאי החסכים המוטוריים הצלחתי לשכנע את ההורים לקנות רכב אספנות ושאני ואבי, בעל הידע הטכני, ביחד נשפץ ונתחזקת את המכונית.

אחרי חודשים רבים של חעפושים מצאנו בראש פינה סאאב 96 V4 מודל 68 במצב בכללי לא רע למכונית זקנה, אלא שנדרש אוברול מנוע.

הרכב נקנה בסכום של 7000 ש"ח בחורף של שנת 2000.

הרכב הגיע הגרר לחניה שלי ומלאכת הפירוק של המנוע החלה.

המנוע היה במצב hope-less, לכן מצאנו מנוע חליפי ששופץ.

הרכב אז, נגרר למוסך והורכב בו המנוע מחדש, כנו כן חודשו הבלמים והוחלפו כל הצמיגים. אך מבחינה קוסמטית לא נגענו, אבל הוא בהחלט סביר.

אחרי שהשתמשתי ברכב כחודשיים בשימוש יומיומי לא מלא (עבר כ-2000 ק"מ להשערתי) כשהייתי תלמיד י"ב הגיע אליי הרכב הישן של אחי (וולבו 85') ובגלל שלסאאב התחילה בעיה עם הקלאצ' זנחתי אותה ורק לעיתים נסעתי איתה.

מאז התגייסתי ומפה לשם ובגלל עוד אלף סיבות (ועצלנותי בראשן) הרכב עומד עומד כבר שנתיים ורק לפעמים אני מניע אותו כדי שלא יתייבש לחלוטין.

אחרי שראיתי שאני עצלן מידי כדי לתחזק רכב כזה, נשאלת השאלה, כמה אני יכול לקבל על רכב כזה? או שכבר עדיף להשאיר אותו בחניה למקרה שפעם אני יזכר בו?

עומר.

מדובר ברכב מאוד יפה וקלאסי אבל לצערי בארץ גם לרכבי סאאב אספנות (כמו לסאאב חדשות) אין מספיק הערכה ...

מנוע ה-V4 הוא גם דגם דיי נדיר, הוא הגיע רק בשנים האחרונות של הדגם, או שעשו אצלך השתלה (ואז המנוע הקודם היה 3 צלינדרים 2 פעימות).

חבל להשאיר את הרכב אצלך אם אתה לא מתכוון לשפץ אותו, זה רק יגרום לו יותר ויותר נזק עם הזמן.

אין מחירון לכאלה רכבים, המחיר הוא בר מיקוח בין מה שהמוכר רוצה לבין כמה שהקונה מוכן לשלם. אבל אם אתה שואל אותי כל מחיר בין 5K ש"ל ל-10K ש"ח הוא סביר בהחלט. אתה אומנם סדרת את המנוע אבל מצד שני הרכב עומד כבר שנתיים וזה אומר שצריך שוב לעשות טיפול לרכב שעומד (פחות או יותר מה שאתה עשית כשאתה קנית את הרכב), ולכן המחיר שקנית אותו גם נשמע מחיר טוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למעט דגמים מיוחדים המצב הקונקרטי של הרכב וכושר המיקוח קובעים את מחירו...

אם אתה גר בצפון והקונה במרכז ההובלה יקרה....

מעבר לכך צריך לזכור ש:

פחחות צבע כנראה נדרשים - העלות 2000-4000 ש"ח

ריפוד פנימי - תיקון ברמה בינונית לפחות 2000 ש"ח

הצמיגים - כבר וודאי לא חדשים כ1000 ש"ח

להערכתי (וזו לא ממש מבוססת כי אין אפילו צילום של הרכב ) המחיר במכירה יהיה נמוך

משמעותית ממחיר הקנייה!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

קודם כל נתחיל בתיקונים לעובדות. בארץ היו נפוצות מכוניות סאאב הן בדגם ה V4 והן בדגם השתי פעימות, שאף היה להיט מכירות בשנת 1966 (משהו כמו הלאנטיס של ימינו). היו בשנות השישים והשבעים בארץ אלפי סאאבים מדגמים אלו, מתוכם שרדו להערכתי כמה מאות, מתוכם רק מספר מועט (עשרות) נוסע ומתוחזק כראוי.

לגבי המנוע - מנוע ה V4 ממש איננו נדיר, הוא היה בשימוש בסאאב בין 1966 ל 1980 (מנוע השתי פעימות היה בשימוש בין 1952 ל 1967). במכונית משנת 1968 אין מדובר בהשתלה, אלא בתצורת המנוע המקורית, כפי שהרכב יצא מבית החרושת. מה שנחמד בדגם משנת 1968 זה שמבחינה חיצונית הוא יותר דומה לדגמים המוקדמים (פנסים עגולים מקדימה), מאשר לדגמים המאוחרים (פנסים רבועים).

בתצורת מנוע ה V4 יש שני נפחים נפוצים 1,500 (65 כ"ס) ו 1,700 (90 כ"ס). המנוע הוא מתוצרת פורד והיה בשימוש גם בפורד טאונוס ובנפח גדול יותר אף בטרנזיטים הראשונים. כפי שבעבר ציין פה "בני ל" מדובר במנוע הסובל מבעיה של שחיקה בגלגלי הטיימינג, בעיה שנפתרת בקלות אם מחליפים את גלגלי השיניים לגלגלי מתכת.התוצאה היא קצת יותר רעש מהמנוע - שגם ככה לא בדיוק שקט...

ועכשיו לעניין המחיר, לדעתי אפשר לקבל על רכב שכזה, בשקלול כל הגורמים המשפיעים (חלודה, צמידים, ריפודים, צבע, שעונים וכו') בין 5,000 ל 15,000 ש"ח, תלוי עד כמה הקונה מתלהב ותלוי עד כמה הרכב שמור.

לתקן את תקלת הקלאץ' זו לא בעיה - ניתן להשיג ב ebay קיטים שלמים להחלפה. או שעושים המרה לקלאץ' של סובארו.

אני באופן אישי הייתי שומר על הרכב, זאת כמובן אם יש לך מקום אכסון ראוי בשבילו, עוד מספר שנים הוא יהיה שווה הרבה יותר, גם כספית וגם רגשית. אם אתה זקוק לכסף, אז תמכור - אבל, מניסיון אישי, מתחרטים על זה אח"כ.

אני עד היום מתחרט על המיני קלאבמן הנהדרת שמכרתי לפני 10 שנים בגרושים במקום לאפסן אותה בחניה.

יניב

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

סאאב עם מנוע פורד די נדיר אך ה2 פעימות\bullnose הרבה יותר נדיר ויקר

אך גם הוי 4 מאוד יפה ומיוחד כיאה לסאאב !!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...