Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מחברת השכרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוב חסרונות אפשר לומר.

רכב שהיה בהשכרה היה אצל הרבה אנשים, ככה שהסיכוי גבוה מאוד שלא בדיוק שמרו עליו כמו רכב פרטי ועבר התעללות.

לפי דעתי עדיף לקנות רכב ליסינג, שהיה רק אצל אדם אחד.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

דעתי הפוכה

מנסיון עם רכב השכרה שקניתי וגיסי גם כן במקביל (שתי אלמרות מאלדן ואויס), דעתי היא רק טובה.

אמנם רבים נוהגים ברכב אבל הוא עובר ניקוי ובדיקה כל שני וחמישי כי לחברה חשוב שהרכב לא ייתקע.

בליסינג לעומת זאת לאיש אין אינטרס לשמור על הרכב, אין דינמיקה של בדיקה וניקוי. שמתי לב גם שרכבי השכרה נמכרים עם ק"מ נמוך יחסית לרכבי ליסינג.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני מסכים עם בני.

אספקט נוסף שיש בהשכרה ואין בליסינג, הוא שבמידה והשוכר גורם לנזק, הוא ישלם עליו - והרבה. גם לי יש ניסיון טוב עם רכב שנרכש מהשכרה ולדעתי אם הרכב יוצא טוב בבדיקה, זאת יכולה להיות עיסקה משתלמת מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המלצה שלי, כבעל ניסיון בחברות השכרה.

רק מיד פרטית!!

ואם לא מצאת אז לעשות בדיקה יסודית במכון לבחירתך, ולא לסמוך על הבדיקות שלהם.

פורסם

אחרי שראיתי מה אנשים רבים עושים לרכבי השכרה, לא הייתי חושב בכיוון בכלל, אולי בשנה הראשונה לאחר הרכישה לא רואים את התוצאות, אבל קצת אחרי... אמן.

פורסם

אז בוא אני יגיד לך על מילה מניסיון שלי עם רכבי השכרה, קילומטרז' תלוי בכמה הרכב הושכר, לדוגמא אצל המאבטחים אצלנו יש בשימוש סיטרואן ברלינגו הדגם הארוך 2010 כבר עם 42 אלף קילומטר, הרכב אצלם חודש ומתוך החודש הזה הוא היה כבוי למשך 5 6 שעות( לא אני לא טועה), הוא נוסע בתנאי שטח קשים שלא מתאימים לו, הוא לא מטופל כלל, הוא נוסע כבר שבועיים עם נורת תקלה, המגן התחתון של הרכב כבר התפרק והושאר איפשהו בשטח, יותר מעשר נהגים כבר נהגו עליו במשמרות, הרכב הושכר לחבר'ה מהאבטחה אצלנו במקום הרכב סיור הקבוע. כמובן כשהוא יוחזר לחברת השכרה הוא יישטף וינוקה, אבל אני לא מקנא באדם שיקנה את הרכב הזה, שיילך מפה רק לגריטה. זהו כמובן מקרה ספציפי שאני מכיר ויכול להיות שלא משקף כלום ויכול להיות שכן, לשיקולך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

+1

לא יעזור בית דין, אפילו אם מטפלים ברכב כל שני וחמישי ( מה שלא נראה לי ממש ) הרכב עדיין עובר התעללות כי הרכב הוא לא פרטי, כמו שתיאר הבחור מעליי. אי אפשר לדעת איפה האנשים נוסעים עם הרכבים הללו.

דעתי האישית- לא הייתי קונה רכב מהשכרה , גם אם למראית עין הרכב נקי, והיו מבטיחים לי שיעשו תיקוני צבע, ועוד כל מיני דברים. עצם המחשבה שהרכב "נשחט"מרתיעה אותי.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
דעתי הפוכה

אמנם רבים נוהגים ברכב אבל הוא עובר ניקוי ובדיקה כל שני וחמישי כי לחברה חשוב שהרכב לא ייתקע.

.

עבדתי בחברת השכרה בתור נהג. הרכבים אמנם טופלו במוסכים מורשים וב"מרכזי שירות" מוכרים, אבל הם בפירוש לא עוברים בדיקה בכל שני וחמישי. הייתי עובד אכפתי, ואני יזמתי פניות למוסכים עד שהבנתי כי אין טעם. כל עוד הרכב נסע, אז הוא נחשב תקין.

אני מסכים עם בני.

אספקט נוסף שיש בהשכרה ואין בליסינג, הוא שבמידה והשוכר גורם לנזק, הוא ישלם עליו - והרבה. גם לי יש ניסיון טוב עם רכב שנרכש מהשכרה ולדעתי אם הרכב יוצא טוב בבדיקה, זאת יכולה להיות עיסקה משתלמת מאוד.

ממה שקראתי לאחרונה בפורום, נראה לי שיש מגמה לחייב את נהגי הליסינג בנזקים שנעשו לרכבים. כך או כך, אין מצב שבו לא משלמים על הנזק, בין אם המעסיק משלם, או הנהג.

בנוסף, השוכר אכן משלם הרבה מאוד על נזקים, אך זה לא מגולם באיכות הטיפול, וכן זה חל רק על נזק שאפשר לראות ולהוכיח.

לדעתי, קנייה של רכב מליסינג או מהשכרה צריכה להיעשות על בסיס מידע פנימי. אחרת, זה עניין של מזל.

עוד טיפ - כדאי להתעקש על דף תנועת רכב, או משהו בסגנון. יש שם פירוט נרחב מעבר לספר טיפולים, וכולל את כל השוכרים השונים ואת תקופות ההשכרה, ואת כל הכניסות של הרכב למוסך. גם בקנייה של רכב מליסינג כדאי לראות את זה, כדי לוודא שהרכב לא שימש בפועל כרכב השכרה. זה קורה לפעמים.

פורסם
אז בוא אני יגיד לך על מילה מניסיון שלי עם רכבי השכרה, קילומטרז' תלוי בכמה הרכב הושכר, לדוגמא אצל המאבטחים אצלנו יש בשימוש סיטרואן ברלינגו הדגם הארוך 2010 כבר עם 42 אלף קילומטר, הרכב אצלם חודש ומתוך החודש הזה הוא היה כבוי למשך 5 6 שעות( לא אני לא טועה), הוא נוסע בתנאי שטח קשים שלא מתאימים לו, הוא לא מטופל כלל, הוא נוסע כבר שבועיים עם נורת תקלה, המגן התחתון של הרכב כבר התפרק והושאר איפשהו בשטח, יותר מעשר נהגים כבר נהגו עליו במשמרות, הרכב הושכר לחבר'ה מהאבטחה אצלנו במקום הרכב סיור הקבוע. כמובן כשהוא יוחזר לחברת השכרה הוא יישטף וינוקה, אבל אני לא מקנא באדם שיקנה את הרכב הזה, שיילך מפה רק לגריטה. זהו כמובן מקרה ספציפי שאני מכיר ויכול להיות שלא משקף כלום ויכול להיות שכן, לשיקולך.

אז אני אפרט מהנסיון שלי:

אלדן: ניסן אלמרה בת שנה וחצי, עברה רק 30000 ק"מ (פחות ממה שאני עברתי בתקופה המקבילה עם הרכב שלי). שמו אותי לפני ים של אלמרות, כולן באותו מחיר, על כל אחת היה טופס בדיקה. בחרתי את זאת עם הק"מ הכי נמוך, כעבור יום באתי לנהוג בה. צמיג שחוק החליפו במקום ואז נתנו לי ללכת לבדיקה איפה שארצה.

פתחו לי את המחשב וראיתי את הסטורית הטיפולים (וגם כמה פרטים על עברו של הרכב שהיה בין היתר בתחנת ההשכרה שלהם בטבריה ובכלל, נדד בארץ). קניתי, העבירו על שמי את האחריות בקרסו.

זה היה ב 30K ק"מ.

היתה אצלי עד כמעט 100K ק"מ והתקלה היחידה היתה ברדיו שהחלפתי אותו באמצא הדרך.

בקיצור, היה בסדר גמור.

סיפור ממש דומה היה לגיסי ב"אויס" והוא החזיק את הרכב איזה 7 שנים, בלי תקלות.

ברור שברלינגו וכו' זה סיפור אחד ואלמרה זה סיפור אחר. כשאמרתי "בדיקה" לא התכוונתי שיפרקו את הרכב במוסך. אבל כל פעם שאני לוקח רכב מהשכרה בארץ או בחו"ל, הוא נקי, מאורגן, חף מתקלות וללא זכר להתעללות.

עוד אנקדוטה? שכרתי לשלושה ימים מזדה 3, לפני כשנתיים (בבדג'ט אם אינני טועה). שיפשתי אותה חזק בצד והעניין נגמר בכך כי

הייתי מבוטח עד מעל הראש. לפני כשנה חיפשתי רכב לקניה והלכתי לבדג'ט ומי מחייכת אלי? אותה מזדה מסויימת.

המוכר שלא ידע כמובן שאני יודע שהיא שופשפה חזק בצד, סיפר לי על הרכב וגם על לקוח אחד ששיפשף כל כך חזק שהיו צריכים לצבוע את דלת הרכב מחדש.

אז נכון שזה היה מתגלה בבדיקה אבל זה מעיד בכל זאת על משהו טוב בחברה גדולה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

יצחק הגדול ( זה מהמחירון של המדינה ) נותן תשובה.

15% הפחתה מן המחיר הרגיל לאחר שנה של שימוש כרכב השכרה.

אם למשל הרכב היה מושכר לגוף כמו קיבוץ למשל הפחתה של 35%

כל שאר הסיפורים שקראת כאן טובים גם לרכישת רכב מיד פרטית חלקם מוצלחים חלקם מוצלחים פחות.

נסבירות כי תיפול על רכב טוב יותר נמוכה בשכירות.

גם הסחירות , ייעני כאשר תרצה למכור את הרכב בבוא היום יותר נמוכה ברכב שהיה בעברו מהשכרה מאשר רכב מיד פרטית.

וגם המחיר שתקבל ישקף את היותו רכב משכירות . יצחק נוקב בהורדת מחיר של 18% לעומת 15% כאשר אתה רכשת. סימן נוסף ליהלום שרכשת.

ולסיכום הסבירות שתרכוש לימון ולא לימונדה גבוה יותר ברכב השכרה . נקודה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אהבתי את ה"נקודה".

אין נקודה כי זה מדע בלתי מדוייק בעליל. והסבירות כדבריך היא גמישה כי יש לחפש ולברור, כך גם ברכב הפרטי.

יש פרטיים שמרמים.

יש "סוחרים" שמתחזים לפרטיים.

מה שברור הוא שלחברה גדולה כמו אויס או אלדן יש אחריות מסויימת ואפילו פלילית בכל הנוגע לרמאויות.

ותאמין לי שבגילי המתקדם עברתי הכל.

פורסם

זה כמו לקנות רכב יד 200.

וכל ה-200 ידיים נהגו כמו שזה לא הרכב שלהם כך שהם לא כל כך שמרו עליו:lol:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם
אהבתי את ה"נקודה".

.

ותאמין לי שבגילי המתקדם עברתי הכל.

והאמן לי שגם בגילי המתקדם עברתי הכל. מעולם לא רכשתי רכב לימון אלא רק לימונדה ומדובר בעשרות כלי רכב. המוטו שלי יד ראשונה פרטית מטופלת ומדוגמת במחיר מחירון + כך אני גם מוכר אותם ( יד שניה ) במחיר מחירון + ובאמצע נהנה מחיסכון בהוצאות תיקונים ומרכב תקין.

וגם זו ג.יפית בעלת הנקודה עברה הרבה בגילה המתקדם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...