Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי שבוע שעבר את הרדיאטור של הסוזוקי באלנו 98 שלי.

עכשיו אני פתאום שם לב שיש סימני שמן של הריצפה בחנייה שלי שהיא פרטית וזה הרכב היחיד שחונה בה. לפני ההחלפה לא הייתה שם טיפת שמן.

איך 2 הדברים האלה קשורים ? ומה אפשר לעשות/ לבדוק ?

פורסם

שמעתי שאנטיפריז טיפה שמנוני, אולי יש נזילה מהרדיאטור, ונשאר השמן על הרצפה.

בכל מקרה תבדוק כל בוקר גובה שמן ומים

בהצלחה

פורסם

יכול להיות שיש לך בתוך הרדיאטור קולר שמן? בדוק אם מלבד הצינורות הרחבים של הרדיאטור מתחברים אליו גם צינורות דקים יותר. בכלל פשוט התכופף ובדוק מהיכן הנזילה

פורסם

ידני או אוטומטי??

אם זה אוטומט יש שני צנורות דקים מהגיר של שמן גיר.

אולי הם יבשים, ובהרכבה החוזרת לרדיאטור הם לא אוטמים טוב.

פורסם
ידני או אוטומטי??

אם זה אוטומט יש שני צנורות דקים מהגיר של שמן גיר.

אולי הם יבשים, ובהרכבה החוזרת לרדיאטור הם לא אוטמים טוב.

אכן הרכב אוטומטי, מודל 98, ויכול מאד להיות שאתה צודק, 12 שנה לצינורות האלה לך תדע באיזה מצב הם.

איך אני יכול לבדוק שזו באמת הבעייה? אין לי גישה לתחתית הרדיאטור

פורסם

מדובר ככל הנראה על שמן גיר הנוזל מצינורות הנחושת שיוצאים מדוד הפלסטיק התחתון של הרדיאטור.

ככל הנראה או שהקולר לא תקין ויש נזילה ממנו או שלא חיברו את הצינורות בצורה טובה.

פורסם
מדובר ככל הנראה על שמן גיר הנוזל מצינורות הנחושת שיוצאים מדוד הפלסטיק התחתון של הרדיאטור.

ככל הנראה או שהקולר לא תקין ויש נזילה ממנו או שלא חיברו את הצינורות בצורה טובה.

תדאג לתקן את זה בהקדם ותמנע להשתמש באוטו כמה שאפשר.

הגיר עלול להתקלקל אם לא תתקן את זה.

נפלא.

בנוסף מסתבר שלא בדקתי נכון את כמות השמן. אני פשוט הסתכלתי במדיד כשהרכב היה קר וזה תמיד הראה מלא. הצצתי עכשיו בספר הרכב ויש צורה מאד מסויימת לבדוק.

הרכב אצל אשתי כרגע, ואני ממש מתחיל לפחד שואלי היא לא תגמור את הנסיעה הזו עם גיר בריא.

מה הסימנים המקדימים לחוסר שמן גיר ? למה היא צריכה לשים לב ?

יש איזו נורה שאמורה להדלק ? או שפשוט שומעים פתאום רעשים מוזרים והרכב עוצר ?

פורסם

שלום רב !

נוזל הדראולי, בודקים לרוב במנוע חם, ועובד, כאשר יש להעביר את בורר ההילוכים , ממצב ניוטרל דרך כל ההילוכים, להחזיר לניוטרל, לשלוף את המדיד

לנגבו, להחזירו ולבדוק שנוזל ההדראולי נמצא בין מינימום למקסימום, ויותר קרוב למקסימום.

כמו שאבי פרטס , כתב לך סכוי רב

שצנורות הנוזל מהקולר לרדיאטור, לא חוברו היטב, או לא הודקו היטב, ומשם קיימת הנזילה, שיוצרת כתם שמנוני מתחת לרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

נוזל הדראולי, בודקים לרוב במנוע חם, ועובד, כאשר יש להעביר את בורר ההילוכים , ממצב ניוטרל דרך כל ההילוכים, להחזיר לניוטרל, לשלוף את המדיד

לנגבו, להחזירו ולבדוק שנוזל ההדראולי נמצא בין מינימום למקסימום, ויותר קרוב למקסימום.

כמו שאבי פרטס , כתב לך סכוי רב

שצנורות הנוזל מהקולר לרדיאטור, לא חוברו היטב, או לא הודקו היטב, ומשם קיימת הנזילה, שיוצרת כתם שמנוני מתחת לרכב.

בברכה

צביקה

לצערי הבנתי את כל זה בזמן שהרכב אצל אשתי מרחק חצי שעה נסיעה.

מה הסימנים הראשונים לקריסה של גיר בעקבות חוסר שמן ? שאני אוכל להדריך אותה, ולדעת בעצמי אם ומתי להזמין גרר ....

ועוד שאלה, איך מוסיפים שמן גיר ?

פורסם

שלום רב !

היית צריך להבין זאת מיד לאחר שהתברר, שהחליפו לך רדיאטור אך שכחו להדק צינור של מיכל עבוי , וגרמו לאיבוד מים מסיבי, ולאחר שכנראה גרמו, לנזילת נוזל הדראולי של תיבת ההלוכים.

הוספת נוזל הדראולי בעזרת משפך בעל צינור דק וארוך, ישירות לצינור שבו נמצא המדיד.

באם חסר, מלא באיטיות, כדי למנוע מלוי יתר.

חוסר משמעותי של נוזל הדראולי עלול לגרום לאיחור בהחלפת ההלוכים, או להחלקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

היית צריך להבין זאת מיד לאחר שהתברר, שהחליפו לך רדיאטור אך שכחו להדק צינור של מיכל עבוי , וגרמו לאיבוד מים מסיבי, ולאחר שכנראה גרמו, לנזילת נוזל הדראולי של תיבת ההלוכים.

הוספת נוזל הדראולי בעזרת משפך בעל צינור דק וארוך, ישירות לצינור שבו נמצא המדיד.

באם חסר, מלא באיטיות, כדי למנוע מלוי יתר.

חוסר משמעותי של נוזל הדראולי עלול לגרום לאיחור בהחלפת ההלוכים, או להחלקה.

בברכה

צביקה

צביקה, תודה על ההסבר.

עשיתי את הבדיקה כמו שכתבת, כשהרכב היה חם אחרי הנסיעה, מנוע פועל, ולפי המדידה יש לי יותר מידי שמן, מגיע לחלק העליון של המדיד, מוזר, אני אחזור על הבדיקה מחר בבוקר. עברתי עד כמה שיכלתי על החיבורים של השמן לרדיאטור (רק אלה שהייתה לי גישה אליהם), ולא ראיתי סימנים לנזילה. בשבת אני אפרק את המאוורר ואז תהיה לי גישה טובה יותר ואז אוכל לבדוק גם את הקולר של השמן בתחתית הרדיאטור.

מעניין למה יש יותר מידי שמן, בטיפול לפני כ 13000 החליפו שמן גיר,כנראה החליטו למלא עד הסוף ... זה לא כל כך טוב לפי מה שהבנתי מהספר השמן אמור להיות במרכז המדיד.

עוד דבר שגיליתי שהצינוריות גומי שנכנסות לקולר שמן אמורות להיות מוחלפות כל 3 שנים או 60000 ק"מ. אני לא חושב שהחליפו אותם אצלי מעולם, הרכב אצלי 9 שנים.

פורסם

עשיתי עוד בדיקה, וגיליתי

1. שמן גיר לא חסר,למעשה יש יותר מידי

2. יש נזילת שמן מנוע באיזור מעל הטרמוסטט, היו שרידים של שמן טרי.

3. צינור מים קרים מהרדיאטור למנוע במצב לא טוב, להחליף

4. צינורות מיים שנכנסים לחימום תא נוסעים במצב גרוע, איבדו את הגמישות, להחליף דחוף

5. צינורות גומי של שמן הגיר שנכנסים לקולר, לא הוחלפו מאז 1998, בטיפול הקרוב אני אחליף.

ועוד שאלה קטנה אליכם, כשאני נוגע בצינור מתכת של המים הקרים שחוזר מהרדיאטור למנוע אני כמעט מקבל כוויה, זה נורמלי ? זה מים קרים זה ?

פורסם

וכמעט שכחתי את נזילת שמן הגיר . זה עדיין לא ברור לגמרי. כל המקומות שהייתה לי גישה אליהם היו בסדר, כשאפרק את המאורר אני אוכל לגשת לתחתית הרדיאטור ואז אני אדע באופן סופי אם באמת יש נזילה. כרגע מאחר ויש יותר מידי שמן גיר, נזילה קטנה יכולה אפילו להועיל :)

• תוכן חדש...