Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לשכור רכב לשלושה ימים (והחזרתו בבוקר היום הרביעי), הייתי מעוניין לדעת ולשאול את חברי לפורום, המבינים בעניין, באיזה רכב כדאי לי לבחור (תיבת הילוכים אוטומטית ומיזוג כמובן), הקריטרונים: בעל ביצועים ולא שותה דלק.

שאלה נוספת: האם מישהו יודע כיצד מעלים את המגבלה של 200 ק"מ ליום, כי ביננו נסיעה לצפון היא קצת מעל 200 ק"מ.

אני מתגורר באזור נתב"ג

תודה מקרב לב,

המתלבט

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. אני לא חושב שיש לך מבחר גדול כ"כ. חברות ההשכרה מתחייבות על קטגוריה ולא על דגם. איזה מחיר אתה חושב לשלם?

ב. אם אתה שוכר לשלושה ימים אתה מקבל לפחות 600 ק"מ. אני חושב שיש חברות שלא מגבילות ק"מ בהשכרה כזו.

ג. מה זה ביצועים בשבילך? 90% מהמכוניות מאיצות ל-100 תוך פחות מ-15 שניות ומסוגלות לעבור את ה- 150 קמ"ש. מספיק?

ד. אני מכיר רכב שלא שותה דלק:

gamal1.jpg

פורסם

פיני תודה רבה על המענה המהיר,

א. עד 1,300 לכל הימים

ב. צודק, לא חשבתי על זה כך

ג. ביצועים מבחינתי, זה שהרכב לא יהיה עגלתי (כמו הסוזוקי בלנו שלי, שבוכה בעליות הקסטל)

ד. הכוונה ללא שותה דלק, זה רכב עם צריכת דלק סבירה של 11-12 ק"מ לליטר, כאשר המזגן דולק וקצת עולים (בכל זאת הצפון)

ה. האם טויוטה פיריוס נחשבת סבירה? (לא מבין בה כל כך , האם יש דגם חשמלי ואחד שלא, או ישנו רק דגם חשמלי בלבד)

מצטער על חוסר הידע, לכן אני שואל.

שוב תודה על העזרה.

המתלבט.

פורסם

אני מעוניין לשכור רכב לשלושה ימים (והחזרתו בבוקר היום הרביעי),

בדוק עם חברת ההשכרה אם הם מחייבים לפי 3 או 4 ימים. בוקר יום רביעי הוא יום נוסף.

באיזה רכב כדאי לי לבחור (תיבת הילוכים אוטומטית ומיזוג כמובן)

מרצדס S-קלאס. דרך אגב, לכל הרכבים בחברות ההשכרה יש מיזוג אויר.

הקריטרונים: בעל ביצועים ולא שותה דלק.

אתה באמת מאמין שיש דבר כזה ? גם אוטומטי, גם בעל ביצועים, וחסכוני ? אתה באמת חושב שקיים דבר כזה ?

שאלה נוספת: האם מישהו יודע כיצד מעלים את המגבלה של 200 ק"מ ליום

תלוי בחברת ההשכרה. אם אתה לוקח את הרכב ל-4 ימים - זה כבר 800 ק"מ. לא מעט. אם אתה יודע שאתה מתכוון לנסוע מעבר למגבלה זו - סכם מראש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא חשבתי שלשאול שאלה, תגרור תגובה עוקצנית, אם הייתי רוצה שילעגו לי לא הייתי פונה לפורום.

לא מאמין וכאלו שטויות, שאלתי שאלה וחשבתי שאקבל תשובה.

אם רצונך הוא רק ללעוג חבל שענית.

תודה לך בכל מקרה.

פורסם

אין לי כוונה ללעוג. שים לב שכל האינפורמציה שציינתי עונה לשאלות שלך.

הכוונה שלי היא להסביר לך שככל שתתן יותר פרטים תקבל תשובה יותר עניינית, והתייחסות יותר רצינית.

אתה לא מציין מה התקציב, ושואל איזה רכב עדיף. רמת התשובה בהתאם לרמת השאלה.

אתה מבקש רכב אוטומטי וחזק, אבל חסכוני.

וכן, לכל הרכבים החדשים הנעים בכבישי הארץ יש מזגן.

בכל מקרה בדוק את ענין חיוב היום הרביעי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז ידידי,

כך היום הרביעי הוא אכן בתשלום

התקציב הוא עד 1,300 ש"ח לכל ארבעת הימים.

לא חזק כמו הונדה אקורד, 1,600 זה די והותר (אפילו שאלתי אם הפיריוס תתאים) וצריכת דלק סבירה של 12 ק"מ לליטר

מזגן תתפלא, בהרבה מחברות ההשכרה מבקשים תוספת על מיזוג אויר ורדיו דיסק פשוט, לא סתם ציינתי את העובדה.

פורסם

על פי חוק שכבר קיים כעשרים שנה - אי אפשר ליבא מכוניות ללא מזגן.

אם חברת השכרה גובה תוספת כספית על מזגן, זה כמו שהיא גובה תוספת כספית על זה שיש הגה ברכב.

אין לי מושג איפה שמעת שגובים תוספת על מזגן, אבל ממקור מהימן זה לא יכול להיות או לחילופין מצאת איזו חברה קיקיונית שרואה פתי שאפשר להלביש עליו תוספת מזגן וגם יתנו לך מכונית עם מנוע גמור ואח"כ יבקשו שגם תתקן את הרכב.

לגבי רדיו/CD. ברכבים מהקבוצות הבסיסיות קיימות מערכות סטנדרטיות ביותר ולרוב זה מה שהיבואן מספק עם הרכב.

קח בחשבון שחברות ההשכרה הגדולות והנפוצות, לא משכירות רכבים לגילאים צעירים, אם אתה צעיר מידי, תאלץ להסתפק בחברה וחצי בעלת סניף וחצי עם מבחר מאוד מצומצם של רכבים.

לגבי מניין הימים: אם אתה שוכר ביום ראשון ב-09:00 בבוקר ומחזיר ביום רביעי ב-9:00 בבוקר - זה 3 ימי השכרה. יום השכרה הוא 24 שעות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
על פי חוק שכבר קיים כעשרים שנה - אי אפשר ליבא מכוניות ללא מזגן.

אם חברת השכרה גובה תוספת כספית על מזגן, זה כמו שהיא גובה תוספת כספית על זה שיש הגה ברכב.

אין לי מושג איפה שמעת שגובים תוספת על מזגן, אבל ממקור מהימן זה לא יכול להיות או לחילופין מצאת איזו חברה קיקיונית שרואה פתי שאפשר להלביש עליו תוספת מזגן וגם יתנו לך מכונית עם מנוע גמור ואח"כ יבקשו שגם תתקן את הרכב.

לגבי רדיו/CD. ברכבים מהקבוצות הבסיסיות קיימות מערכות סטנדרטיות ביותר ולרוב זה מה שהיבואן מספק עם הרכב.

קח בחשבון שחברות ההשכרה הגדולות והנפוצות, לא משכירות רכבים לגילאים צעירים, אם אתה צעיר מידי, תאלץ להסתפק בחברה וחצי בעלת סניף וחצי עם מבחר מאוד מצומצם של רכבים.

לגבי מניין הימים: אם אתה שוכר ביום ראשון ב-09:00 בבוקר ומחזיר ביום רביעי ב-9:00 בבוקר - זה 3 ימי השכרה. יום השכרה הוא 24 שעות.

.

אמיר רוב תודות על המידע.

ב"ה לגבי הגיל כבר עברתי תקרה מכובדת.

לגבי המזגן אני מודה לך על שהארת את עיניי, אדע זאת ברגע שאזמין את הרכב, ובאותה החברה שביררתי לפני כן, לא אבטח עוד.

אמיר ידידי, איזה רכב לדעתך הוא ראוי להשכרה?

פורסם

.

צודק אבל לא מדוייק- אם שכרת את הרכב בשעה 9:00 ביום ראשון ומחזיר ביום רביעי באותה שעה אכן החיוב יהיה עבור 3 ימי השכרה, אבל אם תחזיר את הרכב בשעה 11:00 ביום רביעי יש מספיק חברות שיחייבו אותך על השעתיים הנוספות (בצורה יחסית כמובן).

לפותח השרשור,

אתה שואל שאלות קשות שאף אחד פה לא יכול לענות לך עליהן במדוייק, אז אני אנסה לעשות לך סדר קל:

1.אף אחת מחברות ההשכרה שמכבדות את עצמן (אויס, יורוקר, אלדן וכו') לא יחייבו אותך על המזגן או על רדיו דיסק.

2.כשאתה שוכר רכב אתה משלם תעריף של קבוצה מסויימת (A,B,C וכו'), אתה לא משלם תעריף של רכב מסויים, משמע, יכול להיות שאתה רוצה לשכור עכשיו מאזדה 3 ואתה תשלם את התעריף של המאזדה 3 אבל בפועל תקבל אימפרזה 1.6 כי זה מה שיש כרגע זמין בחברת ההשכרה (במילים אחרות- אין התחייבות לסוג הרכב, רק התחייבות לרכב מאותה קבוצה).

3.ברוב חברות ההשכרה יבטלו את הגבלת הקילומטראז' בהשכרה מעל יומיים.

4.אם אתה רוצה רכב יחסית ביצועיסט ונוח מבחינת צריכת דלק אמליץ לך לבדוק אם יש דגמי TSI בסוכנויות ההשכרה.

ובכל אופן, בהנחה והבאלנו שלך תקינה ושמישה לנסיעה לצפון הייתי אומר לך לרדת מהרעיון של לזרוק 1300 שקלים על שכירת רכב שיעשה שנייה יותר ל-100.

מה שכן, שים לב שחברות ההשכרה נותנות לך ביטוח עם השתתפות עצמית גבוהה (כ-500$ על כל נזק), שקול להוסיף עוד כמה שקלים ולבטל את ההשתתפות העצמית,אף פעם אתה לא יכול לדעת מה יקרה.

לי למשל פרצו לרכב של חברת ההשכרה, שברו את הידית של הדלת ושברו חלון וגנבו רדיו דיסק, תוך חצי שעה היה לי רכב חדש מחברת ההשכרה ולא נדרשתי לשלם שקל על הנזקים הודות לביטול ההשתתפות עצמית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים,

נראה לי שלא הסברתי את עצמי כראוי:

לגבי הרדיו דיסק והמזגן, הבנתי את העניין שזה סטנדרט ברכב תודה.

כעת ההתלבטות היא בין מספר דגמים: (הבנתי שאם מתעקשים מעט אפשר לשריין דגם רכב, אבל לא שנתון)

הונדה סיוויק הייבירד

טיוטה פיריוס (לא מבין כל כך בדגם, אבל המליצו עליו)

קיה סיד

שברולט קרוז

מאזדה 3

איביזה (ראיתי רק בחברה אחת)

אלו פחות או יותר הרכבים בקטגוריית הסכום שהקצתי לשכירות (עד 1,300 ל 3 הימים, אגב החלטתי לקחת את הרכב בראשון ב 9:00 ולהחזיר ברביעי ב 10:00, כך זה בדיוק 3 ימים, לא מחייבים על שעה נוספת ברוב החברות)

לגבי הקילומטראז' - בזכות עזרתכם הרבה, הבנתי כי על סך הימים שאני רוכש כבר ההגבלה לא משנה הרבה, כך שאני רגוע בנושא.

לגבי הביטוח - העצה הטובה ביותר ניתנה לי כאן, אכן החברות אוהבות לנצל את העניין, ולכן כדאי להוסיף עוד כמה שקלים קטנים ולנקות את הראש מדאגות.

תודה רבה על העזרה, ושבת שלום.

copy.pngfavicon.icofavicon.icofavicon.icotrans.png

פורסם

בהרבה חברות כששוכרים למעלה מ3 ימים יש ביטול הגבלת ק"מ.

אם תזמין את הרכב אצל סוכנים בריכוז של חרדים בני ברק וכד' שם מקבלים הגבלה של 350 ק"מ ליום.

תבדוק את זה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

נפתלי,

מי שלוקח באמצע שבוע לפי ההסדר של החרדים, אולי אין בעיה, אבל אם למישהו משתלב סופ"ש לתוך העיסקה והוא חושב על לנסוע, שיקח בחשבון שמכניסת השבת עד צאת השבת אין ביטוח לרכב והמשמעות היא שבמקרה של תאונה, הנהג משלם את כל עלות הנזקים גם לצד ג'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...