Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג חדש, שעוד כמה דקות יגמר לו המלווה, אבא? מביא לנהוג על הרכב.

אבל הייתי רוצה לרכוש רכב משלי, שיהיה ידני כמובן, ורכב לצעירים.

התקציב שלי בנתיים הוא עד 10 אלף, ראיתי את הרכבים במודעות ביד 2 במחיר הזה, ולא ממש התלהבתי..

כמובן שאני לוקח בחשבון לאחר רכישת הרכב זה ביטוח חובה וצד ג'/טיפולים/טסט וכ"ו.

רכבים שקצת יותר עשו לי את זה, זה רכבים מעל מחיר 20 אלף ש"ח ומעלה בסגנון ה יונדאי אקסנט 2001 וקצת צפונה.

אבל מצד שני, אני נהג חדש, אני תלמיד ואני גם עובד, האם באמת שווה לי לבזבז כסף על רכב?

כל השמכורת שלי תלך כמעט על הרכב, ורכב שנות ה90 זה לא בדיוק 2006+

אז מה עושים?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך אפשרות, סע על הרכב של ההורים, תמשיך לחסוך לרכב משנתון גבוה יותר, ובזמן הזה תתחלק עם ההורים בהוצאות הדלק.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אם יש לך אפשרות, סע על הרכב של ההורים, תמשיך לחסוך לרכב משנתון גבוה יותר, ובזמן הזה תתחלק עם ההורים בהוצאות הדלק.

דיברתי עם אבא שלי, לא נראה לי שהוא מתלהב מהרעיון שהבן שלו שבן 17 ינהג לבד בגולף שלו.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
דיברתי עם אבא שלי, לא נראה לי שהוא מתלהב מהרעיון שהבן שלו שבן 17 ינהג לבד בגולף שלו.

לא רוצה לסכסך,

אבל לא כך אבא צריך להתנהג.

פורסם
לא רוצה לסכסך,

אבל לא כך אבא צריך להתנהג.

כל הזמן של המלווה, אבי תמך בי, יצא לי לנסיעות ארכות, קצרות, עירוניות, כל נסיעה אפשרית הוא הושיב אותי להגה.

אמר לי, אם לא תנהג איך תצבור רישיון ולשם מה הוצאת אותו בכלל.

היום אמרתי לו, אבא מחר נגמר לי המלווה, הייתי רוצה לנסוע למקום X, אתה מסכים?

הוא אמר לו, אמרתי לו בתחילת שנה שיתחילו הלימודים אתה מביא לי לנסוע באוטו לביה"ס מדיי פעם?, הוא ענה לי גם בשלילה (אני לומד בחיל האוויר, וזה מחוץ לעיר, נסיעה של 30 דקות.)

הבנתי שהוא לא רוצה שאני ינהג, או שהוא יותר דואג.

אני לא רוצה להיות קיצוני מדיי, וישר לקפוץ "אה אבא לא נותן לי את הרכב, לא צריך אני יקנה לבד".

אני עושה חושבים, והרבה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אהלן גולף!

הייתי במקום שלך בדיוק.

מה עשיתי?

קניתי רכב, לבד, שהיה על הכביש 10 שנים לפני שקיבלתי רשיון.

מצאתי אחד במצב נורמלי, השקעתי בו עוד בערך שK מבחינה מכנית וקוסמטית פנימית.

ויצא לי אוטו בובה.

פז'ו לעולם 205 שמו.

היה באילת יותר פעמים מאשר שרי אריסון אצל הגרוש שלה.

היה בצפון (אני מהדרום בכלל), יותר פעמים מאשר בתוך העיר.

קרעתי, (קרעתי=ניהנתי ושמרתי עליו) את הרכב ואשכרה בכיתי כשמכרתי אותו.

יש ערימות של רכבים כאלה, תתחיל בקטן ופשוט ועם הזמן תתרחב ו"תעלה כיתה" בהתאם ליכולות שלך.

פיאט אונו,פונטו,יונדאי גטס ואפילו סובארו זו התחלה נפלאה.

אל תשכח שיש לך מגבלה של כסף ואיתה אתה צריך להסתדר.

עם הזמן, כשתחסוך לך מעט כסף, תמכור ותתקדם.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
אהלן גולף!

הייתי במקום שלך בדיוק.

מה עשיתי?

קניתי רכב, לבד, שהיה על הכביש 10 שנים לפני שקיבלתי רשיון.

מצאתי אחד במצב נורמלי, השקעתי בו עוד בערך שK מבחינה מכנית וקוסמטית פנימית.

ויצא לי אוטו בובה.

פז'ו לעולם 205 שמו.

היה באילת יותר פעמים מאשר שרי אריסון אצל הגרוש שלה.

היה בצפון (אני מהדרום בכלל), יותר פעמים מאשר בתוך העיר.

קרעתי, (קרעתי=ניהנתי ושמרתי עליו) את הרכב ואשכרה בכיתי כשמכרתי אותו.

יש ערימות של רכבים כאלה, תתחיל בקטן ופשוט ועם הזמן תתרחב ו"תעלה כיתה" בהתאם ליכולות שלך.

פיאט אונו,פונטו,יונדאי גטס ואפילו סובארו זו התחלה נפלאה.

אל תשכח שיש לך מגבלה של כסף ואיתה אתה צריך להסתדר.

עם הזמן, כשתחסוך לך מעט כסף, תמכור ותתקדם.

האמת מכל הרכבים, חשבתי על 205, והציאו לי 205 שמורה 1.4 שנתון 92, שעברה יישור קו ב 4500 אלף, אך סירבתי להצעה, והיא נמכרה לאחר שבוע.

אני לא ממש מצטער, אני חושש, קניית רכב ישן, יש מכלול בעיות, אני מאמין שרק אחריי השקעה מרובה ברכב אני באמת יהנה ממנו.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

נסה לדבר עם אבא שלך, אולי הוא יוכל להוסיף לך סכום כסף כדי שתקנה רכב משנה מתקדמת יותר.

פורסם
נסה לדבר עם אבא שלך, אולי הוא יוכל להוסיף לך סכום כסף כדי שתקנה רכב משנה מתקדמת יותר.

אני לא רוצה, מה לעשות, אני גאה מדיי בשביל זה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

חייבים לדעת להתפשר כשאין ברירה.

אם אתה חייב רכב - חפש רכב שמתאים לך מבחינת תקציב.

אם לא נעים לך לבקש עזרה כספית - שוב, חפש רכב שמתאים לך בתקציב הקיים.

אם יש לך אפשרות לוותר כרגע על קניית רכב ולחסוך לרכב חדש יותר - עשה זאת.

פורסם
כל הזמן של המלווה, אבי תמך בי, יצא לי לנסיעות ארכות, קצרות, עירוניות, כל נסיעה אפשרית הוא הושיב אותי להגה.

אמר לי, אם לא תנהג איך תצבור רישיון ולשם מה הוצאת אותו בכלל.

היום אמרתי לו, אבא מחר נגמר לי המלווה, הייתי רוצה לנסוע למקום X, אתה מסכים?

הוא אמר לו, אמרתי לו בתחילת שנה שיתחילו הלימודים אתה מביא לי לנסוע באוטו לביה"ס מדיי פעם?, הוא ענה לי גם בשלילה (אני לומד בחיל האוויר, וזה מחוץ לעיר, נסיעה של 30 דקות.)

הבנתי שהוא לא רוצה שאני ינהג, או שהוא יותר דואג.

אני לא רוצה להיות קיצוני מדיי, וישר לקפוץ "אה אבא לא נותן לי את הרכב, לא צריך אני יקנה לבד".

אני עושה חושבים, והרבה.

יש לי גם קטע כזה, המצב שלי הוא כמו שלך בצורה מדויקת כמעט (אני קצת יותר חודשים על הכביש אבל גם).

האוטו של אמא והיא גם לא מבינה בניווטים ופחות בנהיגה ותפיסת העולם שלה היא שאבא יודע לנהוג LEET וכל השאר סתם עושים בעיות. ביקשתי ממנה לסוע לשוהם פעם אחת וכמעט איבדתי את האפשרות לנהוג באוטו שלה לעולם.

בתור התחלה חכה קצת עם הנהיגה לבד, בערך שבוע. אם אבא שלך לא נותן לך לנהוג תשאל אותו מה אתה צריך לדעת כדי לנהוג לבד, תנסה להגיע איתו לעמק השווה ואם זה לא הולך פשוט תבהיר לו שאם זה המצב סימן שכנראה הוא לא היה מלווה טוב (אם הוא לא סומך על העצות שהוא נתן לך סימן שיש בעיה).

אני אישית מתכנן לקנות אוטו, כי אני יודע שיש לנו רק אחד בבית וגם אם אני אפשוט רגל ותישאר לי פרוטה אחת בכיס יש מי שיטפל בו (אבא ישתמש בו במקרה שאמא נוסעת לעבודה ומשביתה את התחבורה של הבית או שאחי הגדול שמשתחרר מהצבא ישתמש בו).

אני חושב שאוטו טוב שמטופל היטב בשנים ישנות (שיהיה לו 10 שנים על הכביש בערך) יכול לשמש אותך ושתהנה ממנו כמו אוטו חדש, כי סה"כ קניה של אוטו חדש יקרה לילד/נער. אני למשל גם הייתי רוצה איזה פולקסווגן בורה ככה, או לקנות סקודה אוקטביה TOUR, לא אוטו של צעירים אבל משהו כזה טוב.. מאיפה לי הכסף?

נחשוב בקטן, נקנה קטן (סקודה ניו פליסיה, עוד לא מצאתי אשכרה טענות נגד האוטו הזה ברשת וגם ככה הוא נראה לי די מגניב ועושה רושם טוב יחסית בביקורות ובצריכת הדלק, בכוחות הסוס והאבזור המינימלי הדרוש) ונתקדם קדימה יותר מאוחר.

ואם אתה נוהג טוב וקונה אוטו ידני חסכוני הוא לא ישתה לך כ"כ הרבה כסף.

אם יש לך מה שאנשים קוראים לו פה "רגל כבדה" ואתה נותן קיקים כל היום צריכת הדלק תעלה, ואם אתה עושה שטויות האוטו גם יראה הרבה מוסך.

סה"כ דע מה לקנות ותצא לך קניה כדאית ומשתלמת

עריכה: אם אבא שלך כן יסכים לתת לך לנהוג תראה האם התנאים נוחים לך.

לי למשל יש תנאי נהיגה לא כל כך נוחים באוטו של ההורים:

אני תמיד שם דלק לעצמי (והאוטו בזבזן, אז מבחינה זאת זה כמו שיש לי אוטו משלי)

אני לא יכול לנהוג למקומות רחוקים יחסית

ההורים משתמשים באוטו כמעט כל היום אז שעות הנהיגה מצומצמות

אני משלם על הביטוח בעצמי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הגאווה הזו היא דבר שלילי (בניגוד להערכה עצמית שהיא דבר חיובי).

אבא שלך צודק.

אם תוציא את הגאווה מהמשחק, תוכל לקנות רכב ישן ותקין ב-8000 ש"ח ומטה. רכב כזה יכול לנסוע מצוין, וגם תלמד לנהוג ולטפל בו.

ואם תרצה, הרכב הזה גם יראה מצויין.

דני

פורסם

יש פתרון.

תלווה ממנו X, אתה עובד נכון ?

כל חודש תחזיר לו כמה שאתה יכול, אחרי חצי שנה - שנה , תחזיר הכל ולא תרגיש רע עם זה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

היה לי מצב דומה.

תקציב דומה בתור חייל.

גם אני עם הגאווה.

רכשתי רכב שנת 96 בשנת 2005, נהנתי מכל רגע עם הרכב, נסיעות לכל חלק בארץ.

היו זמנים קשים שתדלקתי ב15 שקלים, היו זמנים.

אבל שווה כל שקל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

קנה סובארו גאסטי ידנית וממוזגת (כמה שיותר שמורה), ובצע יישור קו רציני.

רכב טוב ניתן לקנות ב-3 עד 4 אש"ח.

ישור קו רציני ביותר, עוד 3-4 אש"ח.

תקבל רכב אמין, חסכוני וממוזג. שיעשה בלי בעיה את הנסיעה של חצי שעה מחוץ לעיר.

והכל מבלי שתצטרך לבקש טובות מאף אחד, ואפילו ישאר לך עודף מהתקציב שציינת.

בעוד כמה חודשים/שנים תשדרג למשהו חדש וטוב יותר.

בנתיים תצבור ניסיון והנאה.

אני עשיתי את זה בזמני, לא הצטערתי לרגע.

הרכב טייל ונסע בכל הארץ, ולבסוף נמכר בצער רב בסכום גבוה יותר מאשר נרכש.

מהרכב שהחליף אותו (ושעלה בדיוק פי 10 ממנו) נהנתי הרבה פחות.

• תוכן חדש...