Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יאריס רובוטית חדשה (6 הילוכים קדמיים, 100 כ"ס).

יש לי כמה שאלות לפני שאני מתייאש מלנסות להצדיק את הבחירה שלי ברכב הזה.

1. בפונטו הידנית שהיתה לי לפני היאריס, אם הייתי נוסע בפקק או מחפש חניה במהירות איטית מאוד, הייתי נוסע על הילוך ראשון ומשחק עם דוושת הקלאץ' כדי למנוע גימגומים וטילטולים.

בתיבה הרובוטית אין לי אפשרות כזו. ניסיתי פשוט להרים את הרגל מהברקס ולהמתין עד שכבוד הרכב יתחיל להניע את עצמו קדימה כמו רכב אוטומאטי, אבל זה מחרפן, כי: א) צריך להגיע בכל פעם לעצירה מלאה ואז להמתין שהוא יתחיל לנוע, ב) הנעה עצמאית כזו מוגבלת למהירות 8 קמ"ש. כשרוצים לנסוע במהירות שבין 8 ל-15 קמ"ש צריך לתת קצת גז, ואז הוא חוזר לטלטל.

אני לא מצליח לחשוב על פתרון אפשרי אבל אולי מישהו כבר מצא פטנט?

2. הרכב מתעקש להשאר בהילוך גבוה. דוגמאות: מכיכר תנועה אני יוצא בהילוך רביעי. בעליה לכרמל, במקום לרדת מהילוך שלישי לשני כשהוא מתאמץ מדי, הוא מתעקש לעלות להילוך רביעי! במהירות 30 ומשהו קמ"ש בעליה לכרמל!

אלו דוגמאות קיצון. באפן כללי הוא שומר על הילוך גבוה באופן לא פרופורציונאלי, מה שגורם לי שוב ושוב לתת קיק-דאון, ובאופן כללי ללחוץ על דוושת הדלק חזק יותר כדי להאיץ בהילוך לא נכון, או לעבור לידני, להוריד שני הילוכים, לחזור לאוטומאט...

האם כדאי לנהוג כל הזמן במצב ספורט (ES)? או שזה יביא לבזבוז גדול יותר של דלק? רעיונות?

3. אם כבר מדברים על צריכת דלק - אני נהג די טוב, יחסית לנהג הממוצע. בפונטו הידנית (שנת 2004, מנוע 1.25, 60 כ"ס) הצריכה המשולבת נעה באיזור 15 ק"מ לליטר. זה כשהפונטו כבר היתה בת 6 שנים. ביאריס, שנכון להיום היא בת 3 חודשים, הצריכה הממוצעת היא ליטר ל-13 ק"מ. במלים אחרות, אחרי נסיעה של 520 ק"מ אני ממלא 40 ליטר דלק!!

מה שמעניין אותי לדעת זה אם מדובר בתופעה או שאני פשוט נהג גרוע מכפי שחשבתי. אני מתחיל לחשוב שהסוויפט האוטומאטית עם מנוע 1.5 ליטר היתה צורכת פחות דלק ואז אפילו השיקול היחידי ששיחק לטובת הטויוטה - נפסל!

4. העברת הילוכים באמצעות הפדלים של ההגה: כששאלתי במוסך לגבי הצורך של הרכב להשאר בהילוך גבוה, אמרו לי "תוריד הילוך עם הפדל-שיפט". זה אכן פתרון בצורת טלאי על החור אבל מרגע שעוברים לפדאלים האלו, הרכב לא חוזר לנהיגה אוטומאטית עד שמגיעים למצב שהוא לא מסוגל להשאר בהילוך הנוכחי (לדוגמא, הוא סוחב את ההילוך השני למהירות של מעל 70 קמ"ש ואז חוזר לאוטומאט).

אני מוציא קצת קיטור אבל באמת, אם יש למישהו פתרונות או הצעות חכמות - אשמח מאוד לשמוע.

(אבקש לחסוך ממני תשובות בסגנון "פראייר, לא היית צריך לקנות טויוטה רובוטית". הבנתי את זה כבר בעצמי.)

Deus ex machina

פורסם

שכחתי שתי שאלות:

5. לעתים קורה שהוא לא מצליח לשלב להילוך רוורס. הוא נשאר תקוע על ניוטראל ומצפצף. אני צריך להעביר לניוטראל, ללחוץ חזק על הברקס ולהעביר חזרה לרוורס. לעתים רחוקות יותר, במעבר מרוורס לאוטומט (E), הוא לא מצליח להכנס לאוטומאט וכאמור, נשאר על N ומצפצף. בעניין הזה חשבתי ללכת למוסך, אבל אם זו בעיה מוכרת אז אחסוך את הבילוי.

6. בלי קשר לעצבים שלי על הטויוטה - שאלה טכנית.

איך זה שרכב קטן וקל כמו היאריס, עם הספק של 100 כ"ס, העברת הילוכים ישירה ומומנט 13.5/3800, מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-13.5 שניות? לסוויפט יש את אותם נתונים על תיבת הילוכים אוטומאטית מיושנת ומומנט מירבי 13.5/4100, ובכל זאת מאיצה מ-0 ל-100 ב-11.5 שניות. זה נראה כאילו כל הסיכויים הם כנגד הסוופיט ובכל זאת יכולת ההאצה (על הנייר) של היאריס היא 85% מהיכולת של הסוויפט.

Deus ex machina

פורסם

אנסה לענות אם כי לצערי אין הרבה מה לעשות:

1. זו אחת הבעיות המוכרות של תיבות רובוטיות. לצערי, אין פטנט שיעזור בטילטולים של המעבר מניוטרל לראשון. זה קורה גם ב-DSG, רק במידה פחותה יותר.

2. עוד בעיה ידועה של תיבות רובוטיות, כאלו שנועדו לחסוך בדלק. הפתרון היחיד כאן הוא העברה למצב "ספורט" שמושך יותר את ההילוכים, או העברה ידנית. ברכבי פולקסווגן ושות' מצב S ב-DSG בפירוש עוזר, וגם בתיבה הרובוטית הפשוטה של פיאט. מן הסתם נהיגה במצב ספורט מבזבזת יותר דלק, אבל גם אם מדובר ב-5% הפרש - זה שווה את הקטנת העצבים שלך בנהיגה...

3. זה כנראה ישתפר מעט עם הזמן, אבל אל דאגה - זה לא הנהיגה שלך. סוויפט אוטומטית ככל הנראה הייתה טיפה פחות חסכונית בתנאים האלה, אבל לא הבדלים גדולים מאוד. כמה נסועה יש לך בחודש?

4. הפדלים נועדו להקל על נהיגה במצב ידני, ולכן הם לא חוזרים לאוטומט. אם אתה רגיל לידני - למה שלא תעביר איתם וזהו? זה יאפשר לך שליטה עדיפה משמעותית בעת הנהיגה.

5. בתיבה רובוטית חשוב לעצור עצירה מלאה לפני המעבר לרוורס או בחזרה, אחרת המוח של תיבת ההילוכים לא יעביר. אם זה קורה גם לאחר שעצרת עצירה מלאה - אולי שווה לקפוץ למוסך.

6. בכל אשמה התיבה הרובוטית. שים לב שבתיבה ידנית התאוצה עדיפה כמעט בשתי שניות. התיבה הרובוטית פשוט מאוד עצלה ומעבירה הילוכים לאט. האוטומטית של הסוויפט מכוילת אגרסיבית יחסית בתגובות שלה, ולכן היא מציעה ביצועים טובים כל כך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כרגע נוהג על קורולה רובוטית, יש הבדל בין שמיים וארץ לבין הרובוטית בת המצמד היחיד לבין הרובוטית כפולת המצמדים,

אני אישית תמיד שם את הרכב על מצב Es לוחץ על הגז ומתי שאני רוצה להעביר הילוך אני מוריד טיפה את הרגל מהגז והרכב מעביר.

לגבי האצה, הרכב בפועל מאיץ מהר יותר ממה שרשום על הנייר אם אתה משתמש בפדלים ולוחץ כמו שצריך על הגז,

לגבי הטלטולים, אתה תתרגל ותלמד כמה מגע צריך להפעיל על הדוושא במהירות נמוכה עם הזמן.

הרכב מאוד חסכוני בדלק.

פורסם
שכחתי שתי שאלות:

5. לעתים קורה שהוא לא מצליח לשלב להילוך רוורס. הוא נשאר תקוע על ניוטראל ומצפצף. אני צריך להעביר לניוטראל, ללחוץ חזק על הברקס ולהעביר חזרה לרוורס. לעתים רחוקות יותר, במעבר מרוורס לאוטומט (E), הוא לא מצליח להכנס לאוטומאט וכאמור, נשאר על N ומצפצף. בעניין הזה חשבתי ללכת למוסך, אבל אם זו בעיה מוכרת אז אחסוך את הבילוי.

בקורולה רובוטית שהיתה לי זה היה תופעות מקדימות שאח"כ הרכב היתחיל להכניס לניוטרל תוך כדי נסיעה, זה קרה אחרי 80K אצלי והסיבה שניתנה היתה קלאץ (לא הספקתי לדעת אם נכון), ממליץ מאוד ללכת למוסך.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

רוני - לגבי שימוש בפדלים, זה נוח בזמן נסיעה בין-עירונית (כאשר הפדלים כבר אינו נחוצים, כי בכביש המהיר התיבה כבר מתפקדת היטב במצב אוטומטי). אבל, בתוך העיר זה לא נוח על גבול המסוכן, כי הפדלים מורכבים על ההגה ומסתובבים יחד איתו.

מזל שהידיות של האורות והוישרים מקובעות למקומן ולא מסתובבות עם ההגה :-)

השארתי את הרכב אצל אבא שלי לכמה ימים והוא טוען שהרבה יותר נוח לו לנסוע במצב ידני מלא, כשהשליטה היא דרך ידית ההילוכים כמו בטיפטרוניק. אנסה להתרגל לזה ונראה.

לגבי כמות נסיעה, קיבלתי את הרכב בסוף מאי ונכון לעכשיו הקילומטראז' עומד על 4,500~. אני לא מרגיש שהוא חסכוני, בעיקר כשהיו לי ציפיות גבוהות כל כך. הרי על הנייר הוא אמור לצרוך ליטר ל-19.6 ק"מ בנסיעה משולבת... ציפיתי ל16-17 ק"מ לליטר, לא 13 ומטה.

ג'ורג' - תודה רבה, מחר בבוקר אתייצב במוסך.

Deus ex machina

פורסם

(אבקש לחסוך ממני תשובות בסגנון "פראייר, לא היית צריך לקנות טויוטה רובוטית". הבנתי את זה כבר בעצמי.)

היו לי הרבה תלונות על הקורולה, אבל לטעמי יתרונות הרובוטית עולות על חסרונותיה, צריכת הדלק ובעיקר תגובת הדוושה הלא מסורסת מפצות על ההססנות בהילוכים נמוכים, אם אחפש קורולה או יאריס בעתיד, אני אחפש ידנית או רובוטית.

• תוכן חדש...