Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפלת רשת האינטרנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברור, בוא נבין את הילדים, הם בסדר, זה ההורמונים הרעים האלו! - הם אומרים להם למרוד כל הזמן. תבינו אותו, קשה לו, הוא מסכן. יאללה יאללה... תן לו בראש, מרד נעורים נועד על מנת להיות מרוסן. רוצה למרוד לך תעשה גרפיטי, בבית? יש קוד התנהגות מסוים וחיים לפיו, גם כשעישיתי את הקעקועים שלי והפירסים שלי, זה היה במקום שזה לא יפריע להורים שלי. היה וההורים שיל היו שומרי שבת? הייתי הולך לחבר. בבית? זה הבית של ההורים שלי, הם אוטוריטה חינוכית ואני אכבד את זה.

הנוער הוא מה שהוא בגלל הגישה הרכיככתית משהו של תבינו-תעזרו-תשתתפו הזו. ילד צריך להיות מחונך. גם אם זה לתת לו בראש, אין מה להסביר פה כי אף אחד לא חייב לו הסבר, הוא חי בבית, תחת מסגרת חינוכית של -הוריו- דברם הוא חוק, אלא אם הוא פוגע בשלום הילד. אמרו לו לא לגלוש? שיתאפק, סה לה וי. לא רוצה, צריך לעשות את המקסימום כדי להכניס לראש המתבגר והקנאי לעצמאות מזויפת שזה ככה זה, בבית שלו? שיעשה מה שבא לו.

או !!! סוף סוף.

תחשבו מה היה קורא אם ההורים שלכם, היו עושים בבית הוריהם כרצונם.

במקר הטוב והעדין, סטירה לפנים. במקרה הפחות טוב קצת יותר מזה, ובמקרה המעורר פחד אצל כל מתבר, תמיד היה האיום לשלוח את הילד לפנימיה, או אפילו.....פנימיה צ-ב-א-י-ת !

היום החינוך הוא בשיטת דובוני אכפת לי.

בהצלחה לכל מי שדוגל בשיטת הבואו נחזיק ידים הזו .....

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גבולות זה נהדר, אבל לא בגיל 16. אם הגענו עד הלום והבחור עדיין לא מראה כבוד, סימן שבתחום הזה כבר נכשלנו.

עכשיו הגיע הזמן לדבר איתו כמו מבוגר, לא כמו ילד. לכוון אותו בחיים ולא לחנך.

סמכו עליי, אני יחסית צעיר בעצמי (25), וזוכר היטב מה זה להיות בן 16. :twisted:

פורסם

צר לי על הבחור בן 16 שרוצה לגלוש באינטרנט ולא נותנים לו מסיבות שהוזכרו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
גבולות זה נהדר, אבל לא בגיל 16. אם הגענו עד הלום והבחור עדיין לא מראה כבוד, סימן שבתחום הזה כבר נכשלנו.

עכשיו הגיע הזמן לדבר איתו כמו מבוגר, לא כמו ילד. לכוון אותו בחיים ולא לחנך.

סמכו עליי, אני יחסית צעיר בעצמי (25), וזוכר היטב מה זה להיות בן 16. :twisted:

זה בדיוק העניין, כל הקשקשנים פה על חינוך קשוח וכו' מפספסים את הנקודה.

בגיל 16 כבר אי אפשר להפוך את ההתנהגות לצייטנית אם היא כבר לא, זה היה צריך להיות בגיל 4.

כרגע צריך להתמודד אם אדם מבוגר שחיי בבית ועושה כבר כרצונו, הדת לא מעניינת אותו קבלו את זה כעובדה ותמצאו פתרון.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

קובי , תנסה את זה.

תתקשר לספקית האינטרנט , תאפס ססמא לאינטרנט.

לאחר שהססמא מאופסת ורק אתה יודע ושאר בני הבית , אתה מנחה את הספק לעשות את זה במילים הבאות:

נא ליצור הנחיה מפורשת שמידע יימסר ללקוח על קו הטלפון רק לאחר זיהוי קוד סודי: ותבחר את הקודש אתה רוצה

ככה פעם הבאה שהוא יתקשר לאפס ססמא יבקשו ממנו קוד זיהוי.

אם אתה רוצה להחמיר עם זה , אתה יכול ליצור עוד תנאים מגבילים

לקוח מדבר מהקו בלבד

4 ספרות אחרונות של אשראי

מספר לקוח

ת"ז ושם

קוד סודי

את זה אני חושב שלאח שלך יהיה קשה לעקוף

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אתם מסתכלים על ענין הגלישה בשבת וקוראים לדרור לנער.

מחר הוא ירצה לאכול פסטרמה על חמאה

מחרתיים הוא ירצה להביא בחורה הביתה ולהסתגר איתה בחדר.

בעוד שבוע הוא יתחיל לעשן.

אני לא יודע כיצד אני הייתי פועל בענין הבחורה שמרוחה בחמאה :wink: אבל בדבר אחד אני בטוח - אצלי בבית לא יכנס עישון בכל מחיר. הדבר היחיד שיכול להיות פתוח לדיון זה מי עוזב את הבית - אני או הוא. לא בא לי להריח בסביבתי בגדים ספוגי עישון, ריהוט ספוג עישון ועוד יותר אנשים ספוגי עישון.

ההורים צריכים להסביר לו איפה הקווים האדומים ולהיות מוכנים לקבל גם החלטות שבהן הוא ישקול לעזוב את הבית מרצונו.

לבני הבית חשוב מאוד שלא יגלשו בשבת אבל יותר חשוב להם שיהיה אינטרנט כל השבוע ולכן הם צריכים להחליט על מה הם מוותרים ועם מה הם מתפשרים. אם הם רוצים את הנער בבית או את האינטרנט בבית. יכול להיות שאם לא יהיה אינטרנט בבית, הנער ימצא את מקומו בבתים אחרים או אינטרנט קפה למינייהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אהלן קובי :)

אני זוכר טוב מאוד את גיל 16, זה היה לא מזמן 8)

תיראה, אם תיקח לו את הכבל של המחשב/מודם/תנתק את האינטרנט/תגביל שעות שימוש במחשב

ע"י תוכנות. כל זה לדעתי - רק יעצבן אותו עוד יותר. לפחות זה מה שאני ההיתי מרגיש.

לא נותנים לי ליהות במחשב? עושים הכל בכדי שאני לא אהיה? אין בעיה.

ואז הוא ימצא דרכים אחרות להשיג את מבוקשו.

אולי הרווחת בזה שנגיד הוא יהיה במחשב אצל חברים ולא בבית, אבל לך תדע

אולי הוא לא באמת ילך לחבר? אולי זה ידרדר למשהו קיצוני רק בשביל להוכיח לכם שהוא לא מוכן "להיכנע".

הוא בן 16. זה לא ילד קטן שאפשר לתת לו עונש והוא יתחיל לבכות ויגיד להורים אני שונא אותכם

ויום למחרת כאילו לא קרה כלום.

לדעתי, הוא במחשב פשוט כי משעמם לו בשבת. אין לו במה להתעסק, הוא בטח שונא את השקט

הזה של יום שבת.

צריך למצוא לו עיסוק אחר. להעסיק אותו שלא ישתעמם וילך למחשב.

אולי לצאת איתו לטייל לאיזה מקום יפה אם יש ליד הבית.

לעשות איתו שיחת אחים, תספר לו מה עובר עליך בצבא, הוא יספר לך מה עובר עליו.

תשאל אותו מה הוא מתכנן לעשות בעתיד, איפה הוא רואה את עצמו בצבא? איך מרגיש עם זה

שעוד מעט חוזרים ללימודים? אם הוא לא נפתח בהתחלה, תספר לו אתה דברים על עצמך.

ואז הוא ירגיש תחושת ביטחון - ויתחיל להיפתח גם הוא אליך.

שיראה שיש מישהו שאכפת לו ממנו, שמתעניינים בו ושואלים לשלומו באמת. ובכלל, כשזה אתה - אח שלו.

אפשר גם לשאול אותו אם יש משהו שמאוד מעניין אותו ולקנות ספר בנושא ולקרוא ביחד - יעביר את הזמן עד צאת השבת.

יש המון דברים שמעניניים אותי למשל כשמשעמם לי.

ספרים על קריאה בכף היד, לאחרונה גיליתי שיש דבר כזה כמו קריאה בכף היד דרך העיניים, דרך האישונים

ניראה לי (אירידולוגיה - אבחון ע"פ קשתית העין) , ספרים על איך העולם עובד, ספרים על איך להצליח בחיים, ספרי מדע מעניינים, ספרי רפואה מאוד מעניינים אותי, ספרים מצחיקים להעביר את הזמן בכיף.

אני מקווה שההיתי לעזר, ומקווה שהכל יסתדר! :-P

פורסם
אתם מסתכלים על ענין הגלישה בשבת וקוראים לדרור לנער.

מחר הוא ירצה לאכול פסטרמה על חמאה

רק לא זה :shock:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה לנסות למנוע..

תנסו להבין למה הוא עושה את זה. אולי כי הדרך שלכם לא מתאימה לו?

לגרום לו להפסיק יש רק דרך אחת.

והיא שהוא ירצה. ואין דרך אחרת. הוא ילך לחברים. אינטרנט אלחוטי. בתי קפה וכו.

אז הוא עדיין מחלל את השבת (אוי ואבוי). אבל לא בבית.

אני חושב שכבר כתבו את זה "כפייה דתית" כי אני לא רואה בית הפוך

שאחד מחבר הבית חוזר בתשובה. ומחייבים אותו לחלל את השבת. או לאכול לא כשר וכו.

למה תמיד זה חייב ליהיות ככה. ?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא שאני מגן על דיעותיו על פותח השירשור, אבל קפצה מחשבה במוחי הקודח:

תארו לעצמכם מצב הפוך:

אתה גר בבית עם אבא, אמא, ושני אחים צעירים ממך (האח הקטן הוא במקרה בן 16).

כולכם אתאיסטים מושבעים, לעולם לא שמרתם מסורת, כשרות, שבת, ושאר הירקות.

יוצא ככה שתחת השפעת לחץ חברתי האח הצעיר חוזר בתשובה. עכשיו הוא לא מוכן לאכול את הבישולים של אמא (כי היא מערבבת בשר וחלב), לא מוכן לשבת עם בני משפחה אחרים בסלון (כי הם רואים סרטי פורנו 24/7), וגם לא מוכן לנסוע אתכם ברכב המשפחתי למנגל שישליק חזיר מסורתי בשבת. יותר מזה, הוא דורש שתעשו שני כיורים, ותקנו שני סטים של כלים (עבור בשר וחלב), וגם תקנו מקרר שני (מאותה סיבה). בחדרו ממוקם מחשב שדלוק 24/7 בגלל טורנטים, והוא עכשיו מכבה אותו בשבת. יותר מזה, זה גם המחשב היחיד בבית, כך שבני המשפחה האחרים לא יכולים להשתמש בו בשבת.

הוא גם דורש ממכם שתעשו קבלת שבת, סדר פסח, ועוד. וגם שלא תאכלו לחם בפסח ולא תגלשו באינטרנט ביום כיפור.

איך הייתם מרגישים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי אתה מפספס את המצב- במה שתיארת- הנער דורש מהמשפחה הוצאה כספית,והשקעה ולהפוך הרבה(הכל כמעט) לפי הדת.

במצב של פותח השרשור הוא מבקש מהנער (שהיה דתי) לא לשבת במחשב סלון - לדעתי מאוד סביר.

צריך להתחשב בבני ביתך קל וחומר אם זה משפחה קרובה.הנער עושה"פרנציפ". לדעתי פותח השרשור צודק, אבל לפתור ככה הוא ליצליח לכן כמו שהעלו, שיחת גברים כזו(כל מי שיש לו אח גדול בטח יודע) אולי קצת תגרום לו להתחשב

פורסם

זאת לא כפיה דתית.

אם הבן רוצה להשתמש במחשב בשבת בניגוד לדעת הוריו, זה לא שונה מאשר הוא יחליט שהוא רוצה לשים רגליים על השולחן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

+1 מסיבי

נ.ב.

לכל מעיר על דת וכפייה, תעשו טובה תפתחו נושא חדש. לא זה הנושא, אני אתאיסט, איני מאמין באל, בדת ובכל נושא כזה. אבל לא מקומי להעיר לפותח השרשור מה אני חושב על מה שעושים לילד, יתרה מזו, אני חשב שראוי להתייחס לעניין כנושא חינוכי גרידא. אף אחד לא שאל אותכם על כפייה ודת, הצמדו לנושא (בבקשה)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
מעניין מה תחשוב אם אני אפתח פה שרשור לגבי הדרך הכי טובה להשתיק את התינוק בלילה, כי הבכי שלו מפריע לי לישון...

הייתי ממליץ לו על מדריכה להתפתחות תינוקות, במקרה אני מכיר אחת מעולה :-)

(תמשיך עם השאלות האלה, אני אמשיך לפרסם את אישתי)

פורסם

להשתיק תינוק לפני השינה זה פשוט - כוסית וודקה, ושקט מובטח

:roll:

• תוכן חדש...