Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

היום כשהגעתי לחנייה ראיתי טיפות של צבע אדום על כל חזית ימין של רכבי. קיבלתי חום :evil:

הרכב בצבע כסוף מטלי שעבר ווקס לפני חודשיים.

לאחר בירור זריז עם השומר, מסתבר שאתמול הגיע צבעי, שביצע צביעה של המשקולות במחסום המתרומם שנמצא ממש ליד הרכב שלי. הצבע משמש לצביעה של מתכות. :-(

לצערי, עד שראיתי את הרכב עבר יום, והצבע הספיק להתייבש וככה ראיתי אותו.

חיפשתי בפורום וראיתי מספר זעום של הודעות בנושא של צבע הרכב, אך הן דיברו על שרף עצים וספריי צבע. פה אני מדבר על הצבע היותר רציני שיכול להחזיק שנים על מתכות. כדי להסיר, אנשים כבר ייעצו לי על טרפנטין, בנזין, ואפילו אצטון.

האם מישהו יכול לעזור לי ויודע איך להסיר את הצבע הזה בלי לפגום בשכבה החיצונית?

תודה,

מתן.

פורסם

בעייתי ביותר מה שאתה מציין.

אני הייתי הולך להתייעץ עם פחח/צבעי רכב כדי לקבל חוות דעת של מישהו שמתעסק עם זה כל יום.

פורסם

לצערי אין לי זמן כרגע לגשת לפחח.האם טינר או אצטון יכולים לגרום לנזק לצבע?הצבע מצופה בווקס..תודה על התשובה.

פורסם

לצערי אין לי זמן כרגע לגשת לפחח.האם טינר או אצטון יכולים לגרום לנזק לצבע?הצבע מצופה בווקס..תודה על התשובה.

כל עוד אתה לא משפשף חזק ולא לאורך זמן, לדעתי המקסימום שיגרם זה ירידה בברק שתחזור לאחר ווקס.

כמו כן, לא נראה לי שזה יוריד את הצבע שנדבק לך.

צריך לראות כדי להבין מה יש שם.

שווה לנסות "לגלח" את הצבע עם סכין גילוח, השאלה היא איזה כמות צבע נדבקה על הרכב, והאם זה רק רסס עדין או יותר מזה.

עוד משהו שחשבתי עליו עכשיו,

אם זה רסס ממש עדין, אפשר לנסות שלייף סבון, כלומר להשתמש בנייר ליטוש 1200 ומעלה (ממש ממש עדין)

וכל הזמן להרטיב אותו עם מים וסבון.

לא להפעיל לחץ, ממש בעדינות.

זה מה שפחחים עושים כדי ל"החליק" את הצבע לאחר צביעה ולהוסיף ברק (משהו כמו גירסה מחוזקת של פוליש)

פורסם

צריך לטפל בזה כמה שיותר מהר כי הצבע הזה עוד ממשיך להתייבש ולהתקשות ואז זה יותר קשה להוריד אותו ואולי יהיו יותר נזקים לצבע המכונית המקורי.

פורסם

הייתי מציע לך לפנות לבעל מקצוע כמה שיותר מהר כי צריך לזה טיפול מקצועי בעזרת פלסטלינה פוליש ווקס.

מקרה דומה קרא לסבא שלי עם הסנטפה החדשה, כל הרכב היה מלא בנקודת צבע לבן על הצבע המקורי(כסף), הוא פנה לבעל מקצוע ועשו לו פלסטלינה, פוליש ווקס והצבע חזר להיות כפי שהיה ללא נזקים.

את הצבע מהשמשות הורידו לו בעזרת להב מגרד צבע(סקריפר) +מים וסבון.

פורסם
צריך לטפל בזה כמה שיותר מהר כי הצבע הזה עוד ממשיך להתייבש ולהתקשות ואז זה יותר קשה להוריד אותו ואולי יהיו יותר נזקים לצבע המכונית המקורי.

הצבע לצערי כבר התייבש..

פורסם
הייתי מציע לך לפנות לבעל מקצוע כמה שיותר מהר כי צריך לזה טיפול מקצועי בעזרת פלסטלינה פוליש ווקס.

מקרה דומה קרא לסבא שלי עם הסנטפה החדשה, כל הרכב היה מלא בנקודת צבע לבן על הצבע המקורי(כסף), הוא פנה לבעל מקצוע ועשו לו פלסטלינה, פוליש ווקס והצבע חזר להיות כפי שהיה ללא נזקים.

את הצבע מהשמשות הורידו לו בעזרת להב מגרד צבע(סקריפר) +מים וסבון.

הצבע מטאלי, אני מעדיף שלא להתעסק עם פוליש. זו הוצאה כספית די רצינית על פחח. אני אנסה היום להשתמש באצטון/טינר ולראות האם זה מצליח.

פורסם

גם אם הצבע יבש למגע, הוא לא סיים את תהליך הייבוש ולכן השהיית הטיפול אינה רצויה.

צבע ממשיך להתייבש באוויר חופשי גם שבוע לאחר היישום.

האם גירוד של הצבע בציפורן מסיר אותו? אם כן, המצב אינו בלתי הפיך.

אם אתה יכול לברר באיזה צבע השתמשו, תדע מה הממיס (מדלל) המתאים לצבע זה. סוג המדלל רשום על דופן הפחית.

שים לב שיש מדללים התוקפים חלקי פלסטיק. יש להזהר ולא להשתמש במדלל לפני שביצעת בדיקה על חלק נסתר.

אם אתה משתמש במדלל, שטוף את השטח במים לאחר הסרת הצבע.

לא ממליץ על שיוף בטרם שללת אפשרויות פחות מזיקות.

פורסם
גם אם הצבע יבש למגע, הוא לא סיים את תהליך הייבוש ולכן השהיית הטיפול אינה רצויה.

צבע ממשיך להתייבש באוויר חופשי גם שבוע לאחר היישום.

האם גירוד של הצבע בציפורן מסיר אותו? אם כן, המצב אינו בלתי הפיך.

אם אתה יכול לברר באיזה צבע השתמשו, תדע מה הממיס (מדלל) המתאים לצבע זה. סוג המדלל רשום על דופן הפחית.

שים לב שיש מדללים התוקפים חלקי פלסטיק. יש להזהר ולא להשתמש במדלל לפני שביצעת בדיקה על חלק נסתר.

אם אתה משתמש במדלל, שטוף את השטח במים לאחר הסרת הצבע.

לא ממליץ על שיוף בטרם שללת אפשרויות פחות מזיקות.

commander שלום ותודה על התגובה,

גירוד של הצבע עם ציפורן לא מסיר אותו. לצערי איני יכול לברר גם באיזה צבע השתמשו כי השומר אפילו לא יודע איזו חברה הגיעה (אין רישום). אני אבדוק בטמבוריות אם יש מדלל שלא תוקף חלקי פלסטיק, או שאנסה להשתמש באצטון להסרת לק של החברה שלי.

שיוף אני בכל מקרה לא מתכוון לבצע.

פורסם

זה ישמע מצחיק.. אבל תנסה עם ספוגית הפלא עם מעט מים וסבון.. לשפשף חזק.. זה ספוגית..

לי היה צבע וזה הוריד לי אותו עם קצת מאמץ..

אבל מכיוון שאני לא יודע איזה צבע נחת עליך אז זה בעיה..

בכך מקרה נזק זה לא יעשה ואין לך מה להפסיד...

בהצלחה. עדכן

פורסם

*עדכון*

אני וחברה שלי היום בבוקר לקחנו מגברת מוספגת במים, מקלוני אוזניים ובקבוקון אצטון שלה להסרת לק (האצטון עדין ומעורבב בתוכו עם שמן,מאוד עדין ולא מרוכז 100 אחוז כמו אצטון רגיל). הרטבנו את המקלונים עם אצטון, ועברנו ממש נקודתית על כל כתם עם מקלון ספוג באצטון. מיד כשהמקלון נגע בכתם הצבע נשאר עליו. אחרי שהכתם ירד עברנו עליו מיד עם מגבת ספוגת מים כדי להוריד את האצטון.

רוב הכתמים ירדו אחרי 10 דקות של עבודה. נשארו כתמים קטנים מאוד שלא נראים כמעט בעין אלא במבט מקרוב. אחרי שניגבתי עם המגבת הרטובה, ייבשתי במגבת נקייה ויבשה. הרכב הועמד כשעה בשמש לאחר מכן.

בבדיקה חוזרת לא נראו כתמים ו/או צבע הרוס מהאצטון. אני מניח שהמזל שלי גם שעשיתי ווקס והוא זה שהגן על הלכה והצבע מהאצטון.

כך או אחרת,

problem solved 8)

תודה על כל העצות.

• תוכן חדש...