Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה ורציתי לשתף אותכם בפרויקט שעבדתי עליו קשה במשך הרבה זמן:twisted:.

 

הרכב הוא מאזדה 3 שנת 2006

 

 

אחרי הרבה התלבטויות מה להביא מה לא להביא בסוף זאת החבילה שהתקבלה לה ואין מרוצי מימני בכול העולם אז החלטתי לשתף אותכם תגידו מה דעתכם:wink:.

 

 

נתחיל בזה:

 

רדיו דיסק חדש במקום המקורי: קלאריון דגם DXZ575USB.

 

רמקולים: קומפוננט מורל דוטק אוביישן 6 וחצי מקדימה, מאחורה השארתי את המקוריים שמחוברים לרדיו דיסק שישלימו טיפה את הסאונד שחסר מאחורה.

 

סאב: קיקר L7 12 אינצ' כפול, תיבה פתוחה בנייה עצמית נפחת תיבה 160 ליטר.

 

מגברים: לסאב: מונו של קראנצ' דגם PZI 3000.1 מחובר לקיקרים ונותן להם ב1 אוהם 1500 RMS.

לקומפוננט: מגבר 4 ערוצים של קראנצ' דגם P1800 כול ערוץ 115 RMS ב4 אוהם. שני ערוצים לא משומשים בעתיד יחוברו לקואקסאלים 6.5 בדלתות מאחורה.

 

חיווט: כול כבלי המתח, RCA, ורמקולים של סאונד קווסט,

חיווט למונו: כבל פלוס ומינוס של 0 גייג' פיוז של 250 אמפר, בין המונו לסאב כבלים פלוס מינוס של 8 גייג'.

חיווט ל4 ערוצים: 4 גייג' פיוז של 70 אמפר, מה4 ערוצים לקומפוננט חיווט מידה 2.5.

 

 

בנוסף בניתי לבד בנייה למגברים בבגאז' על פלטת MDF שניחתכה בגדול המתאים וצופתה בלבד שחור, המטרה הייתה התקנה כמה שיות רנקייה ובלי חוטים חשופים:lol:.

 

אחריי הרבה חישובים החלטתי לקחת צ'אנס ולראות מה מערכת החשמל המקורית שעשויה מאלטרנטור של 80 אמפר ומצבר של שנפ בן חצי שנה שמספק 66 אמפר שלי אומרת על כול הפצצה שהפלתי עלייה בידיעה שאני יחרוג ממה שהיא מסוגלת לספק, אבל בתקווה שזה יהיה גבולי והיא תיסתדר עם זה. אחרי כול הכיוונים הפעלתי את המערכת על פול ווליום מתי שהמנוע דולק כמובן והמודד הראה לי במכות באס כבדות המתח נפל למינימום 12.2 "לשימחתי" ובממוצע עמד על 12.7 חשבתי שאני ייראה מספרים יותר גרועים:oops:.

 

דבר ראשון החלטתי לבצע את פרויקט "3הגדולים" ולראות מה הגברת אומרת אחריי זה..

נישארתי עם חיווט OVERKILL והשתמשתי ב0 גייג' גם של סאונד קווסט, אחרי כול ההרכבה של החוטים איפה שצריך הפעלתי שוב על פול ווליום כמובן עם שירים גדושים בבאס כבד עם מנוע פועל וראיתי שהמצב השתפר לטובה, במכת באס כבדה המתח ירד למינימום 12.5 ושנייה לאחר מכן עלה ל13 וטיפה יותר שזה היה הממוצע בערך.

כרגע בתור החלטה ואחריי שכיסיי "יתייבשו" לאחר קניית המערכת החדשה זה מספק אותי ויותר מזה אולי בעתיד נחשוב על אלטרנטורים גדולים ומצברי פריקה עמוקה שזה החלום שלי:-) .

 

אז מקווה שתיהנו כמו שאני נהנה מהצעצוע החדש שלי ומקווה להתחיל להגיע למפגשים ולהכיר את כול התותחים שפה:twisted:.

 

 

 

הסאבים טריים מהקופסא:

photo0598l.jpg

http://img101.imageshack.us/i/photo0598m.jpg/

 

בתיבה ישר אחריי בנייתה:

photo0599.jpg

http://img840.imageshack.us/i/photo0599.jpg/

 

בתיבה לאחר ציפוי של הלבד:

photo0600.jpg

http://img826.imageshack.us/i/photo0600.jpg/

המגברים והבנייה של הMDF:

photo0608.jpg

http://img441.imageshack.us/i/photo0608.jpg/

 

פרויקט "3הגדולים" במנוע:

photo0611n.jpg

http://img824.imageshack.us/i/photo0611n.jpg/

 

מצורף סירטון קצר מהיום אחריי טיפה משחקים עם הכיוונים..

 

בשניות האחרונות רואים ברצתי מהר והנמכתי , מסתבר שמשכתי את תשומת ליבם של שוטרים משועממים שרצו להציק לי איומים כאלה וכאלה למרות שהייתי בחניה רחוקה מכול בית שהוא אבל טוב נו כמו שאומרים, "ברוכים הבאים לישראל".

פורסם

"שלושת הגדולים" מתייחס לשינויים שנעשו בתא המנוע. יש כאלה שאומרים ששלושת הגדולים הם החלפת החיווט (+ ו -), אלטרנטור ומצבר ויש כאלה שטוענים ששלושת הגדולים הם חיווט +, חיווט - ומצבר.

 

איך שלא יהיה כל עוד לא החלפת מצבר לא שדרגת את "שלושת הגדולים". בנוסף, מאוד לא אהבתי (בלשון המעטה) את סידור הכבלים בתא המנוע, זה בלתי בטיחותי בעליל מה שהולך שם. אני מציע לך לשדרג את ההתקנה ולהעביר את הכבלים במקומות צנועים יותר ולהשתמש בצינור שרשורי ע"מ להגן עליהם.

 

מעבר לכך, אם אתה נהנה מהמערכת - תתחדש ותהנה.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בוקר טוב קרוקר

על פניו זו נראית כחתיכת השקעה והמון שימת לב לחיווט נכון ואסטטיות

כעבודה של מי שהתקנות זה לא מקור פרנסתו אומר שהתעלית על עצמך וכל הכבוד

אני אישית לא אהבתי את בחירת הרכיבים (בעיקר לא המגברים) אבל זו רק דעתי ויכול להיות שבמשוואת העלות מול תועלת לגביך הם היו בחירה מנצחת

רק הערה אחת או שתיים קטנות (וממש לא מתוך חס וחלילה סוג של הערה כדי להעיר) נראה כי ניתן לקצר את כבלי המתח ואני ממליץ לך לעשות זאת

ובית הפיוז בתא המנוע צריך להיות נגד מים ולפי מה שקלטתי בתמונת תא המנוע השתמשת במפצל מתח שאינו נגד מים וזה קצת מסוכן

שוב אני חוזר ואומר כל הכבוד על היוזמה

מקווה שתהנה ויותר מכך אני מקווה שתנהג בזהירות עם הרכב ולפי כללי הבטיחות

יום טוב

דרור

פורסם

אהלן חבר'ה!

קודם כול תודה רבה על התגובות וכמובן שכול הערה תתקבל בברכה !!, הריי מזה לומדים לא?:wink:

 

שמעתי בעצתכם וקיצרתי את חוטי המתח ובנוסף לכך העברתי את החיווט שבמנוע שקשור ל"3הגדולים" במקומות פחות מסוכניים ועטפתי אותם בבידוד של צינור פלסטיק שחור כזה שיישמור עוד מחום המנוע..

 

שי, כול אחד וטעמו שלו אבל אתה צודק בחירת הרכיבים במערכת הזאת נבעה כמובן גם מטעמי האישי של הרכיבים שאותם אישית אהבתי מאוד אבל יחד עם זאת המחירים הזולים שהשגתי את כול המערכת היו מצחיקים וזה עוד משהו שנתן לי "פוש" ללכת על הרכיבים האלו, וביחד לא יכולתי לבקש מציאה יותר גדולה מזאת:-P.

 

סתם דוגמא, קיקר L7 אחד אני ידליף ויגיד שהשגתי אותו ב950 שקל לאחד חדש!!:evil:

וגם המגברים יצא לי עליהם חצי מחיר ברך כולל הרדיו דיסק..

 

שתיהיה שבת שלום לכולם:wink:.

פורסם

קצת פלקסינג ישראלי! :lol:

אני יותר משמח לראות מאזדות הופכות לג'לי!

הכל נראה מעולה ובאמת טוב שהעברת את כל החיווט במנוע דרך צינור שחור ואני מקווה שחיזקת כל ס"מ מהכבל עם אזיקונים לחלקי פח כי בנסיעה אם דבר כזה נכנס לך לתוך המאוורר...:twisted:

 

תתחדש!

Volvo S40 T4 MT

 

Volvo For Life :-D

×
×
  • תוכן חדש...