Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על עם כל המסביב וכספר , בחייאת - שנעבור פה ובPSI בהיסטוריה כמה עולה במורשה טיימינג כולל המסביב לקליאו ספורט? בחלקים מקוריים ובלי להביא בעצמך חלקים.

ו2500 ש"ח יהיה ב206 כולל כל המסביב. (וברוב הרכבים)

יש לי יותר מחבר אחד שהחזיק את הרכבים האלו - אין טעם ליפות את הדברים ולהציג את הדרכים הזולות שכוללות יבוא חלקים , עבודה חלקית או מוסכים כלליים (לא שאני פוסל אותם - להפך - לדעתי ככה מגיעים לתוצאה טובה יותר - זה פשוט לא לכולם ההתעסקות הזו).

דוגמאות מחיפוש מהיר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=250478&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 8.5 אלף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=229311&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 5 אלף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197545&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 7 ומשהו פלוס מינוס (WIKING כתב) מתחתיו REDROZE - כתב שיסיים ב6 אחרי אי אילו חלקים מפה ומשם , כ"ס מביא מהספר טיפולים 6.5 יובל רק לטיימינג 4.5 - בלי המסביבים

אז סבבה - זה בטווח הנמוך של מה שכתבתי (אחרי הורדות מחירים מצד קרסו) - אבל עדיין גבוהה מאוד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ושעושים טיימינג אתה לא תחליף כבר משאבת מיים?

או /ו רצועות

כל אחד יכול לבחור מה לעשות ומתי (בקליאו ספורט אין קשר בין הטיימינג למשאבת המים, אפשר להחליף רק את המשאבה בלי לגעת בטיימינג). את רצועת האביזרים אני למשל החלפתי בהזדמנות אחרת יחד עם פולי מנוע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני מדבר על עם כל המסביב וכספר , בחייאת - שנעבור פה ובPSI בהיסטוריה כמה עולה במורשה טיימינג כולל המסביב לקליאו ספורט? בחלקים מקוריים ובלי להביא בעצמך חלקים.

ו2500 ש"ח יהיה ב206 כולל כל המסביב. (וברוב הרכבים)

יש לי יותר מחבר אחד שהחזיק את הרכבים האלו - אין טעם ליפות את הדברים ולהציג את הדרכים הזולות שכוללות יבוא חלקים , עבודה חלקית או מוסכים כלליים (לא שאני פוסל אותם - להפך - לדעתי ככה מגיעים לתוצאה טובה יותר - זה פשוט לא לכולם ההתעסקות הזו).

דוגמאות מחיפוש מהיר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=250478&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 8.5 אלף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=229311&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 5 אלף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197545&highlight=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 - עלות 7 ומשהו פלוס מינוס (WIKING כתב) מתחתיו REDROZE - כתב שיסיים ב6 אחרי אי אילו חלקים מפה ומשם , כ"ס מביא מהספר טיפולים 6.5 יובל רק לטיימינג 4.5 - בלי המסביבים

אז סבבה - זה בטווח הנמוך של מה שכתבתי (אחרי הורדות מחירים מצד קרסו) - אבל עדיין גבוהה מאוד.

ליביו, לא יודע על מה שילמו חברים שלך, אני (לא חברים שלי) החזקתי קליאו ספורט במשך 3.5 שנים ואני שילמתי על טיימינג במוסך המרכזי של קרסו בראשל"צ 3300 ש"ח (אם הסטורית הטיפולים היתה ברשותי הייתי סורק ומעלה לכאן). הכל בוצע שם עם חלקים מקוריים שקרסו סיפקו לי בלי קומבינות מאיביי.

שים לב שחלק מהקישורים שהבאת ישנים מאוד ופחות רלבנטים (דברים משתנים גם בקרסו) ובחלק מהקישורים הוחלפו חלקים נוספים שאין קשר בינם לבין טיימינג. פולי מנוע לא קשור לטיימינג ומותחן רצועת אביזרים גם לא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לקחתי את כל הנאמר לתשומת לבי, תודה לכל המגיבים.

הקליאו ספורט באמת נראית כמו פתרון יפה, קצת קשה לי לעכל את המראה של 206GTI לעומתה אבל נראה. אולי אחרי שאני אבדוק כמה זה ישתנה.

אגב באותו נושא - עם חריגה קלה מהתקציב יש GOLF GTI. שנתונים 2001~. רובם עברו המון ידיים כמצופה מרכב ספורטיבי "צעיר". שווה את ההשקעה הנוספת או לא ממש?

ושוב תודה על כל תשומת הלב

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אז זהו...שלא. טיימינג בלבד לקליאו ספורט עולה 3.5K.

אם הולכים ומחליפים רצועת אביזרים כולל פולי ומחליפים משאבת מים מגיעים לסכומים גבוהים יותר...אבל בטח לא לסכום חמש סיפרתי.

לפעמים זה מדהים איך אנשים מגלגלים הלאה שמועות מיותרות.

לא "אם הולכים", אלא "צריך ללכת".

היצרן מחייב בטיפול 120K להחליף גם רצועת אביזרים ומותחן שלה, וגם פלגים יקרים. מחייב, לא "אם", לא רשות. רצוי מאוד מאוד להחליף גם פולי.

כרגע אחרי שהפעלנו על קרסו לחץ (כולל במדיה החברתית) עלות הטיפול ירדה משמעותית. אבל עדיין הטיפול לא זול. (ואני כמובן לא מאלה שהולכים למוסך מורשה).

אתה מדבר על טיימינג שבוצע בנפרד (משום מה, כמו שציינת) מטיפול 120K. בטיפול הזה יש עוד דברים חוץ מהרצועה עצמה, מן הסתם.

בשום רכב אחר (גם לא אימפרזה WRX, גם לא הונדה S2000 וגם לא וולבו S70 T-5 - סתם הבאתי דוגמאות לרכבים שאין ביניהם שום קשר אך יקרים לאחזקה) - טיפול 120K (קרא לו טיימינג, או קרא לו מוישל'ה אופניק) - לא עולה סכום כזה גבוה.

מה שכן - הקליאו רכב מאוד מהנה, ומאוד מאוד זול לאחזקה שוטפת!

טיפול 120K (הנה, עשיתי לו יח"צ ;-) מהיום כבר לא קוראים לו טיימינג) ותנוחת הנהיגה הגרועה אלה שתי המגרעות היחידות של הרכב הזה. כל השאר - סוכריה.

במקרה לאמא שלי יש סיוויק יותר ישנה משלך (97), והביטוח המקיף זול משמעותית, והקליאו גם יותר חסכונית מהסיוויק!

נ.ב אני מסכים עם רוני - אני אישית קונה רכבים מהלב, לרוב תוך יומיים מרגע הפרסום (כך היה עם הקליאו, הוולקן, והסיוויק הידנית שהיו לי). בפעם האחרונה שהכנסתי פן כלכלי לעניין (לפני שבוע, ומדובר על דייהטסו פרוזה, אם זה מעניין מישהו) - הרכב נחטף לי מהידיים. (המחיר היה די זנותי, ואני ברוב טיפשותי החלטתי לתת לו להתבשל בגלל 1,000 שקל).

כמובן שאני לא מדבר על 'לקנות על עיוור' - אבל חצי יום חופש מספיק בהחלט בשביל בדיקה יסודית במכון + מוסך + בדיקת משכון.

פורסם

אביעד, לכל רכב (לא משנה אם ספורטיבי או לא) יש את כמה "בורות" מבחינת טיפולים או חלקים יקרים מאוד, ברכב ספורטיבי זה כמובן קיים יותר בגלל שחלק מהחלקים יחודיים. הדברים שתארת שצריך להחליף ב- 120K ק"מ הם בערך כל הבורות של הקליאו ספורט ביחד ולא טיימינג בלבד (על זה אני ורוני הגבנו כאשר ליביו אמר שטיימינג עולה 6K-11K). קח הרבה רכבים ותחליף בהם את הקומפוננטים שמנית ותראה שאתה מגיע לסכומים גבוהים גם כן. רוב האנשים שאני מכיר עם קליאו ספורט עשו טיימינג בלי קשר ל-120K אלא לפני ולכן רוב הרכבים בשוק כבר עברו טיימינג...להערכתי קליאו ספורט ישראלית תעבור מקסימום פעמיים החלפת טיימינג בחייה.

אגב, לא זכור לי שהיצרן מחייב החלפת מותחן רצועת אביזרים כחלק מטיפול 120K. יש כן המלצה לבחון אותה בכל טיפול כדי להעריך את מצבה והאם היא דורשת החלפה.

פורסם

עדכון קטן; אחרי התלבטות קשה החלטתי למכור את ההונדה ולנסות להשיג מיני ספורטיבית כפי שהומלץ.

שאלה אחת נשארה פתוחה, האם שווה להוסיף כמה שקלים לGOLF GTI בשנת 2001?

קליאו ספורט 2002~ מוצגת כרגע בסביבות 43K ממוצע, הגולף עם משמעותית פחות ידיים בסביבות 62K אך יש כמה באזור ה50K.

האם שווה את ההפרש להוסיף לגולף?

בקצרה ממה שמצאתי ההבדלי הם בזה שלגולף יש מנוע יותר חלש, אבל הוא עם טורבו. הקליאו מגיעה עם מנוע חזק אבל בלי טורבו.

מבחינת מדריך הרכבים של CF יש כמה שרשורים עם עלויות אחזקה וכו', היה שם אחד שממש הדהים אותי של "אייל". עלויות אחזקה כל כך נמוכות לא הייתי מצפה אפילו מג'אסטי. בכל מקרה לא עושה רושם שיש הבדל מבחינה כלכלית בין השניים חוץ מהמחיר הראשוני.

מה גם שיש הרבה יותר גולף(ים) למכירה וקליאו ספורט יש כרגע 5 בכל הארץ. נראה לי קצת מוזר.

דעתכם?

תודה מראש

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הקליאו בתור ספורטיבית טובה יותר בכל פרמטר (חוץ מפוטנציאל שיפורים), הגולף בתור אוטו יומיומי - טובה יותר בכל פרמטר כנראה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו סיכם זאת יפה, השאלה מה אתה מחפש מהרכב.

ספורטיבית נטו זה הקליאו.

בהצלחה בחיפושים,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לפני כמה חודשים חבר עשה טיימינג לקליאו ספורט בשאפט, כל החלקים ניקנו מקרסו ושום דבר לא הוזמן מחו"ל, על הדרך נעשה פולי, כל הרצועות מסביב ושאר ירקות של טיפול גדול 5500 כולל עבודה.

רק לידיעה, קיט טיימינג מקורי בקרסו עולה קצת יותר מ1300 ש"ח.

אם רוצים לצמצם עלויות אפשר גם להזמין חלקים מחו"ל, תהליך קל מאוד שחוסך מאות שקלים.

השנה אני אאעשה טיימינג ואספר בפירוט פעם אחת ולתמיד כמה עלה, מה עשיתי ואיך חסכתי.

לבחור המתלבט, הסיבה שאין הרבה קליאו ספורט למכירה היא שהן נדירות מאוד, נשארו פחות מ50 MK1 על הכביש ופחות מ30 MK2.

הנה קליאו אחת שהכרתי (ורבים אחרים שמגיבים פה) כשהייתה אצל הבעלים הקודמים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=328522

כזכור לי היא דיי שמורה, מטופלת במצב טוב.

הנה עוד פנינה (אחת מתוך 4 אדומות שנשארו) שבזמנו הייתה מאוד מטופלת ושמורה אך לדעתי עברה מאז תאונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=330722

כדי לבדוק מה הסיפור.

אשמח לעזור לך בכל שאלה בנושא הטכני של הקליאו לפני הקניה גם בהודעה פרטית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני כמעט מרגיש אשם שאני סוטה מהקונצנזוס הכללי שהקליאו ספורט היא דווקה הבחירה הנכונה (יותר), אבל אני סוטה יותר לכיוון הGolf GTI.

במהלך השבוע יצא לי להיפגש עם כמה מכרים וותיקים, לאחד מהם יש קליאו RSI ישנה. רכב "דומה" בפרמטרים שלו לקליאו B ספורט. הנסיעה עליו בהחלט הייתה כיפית [הזוויות שלו פשוט מדהימות מכל בחינה. אחרי שהתרגלת לסיוויק] אבל עדיין ההרגשה שהפולו GTI נתנה לי הייתה קצת יותר טובה לעניות דעתי.

(מצחיק שאני משווה שני רכבים שבכלל לא קשורים למה שאני הולך לקנות, אני רק מקווה שהגולף ביחס לפולו לא תאכזב. אין לה שום סיבה לעשות זאת)

שוב, תודה רבה לכל המגיבים. עזרתם לי מאוד.מקווה שיבוא המושיע בקרוב ויקח את הסיוויק ממני כדי שאוכל "להתחיל לחיות" (יש לי כבר כמה גולפים על הכוונת)

שבת שלום

פורסם

אין קשר בין לימונים לתפוזים חוץ מזה ששניהם פירות הדר.

הRSI היתה רכב בינוני ומיושן מאוד יחסית לפולו GTI.

אין כ"כ נקודה להשוות ביניהן והפולו היתה טובה יותר בבערך כל קנה מידה אפשרי (+ חדשה ממנה בכנראה 5-6 שנים)

זה לא המצב בין הקליאו לגולף.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אם אתה מחפש פאן בנהיגה קח רק צרפתיה .נקודה

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

לא צריך להגזים - אולי בין 2 האופציות האלו - כן , אבל סה"כ הצרפתים (במילים עדינות) לא המציאו את ההנאה מנהיגה.

זה שיש קטגוריות שלמות שספורטיבית קטנה זולה = צרפתייה לא צריך לגרום ליציאה מפרופורציות.

Then dying is forgetting

פורסם

בתור אחד שנהג על קליאו ספורט 3.5 שנים ועכשיו נוהג על רכב שדומה באופי שלו לגולף GTI, אם אתה מחפש רכב ספורטיבי מהנה שיעמוד במשימות יום יומיות בכבוד אז הקליאו מתאימה מאוד (בהנחה שאתה לא זקוק ליותר משתי דלתות או תא מטען גדול).

אם אתה מחפש רכב משפחתי עם קריצה וכיף יותר ממשפחתית סטנדרטית, לך על גולף GTI.

• תוכן חדש...