Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע הזמנתי תיבה לפי מידות מחבר שהוא נגר,

התיבה היא סלוט פורטד בנפח של 43 ליטר, אני יודע שזה לא מקובל לעשות תיבות פורטד כאלה קטנות,

אבל! בגלל שחיפשתי סאונד שהוא פאנצ'י אבל עדיין מאוזן מבחינת SPL, הסאב שלי כמו שכולנו יודעים מאוד נציל (96dB),

אז לא רציתי לבנות לו תיבה גדולה מידי, כי הוא פשוט נהיה מאוד טונאלי בתיבות גדולות,

ואני לא חובב גדול של תיבות אטומות, לפי דעתי זה פשוט חונק את הסאב,

אז מה שיצא זה זה:

http://img405.imageshack.us/g/img0578l.jpg/

הכבלים כרגע יוצאים משני חורים כמו שרואים בתמונה, כי אני עם השכל שלי, שכחתי לקנות טרמינל :lol:.

התיבה רופדה בצמר סלעים, הפורט כוון ל34 Hz, המטרה הייתה 32 אבל בשביל 2 הרץ לא הייתי מגדיל את אורך הפורט ב10 ס"מ!

אז התפשרתי על 34.

בקיצור, אחרי השמעה וקצת כיוונים היא נשמעת פצצה, הסאב בועט כמו נרקומן בקריז!

אני מאוד אוהב את הסאונד החדש, הבאס כבר לא טונאלי כמו שהיה ועכשיו הסאב ממש מרעיד את האוטו.

שבוע הבא שאני יחזור מהבסיס אני ידאג לרפד אותה ולחבר טרמינל!

שלומי.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אני לא בטוח אם אתה מבין בכלל את השימוש במושג טונאלי.

זה סאב שנועד למטרות SQ והוא סאב טוב, אולי אפילו טוב מאוד - ללא ספק עושה בית ספר לכמה סאבים יקרים ממנו אבל לסאב הזה יש נתונים מסויימים והוא אמור להתאים לתיבות מסויימות.

המובן של סאב טונאלי הוא שהוא סאב שמסוגל להשתלב בצורה חלקה עם המידבאסים היות ויש לו מגוון רחב של תדרים שהוא יכול לשחזר באופן מדוייק בתוך תחום התדר בו הוא פועל.

סאב פחות טונאלי ישמע יותר כמו סאב שפשוט נותן את ה"בום" שלו ופחות מתקשר עם שאר חלקי המערכת - זה נשמע זוועה ברוב המקרים ובדרך כלל קוראים לסאבוופרים כאלו 306C או VCCS של פיוניר או L5 או L7 של קיקר :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי!

אז התבלבלתי והכוונה לא הייתה לטונאלי, כי הוא מאוד טונאלי הוא משתלב בצורה מעולה עכשיו!

התכוונתי שאם יש בשיר קטע בתדר מסוים הוא נשמע חזק יותר בסאב הזה מאשר בסאבים אחרים ששמעתי.

נגיד כמו בשיר Im On Partone של פול וול, תדר מסוים שם היה נשמע כאילו הוא איזה 10 dB מעל כל השאר,

ואצל חברים לא שמעתי הבדל כל כך משמעותי.

זאת הייתה הכוונה שלי!

הוא אמור להתאים לתיבות מסוימות?? אתה רוצה להגיד לי שכל העבודה שלי לשווא??

אל תרמוז אדי, דבר!

הייתי אומר שאתה עדיין קצת קשור לסאב הזה אה?? מתגעגע? :-)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

הסאב שלי נמצא אצל חבר פורום אחר ושילחתי אותו לדרכו באהבה רבה ובשמחה רבה כי אני יודע שמישהו אחר הולך להנות ממנו - מאוד.

מתגעגע לסאב? לא, מתגעגע לנוסטלגיה ולחלק של המערכת שהוא לקח בה חלק ומה שזה סימל עבורי.

יש לי היום שני סאבוופרים שהם לא פחות ממפילי לסתות בתחום הטונאליות והרכות שלהם ובמקביל לזה הם מדוייקים שזה בלתי יאמן - אז לא, לא כל כך מתגעגע לקאפא.

זה סאב טוב, סאב מעולה אפילו אבל הוא ליגה אחת למטה.

מה שאתה עשית זה בעצם בנית תיבה שמדגישה תחום תדרים מסויים ומגבירה אותו או אולי יותר נכון לאמר - לא מדכאת אותו.

עד כמה שזכור לי לקאפה פרפקט יש Q משתנה ולכן היכולת של הסאב הזה הוא להתאים למגוון הרבה יותר רחב של תיבות - מתן שבת בזמנו אמר משהו על הנושא הזה, עד כמה זה נכון, אני לא יודע.

אני יודע שהמלצת היצרן לקאפא ולקאפא פרפקט לתיבה אטומה היא 28.3 ליטר שזה בדיוק 1CF אבל לגבי תיבת פורטד אני לא יודע, צריך לבדוק מהם נתוני הסאב ולהזין אותם לתוכנה לתכנון תיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...