Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Car PC נולד (לאט לאט)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, גם ה CAR PC שלי יצא לדרך...

נקנה המחשב עצמו:

i3 530

MINI ITX DH57JG http://www.intel.com/Products/Desktop/Motherboards/DH57JG/DH57JG-overview.htm

DDR3 2GB

SSD INTEL 40GB

צורב DVD חיצוני TRANSCEND (מהסיבה הפשוטה שאין כבר DVD חיצונים ללא צורב)

ומארז של MOREX ממש נמוך 6.3 ס"מ גובהה.

חלקים שהוזמנו מחו"ל:

M2 ATX

LILIPUT 701 2009 (בעל בהירות גבוהה).

3 כבלי USB מוגברים 5 מטר (יצא אפילו יותר זול מבארץ).

ההתקדמות כרגע:

מתאם ה2 דין של האיביזה נגזר (כדי להכיל את המסגרת של הליליפוט כולה), אני מעדיף לשלב את כל הפאנל של המסך כמו שהוא לפלסטיק, לפי דעתי יותר פרקטי ופשוט לתפעול.

הותקן WINDOWS 7 והכל "קונפג" (AUDIOMULCH+ VAC + CF) כולל הBT בCF שהיה כל כך בעייתי.

בינתים כל המערכת עולה לניגון בכ 35 שניות אני מאמין שזה יקח פחות אם המסך של ליליפוט כי עכשיו הוא פשוט מחובר ב HD לטלויזיה :)

וכמובן מהיברנייט יקח הרבה פחות.

לאחר התקנה ראשונית אני יתחיל לעבוד על ה GPS בינתים אני מחפש תוכנה נורמאלית.

ובעתיד הקרוב כנראה יותקן Asus Xonar D2X PCIE.

כמה תמונות:

img0452zz.jpg

img0453w.jpg

img0454v.jpg

img0455.jpg

img0456mw.jpg

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש נראה טוב

המארז יחסית גדול , איפה הוא הולך לשבת?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

בתוכנית יש בנית רצפה כפולה בבאגאז'.

אבל צריך עוד לתכנן את העניין בגלל שגובהה הסאב יפריע למגש האחורי להפתח. (איביזה 2009).

יש שם שפה בצד הרחוק של המגש שקרוב למושבים, ברגע שאני מרים את הבאגאז' היא תפגע בסאב.

אני יתחיל למצוא את הפתרון ברגע שניתן יהיה להפעיל את המחשב ברכב כדי למצוא מקום ומצב אופטימלי לסאב.

יכול להיות שהרצפה הכפולה תהיה רק על חצי תא המטען כדי להשאיר לסאב מקום יעודי נמוך יותר.

פורסם

אחלה מארז קטן יחסית לאלה שראיתי של אנשים בפורום

נראה אותך במפגש ונראה מה יצא :)

אני רואה שעדיין עומדת התמונה שעשיתי לאוטו שלך

פורסם

ריצפה כפולה היא באמת דרך עדיפה,אבל כן הבעיה שאתה מזכיר מאוד מפריע.

או שתעשה ריצפה כפולה רק בצד אחד של הבאגז' משמע כמו במה שמתחת ישב המחשב,והסאב ישב על מנוחתו בשלום.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

יבגני,

קודם כל תתחדש, עשית בחירה טובה של רכיבים לפי מה שאני רואה - אני זוכר שפנית אליי אבל לא הספקתי לחזור אליך אפילו מאז (היה לי עומס מטורף בעבודה במשך חודש ימים).

לבנות רצפה צפה על חצי מתא המטען יהיה רעיון טוב אבל לפי מה שאני זוכר, תא המטען ברכב שלך הוא לא בדיוק מהנדיבים שבחבורה ולכן הייתי ממליץ לך להתקין את הCARPC מתחת לאחד המושבים הקדמיים או מאחורי תא הכפפות - יחסוך לך גם המון חיווט של USB והניצול כוח שלהם יהיה הרבה יותר יעיל כולל מקלט GPS בקדמת הרכב.

כונן SSD נראה לי כמו השקעה טובה מאוד ואני שוקל לעשות את זה גם מתישהו.

לפני שאתה בונה את הפאנל דאבל דין - תוודא שיש לך אפשרות להשיג אחד חליפי במחיר שפוי (זה רכב חדש על הכביש).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפאנל הוזמן כבר (למקרה שאני יפקשש) במחיר של 150 ש"ח כולל משלוח.

אדי כל הרעיון היה להשאיר את הכבלים של האודיו קצרים ככל האפשר כדי לקבל כמה שפחות הפרעות בדרך.

וגם אין מקום מתחת למושבים, יש מין תא לאיכסון כזה שם.

הרצפה כנראה תהיה על רוב הבאגאז', פשוט יהיה חלק יעודי בדיוק במידות החלק התחתון של הסאב נמוך יותר, מה שגם יאפשר לקבע אותו במקום כדי שלא יעוף.

בכל אופן הרעיון בינתים רק בראש, כנראה כשאני יתחיל להתעסק אם זה דברים ישתנו.

תודה על התגובות הבכל אופן, היום קבלתי הודעה שהמסך הספק והמעריך USB כבר בעמילות מכס.

מה זה אומר? וכמה זמן נשאר לחכות?

פורסם

טוב, סוף סוף הגיעו הדברים לאחר 6 ימים כולל הסוף שבוע.

המסך עובד מצויין, למרות שיש כמה דברים מעוד מעניינים שקורים בו:

הרזולוציה הטבעית שלו אמורה להיות 800*480 אבל משום מה התמונה נראת טיפה מטושטשת ולא חדה.

ובכל רזולוציה של יחס 4:3 הכל נראה נהדר אבל טיפה פחוס (600*800).

בינתים אני עובד ב 600*800.

מאוד מוזר הדבר הזה. בכל אופן זה נראה טוב ב CF וזה מספיק, אני יכול להפעיל IGO8 ולא לשנות את הרזולוציה שלו בכלל וזה משתלב נהדר (עדיין ניתן ללחוץ על פונקציות התוכנה).

המסך נראה בהיר מאוד, אבל לא בדקתי בתנאי חוץ עדיין.

יש לי כמה שאלות לגבי ה M2 ואופן החיבור שלו או יותר נכון איך לעזאזל אני מפעיל את המחשב?

יש אפשרות לחבר המשך לסווטצ' ולתת לספק להפעיל את המחשב בעצמו לפי מצבי בחירה מובנים.

או להשאיר אותו במצב ATX רגיל ופשוט לחבר כפתור קפיצי ל POWER SWITCH בלוח האם? אם אני עושה את זה יש הגבלה לאורך החוט (המחשב בתא המטען).

להוסיף כפתור RESET באותה דרך? או שיש דרך אחרת?

בבקשה אם מישהו עשה פרוייקט דומה או מכיר את M2.

מחר אני יצלם כמה תמונות של הציוד.

פורסם

אני מאמין שהמידע הבא יעזור לך:

Power Input Connectors

- J1 Battery + (un-switched battery, positive)

- J3 Ignition (switched battery, positive. Can test by connectingit to Battery +)

- J4 Battery -(negative)

- Controls and Settings

- J6 Controls amplifier via remote ON/OFF. Left pin is RMT,

- Right pin is GND

- J8/ J9 To motherboard ON/OFF switch

- J10 User jumper settings (1,2,3)

- Power Output Connectors

- J2 Optional P4-12V power

- J7 ATX power connector (to motherboard)

- J5 To LED (optional)

והתמונה המצורפת:

תהנה

אתה צריך להפעיל תמיכה בHIBERNATION בהגדרות חשמל של המחשב.

את כפתור הPOWER שיש לי במארז הפכתי לכפתור RESET ואת הM2 חיברתי לחיווט של הPOWER בלוח של המחשב והוא שולט בכיבוי הדלקה שלו ובהעברה שלו להייברנט.

b_pc_board_voc_02.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא, לא בדיוק (עריכה - בעצם כן, בדיוק)

שים לב:

- J8/ J9 To motherboard ON/OFF switch

- J10 User jumper settings (1,2,3)

J8 או J9 אצלי בספק כוח מחוברים לPWR על הלוח אם. והשני מחובר לכבל פלוס שבא אחרי הסוויצ' של הרכב - בקיצור כאשר הספק כוח מקבל פלוס מהסוויצ' הוא נותן פקודת הדלקה למחשב וכאשר הוא לא מקבל פלוס מהסוויץ' הוא מעביר אותו להייברנט.

הכפתור במארז של המחשב שהיה אמור להיות כפתור הPOWER שלו - הפכתי אותו להיות כפתור RESET ע"י זה שחיברתי אותו לRST בלוח אם.

אם אני צריך לרסט כרגע את המחשב מאיזושהיא סיבה - אני צריך לעצור, לרוץ לתא מטען וללחוץ על הכפתור - לא קרה לי עד היום ואפילו לא פעם אחת, אני גם לא רואה סיבה שזה יקרה.

בכל מקרה ברכב הבא - אני כבר אבנה לוח שליטה בקדמת הרכב לכל מקרה וצורך.

- הPWR של הלוח אם נשלט ישירות לפי הגימפור שעשיתי בJ10 שזה בעצם שלושת הג'ימפורים שבוחרים את התזמון של מתי אני רוצה שהמחשב יכנס להייברניישן - אצלי זה 5 שניות לתרדמת ו45 שניות לכיבוי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני כנראה יעשה את זה טיפה אחרת, כפתור הכיבוי יועבר לסלון הרכב. הספק יעבוד בתור ספק רגיל אבל לIGNITION יחובר גם כן עוד כבל ישירות מה + של 4 גייג של המגבר כך שאני ידליק ויכניס להיברנייט בעזרת הכפתור והמחשב לא יהיה טלוי בסוויטצ' אבל עדיין ינתר את המתח במצבר כך שבמקרה והמתח נופל המחשב יכבה.

יש חסרונות בדבר? הרי כאשר המחשב מכובה לגמרי בספק ATX רגיל הוא מכובה לגמרי או שהוא צורך משהו?

פורסם

לדעתי יש חסרונות,

למה לך להסתבך כל כך? זה 1.

2. למה לך להסתכן כל פעם בהבאת המחשב והמצבר לתנאי קצה?

3. כיבוי של הסוויטצ' = כיבוי של המחשב - מה הבעיה כאן?

4. אתה יכול גם עד כמה שזכור לי לדאוג שלחיצה על הכפתור של הPOWER תעביר את המחשב גם כן להייברנט במקום לעשות לו SHUT.

בקיצור - תחשוב פשוט, צריך שיהיה פשוט, צריך שיהיה מלח :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

יבגני,

קראת את ה-Manual של ה-M2? זה כתוב שם במפורש:

The 5V Standby Problem: One of most difficult tasks of operating a PC in a

vehicle is power consumption while the computer is OFF. Even when your

computer is OFF or in Suspend, it will still consume about 50-150mA on the

5VSB rail. No matter how big your battery is, you will eventually drain it if proper

actions are not taken.

זה חלק מהבעיות שה-M2 פותר.

דני.

• תוכן חדש...