Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשרות נוספת תן הזנת דלק ישר לתוך הקרבורטור ותנסה להניע. אם מניע בעיית הזנת דלק לקרבורטור."

האם זה מה שעליי לעשות? (יש לציין, צביקה, שהיום בלית ברירה פירקתי את הפילטר אוויר בעצמי :) אז אולי אני יודע כמה דברים אחרי הכל).

אז:

1. לפרק את הפילטר.

2. לדפוק על הקרבורטור? פטיש? עם היד?

3. לנסות להניע?

4. אם לא מניע - לנתק את צינור הדלק הנכנס לקרבורטור לתת סטארטר ולראות אם יוצא מהצינור הנ"ל דלק? אם יוצא, מה לעשות? והאם אוכל בקלות להחזיר את הצינור הנ"ל לקרבורטור?כן !

5. מה הכוונה לתת הזנת דלק ישר אל תוך הקרבורטור?

תודה רבה ושבת שלום...

אה עוד משהו - מישהו מכיר מכונאי מומלץ נייד שיגיע אל הרכב? כרגע הוא בהרצליה פיתוח.

מבולבל 1 שלום רב !

גם אם הבנתך לא שואפת לאפס, עדיין אני בספק אם תוכל להתגבר על הבעייה בכוחות עצתמך, ותזדקק לצערי לבעל מקצוע צמוד.

בוא נתחיל מהסוף להתחלה:

לאחר פירוק פילטר האוויר, יש לפרק את קצה צינור הדלק בחיבור לקרבורטור. להפנות את קצה צינור הדלק, לעבר בקבוק משקה שקוף.

לנסות להתניע, בזמן ניסיונות ההתנעה, כאשר מי שהוא נוסף מצא בתא הנוסעים, עלייך לעקוב אחרי זרימת הדלק, באם קיימת סילון של דלק הזורם לבקבוק, משאבת הדלק תקינה ומספקת דלק.

2- יש לפרק אחד מחוט ההצמתה בחיבור לאחד הפלגים, לנסות להתניע, כאשר הק בתווך הקונקטור צמוד מברג מתכתי, הקרוב לפלג מרחק של סניטמטר, באם מקפץ ניצוץ, הבעייה לא במערכת ההצתה.

לאחר ששלנו לחץ דלק ממשאבת הדלק, וקיבלנו צינור תקין, ההנחה שקיימת בקרבורטור בעייה של סתימה(בספק), או מחט תפוסה, המונעת כניסת דלק לקרבורטור(בספק רב), במקרה כזה יש להכות קלות על הקרבורטור באזור הכניסה למחט בהעזרת כל מתכת עדים פטויש פלייר אך בעדינות, ולנסות להתניע, במידה והמחט ישתחרר המנוע יתניע.

יש לציין שאני בספק רב שהבעי בקרבורטור.

אני משער שהבעייה במערכת ההצתה מפלג ישן לא תקין מודול הצתה או סליל הצתה, ואולי משאבת דלק.

אך לא קרבורטור.

חחזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מבולבל 1 שלום רב !

גם אם הבנתך לא שואפת לאפס, עדיין אני בספק אם תוכל להתגבר על הבעייה בכוחות עצתמך, ותזדקק לצערי לבעל מקצוע צמוד.

בוא נתחיל מהסוף להתחלה:

לאחר פירוק פילטר האוויר, יש לפרק את קצה צינור הדלק בחיבור לקרבורטור. להפנות את קצה צינור הדלק, לעבר בקבוק משקה שקוף.

לנסות להתניע, בזמן ניסיונות ההתנעה, כאשר מי שהוא נוסף מצא בתא הנוסעים, עלייך לעקוב אחרי זרימת הדלק, באם קיימת סילון של דלק הזורם לבקבוק, משאבת הדלק תקינה ומספקת דלק.

2- יש לפרק אחד מחוט ההצמתה בחיבור לאחד הפלגים, לנסות להתניע, כאשר הק בתווך הקונקטור צמוד מברג מתכתי, הקרוב לפלג מרחק של סניטמטר, באם מקפץ ניצוץ, הבעייה לא במערכת ההצתה.

לאחר ששלנו לחץ דלק ממשאבת הדלק, וקיבלנו צינור תקין, ההנחה שקיימת בקרבורטור בעייה של סתימה(בספק), או מחט תפוסה, המונעת כניסת דלק לקרבורטור(בספק רב), במקרה כזה יש להכות קלות על הקרבורטור באזור הכניסה למחט בהעזרת כל מתכת עדים פטויש פלייר אך בעדינות, ולנסות להתניע, במידה והמחט ישתחרר המנוע יתניע.

יש לציין שאני בספק רב שהבעי בקרבורטור.

אני משער שהבעייה במערכת ההצתה מפלג ישן לא תקין מודול הצתה או סליל הצתה, ואולי משאבת דלק.

אך לא קרבורטור.

חחזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

תודה רבה צביקה על ההסבר. המפלג חדש לגמרי, הותקן שלשום, בהוראתי (המוסכניק לא רצה להחליף כיוון שלא ידענו לוודא שזו הבעיה). אני אעשה את הבדיקה עם צינור הדלק ואחזור לדווח.

פורסם

מבולבל 1, שלום רב !

במחשבה שנייה,ףשנתקעת, או שתגרור ביום ראשון את הרכב אליו.

אתה עוד עלול לשרוף את הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם
מבולבל 1, שלום רב !

במחשבה שנייה,ףשנתקעת, או שתגרור ביום ראשון את הרכב אליו.

אתה עוד עלול לשרוף את הרכב.

בברכה

צביקה

טוב, האוטו לא נשרף, *אבל*:

לא זיהיתי איפה הצינור דלק ולכן לא ניתקתי שום דבר. מה שכן עשיתי זה בדיקת ניצוץ (כנראה שלא עשיתי אותה כמו שצריך, לא היה ניצוץ). ולמה אני אומר שכנראה שלא עשיתי אותה כמו שצריך? כי לפני שהחזרתי את פילטר האוויר למקומו החלטנו שפשוט נדפוק על הקרבורטור קלות מכל הכיוונים (כי לא ידענו איפה המיכל עם המצוף דלק). דפקתי על הקרבורטור מכל הכיוונים :) ניענעתי כמה צינורות שראיתי שם באיזור, הזזתי אותם.

והפלא ופלא - הרכב הניע (אך מיד נכבה שוב).

אם לא היה ניצוץ אז הרכב לא יכול להניע, נכון? והדפיקות וההזזות צינורות שעשיתי לא יכלו להשפיע על הניצוץ, נכון? ולכן אני חושב שעשיתי את הבדיקה לא כמו שצריך.

לאחר כל התלאות האלה - מה לעשות ביום ראשון/מחר?

תודה !

פורסם

לדעתי מגעים רופפים באזור המפלג.

דפיקות לא יעזרו.

גרר למוסך כן.

העובדה שהחלפת מפלג, לא אומר שהוא תקין, יש לשקול בכובד ראש, את הנחתי זאת, ולא לשלול אותה.

אך לא מקובלת עלי שיטת המצליח, שבו עובד המוסכניק שלך, שמחליף מפלג בשיטת מצליח וזאת מבלי שבדק בוודאות מהיכןהבעייה לאשורה, גם אם יש צורך להשאיר את הרכב מספר ימים, ולבצע נסיעת מבחן ארוכה, ורק שהרכב ימצא תקין בוודאות, לשחרר אותו ללקוח.

בברכה

צביקה

פורסם
לדעתי מגעים רופפים באזור המפלג.

דפיקות לא יעזרו.

גרר למוסך כן.

העובדה שהחלפת מפלג, לא אומר שהוא תקין, יש לשקול בכובד ראש, את הנחתי זאת, ולא לשלול אותה.

אך לא מקובלת עלי שיטת המצליח, שבו עובד המוסכניק שלך, שמחליף מפלג בשיטת מצליח וזאת מבלי שבדק בוודאות מהיכןהבעייה לאשורה, גם אם יש צורך להשאיר את הרכב מספר ימים, ולבצע נסיעת מבחן ארוכה, ורק שהרכב ימצא תקין בוודאות, לשחרר אותו ללקוח.

בברכה

צביקה

בוקר טוב צביקה,

המפלג שהוכנס חדש לגמרי (אני יכול לצלם ולהראות לך), לא נראה לי הגיוני שהוא לא תקין. מגעים - יכול להיות. אבל האם לא היו עולים על בעיה במגעים כאשר החליפו את המפלג? ז"א, אני מניח שבהחלפת מפלג עוברים על כל המגעים באיזור המפלג וכאשר היו רואים אחד רופף היו מזהים זאת. לא? ואם לא זיהו זאת במוסך בעת החלפת המפלג, איך יזהו זאת עכשיו?

האם לא יכול להיות שיש איזושהי סתימה בצינור שמוביל דלק?

רק דבר אחרון - המוסכניק היה בסדר גמור, הוא לא רצה להחליף את המפלג והיה נגד זה נחרצות. מסיבות אישיות חברה שלי התעקשה להחליף את המפלג ב"הימור".. והיא הימרה לא נכון..

פורסם

מבולבל 1, היתה לי אחת לאחת אותה בעיה לפני כשנה בגאלאנט שלי.

הרכב היה מדומם מנוע ללא כל סימן מקדים במקומות הכי לא צפויים. בנסיעה, בעמידה ואיפה לא. לפעמים כמה ימים היה בסדר , לפעמים פעמיים ביום וכו' וכו'. למי לא הלכתי. הבעיה שלא תמיד זה קרה. אתה מגיע למוסך , הרכב עובד כמה דקות, עושים איתו סיבוב והכל בסדר.

הטורים תקינים, כבלי ההצתה, המשאבה והכל נראה מצויין.

יש לי מוסכניק שלדעתי הוא מעולה ובעל מקצוע שנים ארוכות, ולקח המון המון זמן עד שראה במקרה את הבעיה, וגם אז הרכב הניע אחרי שניה, והוא עצמו אצר לי שאין לו מושג מה קורה. זה יכול להיות בערך כל דבר בעולם.

הייתי להתיעצות אצל עוד שניים שאמרו לי שצריך להתחיל לפרק ולנסות דבר דבר, וכמובן כל דבר עולה כסף ולא בטוח שזה יפתור.

איבדתי אמון ברכב ופשוט פחדתי להניע ולנסוע עימו.

בסופו של דבר הופניתי ע"י מישהו למוסך גבי מיארה מיצובישי בת"א. פעם ראשונה הייתי שם, לא מכיר את המקום, וזה גם מורשה ככה

שדי פחדתי להכניס רכב 92 למורשה שכן מי יודע מה עלות התיקון שם. נאמר לי רק שהוא מומחה במיצובישי גם הישנות, ואין מצב שהוא לא

ימצא את התקלה.

הרכב נכנס, לאחר יום התקשרו אלי לבוא לקחת את הרכב. בסופו של דבר זאת באמת היתה האזעקה הישנה, הניתוק מנוע שלה או משהו כזה. ברגע שנותקה (גם ככה לא היתה בשימוש שנים ארוכות), הכל נפתר. לא זוכר את העלות, ומה נעשה בדיוק, אבל בוצעו לי עוד כל מיני כיוונים כאלו ואחרים ברכב. נכנסתי עם רכב שהייתי בטוח ש"זה מה יש" מבחינה מכנית, כלומר, בקושי זז, איטי מאד, כבד מאד בקיצור גאלאנט 92 1.8 ל', מה יש לצפות? יצאתי עם רכב אחר לגמרי!!

לא שילמתי זול במיוחד למיטב זכרוני, אבל עצם הידיעה שנאמר לי שפתרו את הבעיה בודאות ואני יכול להיות שקט, זה שווה יותר מכל חוסר אונים ופחד להתקע שוב.

זהו, סוף החפירה:lol:

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

האזעקה הישנה, אה?

יש קודן ויש אזעקה רק שהקודן מנתק אך ורק את הסטארטר, ומכיוון שיש סטארטר אך אין הנעה - שללנו את האופציה הזו.

אתה אומר שיכול להיות שיש עוד אזעקה שנייה ברכב שעדיין מותקנת?...

פורסם

שלום רב !

אין לשלול שום דבר הקשור במערכת החשמל, קרי אזעקות ישנות קודנים, אימבולייזר ישן וכדומה.

בקשר לצנרת הדלק, בפינה השמאלית של תא המנוע, בצמוד לקיר האש, קרוב לתיבת ההלוכים, מורכב צינור הדלק המגיע

מהטנק, מתחבר בתפס למסנן דלק שקוף, בדוק האם יש דלק במבסנן והאם הוא נראה שקוף ונקי.

המשף לאורך הצינור הוא ממשחיך לעבר המנוע, מתחבר למשאבת הדלק, הנמצאת צמוד לסעפת היניקה קרוב למדיד השמן, משם ממשיך צינור דךלק, המתחבר לקרבורטור.

את צינור זה יש לנתק, ולהפנות את קצהו לעבר בקבוק ריק, בעת ניסיונות ההתנעה, שיבוצעו על ידי חברתך, אטו חברך.

לפי הממצאים שיתגלו, צור קשר טלפוני, גם היום בשבת, והדריכך כיצד להמשיך משם.

בהצלחה

צביקה

פורסם

היי צביקה,

תודה על ההסבר.

תוכל להסביר לי בהתאם לתמונה שצילמתי של הקרבורטור מאיזה כיוון אמור להגיע צינור הדלק הנ"ל אליו?

תודה

Carb.jpg

פורסם

היי למבולבל

כשפניך לכיוון המנוע הצינור מצד ימין מחובר בקליפס לקרבורטור כאילו אחרי הבסיס השחור של מסנן האויר מתחת לצינור קצת אדום שבא מכיוון קיר האש.הוא נכנס לתוך צינורית מתכת שיוצאת מהקרבורטור. אי אפשר להחמיץ אותה

אם יוצא בנזין מהצינור לתוך הבקבוק הפלסטי שצביקה הציע בנסיונו כי רב להשתמש, תחבר אותו חזרה ואז שלוקון קטן מהבנזין אתה שופך לתוך הקרבורטור מהכיוון של הבסיס של מסנן האויר, ומנסה להניע.

אם מניע הרי הבעיה היא במחט /מצוף בתוך הקרבורטור.

אבל האפשרות של אזעקה ישנה שמנתקת הוא אפשרות סבירה בהחלט.

גם החוטי חשמל אל המפלג או ממנו יכולים להיות הסיבה איזה נתק פנימי בהם.

לאט לאט תהיה מכונאי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מבולבל שלום רב !

הצינור הוא אטכן זה שקרוב לקיר האש וקליפס מתכוון חובק אותו.

יש לכוון את החבק המתכווףץ, לשלוף ולהרחיק אותו לאחור, ולשלוף את הצינור.

לנסות, להתניע, כשקצה הצינור מופנה לעבר בקבוק הפלסטיק השקוף, אם קילוח של דלק פורץ מהצינור, סימן שמשאבת הגדלק תקינה, ואין סתימה עד לקרבורטור.

שפוך מספר טיפות לקרבורטור ,לקטע השחור והרווי שמן שבתמונה, נסה שוב להתניע, אם הוא מתניע ויכבה מיד לאחר מספר שניות ,הבעייה בקרבורטור, אם לא הבעייה בחשמל, כלומר קודן, אימבולייזר מתג הצתה , אזעקה ישנה , מתג סודי.

לגבי ההבטחה של ישה, שעוד תיהיה מכונאי, אל תבנה על כך.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לכולכם על העזרה.

היום (לפני שקיבלתי את תשובותיכם) הלכתי לאוטו וסתם נגעתי בכמה דברים, הזזתי חוטים וצינורות. הרכב נדלק וכבה לאחר מספר שניות.

מכיוון שב"זמני הפנוי" אני סטודנט ויש לי מבחן ביום שני בבוקר.. אני אמשיך לטפל בזה בשני אחה"צ ואעדכן.

תודה רבה

מבולבל1

פורסם

מניסיון לאחר שהיה לי רכב כזה שהיה נכבה באמצע נסיעה ולא סוחב

תצטרך לעשות לו שיפוץ קרבורטור כנראה שהוא סתום (אם לא נעשה בשנים האחרונות)

*** RIDE THE SOUND ***

• תוכן חדש...