Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

האם יש אפשרות לבדוק אם האלטרנטור תקין כשהוא מחוץ לאוטו?

מהם החיבורים שיוצאים מהאלטרנטור? יש 3 מישהו יכול להסביר? (מה פלוס /מינוס, למה צריך עוד יציאות?)

איך אפשר לפרק את הפולי??

תודה

22062010145.jpg

22062010146.jpg

22062010147.jpg

22062010148.jpg

פורסם

לא תוכל לבדוק תקינות מלאה מחוץ לרכב ללא Test Bench לאלטרנטורים.

את הפולי מפרקים בעזרת בוקסה מיוחדת שניתן לתפוס מהצד כאשר דרכה עובר מפתח XZN כדי להחזיק את הציר שלא יסתובב. לחילופין ניתן להשתמש בבוקסה רגילה ופטיש אוויר.

פורסם

החיבור עם הכיסוי הכתום זה הפלוס.

הקונקטור שייך לנורה בלוח השעונים.

לחשמלאי רכב יש מכשיר שמריץ את האלטרנטור כאילו שהוא מותקן במנוע וככה הוא יכול לבדוק אותו.

פורסם
שלום רב

האם יש אפשרות לבדוק אם האלטרנטור תקין כשהוא מחוץ לאוטו?

מהם החיבורים שיוצאים מהאלטרנטור? יש 3 מישהו יכול להסביר? (מה פלוס /מינוס, למה צריך עוד יציאות?)

איך אפשר לפרק את הפולי??

תודה

מהתמונות שצירפת נראה לי שהאלטרנטור שייך למיציבושיי לנסר שנת 89-92.

יצא לי לשפץ אחד כזה לפני מספר שנים עבודה של 30 דקות למי שיש ניסיון בשיפוץ אלטרנטורים.

בעיקרון ניתן לבדוק כמעט את כול חלקי האלטרנטור ללא Test Bench אבל תצטרך להצטייד במד-מתח דיגטאלי לשם בדיקת הדיודות והסלילים.

בדרך כלל החלק התקול באלטרנטור זה הינו ווסת המתח ככה שאין לך צורך בבדיקה כולשהי.

עלייך להצטייד

1. במלחם של 60-100 וואט ועם ראש הלחמה במידה של 3.2-5 מילימטר+בדיל.

2. מד מתח דיגטאלי.

3. כלים לפירוק הפולי ומלחצים בריאים.

4. כלים לחילוץ המיסבים.

5. מחרטה לשם חריטת טבעות החלקה.

6. מד-זחיח

צירפתי עבורך מספר תמונות עם הסבר לבדיקות שביצעתי לאלטרנטור של פולו.

חריטת טבעות.jpg

רוטור-1.jpg

רוטור-2.jpg

רוטור-4.jpg

רוטור-5.jpg

רוטור-6.jpg

רוטור-7.jpg

רציפות-9.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

לא כול ייצרן מציין את מידת המינימום המותר של קוטר הטבעות. אנא ציין את פרטי האלטרנטור ואנסה למצוא לך את המידה.

בדרך כלל הורדת שבב של 0.5-1 מילימטר לא תגרום לשום בעיה ברוב טבעות ההחלקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לעונים

אני מעוניין לחבר את האלטרנטור למערכת לייצור חשמל (טורבינת רוח).

האם ניתן להשתמש באלטרנטור כמו שהוא ?

אם לא אילו שינויים תוספות צאיך לעשות כדי שתהיה תפוקה של חשמל??

תודה רבה

פורסם

אלטרנטור מייצר את הזרם לפי המהירות, ואלטרנטור מגיע לסל"ד גבוה מאוד, נניח אם ברכב המנוע עובד על סלד סרק של 800סל"ד, הפולי הראשי גדול יותר מהפולי של האלטרנטור משמע האלטרנטור מסתובב מהר יותר מהמנוע, נניח בסרק הוא מסתובב עם היחסי העברה באיזור ה 1200-1600סל"ד.

אגב, ככל שתצרך יותר זרם לסיבוב הציר תהיה התנגדות גדולה יותר, ותצטרך איזה גיר מסויים שיכפיל את הכוח, ותצטרך כנפיים בגודל עצום ורוח חזקה מאוד.

• תוכן חדש...