Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יודע מה? את הפגוש הקדמי אצבע בעצמי! :

און

אפרופו גילוח על הזקן העצמי : הפגוש הוא חלק בולט ונראה לעיני כל. תצבע חלק עם ניראות נמוכה יותר. נגיד..את ..זרוע המראה הפנימית.

וברצינות : עם או בלי הניתוח של רן : כבוד גדול.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
בואו ונעצור רגע קטן (ניתן בנתיים צ'אנס לבודי של הטנדר להישתפץ) ונחשוב פילוסופיה נקייה!

ויסלחו לי כולם אבל ממש כאן אני רואה את חשיבות השיפוץ הזה - רן

רן - אתה לא מבין , רק עכשיו התאוששתי , דמעות חונקות את גרוני ...

היכולת לפרגן לאדם על מעשה כל שהוא היא יכולת נדירה בארצנו , נצרף לכך את יכולת הכתיבה המופלאה שלך והגענו למסמך שישמר לדורות !

כבוד גדול - או כמו שאמר פעם אחד , אמסטרונג : צעד קטן לאדם ....

ולכל מי שלא הבין - זו לא ציניות !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

בכדי להגיע לרכב מושלם ברמה מוזיאונית תשומת הלב צריכה להתחלק בין ארבעה דברים:

1. בודי ישר חלק ונוצץ-חשוב מאוד!

2. אינטירייה-פנים רכב מושלם בהרכבה וברמה טובה מאד!

3. חלונות נוצצים-אין קיצורי דרך כאן, רכב שהשמשה לא נקייה חלקה ועם גומי מושלם ניראה רע!

4. פיניש- הכי חשוב! ניקלים ישרים ותואמים, צמיגים חדשים, פגושים תואמים ונוצצים, ידיות נוצות ומורכבות

נכון, ווישרים מוקפדים אנטנה נכונה סמלים חדשים -בקיצור אחרי המראה המושלם של הרכב צריך להקפיד בפרטים הקטנים

שם נימצא השטן....

איזה כייף כמה עבודה - :-) - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בכדי להגיע לרכב מושלם ברמה מוזיאונית תשומת הלב צריכה להתחלק בין ארבעה דברים:

1. בודי ישר חלק ונוצץ-חשוב מאוד!

2. אינטירייה-פנים רכב מושלם בהרכבה וברמה טובה מאד!

3. חלונות נוצצים-אין קיצורי דרך כאן, רכב שהשמשה לא נקייה חלקה ועם גומי מושלם ניראה רע!

4. פיניש- הכי חשוב! ניקלים ישרים ותואמים, צמיגים חדשים, פגושים תואמים ונוצצים, ידיות נוצות ומורכבות

נכון, ווישרים מוקפדים אנטנה נכונה סמלים חדשים -בקיצור אחרי המראה המושלם של הרכב צריך להקפיד בפרטים הקטנים

שם נימצא השטן....

איזה כייף כמה עבודה - :-) - רן

מוזיאון?! מצטער, לא רוצה, לא מתכוון ולא יכול להגיע לרמה מוזיאונית.

1. הבודי בידיים טובות וייצא הכי טוב שאפשר.

2. ריפודים לא יהיו כמו הפלסטיקיים המקוריים, אלא ברמה גבוהה יותר. כמובן שאיכות ההרכבה וההתאמה כאן חשובים. מקווה שאמצע רפד רכב אמין וטוב לשם כך. בעלי ניסיון עם רפדים מוזמנים להמליץ.

3. שמשות וגומיות: גם כאן צריך זגג שיידע להתאים גומיות חדשות. בעלי ניסיון... כנ"ל.

4. איזה יופי! אין ניקלים באוטו... פגוש קדמי מפיבר, אחורי ברזל פשוט... סמלים?

בקיצור, הרעיון הוא להשמיש את המכונית למצב "חדש" ככל האפשר, במצב נסיעה (מדי פעם). לא מתכוון להחנות את הטנדר הזה בסלון. כאשר השיפוץ הזה יגמר, תיגמר גם תקופת "העבדות" שלי כלפיו. מאותו רגע, הוא ישרת אותי.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

שבת שלום לכולם,

רן ידידי - הוצאת לי את המילים מהפה!!!!! זה כל כך נכון מה שכתבת ואני מסכים עם כל מילה. כמי שעדיין מצוי בתהליך של שיפוץ, אומנם בזעיר אנפין וכלל לא מורכב כמו השיפוץ של און (2 הדרבים שלי), אין ספק שמדובר כאן בסוג של מסע וחלום של און (וכן, גם שלי בפרוייקט שלי) ולתקציב הפרוייקט או לרגעים קשים בדרך אין משמעות (כולל מריבות אין סופיות עם הנשמה שתחיה). השיפוץ והבנייה מחדש הם למעשה שיחזור של זיכרון אישי מאוד וזהו הנושא המרכזי של השיפוץ, מעין מסע נוסטלגי אל מחוזות אחרים בעברו של המשפץ.

אין ספק שהטנדר או הדרבים לא שווים את מחיר השיפוץ, אך כפי שאמרת בצדק, יש בחיים שלנו דברים שאינם נמדדים בכסף, וזיכרון "חי" הוא אחד מהם.

און - יישר כוח. אני קורא את השרשור בשקיקה ועוקב בהתלהבות אחר כל התקדמות, ולו גם הקלה ביותר, וזה נותן לי תובנות ומרץ להמשיך ולהתקדם במסע האישי שלי. אני גדלתי בתא המטען של טנדר כזה מאחר ואבי היה טכנאי טלפונים ואלו היו רכבי השירות בתקופתו. אני זוכר נסיעות ארוכות בהן ישבתי על הספסל מאחור, ולא משנה אם ירד גשם או שהיה חמסין, כי הייתי צריך להגיע לסבתי והטנדר היה האופציה היחידה, וכדי להפיג את השיעמום (והפחד של ילד קטן...) ולא להריח את אדי הדלק הייתי שר ומזייף במלוא גרון ואני בטוח שאבא שלי היה מחייך בקבינה מאוזן לאוזן מהזיופים. אכן, תקופה שלא תחזור.

להשקה שלך אני אגיע, זה בטוח, ואני מקווה שעל הדרבי שלי.

שבת שלום והמשך פרוייקט פורה ומהנה.

שלומי

פורסם
און - יישר כוח. אני קורא את השרשור בשקיקה ועוקב בהתלהבות אחר כל התקדמות, ולו גם הקלה ביותר, וזה נותן לי תובנות ומרץ להמשיך ולהתקדם במסע האישי שלי.

שלומי

הי שלומי, שמח לשמוע!

אחד הדברים שהניעו אותי לנהל יומן שיפוץ מפורט ככל שאפשר, הוא לאפשר לאחרים להעז, כפי שהעזתי אני - בעקבות שיפוצים אחרים שראיתי. במיוחד אלו המנסים לנסות לשפץ כמה שיותר לבד.

ובנימה אישית, בימי צעירותי היה לי דרבי "אירופה" (נדמה לי...) לתקופה קצרה. פירקתי את המנוע לבד בחצר ובעזרת חבר הוא שופץ ועבר הגדלת נפח. לא ממש זוכר ממנו הרבה, רק כי יחס הדחיסה שלו היה גבוה מדי והיינו צריכים לשים אטם ראש עבה יותר בכדי שהמנוע לא יצלצל וכי שמשום מה לא אהבתי אותו ונפרדנו כידידים די מהר. צריך לפשפש בנבכי המוח בכדי לנסות להיזכר מה היו הסיבות לרומן הקצר.

עקבתי וקראתי את שרשור השיפוץ שלך ומבטיח להמשיך ולהישאר מעודכן.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און מה עם הספסלים האוריים זכור לי שראיתי בתמונה בשרשור של דני אתה לא משפץ אותם גם?

מאחר ומדובר בטנדר פתוח, אין מקום לספסלים. גם ברמה הפרקטית, גם ברמה הבטיחותית וגם ברמה החוקית. הספסלים נתרמו אחר כבוד לאחד מחברי הפורום שמשפץ סוסיתא טנדר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא רוצה להלחיץ אבל ....

נו !!!! :wink:

די, דני, אני לא עומד בלחץ הזה...

טוב, נו, בסדר. דווקא יש התקדמות ומעשה שהיה - כך היה:

אחרי מספר ימים של חופשה (כלומר, עבודה) מאולצת, התחלתי את היום בביקור אצל טינה ב"דרך השטח". היא קידמה את פני ומיד שמתי לב לשינוי שחל בה: אין שמשות - קדמית ואחורית. ניר בן-ארי שליווה את הזגג שהסיר השמשות וגם איכסן אותם במקום בטוח סיפר לי שהתרשם מעובי השמשות החריג במכונית: חמישה מ"מ. לפי דברי הזגג, לא תהיה בעיה למצוא גומיות חלונות תחליפיות. כמו כן, הזמנת ציוד תיקון הפיברגלס שבוצעה לפי הוראות הפחחים של המוסך הגיעה ליעדה. אז הכל מוכן לתחילת העבודה? כמעט.

מאחר שמכסה המנוע והדלתות בתורמת החלקים במצב טוב יותר, נסעתי למקום משכנה של זו האחרונה והסרתי את מכסה המנוע. הדלתות מחוברות כל אחת עם שני צירים מסיביים שכל אחד מהם מעוגן למרכב עם ארבעה ברגים ואומים. לא קל להסיר את האומים, מאחר שמיקומם לא מאפשר שימוש במפתח מתאים, או בוקסה רגילה. לפיכך התאמתי בוקסה ארוכה עם מאריך קטן, שנכנס בדיוק במרווח המצומצם בתוך גוף הפיברגלס. אחרי התאמה זו, פתיחת האומים עצמם היה קלה יחסית והתבצעה ללא מאמץ יוצא דופן.

מכסה המנוע והדלתות הועמסו על מכונית, כמו גם הפגוש הקדמי, והובלו אחר כבוד למוסך דרך השטח, שם ביצעתי את אותה פעולה בגופה של טינה. מכסה המנוע והדלתות הוסרו ממנה, אולם המכסה החדש והדלתות לא חזרו למקומם על האוטו, אלא אופסנו במחסן, עד יבוא יומם. חלקי טינה הועברו לתורמת החלקים והורכבו מחדש.

למעשה (מבלי שזה ישמע סוטה), הגוף של טינה כמעט ערום ומפורק לגמרי. למה כמעט? כי כל שנותר מורכב לבודי הוא ריפוד הגג, אותו לא הסרתי כי הוא הודבק מתחת לגומי השמשות (שבינתיים, כאמור, הוסר). את הריפוד אני רוצה להסיר במלואו ובשלמותו, על מנת שישמש את הרפד בבוא העת כדוגמא לריפוד הגג החדש.

השלב הבא: חיתוך והוצאת שרידי פסי המתכת הרקובים שמטרתם הייתה חיזוק דופנות הארגז והתאמת פיסות מתכת חדשות כאלו. מבחינת עבודה והכנות - זו העבודה המורכבת ביותר ותצריך, בין השאר, להשכיב את בודי על צידו או על גגו עבור שלב הדבקת אריגי הפיבר. שאר המילויים והתיקונים להם זקוק הבודי קלים יחסית לביצוע.

מקווה שאתפנה לכך עוד השבוע, אם לא, תמיד יש שבוע הבא.

המשך יבוא, (דני :wink: ).

16112010067.jpg

16112010068.jpg

16112010069.jpg

16112010071.jpg

16112010072.jpg

16112010074.jpg

16112010075.jpg

16112010077.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שמתי לב למשהו מוזר בטינה ... שים לב היכן שממוקמים צירי הדלתות ניתן לראות צבע תכלת ! וגם באיזורים שונים מוסתרים , האם הגברת היתה פעם נסיך ???

וזאת למרות שאני בטוח שהיא היתה לבנה ...:oops:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
שמתי לב למשהו מוזר בטינה ... שים לב היכן שממוקמים צירי הדלתות ניתן לראות צבע תכלת ! וגם באיזורים שונים מוסתרים , האם הגברת היתה פעם נסיך ???

וזאת למרות שאני בטוח שהיא היתה לבנה ...:oops:

היא הייתה לבנה, בוודאות. ככל הנראה המדובר בשכבת צבע יסוד.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
היא הייתה לבנה, בוודאות. ככל הנראה המדובר בשכבת צבע יסוד.

נו, עכשיו ברור לגמרי, מדוע לא החלידה אחרי כל כך הרבה שנים...:wink::lol:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...