Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ביצעתי נסיעת מבחן מאכזבת על פולו 1.2TSI עם גיר ה DSG. הנסיעה ערכה כ 20 דקות בלבד, עקב טענה של חוסר זמן.

התרכזתי במהירות תגובת הרכב מרגע הלחיצה על דוושת הגז. מקריאה בפורום ומהעיתונות התרשמתי שמדובר ברכב אוטומטי עם תגובות של רכב ידני, לתומי חשבתי שמדובר על "הדבר הבא", סוף סוף מדובר ברכב היודע לדלג על ההשהיה הידועה לשימצה בגיר האוטומטי, ההשהיה מרגע הלחיצה על דוושת הגז ועד תגובת הרכב.

אז לא, גם לרכב הזה יש את ההשהיה המעצבנת הזו. יש שיפור קל ביחס לתגובת הגיר האוטומטי הקונקציונאלי, אבל בהשוואה לרכב ידני, הדרך כניראה עוד ארוכה. אמרו לי שהמחשב לא הספיק ללמוד אותי, אולי.

ניסיתי גם את האופציה הידנית, עדיין הידני עדיף.

לרגע חשבתי שזהוא, כניראה שהגיר הידני הולך לעבור מן העולם, בגלל המצאת הDSG, לפי המצב כרגע, אין לי ספק שלא.

אולי זה רק בפולו, אולי. עד שלא יוכח אחרת, לא מחליף את הגיר הידני.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

שמע, אמנם אין לי ניסיון ספציפית עם DSG אבל כן יש לי ניסיון עם תיבה דומה (SST של מיצובישי).

החלפות ההילוכים בתיבות האלו כפולות המצמדים מהירות מאוד בהשוואה להחלפה ידנית, ההחלפה היא ממש בשבריר שניה.

יש לפעמים הססנות בתנועה איטית בבחירה בין הילוך ראשון ושני, אבל מעבר לכך החלפות ההילוכים מהירות מאוד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גיא, יצא לי לנהוג על ה-SST ולאחר מכן על DSG. ו...

ה-SST אומנם קרבית יותר (במצב "ספורט"), אך פחות טובה מה-DSG. ל-DSG העברות הילוכים מהירות יותר ופחות מורגשות (שוב, לפחות שה-SST על "ספורט". היה משעמם על "נורמל" :wink:).

ופותח הת'רד, כמו ב-1.6 (ראה מקרי איביזה/גולף) גם ב-1.2TSI יש (לעיתים) השהייה בין הורדות/העלאות הילוכים. זה קורה בעיר בתנועה עירונית, אם שמת לב. מעבר לזה - העסק עובד בצורה נעימה וזריזה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כהדיוט, לא מעניין אותי כמה מהר ההילוך מוחלף טכנית, אותי מעניין כמה מהר אני מרגיש את התנועה/כוח ברכב, כמה מהר זה מתורגם למומנט זמין. אנסה להסביר את עצמי אחרת, בגיר רגיל אם העברתי להילוך שלישי ונתתי גז, אין השהיה, באותה השניה הרכב מגיב כמו שאני מצפה מרכב בהילוך שלישי. ב DSG הוא משהה, או אולי קופץ להילוך גבוה נעדר כוח ואחר כך יורד, בשורה התחתונה הכוח לא עובר מייד לגלגלים.

ל RS - איך זה עובד מחוץ לעיר - איך אפשר לדעת בסיבוב לחוץ של 20 דקות. ניראה לי, שככל שזה היה תלוי בצ'מפיון, גם את זה לא היו נותנים, כניראה שזו דרישה של היצרן. מן הסתם, ההשהיה מחוץ לעיר, פחות מטרידה.

נהג מנוסה
פורסם

יש הבדל מהותי בין מצב S למצב D.

התגובה המהירה לה אתה מצפה מצויה (א) במצב S, (ב) בלחיצה על הדוושה לאחר נקודת ה- kick down.

בדיוק השבוע נסעתי שוב בבית אורן (על מצב S) ואמרתי לעצמי איזו תיבה נהדרת, לא היתה יכולה להחליף את ההילוכים יותר טוב. אלה בדיוק ההילוכים שגם אני הייתי בוחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כהדיוט, לא מעניין אותי כמה מהר ההילוך מוחלף טכנית, אותי מעניין כמה מהר אני מרגיש את התנועה/כוח ברכב, כמה מהר זה מתורגם למומנט זמין. אנסה להסביר את עצמי אחרת, בגיר רגיל אם העברתי להילוך שלישי ונתתי גז, אין השהיה, באותה השניה הרכב מגיב כמו שאני מצפה מרכב בהילוך שלישי. ב DSG הוא משהה, או אולי קופץ להילוך גבוה נעדר כוח ואחר כך יורד, בשורה התחתונה הכוח לא עובר מייד לגלגלים.

ל RS - איך זה עובד מחוץ לעיר - איך אפשר לדעת בסיבוב לחוץ של 20 דקות. ניראה לי, שככל שזה היה תלוי בצ'מפיון, גם את זה לא היו נותנים, כניראה שזו דרישה של היצרן. מן הסתם, ההשהיה מחוץ לעיר, פחות מטרידה.

DSG במצב רגיל תמיד תימצא בהילוך הכי גבוהה שהיא יכולה (כנראה מטעמי חסכון בדלק), ואם אתה מחליט שאתה צריך יותר כוח פתאום, תצטרך לחכות עד שהיא "מבינה", מוזר שזה קורה גם בטורבו כי הכוח זמין שם די מוקדם.

פורסם

אני חושב שפספסת קצת את היתרון של הDSG.

ברור שכשאתה במצב האוטומטי שלו, יהיה זמן מסויים בין הלחיצה על הדוושה ועד להורדת ההילוך כנדרש.

עד שלא ימציאו גיר שיודע טלפתית שאתה הולך לתת קיק, תמיד יהיה זמן תגובה שכזה.

היתרון ב-DSG הוא בזמן שלוקח לו להעביר מהילוך אחד לשני. כאן הוא משאיר לידני אבק.

על מנת שה-DSG יתנהג כידני, אתה תצטרך להשתמש במצב הידני שלו ולדאוג שתהיה בהילוך המתאים בכל שלב.

בצורה זו אתה תהיה מהיר יותר מכל רכב ידני עקב העברת ההילוכים המהירה של הDSG.

פורסם

קראתי מאמר שברכבים שמצויידים ב-DSG, כדי לשמור על הגיר והמצמדים, על הילוכים נמוכים חונקים את המנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשאני שומע אותכם, אני משתכנע שלא לבטל את ההזמנה. כמו שכתבתי, כשנסעתי התאכזבתי.:roll: לנסוע באופן קבוע על מצב S, לא ניראה לי פיתרון אופטימלי.

נהג מנוסה
פורסם

תנסה לקחת את הרכב לנסיעת מבחן ארוכה יותר - ז"א, דרוש זאת. זכותך.

לאחר מכן תחזור עם רשמים ותראה מה עושים הלאה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ברגע שתגיד להם שאתה חושב לבטל את ההזמנה כי הנסיעה הקצרה השאירה לך רושם רע אני מבטיח לך שיתנו לך נסיעת מבחן יותר ארוכה ורצינית.

לא יצא לי לסוע בגיר dsg אבל ממה שהבנתי מהרבה אנשים בעלי רכבי קונצרן vw הבנתי שמדובר בגיר הכי קרוב שיש לביצועים ידניים.

פורסם
.

איך אפשר לדעת בסיבוב לחוץ של 20 דקות. ניראה לי, שככל שזה היה תלוי בצ'מפיון, גם את זה לא היו נותנים, כניראה שזו דרישה של היצרן. מן הסתם, ההשהיה מחוץ לעיר, פחות מטרידה.

צר לי לאכזב אותך אך מה שאתה חושב ממש לא נכון .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

יש לי נסיון לא קטן עם DSG [גולף TDI],אני יכול להגיד לך שהיא הפשרה הטובה ביותר בין אוטומט לידני.

בעלי האוטומט יבחינו בשניות בהבדל המהותי בזמני התגובה של הגיר וזמני העברת הילוכים,בעלי הידני גם ירגישו הבדל בזמני העברת הילוכים,אבל פחות בזמני תגובה.

כמו שאתה אומר לגיר יש נטייה לעלות הילוכים בקצב מסחרר מטעמי חיסכון בדלק,לכן הורדת הילוכים תעשה בקצת איטי יותר מגיר רגיל כי לוקח לה זמן להבין מה אתה רוצה.

אגב כמו שאמרו מצב S או לחילופין בורר ידני ישפר את המצב בהרבה.

בכל מה שקשור להעלאות הילוכים היא לא רואה את הידני.

לדעתי הנסיעת מבחן שלך היית קצרה מדי ולא ממצא. דרוש נסיעת מבחן ארוכה יותר ומגוונת יותר מבחינת סביבה וכבישים.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

איני יודע אם ניתן אבל במשפט אחד:

בקש נסיעת מבחן חוזרת עם דדי ותראה איך החששות מתפוגגים לאחר מכן :)

פורסם
אני חושב שפספסת קצת את היתרון של הDSG.

היתרון ב-DSG הוא בזמן שלוקח לו להעביר מהילוך אחד לשני. כאן הוא משאיר לידני אבק.

על מנת שה-DSG יתנהג כידני, אתה תצטרך להשתמש במצב הידני שלו ולדאוג שתהיה בהילוך המתאים בכל שלב.

בצורה זו אתה תהיה מהיר יותר מכל רכב ידני עקב העברת ההילוכים המהירה של הDSG.

אני דווקא חושב שהיתרון מצוי בשילוב בין ידני לאוטומט. אני נוהג ב-D, וכשצריך העברה מהירה, אני מבצע העברה ידנית, שהיא ללא ספק מהירה יותר מכל אלטרנטיבה בשוק, ולא דורשת הכנסת הגיר ל-mode שונה מראש. היכן שלא מתאימה לי הנטייה במצב D להעלות הילוכים מהר, אני פשוט נוהג רק בידני.

אז מה הסיבה שהגיר קצת איטי ב-D?

נוחות נסיעה. העברות נמרצות הן גם, מטבען, מטלטלות. בגלל זה אני כמעט לא נוהג במצב S, הקרבי. הוא מעייף מדי ולא נחוץ רב הזמן.

ולפותח השרשור, האכזבה שלך נובעת מאחד משני דברים:

1. שימוש לא נכון בטכנולוגיה (ראה מה כתבתי למעלה).

2. חוסר בכוח מנוע, שלא קשור בכלל לגיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...