Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קיבלתי רושם שונה לגמרי מהפולו TSI.

סה"כ היא מאוד זריזה. הרבה יותר ממה שציפיתי ממנוע 1.2 עם 105 כ"ס.

כמו שאמרו לך פה,

בקש נסיעת מבחן נוספת.

emotion of motion

פורסם

איך הגיר של הDSG מתנהג יחסית לגיר הרובוטי החד מצמדי של הפונטו?

מישהו נהג על שני סוגי הגיר? ויכול לתת חוות דעת?

בכל מיקרה מבחינת תגובת הגיר/מנוע שאתה נותן קיק.

גם בגרנדה שלי התיבת הילוכים לא ממש מבינה מהר מה אני רוצה

אבל בישביל זה יש לי אפשרות להוריד בעצמי את ההילוך בזמן שאני עומד לתת קיק דאון אפילו שאני על אוטומט, וככה אני לא צריך לחכות שאני רוצה לתת קיק

האם לתיבת הDSG יש אפשרות להישתלט על להוריד/לעלות הילוך בזמן שאתה באוטומט?

האם חייבים לעבור לידני בישביל זה?

בעיקרון למרות שהמון יורדים על הגיר הרובוטי - הוא מעוד חביב ברגע שמבינים אותו ולומדים את ההיתנהגות שלו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
האם לתיבת הDSG יש אפשרות להישתלט על להוריד/לעלות הילוך בזמן שאתה באוטומט?

האם חייבים לעבור לידני בישביל זה?

לא צריך לעבור לידני. שימוש "באוזניים" מאחורי ההגה מעביר את התיבה למצב ידני לכ-30 שניות (או משהו כזה). לאחר שפרק הזמן עובר, בלי העברה ידנית, הגיר חוזר למצב אוטומטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול לומר בבטחה שה - DSG הינו יותר מהיר מגיר ידני איך שלא תהפוך את זה, נסעתי על Scirocco 2.0T ולכן איני יכול להשוות את זה לפולו אבל גם ב - D מורגש המעבר המהיר בין ההילוכים זה כאילו הגיר מוצא את ההילוך הנכון לאותו רגע.

בנוסך אני רוצה להעיד שמעולם לא נסעתי על גיר אוטומט מהנה כלכך.

שורה תחתונה גיר מדהים אך אין כמו ידני.

פורסם

מסקנתי גם מכל מה שנאמר כאן, גיר ה DSG הוא שיפור ביחס לגיר האוטמט הפלניטרי המקובל. אבל עדיין לא הומצא הפטנט שמחליף את הגיר הידני. לרגע, מהללי גיר ה DSG הצליחו להכניס אותי ללחץ.

נהגי ה DSG אתם תמשיכו להנות מה DSG, אני בטוח שאני נהנה ויהנה יותר מהגיר הרגיל. אפשר לישון בשקט.8)

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

תלוי בכמה אתה מתכוון ב"יחליף".

ה DSG יעיל יותר מידני. עם גיר כזה צריכת הדלק והביצועים טובים יותר.

השאר זה כבר עניין של העדפה. גם אני מעדיף ידני.

emotion of motion

פורסם
מסקנתי גם מכל מה שנאמר כאן, גיר ה DSG הוא שיפור ביחס לגיר האוטמט הפלניטרי המקובל. אבל עדיין לא הומצא הפטנט שמחליף את הגיר הידני...

אתה צריך לעבוד על הבנת הנקרא...

פורסם

אין תחליף לגיר ידני.

לא רוצה מחשב שסופר 30 שניות, לא צריך אזניים בהגה, לא מסתפק בכאילו.

מוט הילוכים וקלאץ'.

dirty old man

need love too

פורסם
אני בסה"כ עם 250 ק"מ על DSG 7 (הרצה....) וההרגשה שלי שזו הולכת להיות חברותה טובה מאוד.

אוקטי' 1.8TSI? :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה צריך לעבוד על הבנת הנקרא...

גיר אוטומטי הוא בראש ובראשונה אוטומטי ומתנהג כמו גיר אוטומטי. לרבות "ההשהיה" שאיש לא כתב שהיא לא קיימת לחלוטין גם ב DSG. לפחות לטעמי, זו "הבעיה" במעבר מגיר ידני לאוטמטי.

מי ששולט בגיר הידני והידני לא ממש נחוץ לו ו "ההשהיה" באטוטמט מפריעה ומטרידה, כניראה שלא יוכל להנות מגיר אוטומטי, גם אם זה DSG.

למה אסור לי להגיע למסקנה שאינה לרוח רוכשי גיר ה DSG, מבלי להחשב כלוקה בהבנת הנקרא.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ה-DSG מהיר ממך, ממני, מכל אחד... בטח ובטח בהורדת הילוכים.

וזה לא מתוך מה "שאיש כתב" אלא מניסיון. זה נחמד שאתה מנסה להרדם ע"י חיפוש דקדקני של מגרעות ב-DSG, אבל מבחינת מהירות העלאה/הורדה ותגובת דוושה - אין. אם הבנת שיש, אז לא קראת את השרשור.

גיר ידני, שמועדף גם על ידי, הוא העדפה איזוטרית של מי שמעדיף לתפעל את שילוב ההילוכים בעצמו, אבל אין בזה שום יתרון מבחינת מהירות ויעילות לעומת DSG.

יש עוד יתרון חשוב ל-DSG, לא צריך להוריד את רגל שמאל, המייצבת בסיבוב, מהמדרס בצד שמאל, לצורך הורדת הילוך. זה עוזר לשמור את הגוף מיוצב, היכן שאין באקט ורתמות.

פורסם

vik014,

נכון יש השהייה, אבל קטנה יותר מזאת שהייתה אילו היית מעביר הילוכים בעצמך.

במשך כחודשיים כבר יש לי גולף עם DSG7 והיה לי הרבה זמן לשחק ולנסות לשגע את המערכת, בנהיגה נכונה הגיר עובד בצורה יוצאת מן הכלל, הרבה אנשים שנוסעים איתי ברכב פשוט נדהמים מההעברות זריזות וחלקות ובכלל שהמנוע הוא 1.6 ליטר ולא יותר גדול (שוב בזכות הגיר שמפצה על כך).

שים לב לעוד פרט, גם אני חשבתי שיש השהייה ביציאה מהמקום ואז הבנתי שיחסית למכוניות אחרות שנהגתי בהן במהלך המצערת בפולקסווגן יש הרבה "שטח מת" יחסית בהתחלה וממש לקראת הסוף אתה מקבל את מירב הכוח.

(כשהבנתי את זה חשבתי לעצמי, איזה כיף "טורבו!" :))

• תוכן חדש...