Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את עומר אני מבקר על בסיס שבועי :wink:

היום עומר הפתיע אותי, שלף את המפתחות ולקח אותי לסיבוב עירוני וזריז באבארת'. עומר תיאר זאת טוב ממני - "106 ראלי של ימינו".

האיטלקייה הקטנה (לטובה ולרעה) נהנת לכשכש בזנבה ולרסק עצמות בכבישים רצופי שיבושים.

האמת, היו לי התלבטויות רבות לגביה - לאור מחירה הלא נמוך. מנגד, הקטנטונת מאוד מאובזרת ויש בה קסם שאין לשירוקו או איביזה קופרה (למשל).

אני אמתין בסבלנות לזמן איכות שלי איתה.

עומר, רב תודות. מאוד נהנתי מהסיבובון.

וכמובן - תודה על היחס האדיב ועל הצחוקים. כמו תמיד :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האיטלקייה הקטנה (לטובה ולרעה) נהנת לכשכש בזנבה ולרסק עצמות בכבישים רצופי שיבושים.

בכל ביקורת בעולם כבר נכתב על נוחות הנסיעה הבלתי מתפשרת של 500 אבארת'. ובכל זאת:

-לחץ אויר מוגזם, אם לא נבדק, מחמיר את הבעיה.

-גלגלי "17 אופציונליים עם צמיגים בחתך 40 - באם ננעלו ע"י מכונית ההדגמה - תורמים גם הם את חלקם.

-גרסת אסה אסה מציגה אופי קיצוני יותר לעומת הגרסה ה"רגילה".

ומאחר ו-500 אבארת' מאד מעניינת אותי, לא נותר לי אלא לחכות לנסיעת המבחן ולגלות אם היא יותר "106 ראלי של ימינו" 8) או אלפא מיטו מוקטנת:-((אגב, אין כוונתי למיטו תלתן ירוק שמאד אהבתי אלא למיטו 155 שאכזבה אותי קשות).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סוף סוף משהו התעורר.

מחיר יותר נורמאלי.

מקווה שנראה יותר מהן על הכביש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
((אגב, אין כוונתי למיטו תלתן ירוק שמאד אהבתי אלא למיטו 155 שאכזבה אותי קשות).

מצטער שאני סוטה קצת מהנושא - אבל באמת הרגשת כזה הבדל בין ה-QV ל-155? כל מה שהרגשתי זה שה-QV זה אותו דבר בתוספת 20% עצבנות וזה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אפילו את ה-20% עצבנות לא הרגשתי. אולי כי זה היה בהשוואה ישירה לאיביזה קופרה וקליאו ספורט, לשתיהן מנועים מרשימים משמעותית (כל אחד בדרכו). בשאר התחומים ההבדלים קטנים מאוד, אם בכלל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אותי דווקא הקפיץ החלק האחרון.

משרד התחבורה לא מאשר את קיט האס אס.

איזה ערימה של לבנטינים חסרי ידע יושבים שם?

מי שם אותם לאשר או לא לאשר קיט מקורי של היצרן?

זה פשוט חלם, פשוטו כמשמעו. אם עוד איכשהו אפשר היה להבין כיצד פועל הראש כשלא אישרו את ה-WRX פרודרייב ואת האיביזות של E&A (אאל"ט), הרי שכאן זוהי אופציית יצרן, בדיוק כמו סאנרוף, ג'אנטים או צבע מטאלי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני אפילו את ה-20% עצבנות לא הרגשתי. אולי כי זה היה בהשוואה ישירה לאיביזה קופרה וקליאו ספורט, לשתיהן מנועים מרשימים משמעותית (כל אחד בדרכו). בשאר התחומים ההבדלים קטנים מאוד, אם בכלל.

את העצבנות הרגשתי בעיקר בהתנהגות, תזזיתיות כזאת. חייב לציין שזה די הטריד בכל מצב פרט לנהיגה חזקה (לאו דווקא ספורטיבית, פשוט חזקה). לגבי המנוע, אני מניח שרק הסטופר יוכל להרגיש את ההבדלים. להרגשתי הסובייקטיבית ב-QV השהיית הטורבו הייתה יותר מורגשת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
את העצבנות הרגשתי בעיקר בהתנהגות, תזזיתיות כזאת. חייב לציין שזה די הטריד בכל מצב פרט לנהיגה חזקה (לאו דווקא ספורטיבית, פשוט חזקה). לגבי המנוע, אני מניח שרק הסטופר יוכל להרגיש את ההבדלים. להרגשתי הסובייקטיבית ב-QV השהיית הטורבו הייתה יותר מורגשת.

הבעיה במנוע פשוטה, ואת זה הכי קל להרגיש מול המנוע של הקופרה: לאלפא מנוע 1.4 עם טורבו בלבד. בגלל שזהו מנוע קטן וצריך לאפשר שימושיות לאורך הסל"ד יש כאן פשרות - הטורבו נכנס באמת רק סביב 2500, ומתחיל להעלם כבר ב-5500. בקופרה, לעומת זאת, יש מגדש על שנכנס כבר ב-1500 בערך, ומגדש טורבו שמחזיק עד 6500+. זה מאפשר רצועת כוח גדולה ב-2000 סל"ד משמעותיים ותחושה הרבה יותר נמרצת (שגם מגובה בשעון).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער שאני סוטה קצת מהנושא - אבל באמת הרגשת כזה הבדל בין ה-QV ל-155? כל מה שהרגשתי זה שה-QV זה אותו דבר בתוספת 20% עצבנות וזה הכל.

ההבדלים בולטים במספר תחומים, שגרמו לי לחוש את ה-QV כרכב יותר מגובש.

-תיבת הלוכים חדשה לגמרי, קצרת מהלך ומדוייקת(כרגע רק עם המולטיאייר 170, בשנה הבאה בכל המיטו)

-הגה סביר מאד במצב D(ב-155 הוא סובל ממירכוז חזק מדי ומתחושה דביקה מאד)

-התנהגות חיה יותר במצב D

-נוחות נסיעה סבירה יותר

-שיכוך עדיף

-גמישות משופרת משמעותית

פורסם

יש בזה משהו, אך לא בגלל ההשהיה, אלא מאחר והדחף עם כניסת הטורבו דרמתי יותר - והתחושה בכלל מרגשת יותר(האצה משמעותית יותר בכל הילוך).

3 גורמים מנעו ממני הנאה שלמה מהמנוע

-חוסר צליל מיוחד(מילא בפיאט, אבל באלפא :roll:)

-חוסר חיבה לסל"ד גבוה

-צריכת דלק מופרזת בעליל בנהיגה תובענית (כ-5 ק"מ/ל')

ולעניין המתחרות;

-אובייקטיבית, הקופרה מכונית טובה יותר. אובייקטיבית, DSG הוא גיר אוטומטי. סובייקטיבית, הרגש מנצח והמיטו עשתה לי את זה יותר - ולא רק בגלל הגיר.

-טרם נהגתי בספורט קליאו המחודשת, אלא רק בסימן 3. התנהגות נפלאה - והגה שעושה הכל כדי לחבל בה. לא מרגישה כמו אוטו עם 200 סוסים, למרות שכיף לנסות ולשחרר אותם מהאורווה. היא אמורה להיות המהנה מכולן, עם הדגש על אמורה.

פורסם

לא הרגשתי שום הבדל בין ההגאים, שניהם סיפקו אותי במצב D באותה מידה. זה אולי לא פידבק קלאסי, אבל זה לא באמת מפריע בנהיגה ספורטיבית.

לגבי המנוע - ידעתי שזה יותר חזק, הבנתי שזה יותר חזק. להגיד שהרגשתי? לא ממש, אולי חוץ מהדרמה באמת הנובעת מההשהייה (או ההיפך, זה לא ממש משנה).

לגבי הנוחות אני דווקא נאלץ שלא להסכים - ה-QV הייתה הרבה פחות נוחה מה-155, שהיא כשלעצמה לא נוחה לטעמי.

חלק גדול מהרגשת ה"גיבוש" של ה-QV נובע, לדעתי, בעיקר מהעובדה שהיא לוקחת את המיטו ומקצינה אותה - אחד הדברים שהפריעו לי ב-155 הוא הניגוד המוחלט בין מצב ה-N ל-D. פלגמטיות ב-N ועצבים ב-D. ה-QV עצבנית עוד יותר וזה בסדר, היא (בינתיים) גרסת העל של הדגם. היא גם נראית, למרות השינויים הקטנים ביחס, הרבה יותר טוב. השאלה היא האם זה שווה את תוספת המחיר...

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...