Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני באמת מבקש מכל מי שמגיב לי שידע על מה הוא מדבר.

הסיפור הוא כזה:

נתחיל בזה שאני משרת בתור נהג שבוע שבוע בבסיס במרכז,לא נהג פטרול,מדובר בבסיס פתוח.

התפקיד שהגדירו לי בבסיס ואפשר לומר שדי דחפו אותי לזה אך הסכמתי הוא נהג לילות.

בכל אופן הסיפור הוא כזה,בכל שבת או חג צריך לסגור איתי עוד נהג שעושה איתי את התפקיד,שאר הנהגים עושים יומיות ורק 2 עושים שבוע שבוע,אני ועוד בחור וכל אחד עושה שבוע לילות.

בכל אופן אתמול בלילה הייתי אמור לעשות נסיעה בשעה 2 בלילה,הנהג שסגר איתי את החג לקח את הרכב ללא רשות(לא רלוונטי למקרה כי אף אחד לא יודע) ונהג עם הרכב בתוך הבסיס.

ברבע ל2 אני מצלצל אליו ואומר לו שאני צריך את הרכב לעשות נסיעה,הנהג אומר לי אני כבר מגיע,לאחר 10 דק' אני מצלצל ואומר לו שאני ממש צריך את הרכב והוא אומר לי עזוב אני כבר אעשה את הנסיעה.

חשוב לציין שמפקדת שאמורה לעשות נסיעה איתנו ישבה איתי כשצלצלתי אליו ושמעה שהוא הולך להחליף אותי ולא הייתה לה שום בעיה עם זה ואישרה את זה כך שמבחינה פיקודית הודעתי לגורם מוסמך על הנסיעה.

בכל אופן אמרתי לו שיעשה את הנסיעה אין לי בעיה וכך קרה,הוא אסף את המפקדת והיה איתו עוד נהג שאינו מוסמך לנהוג על הרכב והם נסעו לעשות את הנסיעה במטרת התפקיד וחזרו לבסיס.

לאחר חצי שעה שהם חזרו לבסיס ואף אחד לא ידע שהם חזרו לבסיס, מצלצלת המפקדת התורנית ואומרת שהרכב עבר תאונה וכולם פצועים.

לאחר בירור מהיר גילו שהנהג פינוי נהג ברכב תוך כדי שמפקדת התורנית ידעה והנהג פטרול שעושה איתי את החג הביא לו את המפתחות והם היו כולם ביחד ברכב והוא זה שעשה את התאונה ועוד פעם לא הייתה לו סמכות לנהוג ברכב.

בכל אופן היום היה לנו תחקיר בבסיס בנוגע לתאונה הזאת,כל המעורבים בתאונה היו במצ"ח וחלק מהם נשארו שם ללילה.

מפקד היחידה שלי רוצה לשפוט אותי על זה שלא ביצעתי את הנסיעה והוא עשה אותה,גם לאחר כל ההסברים שהרכב לא היה במקום ולא הייתה לי בכלל גישה אליו רוצים לשפוט אותי על זה שלא נכנסתי לתפקיד.

מאוד חשוב לצין שבאותו היום הבסיס שמר חג זה היה חג שני ושתינו ישנו את אותם כמות השעות כך ששתינו היינו ערניים באותה המידה.

מה נראה לכם שאני יכול לעשות במצב הזה?

לאחר שדיברתי עם כמה קצינים בבסיס הם אמרו לי שאסור בכלל לשפוט אותי ואני יכול להגיש על זה כבילה ושכל מה שעושים נגדי לא חוקי.

אני אשמח אם מישהו בעל ידע בנושא כזה יכול לעזור לי.

תודה ולילה טוב

פורסם

אתה נתת לו את המפתחות?

אתה אישרת לו לעשות את הנסיעה עם סמכות?

אתה שידלת אותו לנהוג במקומך?

אני מבין שהתשובה לכל אלו היא לא.

אלו טענות שאתה יכול להעלות.

לא היה לך שום קשר לעניין ואם אתה אומר שהוא לקח את הרכב ללא רשות אז מגיע לו לקבל עונש רציני.

עצתי היא כזו:

תלשין עליו בלי בושה כי למרות שכולם אומרים שהלשנה היא לא מוסרית, אין סיבה שאתה תידפק אם לא עשית שום דבר, בעוד שהוא עשה מעשה שלא ייעשה, שהוא לקחת רכב צבאי ללא רשות.

מה אתה מעדיף? כלא או לצאת מניאק?

עריכה:

הכותב היה חוקר מצ"ח עם התמחות בתאונות דרכים.

פורסם

עם כל הכבוד לצה''ל ,זה הגוף הכי אטום שהייתי בו מימיי , מכיר את המילה כסת''ח ??

אתה טוען שהמפקדת אישרה שהוא יחליף אותך לכן לא היה פה סירוב פקודה לביצוע התפקיד לא הייתה הקטנת ראש מצידך,ולכן אינך אשם בכלום אני די בטוח שאמרו לך את זה כי הרגשות שם סוערים וכל תאונה בצבא זה תחקירים שלילת רישיונות ,מקבלים בראש מלמעלה אבל על פניו אם קיבלת אישור אתה מכוסה,כל עוד אותה מפקדת לא תכחיש את המיוחס לה:-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בכל אופן אמרתי לו שיעשה את הנסיעה אין לי בעיה וכך קרה,הוא אסף את המפקדת והיה איתו עוד נהג שאינו מוסמך לנהוג על הרכב והם נסעו לעשות את הנסיעה במטרת התפקיד וחזרו לבסיס.

לאחר חצי שעה שהם חזרו לבסיס ואף אחד לא ידע שהם חזרו לבסיס, מצלצלת המפקדת התורנית ואומרת שהרכב עבר תאונה וכולם פצועים.

הוא אסף את המפקדת?

היא אישרה את הנסיעה?

היא היתה באוטו בזמן התאונה?

מה זאת אומרת "אף אחד לא ידע שהם חזרו לבסיס"?

אין לך פה שום אשמה. המעורבות שלך בזה היא רק בעניין זה שאתה היית אמור לעשות את אותה נסיעה וזהו.

ברגע שהמפקדת אישרה את הנסיעה, (במיוחד אם הייתה חלק ממנה) זו אשמתה המלאה.

אפשרי לעשות לך תחקיר ואפשרי אף לשפוט אותך, אך עם זאת, אתה לא אשם במקרה ולכן תצא זכאי (או עם אזהרה).

לדעתי ה"משפט" שרוצים לעשות לך זה כדי לכסות את התחת ולסגור פינות עם כל המעורבים.

ברגע ששפטו אותך ונתנו לך עונש או משהו כזה וזה ברור שזה לא בסדר, בשביל זה יש את נציב קבילות החיילים.

תמצא את תחקיר האירוע, תברר שהוא לא סודי ואתה יכול להוציא אותו מגבולות הצבא, תיכנס לאתר של נציב קבילות החיילים

ותגיש קבילה דרך האתר. אם אתה צריך עזרה, פנה אליי בה"פ, אני שפיץ בזה. :lol:

פורסם

אפשר לשפוט אותך תמיד ועל כל דבר אבל, לדעתי, במקרה זה אי אפשר להרשיע אותך.

אם תיענש, תפעל בערוצים הקיימים כדי לבטל את העונש ולהתלונן על העניין.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אין מה להרשיע אותך.

מפקד תורן אמור לדעת מי מוסמך לנהוג על כל רכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

היום הגעתי לבסיס ואמרו לי ללכת למצ"ח,כך עשיתי ואמרתי שם את כל האמת בחקירה.

בכל אופן המפקד שלי היום אמר לי שרוצים לקחת לי בגלל המקרה ההוא את התפקיד של השבוע שבוע ולהעביר אותי לתפקיד יומיות, הבנאדם שרוצה לעשות לי את זה הוא מפקד הגף עם פלאפל על הכתף שלא כל כך אוהב אותי,דוגמאות:

משך כל התקופה שאני שם לא אמר לי פעם אחת שלום,משך 4 חודשים אני מבקש איתו שיחה ואני לא מקבל אחת.

כל פעם שאני פונה אליו הוא לא מתייחס אליי ואומר לי תפנה אליי רק דרך המפקד שלך,וכמובן שהמפקד שלי אומר לי שהוא כל הזמן עסוק.

אני יודע שיש חוק שהוא חייב לתת לי שיחה אחרי 48 שעות אם אני צריך משהו דחוף.

אני יודע שקצת סטיתי מהנושא אבל כל העניין מתקשר לסיפור הזה.

חשוב לציין שעברתי לתפקיד הזה רק בגלל השבוע שבוע.

הם יכולים לעשות דבר כזה?

הרי אני לא אשם פה במשהו אז למה בעצם לקחת לי את היציאות שבשבילם עברתי לגף ההוא?

מה ניתן לעשות מה אתם אומרים?

פורסם

המפקד יכול להחליט מה שהוא רוצה כל עוד זה חוקי (ונראה שזה כך) אין לך ברירה אלא לציית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראבאק מה זה קשור לפורום רכב כללי???

אנשים עדיין לא הבינו שבעיות ת"ש ומשטרה צבאית זה (במקרה הטוב) שייך לאוף טופיק?

פורסם

המפקד לא יכול לשפוט אותך, קודם כל כי עדיין לא הסתיימה החקירה, ואין לו שום סמכות לבוא אליך בטענות עוד לפני שהחקירה הסתיימה.

המפקדת התורנית אישרה את הנסיעה עכשיו הצרות יפלו עליה, אתה צריך להיות מחוץ לעניין.

אם החבר שלך לקח את הרכב ללא ידיעתך ולאחר מכן המפקדת התורנית ידעה על כך אתה שוב מכוסה כי היא ידעה מכך ואתה יכול לטעון שעדכנת אותה בעניין ולה לא הייתה שום בעיה עם זה שהוא לקח את הרכב.

בינתיים תחכה שכל החקירות במצ"ח יסתיימו אל תנסה להעלים פרטים תענה בחוכמה על כל שאלה ותסגור את הענין.

לאחר שכל החקירות יסתיימו תטפל במפקד שלך, שלח מכתב לנציב כבילות החיילים.

תפרט במכתב שאתה מבקש שיחה כבר המון זמן, והמפקד מתעלם ממך ושיש לך בעיות שלא סובלות דיחוי, ולמרות זאת המפקד תמיד מסרב לעשות לך שיחה איתו על הבעיות שלך ואין מי שיעזור לך, תפרט גם שהמפקד שלך מאשים אותך במקרה עם התאונה, ושלך אין קשר בתאונה משום שביצעת הכל תחת אישור המפקדת התורנית, ועוד דבר תציין שכעט המפקד שלך מתנכל אליך ורוצה לגרום לך לסבול, ולשנות לך את היציאות לבית על המקרה שאתה לא אשם בו.

לאחר שתשלח את המכתב שיהיה מודפס וחתום עם פירוט על הכל, כבר יתקשרו אליך מנציב כבילות החיילים, המפקד שלך יקבל בראש ומיד יפנה אליך וינסה לשכנע אותך לוותר לו, מניסיון רב.

אל תפחד לשלוח את המכתב המפקד שלך לא רשאי לעשות כלום על הכבילה, ואם הוא שוב יחפש אותך תכבול אותו שוב.

פורסם

BMW

אני יודע שזה לא קשור לפורום כללי אבל עם כל הכבוד אם לא מתאים לך משהו אל תגיב,אם לא מעניין אותך אל תיכנס ותקרא את זה.

בנאדם בבעיה מבקש ייעוץ,התחלתי מהסיפור על התאונה,אמרתי אוקיי נכניס עוד כמה פרטים נראה אם מישהו יכול לעזור לי וכפי שאתה רואה רשמתי שאני טיפה סוטה מהעניין.

לבחור שמעליי,

במידה ושלחתי את המכתב(מה שאני אעשה אני כבר אמור להיות משוחרר מזמן אני לא בדיוק סופר אותם פשוט לא רוצה בעיות לפני השחרור) ויוצא שאני צודק,האם אני נשאר עם אותו המפקד או שמעבירים אותי למקום אחר בשביל שלא יהיה חשש להתנכלויות?

ועוד פרט שאני רוצה להוסיף,אותו המפקד מקבל הרבה חיילים מבלי לקבוע שום שיחה מול העיניים שלי ואני רואה אותו תמיד יושב עם חיילים אחרים בצורה חופשית ומשום מה איתי הוא מתנהג בצורה שונה?

אני יכול לטעון שהוא מפלה אותי מסיבות שאינן ידועות?

גם כל החיילים אומרים לי שזה מוזר.

פורסם

לא מעבירים אותך לשום מקום, אתה שולח את המכתב, הם כבר דואגים לשלוח מכתב למפקד שלך שיש לו תלונה והוא צריך להגיב על העניין הזה.

אסור לו להתנכל אליך והוא לא יכול, כי אם הוא יעשה משהו כזה באותו הרגע שאתה מעדכן אותם הם נכנסים בו חזק.

המפקד יכול לקבל עיכוב דרגה, קנס, כלא,ריתוק ועוד כמה עונשים לא נעימים.

במקרים מסויימים, במידה ואם המפקד שלך לאחר הכבילה יתנכל אליך אולי יעבירו אותך לפלוגה/בסיס אחר

אני כבלתי את המפקד שלי על משהו והוא קיבל עיכוב דרגה והיום הוא בסדר איתי שינה את הגישה אליי.

פורסם
לנציב כבילות החיילים.

זה חוזר לאורך כל השרשור, ואני מבטיח לכם שהנציב לא כובל אף חייל, הכבלים נשארים במגרה שלו.

צ"ל:

"נציב קבילות החיילים"

"אני אקבול", "הוא יקבול"

"להגיש קבילה"

ואני באמת לא מבין מה זה שייך לרכב כללי.

• תוכן חדש...